koliko zaslužite in kje delate

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kalanhoja » 11. Sep. 2008 8:21

kr.ena napisal/-a:
ana27 napisal/-a:A tale podatek drži, da medicinske sestre s srednjo izobrazbo zaslužijo v Kliničnem samo 500 eur. Njihove kolegice, ki pa imajo visoko izobrazbo pa so 10 plačilnih razredov višje.

Ne. Rekli so, da zaslužijo 500€ manj od sester z visoko izobrazbo, čeprav opravljajo isto delo.

To pa jaz zelo dvomim, ker moja kolegica je tudi medicinska sestra z visoko izobrazbo in dobi 800 eur plače. Tako da dvomim, da jih lahko potem dobi ena 500 manj?
Kar sem jaz pri poročilih zasledila imajo 500 eur plače ja.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 11. Sep. 2008 9:01

Ej, ne grem se stavit, zdajle ne najdem nobenega prispevka o tem na spletu. Včeraj, ko sem poslušala, sem tudi najprej razumela, da imajo 500€ plače, potem sem pa ugotovila, da hočejo povedat 500€ manj kot sestre z visoko izobrazbo.
Ima tvoja kolegica plačo 800€ po novem - ta mesec? Ker zdaj so se nekaterim precej zvišale, srednjim medicinskim sestram se pa niso toliko in zdaj je nastala razlika.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a kalanhoja » 11. Sep. 2008 11:31

Jaz sem samo en prispevek vidla, ko je rekla ena sestra, da ima 500 eur plače. Kar se je meni za takšno delo zdelo malo.
Moja kolegica pa je to plačo dobila prejšnji mesec. Kako je pa ta mesec pa ne vem. Niti ne vem kdaj dobijo plačo. Prejšnji mesec pa smo ravno imeli debato o plačah.
Uporabniški avatar
Sugar_baby
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Sugar_baby » 11. Sep. 2008 11:49

To s 500 evri ne drži ker je moja kolegica delala pripravništvo in že kot pripravnica je mela fuul dobro plačo...nad 700 evri. Tko da morjo med med. sestre sigurno toliko ali pa še več!
The next time you want to see pussy, just look in the mirror baby!!
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 11. Sep. 2008 11:56

oh ja :?
minimalne plače v letu 2008:
januar
538,53 EUR
februar
538,53 EUR
marec
566,53 EUR
april
566,53 EUR
maj
566,53 EUR
junij
566,53 EUR
julij
566,53 EUR
avgust
589,19 EUR
september
589,19 EUR

se pravi, da 500€ plače ni imela, ampak jo je pač prilično zmanjšala da se bolje sliši.
sicer sem pa dostikrat zasledila, da se marsikatera oseba s končano srednjo šolo bolničar-negovalec, pojmuje za medicinsko sestro in jambra da nima tolk plače kot ostale.ja bolničar-negovalec je nižji rang od sester, čeprav je ubistvu bolj umazano delo.
sestre, mislim da nimajo tolk mejhne kukr govorijo.
na netu sem našla podatek, da ima začetna medicinka plače okoli 630 evrov, po petih letih pa čez osemsto.
valda, vsak bi imel več, logično, ampak pomanjševanje plač za dvesto evrov manj se mi zdi pa neumno.
že študentska dela za medicinke so plačana nad 4 evre na uro.sem zasledila pri raznih zasebnih abulantah da tudi do 8 evrov.
mislim, da je tole jambranje odveč, ker tole s 500evri tud mal ni res!
in blebetajo in jambrajo lahko nam, ki ne vemo, ampak država dobro ve koliko plače imajo glede na to da jih plačuje.
Uporabniški avatar
keya
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: wajt krajna

Neprebrana objavaNapisal/-a keya » 11. Sep. 2008 12:10

*purple* napisal/-a:že študentska dela za medicinke so plačana nad 4 evre na uro.sem zasledila pri raznih zasebnih abulantah da tudi do 8 evrov.

hmm.. ne vem glih točno kaj tu misliš, kr si nism čist domača z vsemi temi izrazi.. samo, če ti misliš, da te ki so končale srednjo zdravstveno (in zdej tud študirajo na zdravstveni) res dobijo nad 4€/h bod raj tih pa ne lapaj kr neki... ni povsod tk, morda pr kakih zasebnikih, drugače pa sploh ni tk hudo dobro kot ti trdiš
primer: klinični center (lj) - koliko misliš da so do zdej plačevali študentom?? 2,9€/h
zdej, pred kratkim so dvignili za 1€, tk da recimo da je zdej skoraj 4€/h, v kliničnem!

kolegica je tako pred par mesci pustila tam, in šla domov iz lj.. šla raje delat v dom za ostarele (al kakšna je že zdej prava fraza az to), k ma 3,5€...

ne moreš posploševat!

konc OT
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 11. Sep. 2008 12:18

No keya, da se ne boš ti nalapala. :wink:
študentsko delo v zdravstvu:

ifra: 80593
ZDRAVSTVENI TEHNIK
Informacije o delu:
Tel.:01/7298 333
GSM:031/841 841
Aktualno od: 11.9.2008 Status: Študent
Trajanje: DO MARCA 2009 Spol: Moški/Ženski
Urna postavka: 4 €/H Št. članov: 1
Regija: LJUBLJANA-OBMOČJE LPP Delovnik: Po dogovoru
Opombe: Zaželjen absolvent zdravstvene nege.

Šifra: 80883
NEGOVANJE
Informacije o delu:
Tel.:01/530 44 55
GSM:041/311 322
Aktualno od: 11.9.2008 Status: Študent/Dijak
Trajanje: DLJE ČASA Spol: Moški/Ženski
Urna postavka: 5 €/H Št. članov: 2
Regija: LJUBLJANA-OBMOČJE LPP Delovnik: Izmensko
Opombe: Pogoj: znanje nege in oskrbe.

Šifra: 80410
DELO V ZDRAVSTVU
Informacije o delu:
Tel.:01/530 44 55
GSM:041/311 322
Aktualno od: 11.9.2008 Status: Študent
Trajanje: DALJ ČASA Spol: Ženski
Urna postavka: 4 €/ H Št. članov: 2
Opombe: Delo v sprejemnici ginekološke ordinacije. Zaželjeno je abs. visoke šole za babice ali visoke zdravstvene šole.

ifra: 80580
ZDRAVSTVENA NEGA
Informacije o delu:
Tel.:01/241 2000
GSM:041/31 41 51
Aktualno od: 1.10.2008 Status: Študent/Dijak
Trajanje: NAJMANJ 1 LETO, OD 1. 10. 2008 Spol: Moški/Ženski
Urna postavka: 3,8 - 4€/H Št. članov: 1
Opombe: Urna postavka za dijake in študente nižjih letnikov je 3, 8 €/H, za študente višjih letnikov je postavka 4 €/H.

fra: 79517
NEGOVANJE
Informacije o delu:
Tel.:01/7298 333
GSM:031/841 841
Aktualno od: 11.9.2008 Status: Študent/Dijak
Trajanje: CCA. DO DECEMBRA 2008 Spol: Ženski
Urna postavka: 3,80-4,40 €/H Št. članov: 2
Regija: LJUBLJANA-OBMOČJE LPP Delovnik: Dopoldan
Opombe: Eno dekle iščejo za pomoč v zdravstvu , drugo pa za nego bolnikov. Pomoč je plačana 3, 80 €/h , nega pa 4, 40 €/h. Zaželjena zdravstvena smer.

če tvoja kolegica ne zna boljše službe najdt,potem moje sožalje :wink:
tko, da preden boš ti lapala si drugič vsaj odpri stran študentskega servisa in potem lapaj!!
In ni KC edina zdravstvena ustanova v sloveniji oziroma v ljubljani.Mogoče je tam plačano manj, ampak se dobi tudi dela s 4€ plusa na uro!
jst mam tud razgovor za delo v zdravstvu jutri, pa je plačilo navedeno 4€.je zasebnik, ampak vseeno, zasebnikov je cela gora, tko da če ti je hudo in če moraš jambrat ker si plačan 3,5 pa poišči boljše, ker obstaja!
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *skokica* » 11. Sep. 2008 12:31

Delam v spletni agenciji, kjer zaslužim 4,5 EUR na uro. Glede na to, da delam bolj ali manj vsak dan po 8 ur, se kar lepi denarci naberejo, vsaj za trenutne potrebe. :)
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 11. Sep. 2008 12:38

*purple* napisal/-a:sicer sem pa dostikrat zasledila, da se marsikatera oseba s končano srednjo šolo bolničar-negovalec, pojmuje za medicinsko sestro in jambra da nima tolk plače kot ostale.ja bolničar-negovalec je nižji rang od sester, čeprav je ubistvu bolj umazano delo.

Ne vem, kako poteka izobraževanje zdaj. Ampak ni še dolgo nazaj, ko so imele vse babice samo srednjo šolo. Tudi v ostalih smereh je bila srednja medicinska sestra zelo pogost poklic, nekatere so bile višje, visokih pa sploh ni bilo.
V novem plačnem sistemu je nastal problem, ker starejše babice (ki niti niso imele možnosti končat faksa, ker ga ni bilo!) dobivajo veliko manjšo plačo za isto delo kot medicinska sestra - babica z visokošolsko diplomo. In to ni fer. Ok, naj bo neka razlika, ampak ne tolikšna.
Predstavljaj si 50 let staro žensko, ki že vse življenje dela kot babica in prav gotovo obvlada zadeve verjetno celo bolje kot mlada, frišna, ravnokar s faksa. Naj gre tik pred penzijo študirat ob delu (in si sama plačat študij!!!)?

Včasih je za določene poklice v zdravstvu zadostovala srednja šola. Če so zakon spremenili, pa ne smejo kaznovati ljudi za nazaj. Ko so se oni zaposlili, je bila njihova izobrazba edina primerna in edina možna.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
Uporabniški avatar
keya
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: wajt krajna

Neprebrana objavaNapisal/-a keya » 11. Sep. 2008 12:39

đizs purple ti pa ne zastopiš a? :roll:
ti si govorila na splošno, da kok majo hudo dobr plačano kar pa NI res, zato sem ti tudi napisala da NE moreš posploševat! človek bi si za kliničnega mislu, da bo mel spodobno plačo pa so šele zdej dvignli da neko spodobno urno postavko, prej ni bla pa ničemur podobna.

in ja, ti itak povsod komentiraš, da se da najdt dosti boljš plačano delo, ko nekatere punce povejo koliko dobivajo na uro.. če je tvoja ozkogledna rit stacionirana v (okolici) Ljubljane lahko sm držiš ... zaprt in ne pametuješ vsem po vrsti!
newsflash: Ljubljana namreč ni cela Slovenija. ;)
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a kalanhoja » 11. Sep. 2008 13:54

*purple* napisal/-a:oh ja :?
minimalne plače v letu 2008:
januar
538,53 EUR
februar
538,53 EUR
marec
566,53 EUR
april
566,53 EUR
maj
566,53 EUR
junij
566,53 EUR
julij
566,53 EUR
avgust
589,19 EUR
september
589,19 EUR

se pravi, da 500€ plače ni imela, ampak jo je pač prilično zmanjšala da se bolje sliši.
sicer sem pa dostikrat zasledila, da se marsikatera oseba s končano srednjo šolo bolničar-negovalec, pojmuje za medicinsko sestro in jambra da nima tolk plače kot ostale.ja bolničar-negovalec je nižji rang od sester, čeprav je ubistvu bolj umazano delo.
sestre, mislim da nimajo tolk mejhne kukr govorijo.
na netu sem našla podatek, da ima začetna medicinka plače okoli 630 evrov, po petih letih pa čez osemsto.
valda, vsak bi imel več, logično, ampak pomanjševanje plač za dvesto evrov manj se mi zdi pa neumno.
že študentska dela za medicinke so plačana nad 4 evre na uro.sem zasledila pri raznih zasebnih abulantah da tudi do 8 evrov.
mislim, da je tole jambranje odveč, ker tole s 500evri tud mal ni res!
in blebetajo in jambrajo lahko nam, ki ne vemo, ampak država dobro ve koliko plače imajo glede na to da jih plačuje.

To kar si ti navedla je bruto plača. Po TVju je bilo za plačo za zdravstvenega tehnika.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 12. Sep. 2008 8:13

kr.ena napisal/-a:
*purple* napisal/-a:sicer sem pa dostikrat zasledila, da se marsikatera oseba s končano srednjo šolo bolničar-negovalec, pojmuje za medicinsko sestro in jambra da nima tolk plače kot ostale.ja bolničar-negovalec je nižji rang od sester, čeprav je ubistvu bolj umazano delo.

Ne vem, kako poteka izobraževanje zdaj. Ampak ni še dolgo nazaj, ko so imele vse babice samo srednjo šolo. Tudi v ostalih smereh je bila srednja medicinska sestra zelo pogost poklic, nekatere so bile višje, visokih pa sploh ni bilo.
V novem plačnem sistemu je nastal problem, ker starejše babice (ki niti niso imele možnosti končat faksa, ker ga ni bilo!) dobivajo veliko manjšo plačo za isto delo kot medicinska sestra - babica z visokošolsko diplomo. In to ni fer. Ok, naj bo neka razlika, ampak ne tolikšna.
Predstavljaj si 50 let staro žensko, ki že vse življenje dela kot babica in prav gotovo obvlada zadeve verjetno celo bolje kot mlada, frišna, ravnokar s faksa. Naj gre tik pred penzijo študirat ob delu (in si sama plačat študij!!!)?

Včasih je za določene poklice v zdravstvu zadostovala srednja šola. Če so zakon spremenili, pa ne smejo kaznovati ljudi za nazaj. Ko so se oni zaposlili, je bila njihova izobrazba edina primerna in edina možna.

kr.ena, jst nism govorila za starejše ljudi s tolkintolk delovne dobe in ogromno izkušnjami.logično, da bodo te več plačani in to utemeljeno.
ampak je razlika med eno mlajšo ki ima narejeno šolo za bolničarja in hoče imet plačo zdravstvenega tehnika.to pa v današnjem svetu, v primeru če se ne znajdeš, ne gre, žal.

To kar si ti navedla je bruto plača. Po TVju je bilo za plačo za zdravstvenega tehnika.

zdravstveni tehnik je medicinska sestra.
Bruto plača 500 evrov ne more bit, ker ni sam 30 evrov dodatkov.tolk je sam delavska mesečna. :wink:

keya...ti si rekla, da naj ne lapam, da naj se pozanimam preden kaj rečem, ko sm rekla da se da dobit študentski šiht ki je plačan 4€ plusa.
Kaj je zdej?Zdej pa kr posplošujem, dej odloč se.in ja po eni strani je logično, da je študentka v ZD v ljubljani plačana več kot pa v enem zakotnem mestu, ampak tudi to ni nujno.
in UKC ima celo moštvo zaposlenih, že tko je v minusu in če bi dal 4€ še študentom na uro, bi pomoje sam zaprli.
UKC je pač lahko odskočna deska in s tem tudi ne višajo urnih postavk, ker študentje sami želijo, že zarad izkušenj in referenc tam delat.Isto je recimos piarovsko agencijo Pristop, ta tud plača en qrc, pa se kr grebejo kdo bo delal tam.
V UKC vidiš svega in svašta in tam se največ naučiš.če si pa sestra maš pa itak mal boljš plačano kot tistih 5oo€ o katerih skos jambrajo in ne držijo.

in ja keya, valda da se da najdt, dam kukr opažam nekaterim se tud iskat ne da, jambrajo pa ko sto matr.Potem ne jambraj če se ti še treh cifr več ne za zavrtet.In ja nekatera dela so preslabo plačana in meni osebno se zdi neumno delat za male pare, če lahko za večje.
in sm že povedala, da se tud ven iz ljubljane da dobit uredu šihte, razlog zakaj pa jih po vaše ni sm pa že napisala.
najlažje je jambrat, kajne?
aja pa še enkaj.en kos, velik kos uporabnic z nizkimi urnimi postavkami je tudi iz ljubljane.Torej?zakaj potem jambrajo?
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 12. Sep. 2008 10:35

*purple* napisal/-a:
kr.ena napisal/-a:

kr.ena, jst nism govorila za starejše ljudi s tolkintolk delovne dobe in ogromno izkušnjami.logično, da bodo te več plačani in to utemeljeno.
ampak je razlika med eno mlajšo ki ima narejeno šolo za bolničarja in hoče imet plačo zdravstvenega tehnika.to pa v današnjem svetu, v primeru če se ne znajdeš, ne gre, žal.

Žal te ne razumem. Zdravstveni tehnik je srednja šola. In to so srednje medicinske sestre. To so babice, lahko tudi jemljejo kri in podobne stvari. Kaj je danes bolničar, ne vem.
In trenutno je nastal problem, ker srednje medicinske sestre dobivajo veliko manj za isto delo kot višje in visoke. Kljub delovni dobi, izkušnjam in dejstvu, da visoka šola ni obstajala takrat, ko so se zaposlile.
Ne govorim o študentih, ki preko servisa hodijo pobirat kahle.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 12. Sep. 2008 11:19

*purple* napisal/-a:aja pa še enkaj.en kos, velik kos uporabnic z nizkimi urnimi postavkami je tudi iz ljubljane.Torej?zakaj potem jambrajo?

Ja sam kaj je za tebe nizka urna postavka? Pod 4 evre verjetn, ha? Men se pa recimo 3,5 evra na uro zdi čist solidno plačilo.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 12. Sep. 2008 11:46

kr.ena...na srednji zdravstveni imaš dve smeri:
bolničar-negovalec (3 letna)
zdravstveni tehnik (4 letna)
o tem jst govorim.
drugače pa sej je povsod isto da nekdo dobi več, za isto delo če ima več šole.Pri mojmu na šihtu,pri privatniku je tud tko.al štejejo izkušnje, al pa šola.
se mi pa zdi, da višje medicinke lahko dobijo lepšo službo prej, v kakšenm ZD kot pa ostale.

no angel..zame je pod 4 € majhna urna postavka.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov