koliko zaslužite in kje delate
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Savannah - Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 5. 2009
TrixyPixie napisal/-a:Ja ampak jaz bi rada delala že zdaj, med poletjem. Faks začne pa komej oktobra. Moram mal pregledat ponudbe na študentskem..
Jaz tudi že julija začnem delat, ker mam od takrat dalje stanovanje. Čeprav verjetno ne bom delala v strežbi (niti nimam nič izkušenj s tega področja), pač pa v Meku, zraven pa ko bojo rabli kje hostese in kakšna občasna dela za dodaten zaslužek. Drugače pa je na e-šs res največ izbire glede del.
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
Jaz zasluzim nekje 400 eurov na mesec, sedaj med izpiti. Potem upam, da bo vec...
Starsi pa mi placujejo telefon in hrano, pa benzin kr pogostokrat. Drugace velikokrat tudi sama kdaj pomagam...
Starsi pa mi placujejo telefon in hrano, pa benzin kr pogostokrat. Drugace velikokrat tudi sama kdaj pomagam...
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
no angel - Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 11. 2004
- Kraj: vzhodno od LJ
Js občasno delam v savni, na mesec dobim ponavadi okol 70, 80€ - lih za vzorec (med faksom pač, ko bolj poredko delam), sicer mam pa še štipendijo, ki znaša 220€. Dost dobim tud od staršev, tk da zaenkrat več kot dovolj dobr živim s tem. Zadnje čase mi celo neki šparat ratuje.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
lelija napisal/-a:Večina vas je preveč razsipna z denarjem. Ne razumem na kakšne fakultete hodite, da vam znese med izpiti zaslužit 400 eurov na mesec? Večina živi doma in ne morem razumeti kako lahko toliko zapravite? Kaj boste pa potem, ko boste morale še koga poleg sebe vzdrževati, ko boste imele družino in otroke? Razumem, da ima nekdo čas delati, če je izredno in mora plačevati šolnino. Samo nekdo, ki je reden študent je preveč razsipniški, če samo zase zapravi več kot 400 eurov in mu še starši dajejo žepnino in plačujejo hrano in študentski dom in še država jim daje štipendijo in vseeno nič ne privarčuje? Mislim, da bi vas vse take zapravljivke moral nekdo naučiti malo skromnosti! Upam, da tisti, ki ne znate z denarjem ne študirate ekonomije, ker drugače me resno skrbi za naše prihodnje gospodarstvo.
se podpišem..
js preživim na mesec s 300 € (dajo mi starši) in s tem res komi komi shajam, če pa skori ne grem v trgovino al ne grem žurat mi na koncu mesca ostane 30-40 €.
sestra dobiva štipendijo 300 € in starši ji NE dajo neč zravn.. in ona ma še avto za uzdrževat (res je da prevaža druge, sam nima vedno puhnega avta, včasih pelje sam 1 največ 2)
moji cimri pa dajo vsak tedn 50-100€, za bencin posebej, za stanovanje posebej in še štipendijo ma 180 € (naj še omenim da je stari brezposeln).. mislim wtf?! zakaj je že dobro met štipendijo? zto da si kupi 85793 hlač in 19241375913 majc?? eni si res lahko privoščijo.. in na koncu je ona tista k se vedno prtožuje ku nima denarja, js pa k se ne spomnim kdaj sm si neki kupla zase sm tiho
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
-
ŽuŽa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 11. 2006
lelija napisal/-a:Večina vas je preveč razsipna z denarjem. Ne razumem na kakšne fakultete hodite, da vam znese med izpiti zaslužit 400 eurov na mesec? Večina živi doma in ne morem razumeti kako lahko toliko zapravite? Kaj boste pa potem, ko boste morale še koga poleg sebe vzdrževati, ko boste imele družino in otroke? Razumem, da ima nekdo čas delati, če je izredno in mora plačevati šolnino. Samo nekdo, ki je reden študent je preveč razsipniški, če samo zase zapravi več kot 400 eurov in mu še starši dajejo žepnino in plačujejo hrano in študentski dom in še država jim daje štipendijo in vseeno nič ne privarčuje? Mislim, da bi vas vse take zapravljivke moral nekdo naučiti malo skromnosti! Upam, da tisti, ki ne znate z denarjem ne študirate ekonomije, ker drugače me resno skrbi za naše prihodnje gospodarstvo.
Kako pa veš, da vse zapravijo. Lahko dajo del denarja na varčevalni račun.
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
zadnja placa je bila 700eurou+330 pokojnina, ki jo poskusam pustiti pri miru(varcevalni racun)
70eurou sigrno za bencin -da kam pridem
50eurou za telefon- ga imamo itak vsi. zasrala sem pri paketu mi je zou.
55eurou za fitnes- neki mojega
35eurou na mesec za frizerko-pri blond je hitro narastek
30eurou boni
60eurou na mesec sigurno kupim za hrano za doma ceprav mi vsi tezijo da ni treba-ce delam lahko vseeno kaj kupim
30eurou hrana za mucka in kuzka-malce drazja hrana...upam da se bo enkrat obrestovalo
20eurou za kozmetiko (vedno se kaj najde ko mi zmanjka)
50eurou za ksno oblekco
skupaj 400 (ampak vedno se se kaj najde za zraven-ta mesec moram naprimer kuzka cepit, prejsn mesec sem imela popravilo na avtu,...se naberejo stroski pa vedno tudi kaksna kavica vmes pade)
-
Savannah - Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 5. 2009
Jaz pa ne razumem zakaj se nekateri vtikujete v finančne zmožnosti drugih. Sama sicer med faxom ne bom delala, ampak če komu znese, zakaj pa ne? Saj je delal za teh 400 € ali o koliko pač govorimo, pa četudi bo zapravil samo za svoje zadeve.
-
a ne...? mene tud to jezi...sej je denar moj in jst sem mogla hodit v sluzbo da ga imam...
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
SWEETprinces napisal/-a:
zadnja placa je bila 700eurou+330 pokojnina, ki jo poskusam pustiti pri miru(varcevalni racun)
Ej to maš eno ornk pokojnino... Jst jo bom prejemala kake 140€, več ne... (pomoje). Pa zraven še štipendijo, ki se je nevarno zmanjšala, odkar je Janša uvedel "spremembe"...
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
eh sej najrbz bi se prilagodile ce ne bi mele moznosti tok delat. ceprav je pa res da je mal problem ko se navads zapravljat, pol mas pa druzino in ostale stroske pa 2000€ place oba skup pa se jim zdi to full maaaal, v bistvu pa bi se dal marsikej iz tega dnarja nardit sam ne znajo...ahh to bo problem NEKATERIH..sam ne mors se zdej vedet an
js prezivim studentsko zivljenje z tocno 360€ na mesec - v to so vkljuceni stroski s stanovanjem, hrana, pes, VSE kar rabim...pa bom zdej varcevat zacela. pa si vsak mesec kej kupim no sam je pa res da sva s fantom skup in se sorazmerno delijo stroski za hrano in psa, to dosti pomaga...
sm pa iz take druzine k mata oba starsa neke normalne place, naredita pa iz tega denarja svasta, mamo veliko na novo zgrajeno hiso, vsi 4 otroci VSE Kar smo kdaj rabli + ogromno potovanj nam omogocita ipd. ...ma res jih obcudujem
-
sončk napisal/-a:SWEETprinces napisal/-a:
Ej to maš eno ornk pokojnino... Jst jo bom prejemala kake 140€, več ne... (pomoje). Pa zraven še štipendijo, ki se je nevarno zmanjšala, odkar je Janša uvedel "spremembe"...
ja z leti se mi je to zvisevalo. odvisno kaksno imas stanje....
mi smo tako "naštimal" da ima oci sp ampak ima prijavljen minimalni dohodek, pol gre pa mal nazaj na borzo, pa spet odpre,...
kako pa to da imas ti tok mal? moja prjatlca ima isto pa je samo mami v sluzbi...mislim da ima ona ene 20 urou manj od mene...
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
A ti govoriš o pokojnini al mogoče o štipendiji ? Ker mi ni lih jasno tisto o minimalnem dohodku pa višini pokojnine..?
No, da dodam... nam se je v zadnjem času plača znižala na račun krajšega delovnika (recesija ), pa še nekej sonam vzel neki procentov, tko da znaša moje končno izplačilo cca. 900 €, kar je več kot 100 € manj kot prej, pred novim letom...
No, da dodam... nam se je v zadnjem času plača znižala na račun krajšega delovnika (recesija ), pa še nekej sonam vzel neki procentov, tko da znaša moje končno izplačilo cca. 900 €, kar je več kot 100 € manj kot prej, pred novim letom...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov