koliko zaslužite in kje delate

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 04. Jun. 2009 13:30

jst zaslužim od 500-600€ na mesec + učasih še 50-100€ v eni trgovini (če slučajno rabjo pa da mam čas pol uletim).

tok dnarja je čist dost za življenje pri starših, s tem da z mano nimajo nobenih dodatnih stroškov (cunje, ličila, potovanja, bencin, žepnina......). plačujejo samo vodo, elektriko, telefon... pač to kar bi plačeval tako al tko tud če mene nebi blo ;)
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 04. Jun. 2009 14:38

Tok denarja je dovolj že tud, če nisi pri starših... :wink:
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 04. Jun. 2009 14:43

^moj ma občutno več plače pa pride komi skos na mesc lol...pa žvi pr starših..pravi, da je skos neki, sami stroški :D
Uporabniški avatar
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Savannah » 04. Jun. 2009 14:50

Ja to je ful odvisno od navad vsakega posameznika. Enim je to mal (spet odvisno od tega v kaj vlaga oz. kaj mu je več vredno glede zapravljanja), drugim pa dost. Men je to čist ok oz. mi bo dovolj (nekaj takega bom tudi sama zaslužila, mogoče še mal več na mesec kot Nia), da bom lahko pokrila stroške stanovanja (300 €, drug del si bo sama pokrila sestra, ki ma itak redno službo), pa da mi še ostane za lastne potrebe (tiste nujne za študentsko življenje pa še kej zraven). :wink: Kasneje pa bodo se valda zahteve povečale, ko bom končala fax in iskala zaposlitev. :)
Čeprou mi pa ni čist jasn kako je lahko nekomu (pri še večji plači) to mal, sploh če živi pri starših. :gruebel: Hm, ne vem no, sej pol je itak taglavno v domeni njih (elektrika, hrana pa vse to ane). :D
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 04. Jun. 2009 17:59

Savannah napisal/-a:Ja to je ful odvisno od navad vsakega posameznika. Enim je to mal (spet odvisno od tega v kaj vlaga oz. kaj mu je več vredno glede zapravljanja), drugim pa dost. Men je to čist ok oz. mi bo dovolj (nekaj takega bom tudi sama zaslužila, mogoče še mal več na mesec kot Nia), da bom lahko pokrila stroške stanovanja (300 €, drug del si bo sama pokrila sestra, ki ma itak redno službo), pa da mi še ostane za lastne potrebe (tiste nujne za študentsko življenje pa še kej zraven). :wink: Kasneje pa bodo se valda zahteve povečale, ko bom končala fax in iskala zaposlitev. :)
Čeprou mi pa ni čist jasn kako je lahko nekomu (pri še večji plači) to mal, sploh če živi pri starših. :gruebel: Hm, ne vem no, sej pol je itak taglavno v domeni njih (elektrika, hrana pa vse to ane). :D

Ja to je odvisno. Jaz tudi, ko sem še živela doma in sem delala prek študenta sem plačevala določene stvari npr. internet, telefon pa tud 1x na mesec sem šla po zalogo hrane al pa prašek pa take stvari. Da ne bo pomote je bla to moja volja, ker pač se mi zdi prav prispevat.

Drugače zdj pa zaslužim okrog 800€ pa mi je to mal. Vem, da ni tok mal ampak jaz živim sama se pravi vsi stroški za stanovanje padejo name in tudi seveda vse ostalo. Ni malo za preživet ampak za šparat pa ne ostane prav dosti, kakšni krediti pa tko al tko ne pridejo v poštev, ker nimam pogodbe za nedoločen čas in potem lahko samo recimo za eno leto vzameš kredit, kar pa ni prav veliko - recimo, da bi hotel kupit kaj večjega al pa renovirat stanovanje al pa kej.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 05. Jun. 2009 20:31

chiqqa napisal/-a:^moj ma občutno več plače pa pride komi skos na mesc lol...pa žvi pr starših..pravi, da je skos neki, sami stroški :D

ja sej so.
skos je neki, avto, bencin, dohodnina, sprotne zadeve, 'nujne' stvari,... ma prou skos!
nevem kako bom oktobra ko grem študirat prežvela s 100€ na mesc (če bom sploh lahk delala med vikendi) grrr...
sam pač men je dost, staršem ne rečem niti za euro, ker vem da majo dost svojih stroškov + sama mam dost dnarja in če ne znam z njim delat sm si sama kriva. vem da bi mi dal če bi rekla, ampak nočem rečt, ker se mi ne zdi fajn da pavziram, služm svoj dnar, nč ne dam doma pa še skos nebi mogla prit skos mesec.. bi me blo prou sram jim rečt za keš, češ kam pa dam use :)
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 06. Jun. 2009 10:13

^moj si isto vse sam kupuje. Vzdržuje avto, v kerga je vložu že kr neki keša, sam še dobr da se s tem ukvarjajo in je potem vse bolj izi, pa benz, pa obleke pa frizer (nč mu ne daja mt), pa za vn, alko, izleti, vn jest. S tem da plačuje svojim 100€ na mesec, ker je pač redno zaposlen - mu je žou da ni še mau počaku pa uživu študentska leta --aja letos BAJE (wow) bo clo neki šu študirat, torej še sam šolnino. Sam je pa res da moj zapravla za bz stvari, recimo ceu poker set ker bi lohka že čist osnovga za dost pocen dobu, potem vid eno bejzbolsko palco pa jo more met lol, zdj hoče en hud kolo, pol zdej k delajo okol bajte je dau za streho pa neki za mojstra, s tem da tut sam pomaga delat. Prebolela nam pa nikol vozička za orodje haha k sej je ornk,fancy hud, sam on tega RES ne rabi da ma v enem predalu 3 šraufncigrje pa 1 mali metr/velik meter.. :D ahh moškii :D
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LanaMaxim » 06. Jun. 2009 14:18

Jah to je tako - če imaš malo, se da preživet tudi s tem, če pa imaš malo več pa boš vedno našel stvari, ki jih moraš "nujno" met. Js sem tud kakšen mesec bolj zapravljiva, potem pa ugotovim, da sem samo preveč potrošniška. Ko par mesecev malo več delam in imam več denarja bi kar zapravljala-tudi takrat ko ne delam - navadim se na neko razkošje ali kako naj rečem. Potem moram pa omejit. :)

Se mi pa zdi, da se bodo tisti, ki še živijo pri starših in imajo kar ok plačo, težko potem navadli, da bodo manj zapravljali - potem ko bodo na svojem. Ker takrat je pa še velik več nujnih stroškov + hoteli si bodo privoščit še stvari za sebe (nenujne stvari).

No, zdaj sem zakomplicirala, ampak hočem povedat, da tisti, ki trenutno živijo pri starših in imajo svoj (soliden) dohodek in težko pridejo čez mesec - kaj bo šele potem ko bodo na svojem?
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 06. Jun. 2009 15:18

Jaz sem to enkrat že dala skoz, na svoje sem šla zgolj z zaslužkom preko servisa, fant pa je bil zaposlen, ampak najina dohodka sta bila v bistvu dokaj primerljiva in ni bilo nobenega problema :) ;
enostavno ti preklopi, da moraš pač najprej poskrbet, da boš lahko plačal najemnino, pokril stroške stanovanja, imel za bencin in hrano, potem pa nazadnje zapravljaš zase, če ti kaj ostane...
Meni res ni bilo problema, je pač odtehtalo to, da sva bila na svojem :wink:
Uporabniški avatar
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Savannah » 06. Jun. 2009 15:24

Si ne predstavljam, kako bi izgledalo, da bi plačo (prek šs, ampak nima veze) najprej zapravila za "nujne" stvari cunce, kozmetiko, potovanje ipd., na koncu pa bi mi zmanjkalo denarja za tiste res nujne stvari, kot je najemnina, hrana na bone, hrana iz trgovine (za zajtrke), bencin itd. Čeprav stroški bencina niso na meni, ker nimam svojega avta, če pa že vozim sestrinega ali domačega, mi ni treba plačati, ker se v bistvu itak ne vozim dosti. Šele letos bomo kupili novega (t.j. tretji avto pri hiši), pa še takrat bo half moj half mamin. :wink: Za v Lj se mi ga itak ne bo splačalo met, ker bi samo stal v garaži, medtem ko ga mami rabi bolj od mene (drugače pa bom za v Lj itak imela sestrin avto, če ga bom že rabla, drugače pa verjetno bolj malo, ker bom mela vse pri roki). :)
Uporabniški avatar
Legally_blond
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Legally_blond » 06. Jun. 2009 16:40

punce mene pa zanima konkretno delo hostes (na raznoraznih prireditvah, tud sejmih ipd.). kako to izgleda? a moraš ful komunicirat z ljudmi, tud v tujih jezikih? pa je vredu delo? kje ste ble najbol zadovoljne (konkretn), loh tud po PM napišete. :) punce si same izberejo kaj bodo oblekle, da bodo enako ali vsaj usklajeno urejene in oblečene ali jim to določijo na delovnem mestu?
sem vidla da je ok plačan, pa tud delo ni recimo kot promocije (v Intersparu, Mercatoru pa to) ane? kr tist mi je blo kr neki pa dolgcajt zravn :?
TrixyPixie
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 2. 2009
Kraj: The world

Neprebrana objavaNapisal/-a TrixyPixie » 11. Jun. 2009 12:17

Jaz razmišljam, da bi si že zdaj našla kakšno delo v Ljubljani. Oktobra grem itak študirat tja, stanovanje imam pa že zdaj. A mi zna kira kaj priporočat glede barov v centru..Kam ja, kam ne..?

Res bi bla ful hvaležna, če ima kira kakšne izkušnje :)
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 11. Jun. 2009 12:40

^^ priporočam ti, da najprej vidiš, kakšen urnik boš imela na faksu, pa se boš pol menila za delo. sej se hitro najde, sploh v kafičih, kjer vedno iščejo personal. jst sicer še nisem delala v baru v centru, ampak kot sem uspela videt, tam delo dobi vsak, tud če nima pojma o strežbi in tud če ni ravno najbolj prijazna oseba :evil:
TrixyPixie
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 2. 2009
Kraj: The world

Neprebrana objavaNapisal/-a TrixyPixie » 11. Jun. 2009 13:33

Ja ampak jaz bi rada delala že zdaj, med poletjem. Faks začne pa komej oktobra. Moram mal pregledat ponudbe na študentskem.. :)
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 11. Jun. 2009 15:49

aja, tko, ti bi že zdej delala. sem narobe zastopila. na e-servisu imaš največjo ponudbo študentskih del, sploh strežbe je največ. srečno!

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov