koliko zaslužite in kje delate

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
shanell
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 5. 2008
Kraj: ptuj

Neprebrana objavaNapisal/-a shanell » 08. Sep. 2008 16:35

lolitaa napisal/-a:Sanjaanja, v naši državi je veliko stvari nesmiselnih.Lahko zdej govoriš kar hočeš, ampak nakazovanje na 2 napotnici je kaznivo in če pride inšpekcija bo firma plačala kazen.Tako ali drugače.

moja soseda je delala preko študenta in je zaslužla 750 evrov...
prvo so ji rekl da ji bo podjetje nakazalo ločeno(2 napotnici)...
pol pa iz tega ni blo nič in je mogla dat vstran 20 %, saj je drugače kaznivo.
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 08. Sep. 2008 17:07

lolitaa napisal/-a:Sanjaanja, v naši državi je veliko stvari nesmiselnih.Lahko zdej govoriš kar hočeš, ampak nakazovanje na 2 napotnici je kaznivo in če pride inšpekcija bo firma plačala kazen.Tako ali drugače.

logično je seveda, da je to nedovoljeno, pa vendar. dokler so meni v službi sami predlagali to možnost (in na študentskem servisu), hvalabogu.

sicer pa, kaj če se odločim, da delam dva tedna, mi za tista dva tedna nakažejo denar, potem pa se čudežno odločim delati še naslednja dva tedna? rabim pa novo napotnico, a ne? in je to isto nakazovanje na dve napotnici isti mesec. :wink:
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 08. Sep. 2008 17:32

Kaj pa če imaš stalno napotnico? Potem pa ni kaznivo ali kako? Ker point stalne napotnice je ravno v tem, da nakazujejo, kadar hočejo...
Uporabniški avatar
KLEMY
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 12. 2005
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a KLEMY » 08. Sep. 2008 18:43

Jao, no... Na E-servisu piše...
Koliko lahko zaslužim, da mi servis ne odvede dohodnine?

Za posamezna nakazila, enaka ali manjša od 400 €, se akontacija dohodnine ne odvede. Nad tem zneskom pa servis od tvojega zaslužka odvede Davčni upravi 22,5% akontacije dohodnine. To akontacijo lahko dobiš, pod pogoji iz Zakona o dohodnini, delno ali v celoti povrnjeno. Meja oz. znesek 400 € se ne nanaša na napotnico, ampak na posamezni dohodek - nakazilo. Vračilo akontacije je možno samo za rezidente Slovenije, prav tako zaslužek 400 € brez dohodnine.

Pomembna je besedica NAKAZILO. In če meni firma na stalno napotnico nakaže plačo v dveh zneskih- od 1-15 v mesecu 250eur in od 16-30 v mesecu 250 eur sta to dve nakazili manjši od 400 eur in se akontacija davka NE plača. Popolnoma legalno...če ne bi bilo potem bi že vse študentske servise zdavnaj zaprli.
Don 't hurry. Don't worry. You're only here for a short visit. So don't forget to stop and smell the roses. Walter Hagen
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 08. Sep. 2008 19:16

Jaz sem čez počitnice delala kot tajnica (4evre/h)... Delala sem pa 6-8 ur na dan; vsega skup 2 tedna.

Med faksom pa včasih delam kakšne promocije, delim letake itd; npr 2krat na mesec.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 08. Sep. 2008 22:15

ah kje, valda da je legalno!
ti si v firmi lahko zmenjen da tai plačujejo na dve napotnice na 14 dni.zdej če oni vse skupej na isti dan nakažejo ni važno.Pač si delal 14 dni in za 14 dni ti plačujejo.glede na to da to počnejo vsi ŠS in večinoma vse firme, ki jim ni popolnoma vseeno za svoje študente, potem, mislm da če bi blo kaznivo tega že zdavnaj nebi blo več, ker so itak evidence javne in jasne da gre zaslužek na dve napotnice.ampak ker se da ti opravičit kot za delo na 14 dni ti noben nič ne more.ne tebi ne firmi.

drgač pa trenutno delam v enem znanem podjetju kot svetovalka za trženje in prodajo oglasov, pa mi lih ne leži.predolg sem delala s telefoni in prodajo in se mi ubistvu od tega dela že kr mal obrača.
hudo mi je za sedanjo firmo, ker je res pravljična, ampak res ne zmorem.
plačilo pa, nekaj osnove, in procenti od prodanega oglasa.Če ne prodam nič, sem praktično v qrcu ker je nizka urna postavka (2.92). :?
iščem pa nekej v povezavi z administracijo...
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 08. Sep. 2008 22:22

sanjaanja napisal/-a:
rachka_ napisal/-a:100 % je kaznivo.. preberite si malo zakonike. mislim, kdaj pa je bilo kaj dovoljeno, kar se tiče izogibanja plačevanju davkov?! pač tega se ne preverja toliko in itak, da pol vsi izkoriščamo :)

drugač jaz čez leto dobim ponavadi okrog 300€/ mesec kr pač zaradi faxa ne morem čist vsak dan delat..edino čez počitnice bom dobila malo več..

mene pa zanima kako je to z dohodnino? meja je nekje pri 3000€ letno pa vrjamem, da večina preseže ta znesek (kr se mi zdi res smešno nizek)
no in me zanima od česa pol plačaš dohodnino.. na cel znesek, ki si ga zaslužil v enem letu ali samo na razliko (se pravi koliko več kot 3000€ si zaslužil) ?

To veš, da je kaznivo, kar pa NE DRŽI, to kako se obračuna dohodnina pa ne. Dohodnina se plača samo na razliko, ki si jo zaslužila nad mejo.

ja fak sori, kr ne vem vsega in vprašam tu, kr sem dobila ful različnih informacij :roll:
drugač pa se mi res zdi čudno no, da je kaj takega dovoljeno ko se ponavadi obesijo na vse možno. sem se očitno zmotila.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
Sugar_baby
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 3. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sugar_baby » 08. Sep. 2008 22:40

sm mal brala postke za nazaj pa se nočem nč kregat...samo bom povedala kako je pri meni. :)
meni res skoraj vsak mesec nakažejo na dve napotnici. Delam pri tej firmi že več kot 3 leta in vsak mesec naberm kr precej ur tko da je tud keša kr velik :)
in pač sva s šefkotom zmenjena da mi vsak mesec tako nakazuje. Na prvo napotnico da 398,99 evrov, in na drugo kolikor pač ostane. Nakaže pa vse isti dan, ker mi tudi vse takoj nakažejo. že ves čas je tako, isto dela pri drugih sodelavcih, da mi sproti nič ne trgajo, torej plačam na koncu leta samo dohodnino, kolikor sem pač presegla!
Aja drgač je pa vse legalno. je bla že parkrat inšpekcija pri nas in so vse pregledali in še vedno je biu šefko ful ponosn k ma vse papirje zrihtane in niso nikol nč sikal :D
drgač se pa ne spoznam kej dost na to....sam to kar vsa se s šefom zmenla in mi je on razložu kako pa zakaj :)
The next time you want to see pussy, just look in the mirror baby!!
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 09. Sep. 2008 7:43

jst dobim 3,5€/h (pr nas težko dobiš kje za več), tko da med počitncami dobim od 400-600€ na mesec (kar je več kot 400 dobim plačano na roke), med letom, ko delam pa sam kšn vikend pa okol 100-200€ mesc..
glede na to da živim pr tastarih, da nimam niti ene položnice in vse kar so moji stroški so oblačila, obutev in šolske potrebščine (ki jih itak nimam) je to zaenkrat dovolj.
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 09. Sep. 2008 9:10

Jz zaslužim tam med 500€-700€/mes
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 09. Sep. 2008 13:54

KLEMY napisal/-a:Jao, no... Na E-servisu piše...
Koliko lahko zaslužim, da mi servis ne odvede dohodnine?

Za posamezna nakazila, enaka ali manjša od 400 €, se akontacija dohodnine ne odvede. Nad tem zneskom pa servis od tvojega zaslužka odvede Davčni upravi 22,5% akontacije dohodnine. To akontacijo lahko dobiš, pod pogoji iz Zakona o dohodnini, delno ali v celoti povrnjeno. Meja oz. znesek 400 € se ne nanaša na napotnico, ampak na posamezni dohodek - nakazilo. Vračilo akontacije je možno samo za rezidente Slovenije, prav tako zaslužek 400 € brez dohodnine.

Pomembna je besedica NAKAZILO. In če meni firma na stalno napotnico nakaže plačo v dveh zneskih- od 1-15 v mesecu 250eur in od 16-30 v mesecu 250 eur sta to dve nakazili manjši od 400 eur in se akontacija davka NE plača. Popolnoma legalno...če ne bi bilo potem bi že vse študentske servise zdavnaj zaprli.

Točno tako je kot si napisala!
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 11. Sep. 2008 6:31

A tale podatek drži, da medicinske sestre s srednjo izobrazbo zaslužijo v Kliničnem samo 500 eur. Njihove kolegice, ki pa imajo visoko izobrazbo pa so 10 plačilnih razredov višje.
Uporabniški avatar
[She.]
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 5. 2008
Kraj: Bora Bora

Neprebrana objavaNapisal/-a [She.] » 11. Sep. 2008 7:39

Jst sm med počitnicami delala za 3.76/h.
samo zdej si iščem delo za čez vikend, po možnosti samo sobota. in seveda, za bolše plačano.
..quello che c'e' in fondo al cuore non muore mai.. :*
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 11. Sep. 2008 7:43

Sem edina zaposlena v podjetju z elektroniko in vodim vso administracijo od plačevanja računov, do izdajanja računov, do občasne čistilke :D dobim pa 4,5 na uro. Nazadnje sem imela 500 € in sm kr cel znesek poslala servisu pa so mi oni sami razdelil na dva zneska.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 11. Sep. 2008 8:15

ana27 napisal/-a:A tale podatek drži, da medicinske sestre s srednjo izobrazbo zaslužijo v Kliničnem samo 500 eur. Njihove kolegice, ki pa imajo visoko izobrazbo pa so 10 plačilnih razredov višje.

Ne. Rekli so, da zaslužijo 500€ manj od sester z visoko izobrazbo, čeprav opravljajo isto delo.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov