koliko zaslužite in kje delate
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- jagoda-malina
- Debatorica
- Na forumu od: 11. 4. 2008
Mimi_M napisal/-a:Ja zgoraj jo je ena pač spraševala, kkašno plačo imajo pri njih inženirji ...
Pa ti je logično, da eden s 6. stopnjo dobi 2000, eden s 5. pa skupaj s prevozom in malico 850? Takšna razlika v eno stopnji?
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
jagoda-malina napisal/-a:Mimi_M napisal/-a:Ja zgoraj jo je ena pač spraševala, kkašno plačo imajo pri njih inženirji ...
Pa ti je logično, da eden s 6. stopnjo dobi 2000, eden s 5. pa skupaj s prevozom in malico 850? Takšna razlika v eno stopnji?
Ni vse samo v stopnjah.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Tako, ja; sploh pa ne v gospodarstvu, mogoče je v JU drugače (no, kolikor vem iz pripovedovanja prijateljice) glede višine plač...
Npr. moja sestra ima z visoko šolo (dipl. ekonom.) precej slabšo plačo od mene, pa dela v enem dokaj znanem slovenskem podjetju, vodilnem na svojem področju.
Drugače se pa jaz z višino in razlikami pri plačah drugih ljudi ne obremenjujem, dokler sem jaz s svojo čisto zadovoljna.
Npr. moja sestra ima z visoko šolo (dipl. ekonom.) precej slabšo plačo od mene, pa dela v enem dokaj znanem slovenskem podjetju, vodilnem na svojem področju.
Drugače se pa jaz z višino in razlikami pri plačah drugih ljudi ne obremenjujem, dokler sem jaz s svojo čisto zadovoljna.
-
no angel - Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 11. 2004
- Kraj: vzhodno od LJ
red_rose napisal/-a:jagoda-malina napisal/-a:Pa ti je logično, da eden s 6. stopnjo dobi 2000, eden s 5. pa skupaj s prevozom in malico 850? Takšna razlika v eno stopnji?
moj ma 5.stopnjo (sej to je navadna 4-letna sola?) pa zasluzi vec kot ta tvoj primer s 6. stopnjo
ampak u drugi stroki..je pa star 21 let in je to njegova prva redna zaposlitev
red_rose, ene 5x si že tle na forumu povedla kak tvoj fant nima nobene posebne izobrazbe in ma ful visoko plačo (tak da btw, to smo dojel), in me res zlo zanima, kje in kaj dela, če ni skrivnost.
Drugač pa, ja, še zdaleč ni vse v stopnjah, ampak je več v tem, kak se znajdeš. Itak.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Pomoje je pa precej pomembno iz česa so te stopnje.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
no angel tista punca ki to sprasuje pa mogoce ne ve. eh okej ignoriraj pol moj post nocem se spet kregat mal narobe jemljem ta forum, js vedno ko kaj napisem pisem kot da bi prvic pisala, ker pac predvidevam da eni ljudje prvic berejo post od mene..zakaj ni ta forum zaprt samo za redne uporabnice ce je to tako hudo?! se res opravicujem, cist vedno pozabim, bom zdej zacela sklepat da vse o men ze vete tist post bo pa zbrisan drgac je pa programer. pika
ja res ni use u stopnjah. ok en drug primer (fant mi je pac drugac najblizje zato sm zgodi njega uporabla).
poznam zensko ki ma narjeno samo srednjo poklicno solo..skozi zivljenje je sla zlo stezka, delala vse zivo, za majhne pare, hkrati bla mati samohranilka s tremi otroci. sedaj je stara nekaj cez 40, ma za sabo ze nekaj let uspesne kariere, placo ogromno, lahko kupuje si najboljse avte, na pocitnice pa hodijo na druge kontinente stopnjo ma pa 4. pri njej se je pac slo za iznajdljivost in malo srece. aja dela pa nekaj u zvezi z marketingom in prireditvami itd. v eni veliki firmi, nevem niti tocno kaj pocne...
ja res ni use u stopnjah. ok en drug primer (fant mi je pac drugac najblizje zato sm zgodi njega uporabla).
poznam zensko ki ma narjeno samo srednjo poklicno solo..skozi zivljenje je sla zlo stezka, delala vse zivo, za majhne pare, hkrati bla mati samohranilka s tremi otroci. sedaj je stara nekaj cez 40, ma za sabo ze nekaj let uspesne kariere, placo ogromno, lahko kupuje si najboljse avte, na pocitnice pa hodijo na druge kontinente stopnjo ma pa 4. pri njej se je pac slo za iznajdljivost in malo srece. aja dela pa nekaj u zvezi z marketingom in prireditvami itd. v eni veliki firmi, nevem niti tocno kaj pocne...
- groomerka
- Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 2. 2009
Jaz se pa prebijam skozi samostojno podjetništvo prvo leto. Učim jahanje in strižem, sprehajam pse. Plača je še bolj klavrna ampak vsak mesec boljša, še nabiram stranke.
Don`t let city life get you down...
http://www.katjamocnik.si
http://www.katjamocnik.si
- jagoda-malina
- Debatorica
Mimi_M napisal/-a:Tako, ja; sploh pa ne v gospodarstvu, mogoče je v JU drugače (no, kolikor vem iz pripovedovanja prijateljice) glede višine plač...
Vem, ampak šlo je za isto podjetje. Če gre za različno ima lahko tudi nekdo z OŠ višjo plačo kot nekdo z visoko. Navsetadnje pa v gradbeništvu najbrž ni enostavno delo.
Mene pa zanima koliko drugi zaslužijo, ker le tako bom lahko vedela, ali sem s plačo lahko zadovoljna, ali ne. Če ne vem koliko drugi zaslužijo, sploh nimam občutka koliko sama zaslužim in ali sem lahko zadovoljna s to službo, ali naj rajši iščem novo.
-
anoyel - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 5. 2007
jagoda-malina, če si ti zadovoljna z trenutnim delom in plačo, zakaj potem toliko fribca koliko drugi zaslužijo? v tem času bodi vesela, da imaš sploh službo. itak, če pa maš možnost kje drugje najti zate boljšo službo pa tud prav, toliko bolje. ampak vedi, da bo vedno tam nekje nekdo, ki bo imel večjo plačo za isto delo, druge pogoje ipd. tipičn pregovor - sosedova trava je vedno lepša
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
- chiqqa
- Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 9. 2006
Mimi_M napisal/-a:Heh, chiqqa, prej si napisala, da tvoj dobi skor "dvakrat tolk" kot jaz, zdej pa praviš, da vsega skupi dobi 1400... Jst tud pol skupi z malco pa prevozom dobim jurja € izplačila, tko da lih take razlike pa spet ni, no...
Drgač pa se vseeno ne strinjam, da izobrazba ni pomebna, pač v mojem primeru to ni bilo poglavitno, pa v veliki meri v gospodarstvu plača ni definirana na podlagi izobrazbe. Ampak nobena služba ni za vedno, niti moja ne, čeprav sem zaposlena za nedoločen čas, in če kdaj ostanem brez službe, je vseeno fajn, da imam pač neko višjo, visoko ali UNI narejeno, ker bo pač to lahko kje pogoj...
on dobi potem brez prevoza pa malce 1400-140=1260
torej, je to več kot jurja € drugače pa dobi več kot 1400, nevem pa točno, ker ne firbcam okol po izpiskih itd...
- jagoda-malina
- Debatorica
anoyel napisal/-a:jagoda-malina, če si ti zadovoljna z trenutnim delom in plačo, zakaj potem toliko fribca koliko drugi zaslužijo? v tem času bodi vesela, da imaš sploh službo. itak, če pa maš možnost kje drugje najti zate boljšo službo pa tud prav, toliko bolje. ampak vedi, da bo vedno tam nekje nekdo, ki bo imel večjo plačo za isto delo, druge pogoje ipd. tipičn pregovor - sosedova trava je vedno lepša
Še enkrat preberi moj post pa boš dobila odgovor na vprašanje.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov