koliko zaslužite in kje delate
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
°PeeKaBoo° - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 4. 2008
- Kraj: LJuBLjaNa
Jst prek študenca delam že hmm 5 let..in sm zmeri dobila več k 400€ na mesc..okol 800, pa so mi zmer nakazal v dveh delih (pa sm delala v takm podjetju, k dvomm da bi se igral s tem, če bi blo kaznivo )..pa tut fant je že na velik različnih mestih delu, pa mu tut nakažejo v dveh delih.. tko da dvomim, da je kaznivo
....DeViLiSh LiTTLe AnGeL....
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
100 % je kaznivo.. preberite si malo zakonike. mislim, kdaj pa je bilo kaj dovoljeno, kar se tiče izogibanja plačevanju davkov?! pač tega se ne preverja toliko in itak, da pol vsi izkoriščamo
drugač jaz čez leto dobim ponavadi okrog 300€/ mesec kr pač zaradi faxa ne morem čist vsak dan delat..edino čez počitnice bom dobila malo več..
mene pa zanima kako je to z dohodnino? meja je nekje pri 3000€ letno pa vrjamem, da večina preseže ta znesek (kr se mi zdi res smešno nizek)
no in me zanima od česa pol plačaš dohodnino.. na cel znesek, ki si ga zaslužil v enem letu ali samo na razliko (se pravi koliko več kot 3000€ si zaslužil) ?
drugač jaz čez leto dobim ponavadi okrog 300€/ mesec kr pač zaradi faxa ne morem čist vsak dan delat..edino čez počitnice bom dobila malo več..
mene pa zanima kako je to z dohodnino? meja je nekje pri 3000€ letno pa vrjamem, da večina preseže ta znesek (kr se mi zdi res smešno nizek)
no in me zanima od česa pol plačaš dohodnino.. na cel znesek, ki si ga zaslužil v enem letu ali samo na razliko (se pravi koliko več kot 3000€ si zaslužil) ?
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
-
lolitaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 6. 2007
cvetkaaa napisal/-a:lolitaa napisal/-a:Nakazovanje na dve napotnici je kaznivo.In če pride inšpekcija naje** moja mami, tko da mi se tega ne gremo.
Ni res. Je dovoljeno. In, če imaš stalno napotnico, sploh ne gre za dve napotnici.
Od kdaj je pa izogibanje plačevanja davkov zakonito?
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Je res, je zelo nedovoljeno: ravno sem si zrihtala študentsko delo pri DURS-u(davčni urad RS) in mi je ženska takoj povedala, da se oni tega niti slučajno ne gredo, zato bom delala po približno 5-6 ur dnevno, da bo 400€/mesec. "Meni paše".cvetkaaa napisal/-a:lolitaa napisal/-a:Nakazovanje na dve napotnici je kaznivo.In če pride inšpekcija naje** moja mami, tko da mi se tega ne gremo.
Ni res. Je dovoljeno. In, če imaš stalno napotnico, sploh ne gre za dve napotnici.
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
rachka_ napisal/-a:100 % je kaznivo.. preberite si malo zakonike. mislim, kdaj pa je bilo kaj dovoljeno, kar se tiče izogibanja plačevanju davkov?! pač tega se ne preverja toliko in itak, da pol vsi izkoriščamo
To veš, da je kaznivo, kar pa NE DRŽI, to kako se obračuna dohodnina pa ne. Dohodnina se plača samo na razliko, ki si jo zaslužila nad mejo.
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
lolitaa napisal/-a:cvetkaaa napisal/-a:lolitaa napisal/-a:Nakazovanje na dve napotnici je kaznivo.In če pride inšpekcija naje** moja mami, tko da mi se tega ne gremo.
Od kdaj je pa izogibanje plačevanja davkov zakonito?
Saj ni izogibanje. Sami so tako začrtali sistem, da ne sme več kot toliko biti na eni napotnici. A se ti zdi smiselno, da nekdo, ki vsak mesec zasluži 400 eur, ne bi plačal nič dohodnine, medtem, ko tisti, ki bi enkrat na leto dobil 500 eur bi jo pa moral.
Zato pa imaš mejo koliko lahko neobdavčeno zaslužiš v enem letu. Če jo presežeš pa potem plačaš dohodnino. Lahko pa jo plačuješ tudi med letom, da ti pač pišejo na napotnico več kot 400 eur pa jo potem dobiš nazaj, če ne presežeš letne meje. Kaj se ti zdi bolj smiselno?
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
purple_rain napisal/-a:Je res, je zelo nedovoljeno: ravno sem si zrihtala študentsko delo pri DURS-u(davčni urad RS) in mi je ženska takoj povedala, da se oni tega niti slučajno ne gredo, zato bom delala po približno 5-6 ur dnevno, da bo 400€/mesec. "Meni paše".cvetkaaa napisal/-a:lolitaa napisal/-a:Nakazovanje na dve napotnici je kaznivo.In če pride inšpekcija naje** moja mami, tko da mi se tega ne gremo.
Kaj pa, če jaz slučajno delam na DURS-u?
Ona se ne gre tega, ker jo skrbi samo lastni žep in čimprejšnje pobiranje davkov. V vsakem primeru pa se to pri celoletnem obračunu dohodnine poravna, ne glede na to kaj se dela prej. Enkrat plačaš, če ne prej pa potem. Ampak, če veš, da čez celo leto ne boš toliko zaslužil, zakaj bi moral plačevat državi, nato pa od nje terjati nazaj.
-
račka - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 7. 2007
- Kraj: somewhere over the rainbow
180€ za 5 dni, torej 4,5€/h.. u avgustu sm dobila 544€ use skup s tem d sm bla še na morju pa tko umes kšn dan me ni blo... aja delam pa pr arheologih
Zadnjič spremenil račka, dne 08. Sep. 2008 20:56, skupaj popravljeno 1 krat.
-
ta_miška - Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 4. 2007
- Kraj: Cerknica
Jst delav v trgovini za 2,5€. Ampak glede na to, da si moram malco sama plačat pa tud za prevoz nič ne dajo je to res malo.
Tako da je res slabo. Razmišljam, da bi šla delat drugam. Vendar je pa res, da se ti prilagajajo in lahko delaš v bistvu kakor ti paše.
Tako da je res slabo. Razmišljam, da bi šla delat drugam. Vendar je pa res, da se ti prilagajajo in lahko delaš v bistvu kakor ti paše.
-
lolitaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 6. 2007
Sanjaanja, v naši državi je veliko stvari nesmiselnih.Lahko zdej govoriš kar hočeš, ampak nakazovanje na 2 napotnici je kaznivo in če pride inšpekcija bo firma plačala kazen.Tako ali drugače.
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov