koliko zaslužite in kje delate

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 5. 2008
Kraj: Postojna

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 16. Sep. 2008 7:19

*purple* napisal/-a:
Mimi_M napisal/-a:Dejansko razpolagam z zneskom, ki je 15. nakazan na moj račun, to je moja plača in je ne delim na "plačo" in dodatek.

to sm hotla povedat in ne bom več ponavljala za očitno nepismene.v moji okolici pač vsi govorijo o plači o tistem kar dobijo petnasjtga nakazano (al pa drug datum) v celoti in ne razčlenjujejo po kosih.

A ni čudno v moji okolici in vsi ostali, ki jih poznam pa nihče. In nimaš kaj razčlenjevat, ker običajno niti na račun ni skupaj nakazano, ampak je neto plača posebej. Vsaj v naši družini to dobimo vsi ločeno.
Očitno ti ne boš nikoli vedela kaj pomeni plačilo za opravljeno delo. Kaj pomeni dohodek. In ko po TVju poslušamo o plačah uslužbencev, se nikoli ne govori o drugem kot o plači brez dodatkov.
Torej bi bilo po tvoji logiki bolje, da se vozim 100km stran v službo, da bom imela več plače,ker bom dobila še ogromno za prevoz :roll: :roll:
matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 16. Sep. 2008 7:26

*purple* napisal/-a:matjaz, če dobi sodelavc 300 ervov na mesec za vožno več od tebe in če teh tristo ne porabi za bencin do šihta ali pa pol manj, ubistvu to je nek dohodek, ne samo plačilo za prevoz.in ja je razlika, vsak evro povsod ki je "odveč" se pozna!
In ne nč ne prijavljam v dohodnino, ker če spet slabo bereš nisem nikoli bila zaposlena, trenutno tud nisem in še nekaj časa ne bom!in me te stvari kaj v dohodnino, kaj ne in tralala trenutno še ne zanimajo.

Jih po rabi za vožnjo, še celo zmanjka mu, ker ne dobi vožnjo povrnjeno v celoti. In tudi, če bi mu ostalo to še vedno ne bi bil dohodek, ampak dodatek, razen če bi bil znesek nad uredbo o povračilu stroškov.
In tudi, če nisi zasposlena, bi te dohodnina morala zanimati, saj je pomembna tudi za študente, sploh če zaslužijo po 4eur/uro ali več kot praviš. Pa ti ne bom razlagal zakaj.
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 16. Sep. 2008 7:39

Če dobi nekdo 300 evrov na mesec za prevoz, potem to dobi z razlogom. Če nekdo iz Kranja hod v Celje v službo, potem sigurno dobi kr dost za prevoz, ampak to ni všteto v neto plačo, poleg tega pa to porab za bencin gor in dol, pa še zmanjka mu, tko kot je že matjazd povedu. Tko kot jst dobim nadomestilo za mesečno vozovnico in niti približno to, kar dobim, ni dost od mojga doma do službe in nazaj.

tud jst dobim kr dost izplačano na moj račun, ampak to ni dejansko stanje.

Drugač pa back on tema: jst dobim okol 750 € izplačano na račun, neto plače mam okol 600 €, delam pa na sodišču.

Ko sm še delala prek študentskega servisa, nism nikol delala za 4 evre na uro ali več, ker takih ponudb v naši okolici ni, če pa že je, pa dobijo tako službo več al manj ljudje, k majo veze, kam drugam se pa tud slučajno nism misnla furat, ker študentje, če nimajo sreče, ne dobijo za prevoz čist nč.

Več al manj sm delala za plačilo do 3 evre al pa 3,5 evre na uro in sm bla s tem čist zadovoljna. Seveda, če bi mela pa možnost, bi pa tud za več delala, sam sj pravm, ljudje z vezam al pa boljšim videzom to pač zasedejo.
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 16. 11. 2004
Kraj: BLTNC

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 16. Sep. 2008 7:50

Jaz pa delam preko študentskega za 3 evre na uro. Sem zadovoljna, imam malico, potnih ne dobim plačanih - to je malo bedno. Vendar mi počasi preteče in rada bi si našla neko redno službo...upam, da mi uspe, ker kar sem gledala ni kaj dosti pametnega tu pri nas :?
Is sex dirty? Only if it’s done right.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 16. Sep. 2008 10:14

matjazd napisal/-a:
*purple* napisal/-a:matjaz, če dobi sodelavc 300 ervov na mesec za vožno več od tebe in če teh tristo ne porabi za bencin do šihta ali pa pol manj, ubistvu to je nek dohodek, ne samo plačilo za prevoz.in ja je razlika, vsak evro povsod ki je "odveč" se pozna!
In ne nč ne prijavljam v dohodnino, ker če spet slabo bereš nisem nikoli bila zaposlena, trenutno tud nisem in še nekaj časa ne bom!in me te stvari kaj v dohodnino, kaj ne in tralala trenutno še ne zanimajo.

Jih po rabi za vožnjo, še celo zmanjka mu, ker ne dobi vožnjo povrnjeno v celoti. In tudi, če bi mu ostalo to še vedno ne bi bil dohodek, ampak dodatek, razen če bi bil znesek nad uredbo o povračilu stroškov.
In tudi, če nisi zasposlena, bi te dohodnina morala zanimati, saj je pomembna tudi za študente, sploh če zaslužijo po 4eur/uro ali več kot praviš. Pa ti ne bom razlagal zakaj.

moj fant dobi kilometrino, pa se vozi od table ljubljana do table ljubljana in ne gre ven iz ljubljane.lahko bi dobil za mesečno vozovnico za zaposlene, tako kot je to v navadi, ampak jim daje pač kilometrino ker se fura iz enga na drug konc ljubljane.pa profitira še kako :wink: ampak pač, glede plačil, krasen šef :)
in ja za študentsko dohodnino že vem kaj morm napisat in kako in kaj morm pregledat.nč bat, za zaposlene, pa žal ne vem.ko pa bom, se bom pa pozanimala :wink:
SweetySweety
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a SweetySweety » 16. Sep. 2008 10:40

Sem model, okoli 4000 evrov na mesec. Odvisno, kaj delam.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 16. Sep. 2008 11:23

*purple* napisal/-a:
moj fant dobi kilometrino, pa se vozi od table ljubljana do table ljubljana in ne gre ven iz ljubljane.lahko bi dobil za mesečno vozovnico za zaposlene, tako kot je to v navadi, ampak jim daje pač kilometrino ker se fura iz enga na drug konc ljubljane.pa profitira še kako :wink: ampak pač, glede plačil, krasen šef

Debata se je začela glede medicinskih sester. In v javnem sektorju se dobiva denar za javni prevoz, razen če dokažeš, da živiš bogu za hrbtom in ne moreš uporabljati javnega prevoza.
*purple* napisal/-a: in ja za študentsko dohodnino že vem kaj morm napisat in kako in kaj morm pregledat.nč bat, za zaposlene, pa žal ne vem.ko pa bom, se bom pa pozanimala :wink:

In ko se boš pozanimala, takrat komentiraj. Dokler ne veš nič o stvareh in se nisi pripravljena naučiti, je brezveze, da daješ komentarje. :wink:
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 16. Sep. 2008 11:33

kr.ena kam kaj napišemo za dohodnino če smo zaposleni, nisem nikol komentirala nič :wink:

in ja debata je tekla o medicinkah, potem se je pa razplamntela na splošno kukr sm jst razumela :)
Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 9. 2004
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 16. Sep. 2008 12:10

Jst zaslužim tolk kolkr delam. Vsake tolk pokasiram dobro nagrado, če dobro delam.
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Uporabniški avatar
Pikica18
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Pikica18 » 16. Sep. 2008 12:16

dobim od 510. 700, 850 do 1000 :D 1200 lahko pa še več.

kokr sm pridna in kolikor je dela, ker smo plačane po prometu.
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 16. Sep. 2008 20:21

*purple* napisal/-a:kr.ena kam kaj napišemo za dohodnino če smo zaposleni, nisem nikol komentirala nič :wink:

Si pa komentirala o neto in bruto plači ter dodatkih. To pa je še kako ločeno in ima bistven pomen pri dohodnini kaj je sploh kaj.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 16. Sep. 2008 23:02

oh ja, še kar al kaj? :D
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 11. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a jagoda-malina » 17. Sep. 2008 7:10

*purple* napisal/-a:oh ja, še kar al kaj? :D

Kaj a misliš, da je zanimivo, da celo temo prepričuješ druge kako imaš prav :roll: V bistvu pa pojma nimaš. Že vsaj 10x so ti vse razložili, ti pa še kar vsiljuješ svoj prav. Dokler boš horla imeti svojo zadnjo besedo, ki je napačna, se bodo najbrž trudili razložiti kako je prav. Saj ti hočejo dobro, a ti ne razumeš.
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 17. Sep. 2008 7:45

Sej je rekla, da se je zmotla no.
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anoyel » 17. Sep. 2008 8:16

Delam še preko študenta - v trgovini kot prodajalka in kot promotorka/hostesa v raznih nakupovalnih sejmih in prireditvah. Urna postavka varira med 4euro/h in 6h/euro.
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov