koliko zaslužite in kje delate
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 695 prispevkov
• Stran 46 od 47
•
Prejšnja
1 ... 43, 44, 45, 46, 47
Naslednja
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
orhideja1 napisal/-a:Teoretično je možno imet otroka tudi pri 45em, in če si ena to želi naj ga ima in tudi to ima določene prednosti.
Vsako ima svoje prednosti, če ga imaš mlad ali, če ga imaš star.
ja sej teoreticno je mozno me pa sam debatiramo o prednostih in slabostih enega ali drugega nacina vsak se odloci kakor se mu zdi najboljse, mnenje pa vseeno lahko izmenjamo ne se takoj pocutit kot da nekaj slabega govorimo ali hoce kdo koga prepricat - ni res =)
- cvetkaaa
- Kofetarica
- Na forumu od: 15. 5. 2008
- Kraj: Postojna
*mala* napisal/-a:^^ To vsak trapec ve, da takrat ni bav bav imet otroka.
Moje mnenje je le, da se tudi med faksom zmore, če se hoče.
Očitno ne glede pisanja, da se po 25em letu težje zanosi.
Kar se pa faksa tiče pa prvo probaj potem pa govori. Ne vem kako lahko nekaj trdiš, če sploh nimaš izkušenj s tem. Naj o tem piše tista, ki redno študira, hodi v službo in ima otroka.
In, če imaš otroka se zanašaj nase ne pa na vse sorodnike, da ti bodo pazili otroka. Saj bo otrok tvoj. In najbrž ti ni nihče fovš, če bo šla tvoja mami kmalu v penzijo, to najbrž pomeni, da je mlajša od naših, da ni študirala,... In po novem se ne bo hodilo v penzijo pri 50ih, kar se tudi zdaj ne, ampak mnogo kasneje.
-
Seyfullah - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 6. 2009
- Kraj: Ljubljana
Če se hoče eetaq,sam nevem jst nebi mela otroka med faksom,saj mu ne moreš privoščiti tistega kar bi želel,jst osebno ga bom imela takrat ko bom vedela,da mu lahko dam kar potrebuje brez slabe vesti kako bom s šolo itd.
***Everything is possible...Impossible just takes a while longer***
- cvetkaaa
- Kofetarica
Se strinjam, prvo je treba poskrbeti zase. Jaz sem sicer kot za zdaj dokaj mlada imela otroka. Če bi še enkrat bi ga najbrž kako leto pozneje. Res pa, da nimam faksa. Ampak hočem se čimveč sama ukvarjati z otrokom, ga spremljati skozi odraščanje in vzgjati. Če so mame pri 40em prestare za vzgajanje otrok in jih razvajajo, kaj so potem šele babice pri 60em, ki so splošno znane po tem, da razvajajo otroke. Verjamem, da razvaja mamica, ki ima edinčka katerega si je težko priborila, drugače pa jaz ne poznam nobenega ekstrema razvajanja, razen naše šefinje, ki pa je otroke imela pri 20, 22 in 26em letu.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
cvetkaaa napisal/-a:Kar se pa faksa tiče pa prvo probaj potem pa govori. Ne vem kako lahko nekaj trdiš, če sploh nimaš izkušenj s tem. Naj o tem piše tista, ki redno študira, hodi v službo in ima otroka.
Kako lahko pa ti pišeš, naj se ima kasneje otroke, če tudi ti nisi imela otroka med faksom? Sej ne moreš vedt kako hudo je, če ga nisi imela takrat. Mam tolk pravice pisat, kot ti...
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- cvetkaaa
- Kofetarica
*mala* napisal/-a:cvetkaaa napisal/-a:Kar se pa faksa tiče pa prvo probaj potem pa govori. Ne vem kako lahko nekaj trdiš, če sploh nimaš izkušenj s tem. Naj o tem piše tista, ki redno študira, hodi v službo in ima otroka.
Kako lahko pa ti pišeš, naj se ima kasneje otroke, če tudi ti nisi imela otroka med faksom? Sej ne moreš vedt kako hudo je, če ga nisi imela takrat. Mam tolk pravice pisat, kot ti...
Sem končala s šolanjem ravno zaradi otroka.
-
ŽuŽa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 11. 2006
NACI na vse kar ni povezan s tole temo .
Madoniš že par dni vas berem pa sami OT-ji haha, dejte odpret svojo temo, pomoje bi se dobra debata razvila.
No da se vrnemo k temi. Sem študentka; štipendije nimam. Upam, da mi bo zneslo delat 2-3krat na teden, da bom mela € za sproti (tam nekje 200-300€ mesečno) , plus še kaj bi dala na stran za poletne počitnice.
Madoniš že par dni vas berem pa sami OT-ji haha, dejte odpret svojo temo, pomoje bi se dobra debata razvila.
No da se vrnemo k temi. Sem študentka; štipendije nimam. Upam, da mi bo zneslo delat 2-3krat na teden, da bom mela € za sproti (tam nekje 200-300€ mesečno) , plus še kaj bi dala na stran za poletne počitnice.
- my_self
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 6. 2008
- Kraj: Daleč...
*mala*, js ne vem kje ti živiš, samo baje da v Sloveniji obstaja pordoniški dopust, tudi skrajšan delovni čas in potem ko je otrok dovolj star gre v vrtec. In če ne veš, vrtci so kr dragi pr nas in se mi ne sanja kako bi si lahko študentka privoščla vrtec. Ko imaš pa redno službo si lahko. Za otroka se odločiš ker si ga želiš in ko veš da imaš dovolj za poskrbet za njega. Študenti pa še sami zasi včasih nimajo dovolj kaj šele za otroka. In otrok ni za to da ga potem damo drugim v varstvo al zahtevamo od staršev nvem koliko denarja samo zato ker nam je pač zapašalo imet že zdej otroka.
Pa oglej si malo cene vozičkov, postelje, oblekc, varušk pa vse kar pride zravn.
Sm te pa že enkrat vprašala pa tudi ena druga, da če itak ne boš upala čez 10 let zanosit oz. boš imela več težav (to ti govori STROKOVNJAK!) zakaj ne kr zdej zanosiš? mogoče si trenutno res ne želiš otroka, ampak čez nekaj časa si ga boš, tko da zakaj ne kar zdej, da boš imela čim manj težav? Očitno sama veš da ni vse tako preprosto kot si napisala v vseh tvojih postih in očitno je neki na tem, da je zmeraj več žensk k najprej poskrbi za kariero in zaslužek in šele potem za družino in otroka. Si upam trdit da boš ti ena izmed teh žensk.
Pa oglej si malo cene vozičkov, postelje, oblekc, varušk pa vse kar pride zravn.
Sm te pa že enkrat vprašala pa tudi ena druga, da če itak ne boš upala čez 10 let zanosit oz. boš imela več težav (to ti govori STROKOVNJAK!) zakaj ne kr zdej zanosiš? mogoče si trenutno res ne želiš otroka, ampak čez nekaj časa si ga boš, tko da zakaj ne kar zdej, da boš imela čim manj težav? Očitno sama veš da ni vse tako preprosto kot si napisala v vseh tvojih postih in očitno je neki na tem, da je zmeraj več žensk k najprej poskrbi za kariero in zaslužek in šele potem za družino in otroka. Si upam trdit da boš ti ena izmed teh žensk.
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
Lahko je govorit, težje pa izvajat. Če ti otroka potem drugi pazijo in financirajo, ne pomeni, da se da.
Sama sem študirala in vem, da mi otroka takrat ne bi zneslo imet. Predavanja sem imela dopoldan, popoldan sem imela vaje. Obisk predavanj je bil obvezen, ker sem študirala redno. Zjutraj sem šla od doma, zvečer prihajala domov. Res ne vem kdo bi mi pazil otroka cel dan. In kaj bi otrok sploh imel od matere, ki je cel dan od doma. Vse počitnice sem delala, da sem zaslužila za vozovnico, oblačila, hrano. Ob sobotah sem delala doma. Ob nedeljah sem se učila in pisala seminarske naloge. Zase sem našla čas soboto zvečer, ali pa čez teden vmes med predavanji, ampak takrat sem šla običajno na kosilo, kaj skopirat, v trgovino, knjižnico.
Sama sem študirala in vem, da mi otroka takrat ne bi zneslo imet. Predavanja sem imela dopoldan, popoldan sem imela vaje. Obisk predavanj je bil obvezen, ker sem študirala redno. Zjutraj sem šla od doma, zvečer prihajala domov. Res ne vem kdo bi mi pazil otroka cel dan. In kaj bi otrok sploh imel od matere, ki je cel dan od doma. Vse počitnice sem delala, da sem zaslužila za vozovnico, oblačila, hrano. Ob sobotah sem delala doma. Ob nedeljah sem se učila in pisala seminarske naloge. Zase sem našla čas soboto zvečer, ali pa čez teden vmes med predavanji, ampak takrat sem šla običajno na kosilo, kaj skopirat, v trgovino, knjižnico.
-
red_rose - Cosmofrik
my_self: studentke mamice majo vrtec zastonj
sanjaanja: niso vsi faksi taki. js sem na faksu ene 4 ure na dan, pa hodim na vse kar je obvezno. bolonjski program pac predvideva manjse stevilo kontaktnih ur in vec dela doma...pac ne grem na vsa predavanja
v glavnem - tiste katerim se to zdi nemogoce pac ne bote mele otroka med studijem, ene ste itak ze prepozne, nevem zakaj se mi pa zdi da hocete tudi nas (ki drugace razmisljamo) prepricat da to ni mogoce? saj pa to je stvar posameznika. otrok je pa lahko slabo vzgojen z mlado mamico ali pa s staro mamico (beri moj prejsnji post)
sanjaanja: niso vsi faksi taki. js sem na faksu ene 4 ure na dan, pa hodim na vse kar je obvezno. bolonjski program pac predvideva manjse stevilo kontaktnih ur in vec dela doma...pac ne grem na vsa predavanja
v glavnem - tiste katerim se to zdi nemogoce pac ne bote mele otroka med studijem, ene ste itak ze prepozne, nevem zakaj se mi pa zdi da hocete tudi nas (ki drugace razmisljamo) prepricat da to ni mogoce? saj pa to je stvar posameznika. otrok je pa lahko slabo vzgojen z mlado mamico ali pa s staro mamico (beri moj prejsnji post)
- my_self
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 6. 2008
- Kraj: Daleč...
red_rose napisal/-a:my_self: studentke mamice majo vrtec zastonj
tko kot ne hodijo vsi na take fakse. neverjetno, a?
- jagoda-malina
- Debatorica
- Na forumu od: 11. 4. 2008
red_rose napisal/-a:my_self: studentke mamice majo vrtec zastonj
Saj ni vrtec edini strošek?
Tudi mi smo imeli precej več predavanj, pa seminarjev, ekskurzij,...
Nobena vas noče prepričat (vsaj jaz mislim tako), ampak komentiramo tako kot ve. Samo me jih nismo imele in povemo zakaj jih nismo imele.
Ve pa drugače razmišljate in ste proti nam, ampak otroka pa kar nobena nima. Kdo potem govori drugače kot dela?
-
red_rose - Cosmofrik
sej js nisem nikjer rekla da je treba met otroka med studijem. sem mnenja da je v dolocenih pogledih lahko boljse.
kje ne delam tega kar pisem? en banalen primer: ravno tako lahko napisem da prevec cokolade in sladkarij skodi (je tako?). pa vseeno pojem ogromno sladkarij in cokolade..ceprav vem da bi blo boljse da ne bi ce bi js napisala: mislim da MORA imeti vsaka studentka otroka, potem bi to blo v nasprotju z mojim pocetje (ker ga se ne nacrtujem) tako pa ni.
kje ne delam tega kar pisem? en banalen primer: ravno tako lahko napisem da prevec cokolade in sladkarij skodi (je tako?). pa vseeno pojem ogromno sladkarij in cokolade..ceprav vem da bi blo boljse da ne bi ce bi js napisala: mislim da MORA imeti vsaka studentka otroka, potem bi to blo v nasprotju z mojim pocetje (ker ga se ne nacrtujem) tako pa ni.
Prvi neprebran prispevek • 695 prispevkov
• Stran 46 od 47
•
Prejšnja
1 ... 43, 44, 45, 46, 47
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov