koliko zaslužite in kje delate

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
shanell
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 5. 2008
Kraj: ptuj

Neprebrana objavaNapisal/-a shanell » 06. Sep. 2008 16:13

koliko zaslužite bodisi preko študenta al kako drugače na mesec?
kje delate?

sama delam občasno preko študenta, mogoče 5krat na mesec, tako da zaslužim okoli 200evrov, za osnovne stvari.
da bi vsak dan delala mi ne pride na misel, zaradi zahtevnosti faksa.
Zadnjič spremenil shanell, dne 08. Sep. 2008 14:45, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 06. Sep. 2008 17:26

Za en teden dobim 240€
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 06. Sep. 2008 17:35

Tigi napisal/-a:Za en teden dobim 240€

to je mišljeno 7 dni ali 5 dni?

no jaz letos prvič delam nekaj prek študenta. prvo delo sem delala 5 dni 10ur na dan z urno postavko 4€ (to je malo manj kot 200€ ker prvi dan nisem delala polnih 10ur).
zdaj pa delam in bom delala do konca septembra (skupaj 21 dni) 8ur na dan za 4€/h. dobila bom pa 672€.

glede na to, da je to delo prek študenta in da niti približno ni težko, se mi zdi, da zaslužim dovolj. vsaj glede na razmere (denarja v bistvu sploh ne rabim, je pa fajn občutek dobiti svojo prvo plačo. pa še bolj cenim šolo in učenje, ker mi to delo daje zagon, da bi v življenju dosegla več kot 700€ plače na mesec).
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 06. Sep. 2008 17:56

Js zadnje čase bolj malo delam, tko da dobim tam do 400€, glih tolk da mi ne odbijejo davka.Mam pa 5€/uro, delam pa 7 ur.

Lani pa k sem ful delala sem zaslužla 800€, na računu nakazano pa 640€. :?
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 06. Sep. 2008 18:12

Ja, kako imate pa to zrihtano? V podjetju, kjer delam, lahko zaslužim tudi več kot 400€ na mesec, pa mi pač nakažejo v dveh delih. Še nikoli mi niso nič trgali, pa skoraj vedno zaslužim več kot 400€ na mesec.

Sicer pa jaz delam v tovarni, v proizvodnji, plačajo mi 3€ na uro, delala bom pa od 30.6. do 30.9., po 8 ur na dan, včasih tudi 12 ur, tako da bi morala zaslužiti nekaj čez 1500€.
Drugače je pa delo kar težko (pač fizično delo) in se mi zdi slabo plačano. Samo ko slišim, koliko imajo delavci v tem podjetju plače, se čudim, da nam sploh toliko plačajo. :?
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 06. Sep. 2008 18:13

buubbika napisal/-a:gaby_, moraš vedeti, da če delaš prek študenta in da, če je zaslužek čez 500€ al celo 400, da je davek 20%, in tako se tud kr lepa vsota denarja odšteje, tako da ne boš dobila 672€..

tudi to vem. pa bom dobila toliko. ker se nakaže na dve napotnici. delam pač toliko kot delam. ampak mi nakažejo pač za prva dva tedna na eno napotnico in za druga dva tedna na drugo. torej na eno napotnico ne znese čez 400€ in ni obdavčitve.
sicer pa tako delajo na vseh študentskih :wink: (prav vprašajo, kako dolgo boš delal in če boš zaslužil več kot 400€, da ti takoj dajo dve napotnici).
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 06. Sep. 2008 18:21

Nakazovanje na dve napotnici je kaznivo.In če pride inšpekcija naje** moja mami, tko da mi se tega ne gremo. :wink:
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 06. Sep. 2008 18:29

trenutno prek študenca v eni tovarni, plačajo pa nekaj čez 2 eur/h, tko da ni niti 20 eur na dan :? :lol: sm dobr-- fajn je da ni neke velike razlike med plačo študenta pa delavca oz. je kakšnih dobrih 100 eur. je pa totalen šit tam delat.. še študente je* z normo.. hahaha.. :roll: :lol:
Uporabniški avatar
bleona
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a bleona » 06. Sep. 2008 18:36

marypa napisal/-a:trenutno prek študenca v eni tovarni, plačajo pa nekaj čez 2 eur/h, tko da ni niti 20 eur na dan :? :lol: sm dobr-- fajn je da ni neke velike razlike med plačo študenta pa delavca oz. je kakšnih dobrih 100 eur. je pa totalen šit tam delat.. še študente je* z normo.. hahaha.. :roll: :lol:

zakaj pa ne gres kaj drugega delat.sej je ful ponudb na studentu.tudi poleg strezbe ce tega noces
jaz se nebi matarla za 2E..
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 06. Sep. 2008 18:41

lolitaa napisal/-a:Nakazovanje na dve napotnici je kaznivo.In če pride inšpekcija naje** moja mami, tko da mi se tega ne gremo. :wink:

:eek: Tega pa nisem vedela.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 06. Sep. 2008 18:59

Men je moja šefica povedala, da e-študentski servis avtomatično razdeli znesek in ne plačaš davka. Sicer pa to itak vsi prakticirajo (pa sem do zdaj delala že v nešteto šihtih) in ni problemov.

Mam pa 2 šihta, na enem zaslužim 6€, na drugem pa 3,5-4€.
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 06. Sep. 2008 19:03

bleona napisal/-a:zakaj pa ne gres kaj drugega delat.sej je ful ponudb na studentu.tudi poleg strezbe ce tega noces
jaz se nebi matarla za 2E..

pr nas, živim v manjšem mestu maš na izbiro delo v tovarnah ali pa v strežbi.. v trgovini težko dobiš..
Uporabniški avatar
red*cherry
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red*cherry » 06. Sep. 2008 19:19

Ja naročiš stalno napotnico in če so v službi ok, ti bodo nakazval po delih. Jst se komot zmenm, naj mi nakažejo za cel mesec, pol mesca, 1 teden al pa tri dni, odvisno kako delam pa da je pod limitom za davek.
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 1. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a *kayka* » 06. Sep. 2008 19:34

delam v dveh lokalih, pa se enkrat mesecno približno nardim kksn projekt za kolega k se z dizajnom ukvarja, pa mu nardim kej...tko da mesečno tm okrog 700€
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 5. 2008
Kraj: Postojna

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 06. Sep. 2008 21:33

lolitaa napisal/-a:Nakazovanje na dve napotnici je kaznivo.In če pride inšpekcija naje** moja mami, tko da mi se tega ne gremo. :wink:

Ni res. Je dovoljeno. In, če imaš stalno napotnico, sploh ne gre za dve napotnici.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov