koliko zaslužite in kje delate
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- kalanhoja
- Kofetarica
- Na forumu od: 28. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
*purple* napisal/-a:To kar si ti navedla je bruto plača. Po TVju je bilo za plačo za zdravstvenega tehnika.
zdravstveni tehnik je medicinska sestra.
Bruto plača 500 evrov ne more bit, ker ni sam 30 evrov dodatkov.tolk je sam delavska mesečna.
Zneski, ki si jih ti navedla so bruto!!! Medicinske sestra so govorile o neto plači, ker dobiš izplačano neto plačo ne bruto. Prevoz na delo pa ni plača, ampak dodatek in se ne všteva v neto plačo. Neto plača je bruto - prispevki - dohodnina.
Ne vem kaj nakladaš tukaj, če sploh ne veš kaj je neto plača.
In dobro vem, da je zdravstveni tehnik medicinska sestra, oz. medicinski brat. Ampak sem to navedla, ker je ena napisala, da mogoče ni bilo mišljeno za medicinsko sestro s V. stopnjo izobrazbe, ampak kakšna negovalka, ipd.
-
*sanja* - Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2008
*purple* napisal/-a:aja pa še enkaj.en kos, velik kos uporabnic z nizkimi urnimi postavkami je tudi iz ljubljane.Torej?zakaj potem jambrajo?
Jaz sicer nisem iz Ljubljane, a bi se lahko vozila v Ljubljano na delo in si dobila bolje plačano delo, ampak raje delam v neki tovarni, kjer delam že 6. leto, z ljudmi, s katerimi se noro dobro razumem, hodim na delo z nasmeškom, ker vem, da mi nikoli ne bo dolgčas, da ob takšnih sodelavcih nobeno delo ne bo pretežko... Pa čeprav plačajo samo 3€/uro. Zakaj bi menjala delo in tvegala, da dobim zatežene sodelavce (govorim sedaj za počitniško delo; ko bom iskala redno zaposlitev, bo malo drugače)? Tako dobrih sodelvacev pomoje nikoli več ne bom imela...
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
kalanhoja...mislm da noben ne govori o plači v bruto znesku.vedno povedo kolk je plača tok kot dobijo denarja ven.resda so dodatki zraven, ampak to so dodatki h plači in zame je cela plača ta ki jo dobiš ven.konec koncev imajo nekateri tud velik več plačano malco kot drugi, tko da je v tem tud lahko razlika.
*sanja*, sej jst sm istiga mišljenja, če ni kul kolektiv mene tam ni.
sam sem tud dobila najboljše možne kolektive z dobro urno postavko.
pa sej nč ne rečem, vsak naj dela kukr pač če, sam ne pol jambrat, ker je tok šihtov da kar glava peče ki so plačani nad 4 €.
pa sej nč ne rečem, vsak naj dela kukr pač če, sam ne pol jambrat, ker je tok šihtov da kar glava peče ki so plačani nad 4 €.
- matjazd
- Kofetarica
- Na forumu od: 14. 8. 2007
*purple* napisal/-a:kalanhoja...mislm da noben ne govori o plači v bruto znesku.vedno povedo kolk je plača tok kot dobijo denarja ven.resda so dodatki zraven, ampak to so dodatki h plači in zame je cela plača ta ki jo dobiš ven.konec koncev imajo nekateri tud velik več plačano malco kot drugi, tko da je v tem tud lahko razlika.
A sem jaz glup ali si ravno ti naštela nekaj postov nazaj minimalne plače!! In tam si napisala bruto zneske. O tem ti tajči Kalanhoja.
In vsak, ki se kaj spozna na plačo ve, da je plača neto izplačilo brez dodatkov. Ni plača vse tisko kar ven dobiš. A zate potem pomeni, da nekdo, ki dobi 300 eur za prevoz ima pa potem za 300 eur višjo plačo od tistega, ki nič ne dobi za prevoz. Pa saj tale, ki ima prevoz plačan ta denar porabi za bencin in to je njegov strošen, ne pa dohodek.
Glede študentskega dela. Ti praviš, da je plačilo pod 4eur/uro malo, in da je dovolj ponudbe in je tisti, ki si ne poišče boljšega dela neumen.
A si kdaj pomislila na to, da ni vsak iz LJ? Da ni v vsaki vasi na razpolago 10 ponudb za delo? Da ni v vsaki vasi avtobus, ki ti omogoča vožnjo na delo drugam? Da mogoče nima vsak izpita, ali avtomobila, da bi se vozil drugam? Da je malo tistih, ki študentom sploh plačajo prevoz na delo? In da se končno mogoče bolj splača manj zaslužit, kot pa polovico zaslužka porabiti za prevoz, ker kot pravim ga študentom malokje plačajo.
-
keya - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: wajt krajna
*purple* sm vse lepo napisala za pismene
pejd še enkrat prebrat, pa boš vidla da že v prvem postu lepo piše, da ne moreš posploševat.. tk da ne ti meni da se naj odločim če ti pa še pol nebo jasno kaj sm ti htela dopovedat...
matjazd pust, nima smisla - sm ji že js htela dopovedat pa enostavno nima smisla.. res... ona bo tupila svoje do onemoglosti, itak vedno znova pozablja, da ljubljana NI cela slovenija. je pa zanimivo, včasih kriči zarad razlik med sloji, pozablja pa da so tud gromozanske razlike med regijami kar se tega tiče..
pejd še enkrat prebrat, pa boš vidla da že v prvem postu lepo piše, da ne moreš posploševat.. tk da ne ti meni da se naj odločim če ti pa še pol nebo jasno kaj sm ti htela dopovedat...
matjazd pust, nima smisla - sm ji že js htela dopovedat pa enostavno nima smisla.. res... ona bo tupila svoje do onemoglosti, itak vedno znova pozablja, da ljubljana NI cela slovenija. je pa zanimivo, včasih kriči zarad razlik med sloji, pozablja pa da so tud gromozanske razlike med regijami kar se tega tiče..
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
no glede medicinskih sester.. moja mama je srednja med. sestra in dobi z vsemi prazniki, vikendi in nočnim delom precej manj kot 1000€ plače. če nebi praznikov itn delala, bi dobila še bistveno manj.sicer ne dela v kliničnem centru..
no in kr vem, da je delo tam vse prej kot lahko se mi zdi, da je to malo bedna plača.
sori za OT.
no in kr vem, da je delo tam vse prej kot lahko se mi zdi, da je to malo bedna plača.
sori za OT.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
- jagoda-malina
- Debatorica
- Na forumu od: 11. 4. 2008
Moja soseda je medicinska sestra - zdravstveni tehnik v zdravstvenem domu. Dobi nekaj čez 700 eur plače.
-
črnamamba - Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 12. 2007
uradni podatki o plačah so vedno bruto ..ljudje pa vedno govorimo o netto ( no razen ekonomiti )
glede dveh napotnic...to je dejansko luknja v zakonu...torej ni nič protizakonita....študentsko delo se vedno časovno omejuje zato se dvojne napotnice dajejo vedno z različnimi datumi...in pa šs ti nikoli ne izstavi napotnice za isto podjetje z istim obdobjem... tako da je znesek 400 res mišljeno kot nakazilo....
če pa ne presežete 12x 400 letno se vam tako al tako tudi tista dohodnina vrne..pač z veliiiiiiiikim zamakom.... in vedno preračunajte , če se splača , da vas starši dajo v olajšavo... večinoma dobijo oni več nazaj, kot vi plačate...
pa, da ne bom ot 1500€ ..
glede dveh napotnic...to je dejansko luknja v zakonu...torej ni nič protizakonita....študentsko delo se vedno časovno omejuje zato se dvojne napotnice dajejo vedno z različnimi datumi...in pa šs ti nikoli ne izstavi napotnice za isto podjetje z istim obdobjem... tako da je znesek 400 res mišljeno kot nakazilo....
če pa ne presežete 12x 400 letno se vam tako al tako tudi tista dohodnina vrne..pač z veliiiiiiiikim zamakom.... in vedno preračunajte , če se splača , da vas starši dajo v olajšavo... večinoma dobijo oni več nazaj, kot vi plačate...
pa, da ne bom ot 1500€ ..
*purple* napisal/-a:oh ja
minimalne plače v letu 2008:
januar
538,53 EUR
februar
538,53 EUR
marec
566,53 EUR
april
566,53 EUR
maj
566,53 EUR
junij
566,53 EUR
julij
566,53 EUR
avgust
589,19 EUR
september
589,19 EUR
se pravi, da 500€ plače ni imela, ampak jo je pač prilično zmanjšala da se bolje sliši.
sicer sem pa dostikrat zasledila, da se marsikatera oseba s končano srednjo šolo bolničar-negovalec, pojmuje za medicinsko sestro in jambra da nima tolk plače kot ostale.ja bolničar-negovalec je nižji rang od sester, čeprav je ubistvu bolj umazano delo.
sestre, mislim da nimajo tolk mejhne kukr govorijo.
na netu sem našla podatek, da ima začetna medicinka plače okoli 630 evrov, po petih letih pa čez osemsto.
valda, vsak bi imel več, logično, ampak pomanjševanje plač za dvesto evrov manj se mi zdi pa neumno.
že študentska dela za medicinke so plačana nad 4 evre na uro.sem zasledila pri raznih zasebnih abulantah da tudi do 8 evrov.
mislim, da je tole jambranje odveč, ker tole s 500evri tud mal ni res!
in blebetajo in jambrajo lahko nam, ki ne vemo, ampak država dobro ve koliko plače imajo glede na to da jih plačuje.
-
*purple* - Cosmopsiho
matjazd, odgovorila ti bom s citatom od črnemambe:
torej, govorila sem o tem, da ljudje pravijo da imajo 500€ neto plače, kar ni res, glede na prikaz minimalne plače, ki je verjetno v bruto znesku, bruto znesek pa znaša recimo za mesec januar celo trideset več kot 500€.
četudi bi bil znesek na mojih prilepljenih plačah, neto znesek, bi bilo nelogično, ker bruto minimalna plača spet ni tolk majhna!
kdo je potem glup?
In ja, ljudje govorimo ko nas kdo praša kolk plače imamo, v celoti, tutokpmpleto kar dobimo ven.malica in prevoz sta tudi plačilo, nekje imajo kilometrino plačano čeprav bi lahko imeli samo za vrednost mestnega avtobusnega prometa in nekje imajo tudi abnormalno veliko plačilo za malice.
če gremo gledat po bruto plačah, in mi nekdo reče da ima 600 evrov bruto palče in da je premalo, zraven dobi pa še tristo evrov za malico in prevoz.Haloo?Pa verjetno ne gre vsakdan na kosilo v tanajtabul restavracijo in s tem ta denar tud našpara.Isto potem stimulacije, ki jih je lahko tud velik.In enmu ki se je zlagal da ima plače 500€, na mkoncu ubistvu znese izplačila 1000€ in tukej je velika razlika!
Ja zame osebno je plačilo pod 4€ malo.Jaz osebno se cenim.Znam delat določena dela zelo dobro, sem natančna, iznajdljiva, vedno vse poštimam itd..Ne zdi se mi vredno, da bi dobivala manj, če lahko več, sploh ker vedno vložim v svoje delo ogromno znanja in energije.
In povej mi razlog, zakaj jambrat, če živiš v Ljubljani in imaš plačano malo, pa lahko dobiš več?Zakaj jambranje?tega pač ne razumem.Če ti je bed idi pa najdi drug šiht, ki bo bolje plačan.
in sm tud razčistla pojme z drugimi mesti.Nikjer nism rekla, da ima nekdo v šentjurju iste možnosti kot mi v ljubljani.Ampak da pa se tudi kej dobit.ne obračaj besed!
Keya isto velja zate zgoraj napisano.
črnammaba....ja ni imela 500 evrov ampak je imela več.tako je bilo mišljeno.
In plače v javnem sektorju so znane, tako da medicinka ki dela v državni službi in dobi 500 evrov plače, se laže.O brutu in netu in o tem kako ljudje govorimo, pa že vemo.
uradni podatki o plačah so vedno bruto ..ljudje pa vedno govorimo o netto ( no razen ekonomiti
torej, govorila sem o tem, da ljudje pravijo da imajo 500€ neto plače, kar ni res, glede na prikaz minimalne plače, ki je verjetno v bruto znesku, bruto znesek pa znaša recimo za mesec januar celo trideset več kot 500€.
četudi bi bil znesek na mojih prilepljenih plačah, neto znesek, bi bilo nelogično, ker bruto minimalna plača spet ni tolk majhna!
kdo je potem glup?
In ja, ljudje govorimo ko nas kdo praša kolk plače imamo, v celoti, tutokpmpleto kar dobimo ven.malica in prevoz sta tudi plačilo, nekje imajo kilometrino plačano čeprav bi lahko imeli samo za vrednost mestnega avtobusnega prometa in nekje imajo tudi abnormalno veliko plačilo za malice.
če gremo gledat po bruto plačah, in mi nekdo reče da ima 600 evrov bruto palče in da je premalo, zraven dobi pa še tristo evrov za malico in prevoz.Haloo?Pa verjetno ne gre vsakdan na kosilo v tanajtabul restavracijo in s tem ta denar tud našpara.Isto potem stimulacije, ki jih je lahko tud velik.In enmu ki se je zlagal da ima plače 500€, na mkoncu ubistvu znese izplačila 1000€ in tukej je velika razlika!
Ja zame osebno je plačilo pod 4€ malo.Jaz osebno se cenim.Znam delat določena dela zelo dobro, sem natančna, iznajdljiva, vedno vse poštimam itd..Ne zdi se mi vredno, da bi dobivala manj, če lahko več, sploh ker vedno vložim v svoje delo ogromno znanja in energije.
In povej mi razlog, zakaj jambrat, če živiš v Ljubljani in imaš plačano malo, pa lahko dobiš več?Zakaj jambranje?tega pač ne razumem.Če ti je bed idi pa najdi drug šiht, ki bo bolje plačan.
in sm tud razčistla pojme z drugimi mesti.Nikjer nism rekla, da ima nekdo v šentjurju iste možnosti kot mi v ljubljani.Ampak da pa se tudi kej dobit.ne obračaj besed!
Keya isto velja zate zgoraj napisano.
črnammaba....ja ni imela 500 evrov ampak je imela več.tako je bilo mišljeno.
In plače v javnem sektorju so znane, tako da medicinka ki dela v državni službi in dobi 500 evrov plače, se laže.O brutu in netu in o tem kako ljudje govorimo, pa že vemo.
-
črnamamba - Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 12. 2007
*purple* napisal/-a:
kdo je potem glup?
kako ni res da majo 500 neto???zakaj pa ne?
glede na prikaz minimalne plače, ki je z avgustom 589,19 bruto = 424,88 neto!!
ta pa govori ,da ma 703,80 bruto= 500 neto...
-
*purple* - Cosmopsiho
ja pomešala sem.Neto imajo lahko 500€, ampak bruto ne, glede na višino minimalne plače.brala sem post od kalanhoje ki je navedla napačne podatke in zamenjala bruto in neto.
minimalna plača se meri v neto znesku, se pravi da je za januar 530 € neto, kar pomeni, da lahko zaposlena dobi okoli 600 evrov,oziroma tko kot si pač ti preračunala.
minimalna plača se meri v neto znesku, se pravi da je za januar 530 € neto, kar pomeni, da lahko zaposlena dobi okoli 600 evrov,oziroma tko kot si pač ti preračunala.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov