Sicer bo pa treba počakati še kakšno leto, da kdo diplomira

Če to vzameš kot osebni napad, pardon.
[vanessa] napisal/-a:hotla sm sam povedat da poznam tudi take primere in ni samo ekonomija svetla izjema kjer je dosti brezposelnih (glede na to kolko se jih upiše niti ni tko visoka številka)
*SunFlower* napisal/-a:Meni je žal samo to, da vsi ti 'nepotrebni' študentje ne odidejo v tujino. Ok, ne mislim zdaj onih, ki so vpisali 'nekaj družboslovnega ker je dost lahko', naredili diplomo po najlažji možni poti in potem jamrajo, da ne dobijo službe, ampak tiste, ki so vpisali študij, ki jih res veseli. Res me zanima, kakšna bi bila situacija potem.
*mala* napisal/-a:*SunFlower* napisal/-a:Meni je žal samo to, da vsi ti 'nepotrebni' študentje ne odidejo v tujino. Ok, ne mislim zdaj onih, ki so vpisali 'nekaj družboslovnega ker je dost lahko', naredili diplomo po najlažji možni poti in potem jamrajo, da ne dobijo službe, ampak tiste, ki so vpisali študij, ki jih res veseli. Res me zanima, kakšna bi bila situacija potem.
Zakaj pa ne more biti študent, ki ga študij ne veseli enako uspešen kot nekdo ki ga ne?!?!
Ja, država je kriva edino to, da je preveč mest na faksih za ekonomiste (sam problem je, ker bi vsak študiral, pa vsi iste fakse...). Če pa ni služb, pač ni služb- ni vse v pristojnosti države. Vsak si sam poskrbi za svojo usodo-
Alwaleed napisal/-a:red_rose napisal/-a:The Graduate Record Examinations® (GRE®) General Test measures verbal reasoning, quantitative reasoning, and critical thinking and analytical writing skills.
tako da res ni nek objektivni pokazatelj ''pameti''
Vsak test ima svoje pomanjkljivosti, kar pa ne pomeni, da je ničvreden.
*SunFlower* napisal/-a:Ej Alwaleed, to, o čemer ti govoriš, je pa diskriminacija, in upam, da se tega zavedaš. Večina študentov gre študirat to, kar jih veseli; razlika je samo v tem, da je po nekaterih povpraševanje majhno, po drugih pa malo večje. Zdaj pa če te veseli nekaj, po čemer država nima potrebe, potem je pa to luksuz in se znajdi sam?Zakaj pa ne obratno, zakaj pa ne bi okrivili države, ker ni sposobna priskrbeti delovnih mest za svoje študente?
lorelaj napisal/-a:GRE sem pisala lansko leto in lahko iz izkušenj povem, da nima veze z IQ testi, tako da v tem primeru res ni objektivni pokazatelj IQ-ja posameznikov, ki so test pisali.
Res je prvi del matematični, ampak gre za naučeno matematiko, npr. odvode ipd in ne za prostorsko predstavo, kombinatoriko ...
Jezikovni del pa sploh nima veze z IQ-jem, ker gre predvsem za pravilno uporabo besedišča, ki pa je tudi v celoti naučeno.
[vanessa] napisal/-a::lol: ekonomija da ni vredna ne časa ne vsega tistega kar si naštel? kaj bi pa blo potem s celotnim gospodarstvom? meni se zdi da je ekonomija kr pomembna.