koliko zaslužite in kje delate
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
je zanimiv ane sem ga poiskala zarad ekonomistov, zato sem to izpostavla se bi pa dalo o celotnem clanku debatirat aha pa da ne bo pomote, mene ekonomija zlo zanima, sem se jo v srednji soli ucila in jo tut uspesno odpisala na maturi, z dooosti poglabljanja...ampak ne bom je pa zdej sla studirat, zato da bom pol tajnica sla bi jo ce bi me res samo ekonomija zanimala in cist nc drugega... no al pa ce bi mela ze zagotovljeno sluzbo, tako kot nekateri ki bojo prevzeli domace podjetje ali kaj podobnega
Zadnjič spremenil red_rose, dne 29. Sep. 2009 12:00, skupaj popravljeno 1 krat.
-
linkica - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 3. 2006
ocitno imas veselje debatirati o ekonomiji in kako je to slabo iti studirati... zanimivo res. jaz bi znala se o cem drugem debatirati, a se mi ne zdi vredno izgubljati energije. me pa preseneca kako se ostalim vam da, ki sploh tega ne studirate se pa obremenjujete tako, da je kr groza.
-
linkica - Kofetarica
red_rose napisal/-a:je zanimiv ane sem ga poiskala zarad ekonomistov, zato sem to izpostavla se bi pa dalo o celotnem clanku debatirat aha pa da ne bo pomote, mene ekonomija zlo zanima, sem se jo v srednji soli ucila in jo tut uspesno odpisala na maturi, z dooosti poglabljanja...ampak ne bom je pa zdej sla studirat, zato da bom pol tajnica sla bi jo ce bi me res samo ekonomija zanimala in cist nc drugega... no al pa ce bi mela ze zagotovljeno sluzbo, tako kot nekateri ki bojo prevzeli domace podjetje ali kaj podobnega ;)
se mi je zdelo, da si malo custveno vpletena, ce ne se ti ne bi dalo vsega tega iskati in nas v slabo voljo spravljati...
ta svet ni vec tak kot je bil vcasih... ko si imel ze po srednji soli zagotovljeno sluzbo. vse se spreminja, hitro in na nic se ne mores zanesti... danes lahko imajo podjetje doma, jutri bodo stranke odsle drugam in podjetje ostane brez posla...
sicer je pa vseh prevec... ce lahko verjamemo statistiki. tudi socialnih delavcev, tudi prodajalcev... vseh...
in a mogoce ves kako dolgo se caka da dobis pripravnistvo v zdravstvu brez vez? pa mogoce ves koliko je placan (ce je placan?!)... kljub temu, da se baje v zdravstvu cedita med in mleko... - pac da se BAJE sluzba dobi hitro.
my point: nikjer ni roznato!!!
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
[vanessa] napisal/-a:zdej k je recesija je itak pousod težko. ekonomisti so pa vseeno manj omejeni, kr če greš študirat kemijo nimaš najbolj pestre izbire kar se tiče službe.
se boš morala pa malo bolj pozanimati glede kemije, ker je dajsnko doosti več možnosti za zaposlitev kot pri ekonomiji. drugače, kaj je pestrost pri ekonomiji? študiraš določeno smer in se potem tam tudi zaposliš (razen če misliš na vse delavke na bankah, tajnice ipd. kar pa niti približno ni služba, za katero bi se naj ekonomist izobraževal)
drugače se mi zdi smešno, da govorite o faksih, na katere ne hodite. moja sestra je hodila na ekonomijo, jo letos končala (3.leta bolnjski sistem) se zdaj vpisala na magisterij, dela prek študenta v zelo uspešnem podjetju, kjer ji je že zagotovljena služba brez kakršnihkoli vez.
-
red_rose - Cosmofrik
ah linkica...nic se ne obremenjujem, trenutno se dolgocasim, ker sem se odlocla da dva dni pred faksom ne bom delala NIC...in lezim v pizami na postelji, in mal srfam po netu
vem, vem samo js mam nacrte za naprej, nc bat za mojo sluzbo pravzaprav jo mam zaenkrat ze zagotovljeno, naprej bom pa razmisljala po koncanem studiju ko si bom nabrala ze nekaj let prakse njah, treba je gledat dolgorocno ane ? =)
linkica kaj sm custveno vpletena? js sploh ne vem v cem se najino mnenje tok razlikuje, razen da sm te ''uzalila'' ko sem omenjala brezposelnost ekonomistov, ker pac ti to studiras spomni me kaj ze ti ''trdis'' ?
ce te ekonomija res zanima - poznam nekaj vrstnikov ki so jo sli studirat ker je pac nekaj splosnega in niso meli boljse ideje
my_self napisal/-a:Tudi o arhitekturi, ane? A veš ti to, da je arhitektov preveč?
vem, vem samo js mam nacrte za naprej, nc bat za mojo sluzbo pravzaprav jo mam zaenkrat ze zagotovljeno, naprej bom pa razmisljala po koncanem studiju ko si bom nabrala ze nekaj let prakse njah, treba je gledat dolgorocno ane ? =)
linkica kaj sm custveno vpletena? js sploh ne vem v cem se najino mnenje tok razlikuje, razen da sm te ''uzalila'' ko sem omenjala brezposelnost ekonomistov, ker pac ti to studiras spomni me kaj ze ti ''trdis'' ?
ce te ekonomija res zanima - poznam nekaj vrstnikov ki so jo sli studirat ker je pac nekaj splosnega in niso meli boljse ideje
-
linkica - Kofetarica
ja ravno prav si vpletena, da se ti je dalo najprej govoriti cez FDV, potem pa se cez EF oz. EPF.
ne, nisi me uzalila, ker so mi to smesne stvari, da bi me na tak nacin sploh lahko uzalila...
kako kaj jaz trdim? jaz sem za to, da gre vsak studirati kar ga veseli... je potem dosti lazje najti sluzbo, ker sem ze tudi sama delala in so mi na razgovoru sami sefi ali direktorji rekli, da zelijo imeti v sluzbi nekoga, ki rad to dela... ne samo da bi delal, ker ima solo. to se nic ne pomeni. saj dandanes ima veliko stevilo ljudi sole... pa se to ne pomeni, da znajo ali da radi to delajo...
no jz pa takih ne poznam in ja - res me zanima. ce ne bi sla gor to studirati, kjer bom 'on my own'!
ne, nisi me uzalila, ker so mi to smesne stvari, da bi me na tak nacin sploh lahko uzalila...
kako kaj jaz trdim? jaz sem za to, da gre vsak studirati kar ga veseli... je potem dosti lazje najti sluzbo, ker sem ze tudi sama delala in so mi na razgovoru sami sefi ali direktorji rekli, da zelijo imeti v sluzbi nekoga, ki rad to dela... ne samo da bi delal, ker ima solo. to se nic ne pomeni. saj dandanes ima veliko stevilo ljudi sole... pa se to ne pomeni, da znajo ali da radi to delajo...
no jz pa takih ne poznam in ja - res me zanima. ce ne bi sla gor to studirati, kjer bom 'on my own'!
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
gaby_ napisal/-a:[vanessa] napisal/-a:zdej k je recesija je itak pousod težko. ekonomisti so pa vseeno manj omejeni, kr če greš študirat kemijo nimaš najbolj pestre izbire kar se tiče službe.
se boš morala pa malo bolj pozanimati glede kemije, ker je dajsnko doosti več možnosti za zaposlitev kot pri ekonomiji. drugače, kaj je pestrost pri ekonomiji? študiraš določeno smer in se potem tam tudi zaposliš (razen če misliš na vse delavke na bankah, tajnice ipd. kar pa niti približno ni služba, za katero bi se naj ekonomist izobraževal)
drugače se mi zdi smešno, da govorite o faksih, na katere ne hodite. moja sestra je hodila na ekonomijo, jo letos končala (3.leta bolnjski sistem) se zdaj vpisala na magisterij, dela prek študenta v zelo uspešnem podjetju, kjer ji je že zagotovljena služba brez kakršnihkoli vez.
moja dobra kolegica je lani diplomirala iz kemije oz. kem. tehnologije s kr dobrim povprečjem in edino službo k je dobila je bla kot profesorca na gimnaziji (ampak je ni sprejela in zdej dela v družinskem podjetju k nima niti približno veze s kemijo). tko da ne vem..
bivši profesor je študiral biologijo, dobil delo v podjetju (neki v zvezi z biologijo), podjetje propadlo in je končal kot profesor bio, kr ni dobu nikjer drugje dela.
te smeri na ekonomiji niso tko bistvene kr se smeri razlikujejo v 4ih predmetih.. in če uzameš management še ne pomeni da ku podjetnik ne moreš delovat in obratno. na koncu si itak diplomiran ekonomist. in k sm gledla ta študentska dela so si precej različna in nikjer ni pisalo točno smer ampak samo študent/absolvent ekonomije z npr. znanjem excella in podobnih stvari k te naučijo že v 1.letniku.. in ja, delo na bankah je tudi ekonomska stvar (maš smer denar & finance al pa bančni & finančni management al kar je že). pač nekje moreš začet in potem napredovat, al pričakuješ da bomo vsi 1 dan po diplomi direktorji bank, podjetij,..?
študiram pa ekonomijo tko da neki malga že vem..
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
-
red_rose - Cosmofrik
nocem govorit cez EF ali cez FDV - dalo bi se pa govorit cez nesposobnost tistih, ki dajo tolk vpisnih mest na teh faksih. ce bi blo na FDVju 20 vpisnih mest za vsak studij, se mogoce ne bi tok razvrednotu ta faks? oz. ne bi deloval tako
vprasala sem te kaj ti ''trdis'' ker sma v nekem ''konfliktu'' pa sem zgubila rdeco nit tega konflikta, in sploh nisem vec vedla kaj je zdaj to okrog cesa se prepiramo ker namrec s tem kar si napisala se tut js strinjam =) o tem sem js tudi prej pisala
linkica napisal/-a:kako kaj jaz trdim? jaz sem za to, da gre vsak studirati kar ga veseli... je potem dosti lazje najti sluzbo, ker sem ze tudi sama delala in so mi na razgovoru sami sefi ali direktorji rekli, da zelijo imeti v sluzbi nekoga, ki rad to dela... ne samo da bi delal, ker ima solo. to se nic ne pomeni. saj dandanes ima veliko stevilo ljudi sole... pa se to ne pomeni, da znajo ali da radi to delajo...
vprasala sem te kaj ti ''trdis'' ker sma v nekem ''konfliktu'' pa sem zgubila rdeco nit tega konflikta, in sploh nisem vec vedla kaj je zdaj to okrog cesa se prepiramo ker namrec s tem kar si napisala se tut js strinjam =) o tem sem js tudi prej pisala
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
*mala* napisal/-a:^^ S tem se pa ne strinjam. Po mojih opažanjih jih iz 1. v 2. letnik pride okoli polovica (priznam, govorim malce na pamet). Redno konča celotno smer pa zelo zelo malo študentov.
Govorim pa glede na matematiko (mislim da je pa precej podobno)
Kaj ni na drugih faksih isto? Kar jaz vem je.
-
kepka - Cosmofrik
- Na forumu od: 24. 10. 2004
Alwaleed napisal/-a:kepka napisal/-a:Alwaleed napisal/-a:In IQ testi niso BS.
Hoces rect, da so vsi, ki niso imeli prilike prit do osnovne izobrazbe debilni?
Ne, to si ti od nekod privlekla. To je samo še en od tvojih "ne sledi" argumentov.
Torej lahko nekdo, ki ne zna brat in ne ve, kaj je to kocka uspesno resi IQ test?
O ostalem pa se ne mislim prerekat, vas poznam prevec takih pametnjakovicev
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
-
red_rose - Cosmofrik
kepka:
poglej si mensine IQ teste, so samo graficni simboli...upostevajoc tudi kulturne razlike (ceprav se testi lahko tudi glede tega malo priredijo)
IQ je kvocient za inteligenco in ne znanje, zato so testi za IQ sestavljeni samo iz grafičnih podob (saj naj bi jih rešili tudi nepismeni). Če veš kako se reče avto po angleško al pa koliko nog ima ovca, zaradi tega nisi inteligenten.
poglej si mensine IQ teste, so samo graficni simboli...upostevajoc tudi kulturne razlike (ceprav se testi lahko tudi glede tega malo priredijo)
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
[vanessa] napisal/-a:gaby_ napisal/-a:[vanessa] napisal/-a:zdej k je recesija je itak pousod težko. ekonomisti so pa vseeno manj omejeni, kr če greš študirat kemijo nimaš najbolj pestre izbire kar se tiče službe.
moja dobra kolegica je lani diplomirala iz kemije oz. kem. tehnologije s kr dobrim povprečjem in edino službo k je dobila je bla kot profesorca na gimnaziji (ampak je ni sprejela in zdej dela v družinskem podjetju k nima niti približno veze s kemijo). tko da ne vem..
bivši profesor je študiral biologijo, dobil delo v podjetju (neki v zvezi z biologijo), podjetje propadlo in je končal kot profesor bio, kr ni dobu nikjer drugje dela.
te smeri na ekonomiji niso tko bistvene kr se smeri razlikujejo v 4ih predmetih.. in če uzameš management še ne pomeni da ku podjetnik ne moreš delovat in obratno. na koncu si itak diplomiran ekonomist. in k sm gledla ta študentska dela so si precej različna in nikjer ni pisalo točno smer ampak samo študent/absolvent ekonomije z npr. znanjem excella in podobnih stvari k te naučijo že v 1.letniku.. in ja, delo na bankah je tudi ekonomska stvar (maš smer denar & finance al pa bančni & finančni management al kar je že). pač nekje moreš začet in potem napredovat, al pričakuješ da bomo vsi 1 dan po diplomi direktorji bank, podjetij,..?
Hja, en moj znanec je diplomiral iz biologije, dela v Leku, ima super plačo (sem še sama debelo pogledala ko izvedela koliko), službeni avto. Tak da se ne da ravno vse po enem primeru sklepat.
Sicer pa večina ljudi misli, da so naravoslovni faksi pa tako ozko usmerjeni, da ni skor nobenega poklica. Pa temu ni res.
Mene vsak, ko vpraša kaj študiram in odgovorim, da matematiko, reče: "Aja, pol boš pa učiteljica?". Ker jih edino to asociira na matematiko, pa temu ni tako.
Sicer pa glede na to, da je sedaj na FMF nova smer Finančna matematika (kombinacija ekonomije in matematike), sploh ne dvomim, da bodo ti študentje še tiste redke službe ekonomistom pobral (če jih bo seveda dovolj končalo, sedaj je šele 2. generacija).
sanjaanja napisal/-a:Kaj ni na drugih faksih isto? Kar jaz vem je.
Verjemi da ne na vseh. Bi pa z veseljem videla dejansko statistiko (na netu našla le za nekaj faksov).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
linkica - Kofetarica
*mala* napisal/-a:[vanessa] napisal/-a:gaby_ napisal/-a:[vanessa] napisal/-a:zdej k je recesija je itak pousod težko. ekonomisti so pa vseeno manj omejeni, kr če greš študirat kemijo nimaš najbolj pestre izbire kar se tiče službe.
Hja, en moj znanec je diplomiral iz biologije, dela v Leku, ima super plačo (sem še sama debelo pogledala ko izvedela koliko), službeni avto. Tak da se ne da ravno vse po enem primeru sklepat.
Sicer pa večina ljudi misli, da so naravoslovni faksi pa tako ozko usmerjeni, da ni skor nobenega poklica. Pa temu ni res.
Mene vsak, ko vpraša kaj študiram in odgovorim, da matematiko, reče: "Aja, pol boš pa učiteljica?". Ker jih edino to asociira na matematiko, pa temu ni tako.
Sicer pa glede na to, da je sedaj na FMF nova smer Finančna matematika (kombinacija ekonomije in matematike), sploh ne dvomim, da bodo ti študentje še tiste redke službe ekonomistom pobral (če jih bo seveda dovolj končalo, sedaj je šele 2. generacija).sanjaanja napisal/-a:Kaj ni na drugih faksih isto? Kar jaz vem je.
Verjemi da ne na vseh. Bi pa z veseljem videla dejansko statistiko (na netu našla le za nekaj faksov).
to je pa zelo lepo od tebe...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov