koliko zaslužite in kje delate
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
linkica - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 3. 2006
*mala* napisal/-a:^^ Kakšno je pa veselje, da več let iščeš službo in potem delaš za iso plačo, kot kelnarca v baru?
te lahk vprasam kaj si sla studirati?
ni nekega hudega veselja v tem... sploh ce si glede tega antitalent in ce pac ne maras sitnih moskih, ki tam utrujajo... ampak se vedno mislim, da se da izkazati ze v casu studija... mnogo ljudi dobi sluzbo tam, kjer so delali ze preko studenta... ni vse tako negativno kot izgleda.
-
linkica - Kofetarica
red_rose napisal/-a:linkica to je res. ampak dejstvo je da si dandanes ljudje ne izbirajo faksov tako...pa ne mi rect da toliko studentov grozno zanima komunikologija pa politologija, ko verjetno slisali niso za to besedo preden se niso na faks vpisali.
ce nekoga zanima farmacija, pa mikrobiologija...ves kaj bo nardil dandanes tipicni srednjesolec? ker ve, da sta oba studija tezka, bo malo pogledal se ostale programe, si pogledal o cem se kaj gre, in se vpisal na fdv, ker ga zanima, in ker je dosti lazje...vsaj js to tk razumem (poznam nekaj ljudi ki so se tako odlocali...)
nikomur se vec ne da na tezke fakse, kako ga bo pa zural potem vsak dan, k bodo vsi njegovi kolegi? folku se vec ne da trudit in sploh it na tezke fakse. raje najdejo kako drugo alternativo ki jih tut zanima, pa je lazja...in potem razglasajo okrog kok jih to zanima.
pa mogoce je res kak tak k mu je komunikologija smisel zivljenja in je ze pri 5ih letih govoril da bo komunikolog...ne vem, meni se zdi da so ljudje vedno bolj leni.
vsakemu se gre da sam se tiste pogoje opravi, al pa da pogojno dela letnike...bog ne daj da bi kak dodaten (obvezen) izpit nardil se isto leto...
katastrofa, res. vsi faksi bi mogli bit za placat, vsaj 5000€ na leto, pa bi vidli kdo se bo pol zajebaval, ko bo mogu najprej trdo zasluzit ta denar. pa kdo si bo se zbral komunikologijo, da bo za to zapravu take dnarje...za tako izobrazbo. me res zanima (se opravicujem vsem bodocim dipl.komunikologom, en primer sem mogla dat)
no ne vem... jaz ne bi posplosevala... zase vem, da bom dala vse od sebe na soli... na podlagi sol pa tudi ne bom sodila ljudi... ker tudi FDV-jevci dobijo sluzbe...
se lahko tebe vprasam kaj si sla studirati? ce noces ni treba odgovoriti.
za sole da bi bile placljive se pa strinjam v tistem delu, ko ljudje res dolgo delajo sole... pa zavlacujejo... ne pa za tiste ki enkrat ponavljajo ali enkrat pavzirajo, ker to se vsakemu lahko naredi...
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
linkica napisal/-a:*mala* napisal/-a:^^ Kakšno je pa veselje, da več let iščeš službo in potem delaš za iso plačo, kot kelnarca v baru?
te lahk vprasam kaj si sla studirati?
ni nekega hudega veselja v tem... sploh ce si glede tega antitalent in ce pac ne maras sitnih moskih, ki tam utrujajo... ampak se vedno mislim, da se da izkazati ze v casu studija... mnogo ljudi dobi sluzbo tam, kjer so delali ze preko studenta... ni vse tako negativno kot izgleda.
Nič nimam proti delu kelnarce, samo za to delo ne rabiš izobrazbe. In zakaj bi nekdo delal 7. stopnjo, da bo potem imel isto plačo kot nekdo z srednjo šolo (so izmene...).
Sem pa na FMF.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
Meni ni na kraj pameti padlo, da bi izbirala študij (izključno?) po povpraševanju. Izbrala sem tisto, kar se mi je zdelo, da me še najbolj zanima. In naslednje leto bom (najverjetneje) vpisala še en faks, po katerem tudi ni povpraševanja. Bom pač diplomirana komunikologinja in diplomirana filozofinja (+ magisterij vsaj pri komunikologiji, pa kakšen doktorat bi mi bil všeč ) in po vašem mnenju brezposelna. Ampak glede na to, kako sem sposobna, bom zagotovo na koncu delala tisto, kar si v življenju resnično želim - in ne nekaj, kjer bi mi bila služba "zagotovljena".
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
linkica ne poskusam poslosevat, ampak preprosto se mi zdi nemogoce da toliko studentov zanima SAMO fdv! mogoce koga res, marsikdo je pa izbral lazjo pot. tisti ki pa ga res tako zelo zanima, bo verjetno dosti lazje dobil sluzbo
sama studiram pa arhitekturo, studij me izredno veseli, z lahkoto se ucim in delam za faks, mi sploh ni nobena muka, ful sem zadovoljna. studiram pa v mb, kjer je arhitektura na gradbeniskem faksu in mamo dosti vec tehnicnih predmetov (iz gradbenistva) kot v ljubljani (tja niti ne bi sla, je bolj umetnisko naravnano vse skup)
na drugem mestu sem imela gospodarsko inzenirstvo - smer gradbenistvo, kar bi tut z veseljem studirala.
mam sreco da me zanima dosti stvari. z lahkoto nastejem 10 faksov ki bi jih studirala, ce zdajsnji ne bi bil mogoc.
problem je v tem, da je v sloveniji diploma ze skoraj nuja, ker jo majo vsi. in tako se je pomen nekih faksov cist razveljavu...ker je pac treba studirat ehh nevem kam bomo prisli.
sama studiram pa arhitekturo, studij me izredno veseli, z lahkoto se ucim in delam za faks, mi sploh ni nobena muka, ful sem zadovoljna. studiram pa v mb, kjer je arhitektura na gradbeniskem faksu in mamo dosti vec tehnicnih predmetov (iz gradbenistva) kot v ljubljani (tja niti ne bi sla, je bolj umetnisko naravnano vse skup)
na drugem mestu sem imela gospodarsko inzenirstvo - smer gradbenistvo, kar bi tut z veseljem studirala.
mam sreco da me zanima dosti stvari. z lahkoto nastejem 10 faksov ki bi jih studirala, ce zdajsnji ne bi bil mogoc.
problem je v tem, da je v sloveniji diploma ze skoraj nuja, ker jo majo vsi. in tako se je pomen nekih faksov cist razveljavu...ker je pac treba studirat ehh nevem kam bomo prisli.
-
linkica - Kofetarica
RED ROSE... jaz se s tem ne obremenjujem, ker v bistvu poznam zelo malo ljudi, ki studirajo na FDV-ju... vsi kaj drugega... pa tudi sama menim, da vse rabimo... vse izobrazbe, vse poklice... in hvalabogu da ni vsak za vse in da nas razlicne stvari veselijo. jaz npr. nimam kaj iskati na tehnicnih smereh, ker sem zelo slampasta pri risanju - prav grdo risem... pa tudi slabo prostorsko predstavo imam. se pa najdem kje drugje . [/quote]
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
red_rose napisal/-a:linkica ne poskusam poslosevat, ampak preprosto se mi zdi nemogoce da toliko studentov zanima SAMO fdv! mogoce koga res, marsikdo je pa izbral lazjo pot. tisti ki pa ga res tako zelo zanima, bo verjetno dosti lazje dobil sluzbo
To je res, ja. Na FDVju je recimo polovica takih, ki jih študij ne veseli, ampak so ga izbrali "ker so nekaj pač morali" ali ker se jim je zdel enostaven ipd.. Veliiiiko jih tarna kako se jim ne da učiti in kako so predavanja brezzveze. To potem izbija vrednost študiju na FDVju. Ker glede predavateljev in snovi se meni zdi, da je res v redu (čeprav nimam realne primerjave). Edino to je še moteče (oz. tudi prikladno), da se večina izpitov naredi tudi z zapiski in da ne rabiš dejansko študirati gradiva (čeprav jaz ga! )
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
linkica: ja rabimo vse izobrazbe, ampak enih manj, drugih pa vec...
js se s tem ne obremenjujem, hudo mi pa je, ko mi direktor enga slovenskega gradbenega podjetja rece, da ful tezko najde kader. DOBRO placan kader! ko pa da razpis za mesto ekonomista, se mu jih pa prijavi 400?! medtem ko more za diplomirane gradbenike kadrovske stipendije podeljevat, da jih sploh dobi...
v fantovi firmi non stop iscejo programerje, dipl. racunalnicarje, res z diplomo iz te smeri dobis sluzbo takoj! DOBRO sluzbo!
potem matematika, racunalnistvo in neke take kombinacije - jim dobesedno ponujajo sluzbe ze na faksu...medicina...farmacija, mikrobiologija, fizika ipd.
smesno mi je ko ljudje non stop javkajo da je recesija, pa da ni dnarja, pa nevem kaj, na drugi strani pa poslusam ljudi ki bi radi koga zaposlili, pa ni kadra...
ljudem se pa pac ne ljubi delat tezkih faksov...sej mogoce koga res ne zanima nic od tega...pa nekaterih tut nic drugega ne zanima posebej, in pac studirajo nekaj da studirajo ja
js se s tem ne obremenjujem, hudo mi pa je, ko mi direktor enga slovenskega gradbenega podjetja rece, da ful tezko najde kader. DOBRO placan kader! ko pa da razpis za mesto ekonomista, se mu jih pa prijavi 400?! medtem ko more za diplomirane gradbenike kadrovske stipendije podeljevat, da jih sploh dobi...
v fantovi firmi non stop iscejo programerje, dipl. racunalnicarje, res z diplomo iz te smeri dobis sluzbo takoj! DOBRO sluzbo!
potem matematika, racunalnistvo in neke take kombinacije - jim dobesedno ponujajo sluzbe ze na faksu...medicina...farmacija, mikrobiologija, fizika ipd.
smesno mi je ko ljudje non stop javkajo da je recesija, pa da ni dnarja, pa nevem kaj, na drugi strani pa poslusam ljudi ki bi radi koga zaposlili, pa ni kadra...
ljudem se pa pac ne ljubi delat tezkih faksov...sej mogoce koga res ne zanima nic od tega...pa nekaterih tut nic drugega ne zanima posebej, in pac studirajo nekaj da studirajo ja
-
*mala* - Cosmopsiho
cvetkaaa napisal/-a:Alwaleed napisal/-a:Fizika je en redkih slovenskih faksov, ki jih cenim.
To pa ni res. Je pa res, da je malo ljudi, ki jih fizika zanima.
Kaj ni res? Kako lahko pa ti veš, da fizika ni eden redkih faksov, ki jih on ceni? Wtf?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- cvetkaaa
- Kofetarica
- Na forumu od: 15. 5. 2008
- Kraj: Postojna
red_rose napisal/-a:tebi je dejansko papir vecji dokazatelj talentiranosti, kot podjetje s katerim zasluzi 140,000€ na leto? bravo razmazena_maca, ful bos talentirana ko bos s papirjem hodla naokrog in vlekla socialno
Sem prepričana, da to ni njegov zaslužek.
- cvetkaaa
- Kofetarica
- Na forumu od: 15. 5. 2008
- Kraj: Postojna
*mala* napisal/-a:cvetkaaa napisal/-a:Alwaleed napisal/-a:Fizika je en redkih slovenskih faksov, ki jih cenim.
To pa ni res. Je pa res, da je malo ljudi, ki jih fizika zanima.
Kaj ni res? Kako lahko pa ti veš, da fizika ni eden redkih faksov, ki jih on ceni? Wtf?
Ups sem en post prezgodaj citirala. Hotla sem vitirat, da ni res, da ga malokdo naredi. Tisti, ki se vpišejo večinoma naredijo, je pa malo vpisak, ker fizika pač ni zanimiva.
-
*mala* - Cosmopsiho
^^ S tem se pa ne strinjam. Po mojih opažanjih jih iz 1. v 2. letnik pride okoli polovica (priznam, govorim malce na pamet). Redno konča celotno smer pa zelo zelo malo študentov.
Govorim pa glede na matematiko (mislim da je pa precej podobno)
Govorim pa glede na matematiko (mislim da je pa precej podobno)
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
*mala* napisal/-a:Mislim da je bila ta raziskava narejena v Slovenije, med slovenskimi študenti. Vsaj kakor sem jaz iz ene druge teme dojela. Torej nima veze z Harvardom.
Že mogoče, ampak ga nisem tega spraševala. Mene samo zanima, kako bo odgovoril na moje vprašanje.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov