koliko zaslužite in kje delate
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
razmazena_maca - Debatorica
- Na forumu od: 24. 8. 2007
tukaj ne govorimo o "navadnem" uslužbencu, ampak o solastniku te dotične firme. iz tega vidika njegova plača res ni velika. in vem,o čem govorim, pri nas v žlahti so skoraj vsi samostojni. pa tudi dejstvo, da je SO-lastnik pove, da se v življenju ni čisto sam znašel*Gaja* napisal/-a:razmazena_maca napisal/-a:kdor ma izkušnje s podjetji ve, da to sploh ni dosti denarja.red_rose napisal/-a:tebi je dejansko papir vecji dokazatelj talentiranosti, kot podjetje s katerim zasluzi 140,000€ na leto? bravo razmazena_maca, ful bos talentirana ko bos s papirjem hodla naokrog in vlekla socialno
Ok, tale je pa mimo. Sori, ampak on NIMA diplome, pa toliko zasluži, torej je logično, da nek dipl. ekon. (računalničar etc.) v enem izmed podjetjih o katerih ti govoriš, zasluži več. Si ti res študentka, ker mi deluješ po pisanju sodeč na ravni kakšne srednješolke ali pa še to ne?
Pa tko čist mimogrede, ni se težko oglašat pri tvojih letih in (ne)izkušenosti glede zaposlitve oz. dela, ko pa se znajdeš tam zunaj BREZ diplome, pa ustvari nek svoj posel ali se priključi nekemu podjetju s svojim znanjem, ki si si ga moral sam nekako nabrati.
-
linkica - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 3. 2006
Alwaleed napisal/-a:linkica napisal/-a:vseh je prevec... ne samo ekonomistov...
Ni vseh preveč.
Preveč je tistih, ki so izbirali študij na podlagi tega, kaj jih veseli, ali na podlagi tega, kaj se jim zdi bolj prestižno, ker je tam "veliko konkurence" - namesto na podlagi tega, po čem je povpraševanje. Ta pa je po stvareh, kjer gneče ni.
jaz najdem velik smisel v zivljenju v tem, da clovek dela kar ga veseli, osrecuje. in ne skusaj to spodbijati, ker me kar zanima, ce tebe ne veseli, kar delas. cloveka ne sodim, ce nima diplome, faksa... v zivljenju bolj steje, ce se je znasel... in zato ne bi sla studirati, kar me ne veseli, samo zato, ker bom bogata ali takoj dobila sluzbo. ker ce ne delas nekaj z veseljem si po vrsti sledijo stres, bolezni, prepiri itd. noben v sluzbi ne gleda rad nekoga, ki se komaj vlaci okrog po podjetju, ki je nesramen do ljudi, strank in ki po moznosti to nezadovoljstvo se na veliko razlaga.
pa se to: ce si vesel pri delu in ga rad delas, veselje siris naprej in si tudi bolj uspesen!
- Alwaleed
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 1. 2005
- Kraj: Teksas, ZDA
linkica napisal/-a:jaz najdem velik smisel v zivljenju v tem, da clovek dela kar ga veseli, osrecuje. (...) ker ce ne delas nekaj z veseljem si po vrsti sledijo stres, bolezni, prepiri itd.
To je vse res. Ampak treba si je izbrati najbolj zanimiv študij od tistih, po katerih je povpraševanje; ne pa študij, ki ti je sam po sebi najbolj zanimiv, brez obzira na to, kako se boš potem zaposlil.
Kar se dogaja, je, da se ljudje masovno vpisujejo na študije, ki so jim sami po sebi zanimivi, brez da bi sploh pomislili, kakšni bodo njihovi zaposlitveni obeti. To pa je spet recept za mizerijo, stres, bolezni, prepire itd.
-
Seyfullah - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 6. 2009
- Kraj: Ljubljana
Ja kaj pa če ne moreš štidirati tistega kar bi želel?Recimo jst sm hotla študirat Management in nisem bila sprejeta pa bi rada tudi v tej smeri kaj delala pa enostavno ne morem,ker moraš imeti veze....Ja verjamem,da če delaš tisto kar te veseli,delaš to z užitkom,sam kaj k ne gre
***Everything is possible...Impossible just takes a while longer***
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Pa še en razlog je lahko, ki ste ga pozabili omeniti; nekateri pa preprosto niso dovolj pametni (čisto preprosto rečeno) za kakšno fiziko, matematiko, strojništvo, računalništvo ipd. smeri, katerih poklici so zelo povpraševani.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Hihihhahahahohohohrazmazena_maca napisal/-a:faksa namreč nisi končal, podjetje gor ali dol
Ne morem verjet, več kot 11k€/mesečno se tebi ne zdi nič posebnega..sploh za "faliranega" študenta..ker imaš v žlahti veliko "samostojnih"(domnevam, da podjetnikov) - tudi brez šole? Torej o njih enako misliš?
Če so pa dosegli kaj več stopenj izobrazbe kot Alwaleed..je pa on (po moje) še vseeno na boljšem (manj je uspešnih podjetnikov s končano SŠ kot pa dipl.)..
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
Alwaleed napisal/-a:Testiranja IQ kažejo, da imajo študenti fizike in matematike povprečen IQ okoli 120, medtem ko je na drugih faksih okoli 100. Razlika je zato, ker z nižjim IQ pri teh predmetih nikamor ne prideš.
Torej meniš, da imajo študentje fizike (UL) višji IQ kot študentje npr. filozofije na Harvardu? Tale tvoja izjava je bila povsem nepotrebna in nima veze s temo.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Mislim da je bila ta raziskava narejena v Slovenije, med slovenskimi študenti. Vsaj kakor sem jaz iz ene druge teme dojela. Torej nima veze z Harvardom.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
linkica - Kofetarica
Alwaleed napisal/-a:linkica napisal/-a:jaz najdem velik smisel v zivljenju v tem, da clovek dela kar ga veseli, osrecuje. (...) ker ce ne delas nekaj z veseljem si po vrsti sledijo stres, bolezni, prepiri itd.
To je vse res. Ampak treba si je izbrati najbolj zanimiv študij od tistih, po katerih je povpraševanje; ne pa študij, ki ti je sam po sebi najbolj zanimiv, brez obzira na to, kako se boš potem zaposlil.
Kar se dogaja, je, da se ljudje masovno vpisujejo na študije, ki so jim sami po sebi zanimivi, brez da bi sploh pomislili, kakšni bodo njihovi zaposlitveni obeti. To pa je spet recept za mizerijo, stres, bolezni, prepire itd.
ali si ze kdaj delal kaj kar te ni veselilo, da lahko o tem govoris iz svoje izkusnje?? ker najlazje je reci, da si naj vsak izbere po cemer je povprasevanje...
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
^^ Kakšno je pa veselje, da več let iščeš službo in potem delaš za iso plačo, kot kelnarca v baru?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
linkica to je res. ampak dejstvo je da si dandanes ljudje ne izbirajo faksov tako...pa ne mi rect da toliko studentov grozno zanima komunikologija pa politologija, ko verjetno slisali niso za to besedo preden se niso na faks vpisali.
ce nekoga zanima farmacija, pa mikrobiologija...ves kaj bo nardil dandanes tipicni srednjesolec? ker ve, da sta oba studija tezka, bo malo pogledal se ostale programe, si pogledal o cem se kaj gre, in se vpisal na fdv, ker ga zanima, in ker je dosti lazje...vsaj js to tk razumem (poznam nekaj ljudi ki so se tako odlocali...)
nikomur se vec ne da na tezke fakse, kako ga bo pa zural potem vsak dan, k bodo vsi njegovi kolegi? folku se vec ne da trudit in sploh it na tezke fakse. raje najdejo kako drugo alternativo ki jih tut zanima, pa je lazja...in potem razglasajo okrog kok jih to zanima.
pa mogoce je res kak tak k mu je komunikologija smisel zivljenja in je ze pri 5ih letih govoril da bo komunikolog...ne vem, meni se zdi da so ljudje vedno bolj leni.
vsakemu se gre da sam se tiste pogoje opravi, al pa da pogojno dela letnike...bog ne daj da bi kak dodaten (obvezen) izpit nardil se isto leto...
katastrofa, res. vsi faksi bi mogli bit za placat, vsaj 5000€ na leto, pa bi vidli kdo se bo pol zajebaval, ko bo mogu najprej trdo zasluzit ta denar. pa kdo si bo se zbral komunikologijo, da bo za to zapravu take dnarje...za tako izobrazbo. me res zanima (se opravicujem vsem bodocim dipl.komunikologom, en primer sem mogla dat)
ce nekoga zanima farmacija, pa mikrobiologija...ves kaj bo nardil dandanes tipicni srednjesolec? ker ve, da sta oba studija tezka, bo malo pogledal se ostale programe, si pogledal o cem se kaj gre, in se vpisal na fdv, ker ga zanima, in ker je dosti lazje...vsaj js to tk razumem (poznam nekaj ljudi ki so se tako odlocali...)
nikomur se vec ne da na tezke fakse, kako ga bo pa zural potem vsak dan, k bodo vsi njegovi kolegi? folku se vec ne da trudit in sploh it na tezke fakse. raje najdejo kako drugo alternativo ki jih tut zanima, pa je lazja...in potem razglasajo okrog kok jih to zanima.
pa mogoce je res kak tak k mu je komunikologija smisel zivljenja in je ze pri 5ih letih govoril da bo komunikolog...ne vem, meni se zdi da so ljudje vedno bolj leni.
vsakemu se gre da sam se tiste pogoje opravi, al pa da pogojno dela letnike...bog ne daj da bi kak dodaten (obvezen) izpit nardil se isto leto...
katastrofa, res. vsi faksi bi mogli bit za placat, vsaj 5000€ na leto, pa bi vidli kdo se bo pol zajebaval, ko bo mogu najprej trdo zasluzit ta denar. pa kdo si bo se zbral komunikologijo, da bo za to zapravu take dnarje...za tako izobrazbo. me res zanima (se opravicujem vsem bodocim dipl.komunikologom, en primer sem mogla dat)
-
linkica - Kofetarica
*mala* napisal/-a:^^ Kakšno je pa veselje, da več let iščeš službo in potem delaš za iso plačo, kot kelnarca v baru?
te lahk vprasam kaj si sla studirati?
ni nekega hudega veselja v tem... sploh ce si glede tega antitalent in ce pac ne maras sitnih moskih, ki tam utrujajo... ampak se vedno mislim, da se da izkazati ze v casu studija... mnogo ljudi dobi sluzbo tam, kjer so delali ze preko studenta... ni vse tako negativno kot izgleda.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov