koliko zaslužite in kje delate

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 02. Jul. 2009 20:26

*purple* napisal/-a:
se strinjam ja!če mi gre kej na jetra je pa to, da se nekdo ki nima blage veze z mano, vtikuje v moje finančno stanje, v moj denar in v to kako ga zapravim!

zakaj pa ti potem vtikuješ svoje finančno nestanje na cosmoforum v temo priznam da, če mi nimamo blage veze s tem? pa kaj nas briga kako si ti brez denarja, na karitas se obrni!
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 02. Jul. 2009 20:31

lelija napisal/-a:Večina vas je preveč razsipna z denarjem. Ne razumem na kakšne fakultete hodite, da vam znese med izpiti zaslužit 400 eurov na mesec? :roll: Večina živi doma in ne morem razumeti kako lahko toliko zapravite? Kaj boste pa potem, ko boste morale še koga poleg sebe vzdrževati, ko boste imele družino in otroke? Razumem, da ima nekdo čas delati, če je izredno in mora plačevati šolnino. Samo nekdo, ki je reden študent je preveč razsipniški, če samo zase zapravi več kot 400 eurov in mu še starši dajejo žepnino in plačujejo hrano in študentski dom in še država jim daje štipendijo in vseeno nič ne privarčuje? Mislim, da bi vas vse take zapravljivke moral nekdo naučiti malo skromnosti! Upam, da tisti, ki ne znate z denarjem ne študirate ekonomije, ker drugače me resno skrbi za naše prihodnje gospodarstvo. :roll:

Jaz nikoli ne zapravim vsote, ki jo zaslužim. Ponavadi gre kakih 100 eurov mesečno za obleke, malo za kozmetiko, nekaj za hrano in bencin (bolj malo) in to je to. Ostalo šparam za potovanja. Tam pa res veliko porabim, ker mi je všeč potovat in želim videt svet. Jebiga.

Odgovor na odebeljeno:
Drugače pa mislim, da te ne briga, ampak ok. Moj faks ni ravno lahek.
Med šolo sem delala med vikendi in maja tam sem nehala delat, ker ni bilo več dela in sem mogla poiskat novo službo, in ni šlo drugače kot delat med izpiti. Zjutraj v šolo, popoldan in vikend delat in vmes včasih fraj in se učit. Priznam, mene je to totalno sfukalo, ampak naredila sem pogoje in to celo z visokim povprečjem in zdej sem zadovoljna. :)
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 02. Jul. 2009 20:44

Jochie napisal/-a:
*purple* napisal/-a:
se strinjam ja!če mi gre kej na jetra je pa to, da se nekdo ki nima blage veze z mano, vtikuje v moje finančno stanje, v moj denar in v to kako ga zapravim!

zakaj pa ti potem vtikuješ svoje finančno nestanje na cosmoforum v temo priznam da, če mi nimamo blage veze s tem? pa kaj nas briga kako si ti brez denarja, na karitas se obrni!

:lol: a te polna lunca daje? :D
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LanaMaxim » 02. Jul. 2009 22:12

~NIA~ napisal/-a:nevem kam nej uprašam, bom kar tle..
razmišljam o pokojninskem zavarovanju. ko imaš status študenta plačuješ po 30€ na mesec da ti teče delovna doba. a ma kera tole, se splača sploh?

Aja, a to obstaja?? Prvič slišim. :gruebel:
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 02. Jul. 2009 22:21

LanaMaxim napisal/-a:
razmišljam o pokojninskem zavarovanju. ko imaš status študenta plačuješ po 30€ na mesec da ti teče delovna doba. a ma kera tole, se splača sploh?

ja obstaja. pač teče ti delovna doba. čeprov nevem če se splača - a bomo sploh dočakal penzijo?
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a LanaMaxim » 02. Jul. 2009 22:29

Ok, s tem nisem seznanjena in bom enkrat malo poizvedla. Čist iz ferbca, Jah, pomoje bo kmal treba začet šparat in imeti neko pokojninsko zavarovanje, ker kaj pa veš kaj bo s pokojninami čez 40 let.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 03. Jul. 2009 6:30

~NIA~ napisal/-a:
LanaMaxim napisal/-a:

ja obstaja. pač teče ti delovna doba. čeprov nevem če se splača - a bomo sploh dočakal penzijo?

sam mislm da ti tlele teče nekak tko da je tvoj en let, ubistvu polleta delovne dobe.se pa da tole ja,pa še niti ni tolk napačno, da si plačuješ delouno dobro.usaj neki ane.Kje pa to urediš pa pojma nimam.
Uporabniški avatar
borboletta
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 19. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a borboletta » 03. Jul. 2009 10:59

Glede na to, da že sedaj razmišljajo o ukinitvi pokojnine se lahko skoraj s 100% lahko pričakuje, da mi (zdej k še študiramo) ne bomo dočakali penzije. Pa tudi z veliko ekonomisti k sm se pogovarjala (ali poslušala intervjuje, gledala oddaje in brala prispevke), napovedujejo, da če se bo tako nadaljevalo bo država čez par let v takem bankrotu zaradi pokojnin, da joj! Tako, da se že zdej pripravljajo z zakoni, novimi uvedbami, reformami al kaj že- na to, da se pokojnine ukinejo, seveda bomo posledično dobili neko "zamenjavo". Mišljeno je tako, da se znižajo davki na plače...se pravi, da bodo plače za odtenek višje in bo vsak zase šparov kolikor bo pač lahko in tako imel na ob koncu delovne dobe penzijo toliko, kolikor si je uspel prišparat denarja med službovanjem. Zdej en delavec s svojim delom plačuje pokojnino drugega, čez par let bo vsak delavec plačov svojo pokojnino. Se zastopmo?
Tako nekako bo to. Upam, da ne bo kdo razčlenjeval zdej mojih besed, ker jst sm to čist na simpl pa laično povedala! :wink:
Vse bolj komplicirano postaja živeti enostavno.
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 03. Jul. 2009 11:42

lelija napisal/-a:Večina vas je preveč razsipna z denarjem. Ne razumem na kakšne fakultete hodite, da vam znese med izpiti zaslužit 400 eurov na mesec? :roll: Večina živi doma in ne morem razumeti kako lahko toliko zapravite? Kaj boste pa potem, ko boste morale še koga poleg sebe vzdrževati, ko boste imele družino in otroke? Razumem, da ima nekdo čas delati, če je izredno in mora plačevati šolnino. Samo nekdo, ki je reden študent je preveč razsipniški, če samo zase zapravi več kot 400 eurov in mu še starši dajejo žepnino in plačujejo hrano in študentski dom in še država jim daje štipendijo in vseeno nič ne privarčuje? Mislim, da bi vas vse take zapravljivke moral nekdo naučiti malo skromnosti! Upam, da tisti, ki ne znate z denarjem ne študirate ekonomije, ker drugače me resno skrbi za naše prihodnje gospodarstvo. :roll:

Ja, in za koliko takih zapravljivcev dejansko veš? Kar jaz poznam folk je prej obratno ... jaz ob študiju delam, ker mi ne znese z denarjem skozi mesec samo s štipendijo+preživnino, pa kakorkoli se že obrnem, prvi letnik sem še vozila brez, potem pa ni več šlo. Stalno sem imela na izbiro minus ali pa nič si privoščit - npr. potrebujem čevlje za pozimi, ker so stari šli v franže, grem v minus; naslednji mesec minus pokrijem in ne grem bordat s kolegi, naslednji mesec ugotovim, da mi lep del starih majic ni več prav, kupim nove in grem spet v minus, itd. Da ne omenim, kakšno krizo sem imela začetek poletja, ko sem ugotovila, da sem se zredila in mi stare majice niso več prav, prej sem si pa že plačala morje. Saj se da tako živet, ampak je veliko lepše, če vmes delam in mi potem ni treba gledati na vsak cent. Še več, lahko si privoščim kako malo dražjo oblekico ali pa parfum.

Sploh pa mi ni povsem jasno, a ti slučajno moriš ljudem ker delajo? :? Bože mili, po mojem mnenju je delavnost vredna samo pohvale.
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 03. Jul. 2009 11:46

se cisto strinjam...ne vem zakaj eni tok cudno gledajo na tiste, ki delamo,....saj denar sami zasluzimo.
pa ne boste verjele...vcasih ce nam tudi res ne da, smo utrujene, prehlajene, pa dvignemo svojo rit in gremo v sluzbo zato da doma ne fehtamo za denar...
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 03. Jul. 2009 13:09

^v lelijinem komentarju ni nikjer ničesar, kar bi nakazovalo na to, da ona gleda zviška na tiste ki delajo.
zgolj to, kako lahko en študent ob zaposlitvi, štipendiji itd. toliko zapravi in nič ne privarčuje.

sicer se pa strinjam, da je to denar vsakega posameznika, ki si ga je na kakršenkoliže način sam prislužil in ga lahko zapravi, kakor ga je volja.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 03. Jul. 2009 13:19

Ja madona, če si pa kot študent ne boš kaj privoščil, pol pa RES brezveze vse skupi. Lelija, pa saj življenjski slog študenta pa človeka z družino nista enaka.

Jaz vem, da midva z možem bl mal šparama, saj dajeva tud na stran, ampak roko na srce, lahko bi dala več. Pa nočeva. Zakaj? Zato ker sva v idealnem položaju - za stanovanje sva poskrbela, stroške vse lepo plačujeva, ker imava oba dohodek (moj je sicer študentski), in če zdaj ne bova si kaj privoščila, potem res ne vem, kdaj si bova? Ko bodo otroci? Ko bodo krediti? Ko bova v penziji - o, wait, sj tega pa itak ne bova dočakala.

Naj si privoščijo, če si le morejo.
Uporabniški avatar
borboletta
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 19. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a borboletta » 03. Jul. 2009 13:51

^^
Bi se povsem strinjala z napisanim...to še meni moji tastari rečejo k so 100 let za leseno žico! Kdaj boš uživala če ne zdej!
Vse bolj komplicirano postaja živeti enostavno.
kikiriki
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a kikiriki » 03. Jul. 2009 16:37

borboletta napisal/-a: Pa tudi z veliko ekonomisti k sm se pogovarjala (ali poslušala intervjuje, gledala oddaje in brala prispevke), napovedujejo, da če se bo tako nadaljevalo bo država čez par let v takem bankrotu zaradi pokojnin, da joj! :wink:

Ti ekonomisti in politiki, ki to govorijo so lažnivci. Država ne bo šla v bankrot zaradi pokojnin, ker so tisti, ki pokojnine prejemajo vse to zaslužili s plačevanjem visokih davkov in prispevkov.
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a LanaMaxim » 03. Jul. 2009 18:03

Ja, problem je, ker se prebivalstvo stara in je vedno več upokojencev in manj tistih, ki plačujejo v državno blagajno. Čeprav ta državni denar- tok je enih davkov in vsega pa ga še kar primanjkuje. Preveč potrošni ali pa ne znajo z denarjem.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov