koliko zaslužite in kje delate

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 20. Jun. 2009 12:42

o pokojnini. zakaj to?
minimalen dohodek ima pa oci...
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 20. Jun. 2009 13:05

Aha; nisem vedela, da to vpliva na višino pokojnine, sem mislila, da je to fiksno...
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 20. Jun. 2009 13:22

SWEETprinces napisal/-a:kako pa to da imas ti tok mal? moja prjatlca ima isto pa je samo mami v sluzbi...mislim da ima ona ene 20 urou manj od mene...

Jst jo sicer še dobivam prek mami, sem jo pooblastila, dokler ne grem na faks, potem bom pa zase vložila. Ampak kokr sm računala, bi mogla neki tazga pridt... (če bo več bom sicer presrečna). Ker v odločbi pri meni toliko piše, pa isti znesek pri mami. Pomoje da gledajo na delovno dobo pokojnika, moj ati je delal samo kakšne 15 let, ker je pač umrl pri 38ih.

Moja mami pa ma minimalen dohodek, ni nč treba fejkat :/ Pa nek varstveni dohodek tud dobiva, ne vem kaj je to, tud neki v povezavi s pokojnino?
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 20. Jun. 2009 13:28

joj ne vem za to...jst mam ze od majhnega tko da se vedno prihaja na atijev racun sam ima on potem tako narejeno da se prenasa na mojga-je blo manj dela :)
lelija
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a lelija » 20. Jun. 2009 13:33

SWEETprinces napisal/-a:joj ne vem za to...jst mam ze od majhnega tko da se vedno prihaja na atijev racun sam ima on potem tako narejeno da se prenasa na mojga-je blo manj dela :)

:?:
Zadnjič spremenil lelija, dne 20. Jun. 2009 14:49, skupaj popravljeno 1 krat.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 20. Jun. 2009 13:36

Ja sej nikjer ne piše, da ma pokojnino po očetu.
Uporabniški avatar
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Savannah » 20. Jun. 2009 13:52

Na prejšnji strani je napisala, da govori o pokojnini.
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 20. Jun. 2009 14:11

Savannah napisal/-a:Na prejšnji strani je napisala, da govori o pokojnini.

pokojnina je omenjena ja, pokojnina PO OČETU pa ne.

sicer se pa tudi jaz strinjam, da je 400€ na mesec za nekoga, ki živi doma, ful razsipno. se da tudi s precej manj.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 20. Jun. 2009 18:37

ok vidim zmedo :)

pokojnino imam po mamici, prihajala je pa na ocijev racun ker sem bila takrat stara 8 let in je pac se nisem dvigovala sama. no potem ko sem pa postala velika bi pa lahko sla tja in rekla da jo nakazujejo meni osebno, ampak je bilo lazje da sem ociju rekla da gre na banko in si zrihta trajnik od koder mu odtrgajo teh 330 eurou in jih nakazejo na moj racun :)

racha_ a ti si pa mislila da sem jaz ze tok stara da imam ze svojo :)
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 20. Jun. 2009 20:09

^^ nene, hotla sem samo nakazat, da pač nikjer nisi napisala, da jo imaš po očetu in da je pač pol nekako logično, da jo imaš po mami :)
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 21. Jun. 2009 10:23

Savannah napisal/-a:Jaz pa ne razumem zakaj se nekateri vtikujete v finančne zmožnosti drugih. Sama sicer med faxom ne bom delala, ampak če komu znese, zakaj pa ne? Saj je delal za teh 400 € ali o koliko pač govorimo, pa četudi bo zapravil samo za svoje zadeve.

se strinjam ja!če mi gre kej na jetra je pa to, da se nekdo ki nima blage veze z mano, vtikuje v moje finančno stanje, v moj denar in v to kako ga zapravim!
Mislm pa kaj te briga?!pa če vsak zase pogoni jurja evrou sam za lake za nohte!ja in?Sej jih je on zaslužu, so njegovi, tko da mislm da je skrb nekih tretjih ljudi tukej res odveč!
nazadnje sm se skregala ornks kolegom,s katerim še vedno ne govoriva lih zarad tega, ker si je drznil vtikovat vame zakaj v času recesije kupujem fotoaparat.Povod za to njegovo vtikovanje pa je bil ta, da dan po nakupu fotoaparata nism mela za kavo.Mislm pa ne razumem tega, da se morš vtikovat v druge, kaj te sploh briga.In res mam rajš fotoaparat kot da pijm kavo s takimi neotesanci!
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 21. Jun. 2009 12:12

če nimaš za kavo ti jo itak maite94! (al kaj je že) lahko zrihta :D
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a aderyn » 23. Jun. 2009 12:30

Delam že od konca OŠ vsako poletje, letos (4.letnik) pa sem tudi med letom...v povprečju sem dobila letos čez leto okoli 150eur/mesec, ker nisem delala vsak dan. Poleti odvisno, ampak letos verjetno ne bom dobila več kot 350eur/mes, ker šefica poskrbi, da se delo tako porazdeli na vse zaposlene, da nima en dosti, drugi malo, in nekako mi ne znese prit na vrsto vsak dan - tako da si bom verjetno poiskala še kakšno dodatno službo.

Denar pa gre - plačala sem si izpit za avto, kupila avto, plačujem mesečni obrok za avtomobilsko zavarovanje, bencin, vse servise, račun za mobitel, občasno kupim kaj hrane, plačevala sem si vse za šolo...tako da mi večinoma ne ostaja nič prišparanega, ampak gre sproti, mogoče mi bo zdaj poleti kaj uspelo.

Imam tudi republiško štipendijo (120eur), ampak jo dajem mami, da tako pomagam pri najemnini in računih. Zmenle sva se samo, da mi izplačuje dodatek, ki sem ga vsako leto dobila za odličen/prav dober uspeh v šoli.
There are no shortcuts to any place worth going.
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 23. Jun. 2009 20:13

^^ to pa je vzornost. respect :)
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 02. Jul. 2009 20:14

nevem kam nej uprašam, bom kar tle..
razmišljam o pokojninskem zavarovanju. ko imaš status študenta plačuješ po 30€ na mesec da ti teče delovna doba. a ma kera tole, se splača sploh?

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov