koliko zaslužite in kje delate
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
obliterator - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 10. 2007
- Kraj: ljubljana
spermij napisal/-a:Kaj konkretno pa je tvoje IT področje?
Strežniki, baze, programiranje, kake aplikacije in/ali storitve, arhitektura IT procesov, billing...?
Consulting in izvajanje nadzora nad strežniško infrastrukturo.
Če vam to kaj več pomeni.
When the pin is removed, mr. grenade is no longer your friend.
- fun
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 15. 8. 2005
sončk napisal/-a:Od moje sestrične tip ima tut 2500 plače, čist navadn diplomiran informatik. Prasci.
zakaj pa čist navadn?
(( fakulteta za računalništvo in informatiko je kar priznana, in tut univerzitetni program je dost težak, kader pa zelo iskan... TAko da ne vidim razloga zakaj je prasec nekdo ki se znajde in ma normalno plačo... ))
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Ja nevem, moj bivši je bil isto diplomiran informatik, pa se mi je zdel čist navaden. Tut sam je reku, da ni neki zajeban študij, vse je naredu v prvih rokih. Zato navaden.
Prasci je pa mišljeno kot fora, nism vm jst kriva, da nimate smisla za humor.
Marlboro_gold, nism slovenka.
-
sončk napisal/-a:Ja nevem, moj bivši je bil isto diplomiran informatik, pa se mi je zdel čist navaden. Tut sam je reku, da ni neki zajeban študij, vse je naredu v prvih rokih. Zato navaden.
A je študiral na FRI-ju al kje drugje?
Ok. Mogoče se bo zdelo čudno ampak ima FRI tri smeri študija in nobena od njih ni pretirano lahka. V primerjavi z kakšnimi družboslovnimi študiji je zahtevnost neprimerljiva.
In kaj dela kot informatik? Veš pojem informatik je zelo širok. Bodi bolj natančna.
-
Aja. Še to delo informatika v podjetju je nenadomestljivo.
- ana27
- Kofetarica
- Na forumu od: 13. 3. 2008
- Kraj: Ljubljana
obliterator napisal/-a:Aja. Še to delo informatika v podjetju je nenadomestljivo.
Vsako delo je nadomestljivo in vsako delo je častno.
Govoriti koliko je nekdo izobražen, oz. koliko se je mogel truditi za to pa dvolično. Mogoče je moral nekdo vložiti več truda v srednjo šolo kot drugi v faks, ne zato, ker bi bil faks lažji, sploh ne, ampak ker se pač težje uči, ampak se pač trudi.
Govoriti koliko je en faks težak je spet nesmiselno, ker za nekoga je za drugega ni, odvisno kaj ti pač leži. Moj bratranec je brez problema naredil strojnega, ker obvlada matematiko, njegov brat ga ne bi nikoli, ker o matematiki nima pojma.
Pri šoli in službi je važno, da odkriješ kaj ti leži in kaj te veseli in boš lahko užival v tem kar počneš.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Jaz pa zdaj, ko sem že zaposlena in to v veliki firmi, ki zaposluje veliko različnih profilov, predvsem pa s tehničnega področja, čisto drugače delam na delo, službo…na splošno.
Bi takoj delala tudi kakšne tehnične stvari, povezane s strojništvom, ker vidim pri nas zaposlene ženske, ki se ukvarjajo s tehnološkimi postopki, procesi zagotavljanja kakovosti v prozvodnji, laboratorijskimi deli
in mi je to zdaj, ko to opazujem, postalo zanimivo; samo drugo vprašanje pa je, ali bi mi uspelo naredit kakšne tak bolj naravoslovni faks…
Bi takoj delala tudi kakšne tehnične stvari, povezane s strojništvom, ker vidim pri nas zaposlene ženske, ki se ukvarjajo s tehnološkimi postopki, procesi zagotavljanja kakovosti v prozvodnji, laboratorijskimi deli
in mi je to zdaj, ko to opazujem, postalo zanimivo; samo drugo vprašanje pa je, ali bi mi uspelo naredit kakšne tak bolj naravoslovni faks…
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
ana27 napisal/-a:obliterator napisal/-a:Aja. Še to delo informatika v podjetju je nenadomestljivo.
Se delno strinjam- sam zakaj pa pol take razlike v plači? V istem podjetju bo lahko med dvema uni. dipl. razlika plače za 2000 evrov. Neki že more bit na tem.
Mislim, da je hotel obliterator povedat, da brez informatika povprečna firma ne more delovat, medtem ko brez kakega drugega kadra lahko.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- ana27
- Kofetarica
[quote="*mala*"]
Se delno strinjam- sam zakaj pa pol take razlike v plači? V istem podjetju bo lahko med dvema uni. dipl. razlika plače za 2000 evrov. Neki že more bit na tem.
quote]
Politika. Nadomestljiv je pa vsak, tisti ki misli, da ni se moti. Ker, če ne bi bil bi to pomenilo, da če nekdo umre, ali da odpoved potem firma, šola, pač ustanova v kateri dela propade.
quote]
Politika. Nadomestljiv je pa vsak, tisti ki misli, da ni se moti. Ker, če ne bi bil bi to pomenilo, da če nekdo umre, ali da odpoved potem firma, šola, pač ustanova v kateri dela propade.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Nisi me razumela. Oseba je nadomestljiva, določen kader pa ni. Ampak če ni veliko določenega kadra, se bodo vsi potegovali za določene dipl.uni in s tem bo plača višja. Medtem, ko je določenega kadra ogromno, so si podobni, in so zaposleni veseli že, če sploh imajo službo.
Če pa si iz kadra, katerega pa ni veliko, lahko pričakuješ pa kar nekaj ponudb za delo.
Če pa si iz kadra, katerega pa ni veliko, lahko pričakuješ pa kar nekaj ponudb za delo.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
*mala* napisal/-a:ana27 napisal/-a:obliterator napisal/-a:Aja. Še to delo informatika v podjetju je nenadomestljivo.
Mislim, da je hotel obliterator povedat, da brez informatika povprečna firma ne more delovat, medtem ko brez kakega drugega kadra lahko.
Točno tako.
Informatik v podjetju je bolj če smem reči business critical kot pa marsikateri dirtektor. Če on zaj*** potem noben ne dela
Temu promerna je tudi odgovornost in posledično plača.
Vendar se tudi tu malo stvari premikajo.
Trend outsourcinga se pojavlja tudi v IT.
- ana27
- Kofetarica
*mala* napisal/-a:Nisi me razumela. Oseba je nadomestljiva, določen kader pa ni. Ampak če ni veliko določenega kadra, se bodo vsi potegovali za določene dipl.uni in s tem bo plača višja. Medtem, ko je določenega kadra ogromno, so si podobni, in so zaposleni veseli že, če sploh imajo službo.
Res je.
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 9. 2008
sem delala v 2 trgovinah naenkrat 3,5 in 5. na uro. tisto za 3,5 sem pustila tako da samo se to za 5 delam. potegnem pa od 600 do 700 na mesec.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov