koliko zaslužite in kje delate

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 20. Feb. 2009 10:12

_Petra_ napisal/-a:Zadnjic mi je rekel prijatelj, ki bo v kratkem policist, da ima po pogodbi obljubljeno placo 1200 €. A je to mogoce? Jaz sem mislila, da imajo oni manj. Sploh prometni policisti.

Pa je rekel al je bruto al neto?

In ja, prosim prosim nehajte že s temi varuškami no! :roll:
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 20. Feb. 2009 10:22

UG84 napisal/-a:
MsN napisal/-a:
UG84 napisal/-a:Mi je zelo prav prišlo, ker sva se takrat z mojim poročila in sva dala 9.000 EUR za poroko.

Upam, da se je izplačalo :D

Ne razumem, zakaj se ne bi. Misliš, da je to veliko za poroko? Naj ti povem, da gledala na denar, ampak ko ti sešteješ stroške, ki so v tričetrt leta šli za poroko (in s tem mislim na VSE kar je bilo povezano s tem, tudi bencin za vožnje sem in tja ko sva šla na oglede tega in onega), pride veliko več, kot si misliš, če si financiraš sam. Sva pa dobila nazaj tričetrt tudi povrnjeno z darili.

Ja, meni se zdi ogromno (preveč). Konec OT.
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LanaMaxim » 20. Feb. 2009 10:26

MsN, to niti ni drago. Moraš vedet, da rabiš obleko, vabila, plac, rože, ohcet, glasba... Meni se ne zdi drago. Čeprav jaz osebno ne maram velikih porok, ampak verjamem, da se hitro nabere toliko stroškov.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 20. Feb. 2009 10:40

LanaMaxim, hvala :bussi:
Mal sem občutljiva na to vprašanje (se opravičujem MsN), sam ko me večkrat to vprašajo tisti, ki niso poročeni in si sploh ne predstavljajo koliko to pride cenovno. Pol jim pa rečeš, da je bila samo gostilna 2000 EUR so pa vsi ajaaaaaaaaaaaaa, a tooook?

IN ja, MsN, parv imaš - OT. Smo že fertik :)
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 20. Feb. 2009 10:41

*purple* napisal/-a:petra in red rose z bujno domišljijo.

wtf?

sam povedala sem da si je moj tamali k sem ga cuvala tut zmisljeval stvari, pa so starsi vedl da se laze, ker je bil ful razvajen in se je tut njima lagal...

na kaj nej bi tvoj stavek letel :?: :roll:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 20. Feb. 2009 10:55

cvetkaaa napisal/-a:Ne vem zakaj panika, če otroci kaj povedo staršem, saj od varuške se pričakuje, da bo resna in odgovorna.

v primeru če ne bo resna in odgovorna.
ne razumete kaj sm hotla povedat.pač ti tam merkaš otroka, recimo osem ur a ne.Pa dobiš en telefonski klic in se ful doug pogovarjaš.pa nevem, otrok se začne počut zapostauljenega in pove to mami.Mislm nevem, nekaterim pač take stvari niso fajn, da jih slišijo.
in tud jst vem kako je z otroki,vem da naša tamala (5let) pove use kar sva počele v času ko je bla z mano,pa tamau (3 leta) tud.če padeta povesta, če je blo dobr povesta, če je blo kej slabga povesta..ampak je razlika v tem, ker če se jst pogovarjam eno uro po mobitelu pa se tamala zraven igra,je useeno to član naše družine, in men ne bodo težil zarad tega,ker pač vejo kako in kaj in me poznajo.Za starše ki pa ne poznajo varušk je pa lahko mal nerodno.
sej nism mislna, da bo ona zdej pizadrije delala, sem sam povedala, da če slučajno ni popolnoma resna da se pač tud to lohk zgodi da otrok karkoli pove.
red rose, tist s spolno zlorabo, ker očitno nisi dojela mojga stavka.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 20. Feb. 2009 12:34

smo rpeveč offtopic, lohka bi odprle novo temo, a? :) k vidm je dost za povedat hehe

jz se zihr ne bi pogovarjala eno uro, ker ne bi mogla bit tok fer pa flegma..pač enostavno ni to bonton, ne paše da se pogovarjaš. ..to je, kot da bi se na delu pogovarju (redn šiht, npr. v banki :D)... če pa otrok spi po 3 ure, potem je druga zgodba.. ga z enournim klicem čist nič ne oškodujem oz. prikrajšam.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 20. Feb. 2009 12:49

*purple* napisal/-a:ne razumete kaj sm hotla povedat.pač ti tam merkaš otroka, recimo osem ur a ne.Pa dobiš en telefonski klic in se ful doug pogovarjaš.pa nevem, otrok se začne počut zapostauljenega in pove to mami.Mislm nevem, nekaterim pač take stvari niso fajn, da jih slišijo.
in tud jst vem kako je z otroki,vem da naša tamala (5let) pove use kar sva počele v času ko je bla z mano,pa tamau (3 leta) tud.če padeta povesta, če je blo dobr povesta, če je blo kej slabga povesta..ampak je razlika v tem, ker če se jst pogovarjam eno uro po mobitelu pa se tamala zraven igra,je useeno to član naše družine, in men ne bodo težil zarad tega,ker pač vejo kako in kaj in me poznajo.Za starše ki pa ne poznajo varušk je pa lahko mal nerodno.

purple, P R E T I R A V A S!

vsak otrok kdaj pade! zakaj bi mogla varuska bit tolk popolna da ne bi nikol padu, medtem ko se to tut starsem zgodi?! taki starsi k tok panicarijo se ne upajo vzet varuske, a razumes?! ce spet gremo na mojo izkusnjo: enkrat nism bla pozorna in se je tamali igral z steklenicami. razbijal jih je, in se je mal porezal po roki, ampak kri je ful tekla. zacel se je jokat, in je teku cez hiso (kri je kapljala po tleh, pa roke je mel krvave) ravno ko sem ga ulovila, je prisla mama. pa mislis da je kaj panicarla? ne, ker je normalna mama in ve da se nesrece pac dogajajo. jao jao. pa tut ce se eno uro pogovarjas po telefonu (zakaj bi sploh se, ne vem...) pac otrok tacas rise alpa neki...

ful prevec panicaris, bogi tvoji otroc :lol: in ce bodo tut tisti starsi tok panicarli, pac niso primerni za imet varusko doma. ker to pac ni nic takega ce otrok dobi kako busko (ce se ne dogaja vsak dan valda, ce pa enkrat pade je pa to prej normalno kot nekaj hudega).

mam js tut malega bratca, in 10 otrok vsak tedn cuvam brez starsev za uro pa pol. pa se vcasih skregajo, alpa kdo pade, se udari....pa so vsi starsi tok cloveski da vejo da je to normalno! v nasprotnem primeru pa itak bi blo skor nemogoce sodelovat s starsi (ti na primer ne bos nikol mogla met varuske :D )
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 20. Feb. 2009 12:54

^točno tako, s tem da vrtec ni čisto nč drugače. tam so otroc še pod manjšim nadzorom, ker so skupine otrok velike..tko da šele TAM si pa otrok res lohka kaj bl resnega naredi (primer je bil,ko se je 18mesečnik utopil v bližnjem potoku). Je pa tud res, da lohka otrok ko pride iz vrtca špeca doma, da je prosu za pit pa ga vzgojiteljice niso upoštevale, pa da se je hotu igrat pa mu niso pustile ker blablabla.. tut tam je lahko tako!

Torej, varuška (ima samo njega na očeh saj je za to plačana) ali vrtec (večje skupine ljudi, nepozornost vzgojiteljic) ? :D

Nesreča nikoli ne počiva!

--zdj pa res konc OT--nov topic?:D
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 20. Feb. 2009 13:10

jaz bom dobivala kot varuška na domu 400€ na mesec, delala bom po nekje 7-8 ur na dan.tamala je stara 9 mesecev, tako da se mi to zdi kar velika odgovornost, glede na to, da moraš paziti da ne da česa takšnega v usta, itd itd...pri teh mesecih so glede tega zelo radovedni in to.sem pa zmenjena da bom jo pazila do avgusta, kar pomeni, da si bom s tem denarjem sama plačala dopust, tečaj za visoko zdravstveno(seveda če bom sprejeta) in še ostalo mi bo.da ne štejem niti tega, da bom delala to kar me bo veselilo.
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 20. Feb. 2009 14:35

LanaMaxim napisal/-a:MsN, to niti ni drago. Moraš vedet, da rabiš obleko, vabila, plac, rože, ohcet, glasba... Meni se ne zdi drago. Čeprav jaz osebno ne maram velikih porok, ampak verjamem, da se hitro nabere toliko stroškov.

Ne vem, ali je drago, ali ne, ker ne vem koliko povprečno stane poroka. Vsekakor pa vem, da jaz nikoli ne bom toliko dala za eno poroko, ker ne mislim 1 leto delat samo za poroko.
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 5. 2008
Kraj: Postojna

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 20. Feb. 2009 14:40

*purple* napisal/-a:
cvetkaaa napisal/-a:Ne vem zakaj panika, če otroci kaj povedo staršem, saj od varuške se pričakuje, da bo resna in odgovorna.

Potem je prav, da zatoži, da si poiščejo novo varuško kateri bodo lahko zaupali otroka.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 20. Feb. 2009 14:52

ana27 napisal/-a:
LanaMaxim napisal/-a:MsN, to niti ni drago. Moraš vedet, da rabiš obleko, vabila, plac, rože, ohcet, glasba... Meni se ne zdi drago. Čeprav jaz osebno ne maram velikih porok, ampak verjamem, da se hitro nabere toliko stroškov.

Ne vem, ali je drago, ali ne, ker ne vem koliko povprečno stane poroka. Vsekakor pa vem, da jaz nikoli ne bom toliko dala za eno poroko, ker ne mislim 1 leto delat samo za poroko.

sej to na kredit, drugače vrjetn sploh ne gre :D
sicr pa dobiš nazaj poplačano z darili, več al manj
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 20. Feb. 2009 14:53

cvetkaaa napisal/-a:
*purple* napisal/-a:

Potem je prav, da zatoži, da si poiščejo novo varuško kateri bodo lahko zaupali otroka.

ja sej to je ves point mojga pisanja.
Pa red rose, dej beri mal boljš no.Nism rekla, da sm jst taka, ampak da nekaterim staršem pač kej tazga nebi blo ušeč.sicer pa tvoj primer nepozornosti s steklenicam, ja lahko bi se končalo hujše in usekakor ob takem primeru tud jst nebi primiru gledala.Tole je zame pač neodgovornost in se jst nebi izgovarjala, da se nesreče dogajajo.Ko čuvam "naše" otroke, na njih gledam kot na punčico svojga očesa in ni nobene nepozornosti.in to je use kar hočem povedat.rečt staršem ki tega ne sprejemajo tole kar si tle napisala, pa bomo vidl.Usekakor ni use tko uizi.pa tle ne spadajo neki padci zraven in pdoobno, ampak dejanska nepozornost in neodgovornost.Če si varuška si zato tam da MERKAŠ otroka in zato si tud plačana!
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 5. 2008
Kraj: Postojna

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 20. Feb. 2009 14:53

Purple kje pa lahko na delovnem mestu 1 uro govoriš po telefonu :idea:

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov