koliko zaslužite in kje delate
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- chiqqa
- Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 9. 2006
kamis napisal/-a:Reč najprej da bi najprej enomesečno poskusno naredl.Pa fejst se pozanimi če ti bojo unaprej povedal kdaj ga morš pazt če ti bojo urnik napisal,al te bojo sprot klical.Ne vem če boš glih vesela če te bojo u nedeljo ob devetih zjutri klical da ga prid čuvat.Zdej če boš ti ceu tedn po 7urc ga pazila je 200€ odločno premau!!Recimo če boš v prvem mescu vidla da ga boš ful velik čuvala se zmen za višjo vsoto.Pa pozanimi se glede dopusta pa to.Mislm znajo dost nategvt!!
sm jim že rekla, za tiste fiksne dopuste, sam še zmer nkol neveš, nas velikrat prime kr it na morje pa k pridemo z morja še naprej kam bluzit..sam sej, folk dela,tko da če zvem en tedn v naprej, jim je ok, so rekl, da se zavedajo kako to gre in da niso nikakršen bavbav pa mel so že 1x varuško,sam so potem vzel vrtec, ki se je izkazu za bl tkotko ker je otrok bolan na vsak teden-sicr mi ni jasn kako majo otroci tok viroz tm v vrtcih,jz sm zbolelal zrt take 'epidemije' v vrtcu po max 2 letno hmm..
sej bi rekla za več, sam sm prebrala da je to neko normalno plačilo, s tem da oni delajo ane...sej bojo mogoče sami od sebe dal..je pa res, da če se mi bo utrgal se mi bo pa jim bom rekla..ampk pomoje na grd način kukr če bi jim prej kej omenila..ma sej bi lohka tut sami vedl da je to mau €e glede da je njihov otrok..nevem..
mam že use spisan da med delavniki, pa katere ure..pač v smislu turnusa..enkrt zjutri drugič dopoldne..kšnih for da bi blo kej extra ne bo, je use določeno in sam da sm točna...edin če se zavleče za pou urce-da oni zamudijo..ok razumm...
upam sam da mi bo šlo, da bom znala popedenat, da bo sit in previt...da ne bo kšnga žiučnga fasala,al pa da ne bom 'dost dobra'-v tem smislu da jim ne bom ok...pa po en stran bi tko res sam en mesc da vidm, pod rugi strani pa nočm kej zamutit pa izpast neodgovorna..
za poskusno sm omenila,pa je problem, ker potem vrtca ne dobiš,ko se izpišeš-čakalne vrste..
tko da zdej še študirajo kaj jim je bolša varjanta..sej čene, pol pa magar da najdem neki,kar je po nekajkrat tedensko po neki urc--sm vidla že en drug oglas
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
^^ja jst tut, do konc srednje sole..zdej na faksu sm pa 6 ljudi spravla na izpit, in sm kr fajn zasluzla, pa so tut sami predlagali da mi bodo placali (edino pravilno, niti nismo bli neki kolegi, prjatlom nebi mogla racunat) oni so pa tut skupinsko placali (4je oz. 5 skupi jih je blo, racunala sem vsem skupi 10€/h, pol sm mela pa se enga posamezno, pa mal so se izmenjevali...)
- chiqqa
- Cosmofrik
sej to je hudo
zanimiv, jz sm pa inštruirala sošolke matematko v srednji,k so ble na poklicni, a sama sm mela popravca, a vse so nardile maturo, prej pa nikakor ni šlo brez mene
jz bi bla preveč žiučna pa bi s ebala da mi kej ne bi šlo, da kej ne bi znala rešit...če bi inšt.pač ene znance
zanimiv, jz sm pa inštruirala sošolke matematko v srednji,k so ble na poklicni, a sama sm mela popravca, a vse so nardile maturo, prej pa nikakor ni šlo brez mene
jz bi bla preveč žiučna pa bi s ebala da mi kej ne bi šlo, da kej ne bi znala rešit...če bi inšt.pač ene znance
-
kamis - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 12. 12. 2006
- Kraj: ljubljana
Jah veš kako je ti jim raj razlož da še nikol nisi čuvala in da res ne veš kako bo.Mogoče se pa nikakor ne boš ujela z frocom,kaj boš pa pol?Oni bojo jezni nate ker so vrtec zajebal,ti pa tud ne boš glih dobre volje.
- fun
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 15. 8. 2005
Jaz ne poznam osebno te ki jo bom učila... 2krat sem jo vidla vse skup; prek staršev se nekak poznamo, in so mi pač sami ponudili da mi plačajo...
Drugače pa prijateljem in sošolcem tud jaz nikoli ne računam, pa sem tut že zapravla marsikatero popoldne za njih. Ponavadi sem pokasirala kakšne čokolade, six pack piva al pa kej podobnga.
Drugače pa prijateljem in sošolcem tud jaz nikoli ne računam, pa sem tut že zapravla marsikatero popoldne za njih. Ponavadi sem pokasirala kakšne čokolade, six pack piva al pa kej podobnga.
- chiqqa
- Cosmofrik
kamis napisal/-a:Jah veš kako je ti jim raj razlož da še nikol nisi čuvala in da res ne veš kako bo.Mogoče se pa nikakor ne boš ujela z frocom,kaj boš pa pol?Oni bojo jezni nate ker so vrtec zajebal,ti pa tud ne boš glih dobre volje.
a pol bolš da jim jamv pa rečm da bi mogoče za začetk pa le poiskala nekaj kar bo tko občasno, da se poizkusm v tem?
upam da ne bojo jezni,zihr se zdj žena pa mož kregata,un bi vrtec,ona ne bi lo..jaoo
djte povedat kaj da..nočm nobenga užalit..pa rada bi vse povedala tko k je,sam nevem..nimam tok poguma..ker zdj če sm že rekla pa šla v to..jaooo
-
ŽuŽa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 11. 2006
purple_rain napisal/-a:O bad, a resno??ŽuŽa napisal/-a:^^ Jst sm hotla in sm dala oglas na en forum. In ker seveda sploh nimam dovoljenja, so nekak zbrskal moje ime, priimek, naslov in mi poslal domov pošto z inšpektorata za delo na črno- neki tazga. Sem mogla it tja na razgovor (bla sem itak usa posrana), na koncu sem dubla samo opozorilo, ker res nism vedla da se to ne sme. Drugač je pa tud denarna kazen.
Tko da nikol dajat svojih oglasov na net, tud če maš samo nick znajo dobit tvoje podatke. Čist tko sm to napisala, za usak slučaj .
*purple*, verjetno, če bi se šlo za študentsko delo, ne bi blo objavljeno "kar nekje na forumu"(pa s tem ne mislim žalit foruma) in so tud organizacije temu namenjene..domnevam, da tko vejo.
Ja čist resno. Skor me je kap zadela ko sem dubla domov pošto; ker sem drgač res čist pridna punčka ( ) in so bli tud doma mal šokirani hehe, ampak ko sem povedala zakaj se gre ni blo panike. Tud una teta tm na inšpektoratu je bla ful prjazna pa to. Ampak mam pa šolo za vnaprej da tega ne bom več počela.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Ja, to gre v bistvu za delo na črno... jst sm slišala isto že od ene ženske, ki je oglaševala, da nudi lektoriranje in so jo preverili, šlo je za podobno zgodbo kot pri tebi.
Ker bi pač človk moral imet firmo oz. s.p., če hoče legalno služit, si mislim...
Ker bi pač človk moral imet firmo oz. s.p., če hoče legalno služit, si mislim...
-
leeloo13 - Komunikatorka
- Na forumu od: 8. 9. 2008
- Kraj: Dolenjska
Trenutno delam v enem podjetju v pisarni.Na uro imam 4,2 eur, na mesec pa zaslužim nekje 700 eur .No vsaj tale februar bo tako, ker je manj delovnih dni kot ostale mesece.Torej bom ostale mesece zaslužila več denarja.
Ker sem študentka, ne dobim plačane malice in prevoza.Za malico ni panike, ker jo itak od doma prinesem.Za bencin pa včasih jaz dam, včasih moj, ker imava en avto, tako da tudi na bencinu nekaj privarčujem.
Ker sem študentka, ne dobim plačane malice in prevoza.Za malico ni panike, ker jo itak od doma prinesem.Za bencin pa včasih jaz dam, včasih moj, ker imava en avto, tako da tudi na bencinu nekaj privarčujem.
Malo se nasmej, pa bo vse okej
-
slivica - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 1. 2006
Glede varstva otrok.
Dokler gre za varstvo, ki zajema par ur na dan, mogoce niti ne vsak dan, se mi zdi nekje ok placilo 5€/h. Ce pa pazis otroka vsak dan cel mesec, pa to nanese veliko ur in bi bilo verjetno prevec.
Jaz sem skoraj eno leto pazla puncko in sem dobivala 5€/h (preko studentskega servisa), sproti smo se dogovorili, kdaj imam cas, imela pa sem jo povprecno 3x na teden po dve urci, ker zraven studiram in imam se eno delo. Res je zelo odgovorno delo in moras sama vedet ali si sposobna. Dobis pa ogromno izkusenj. Ce imas rad otroke je lahko to nekaj najlepsega. V bistvu spoznavas otroka, ga ucis, mogoce slisis njegove prve besede, ti si ena izmed oseb, na katero so navezani, ko te zagledajo so srecni in veseli, se cartate, ....
Meni je ta izkusnja res ogromno dala in tud drugacen pogled na ogromno stvari dobis.
Dokler gre za varstvo, ki zajema par ur na dan, mogoce niti ne vsak dan, se mi zdi nekje ok placilo 5€/h. Ce pa pazis otroka vsak dan cel mesec, pa to nanese veliko ur in bi bilo verjetno prevec.
Jaz sem skoraj eno leto pazla puncko in sem dobivala 5€/h (preko studentskega servisa), sproti smo se dogovorili, kdaj imam cas, imela pa sem jo povprecno 3x na teden po dve urci, ker zraven studiram in imam se eno delo. Res je zelo odgovorno delo in moras sama vedet ali si sposobna. Dobis pa ogromno izkusenj. Ce imas rad otroke je lahko to nekaj najlepsega. V bistvu spoznavas otroka, ga ucis, mogoce slisis njegove prve besede, ti si ena izmed oseb, na katero so navezani, ko te zagledajo so srecni in veseli, se cartate, ....
Meni je ta izkusnja res ogromno dala in tud drugacen pogled na ogromno stvari dobis.
-
anoyel - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 5. 2007
leeloo13 napisal/-a:Trenutno delam v enem podjetju v pisarni.Na uro imam 4,2 eur, na mesec pa zaslužim nekje 700 eur .No vsaj tale februar bo tako, ker je manj delovnih dni kot ostale mesece.Torej bom ostale mesece zaslužila več denarja.
jagoda-malina te bo okregala, ker njo ne zanima delo preko študenta, temveč podatki le redno zaposlenih oseb.
jagoda-malina napisal/-a:Še enkrat prosim, da mi odgovarjate tiste, ki ste REDNO ZAPOSLENE, ne pa preko študentskega servisa.
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
- cvetkaaa
- Kofetarica
- Na forumu od: 15. 5. 2008
- Kraj: Postojna
Oh tole z otroci je kriza, non stop moraš pazit, da se mu kaj ne naredi, plačali pa jasno, da ti ne bodo kot plačo, ker potem je bolje, da ga dajo v vrtec, oz. eden od staršev pusti službo, kot da da celo plačo. Vrtec je drugače, ker nekaj prispeva občina, poleg tega jih tam pride več na varuško kot eden.
S plačilom se mi pa zdi tako, več ko imajo denarja bolj so škrti, ker bi več radi za sebe nagrebli.
S plačilom se mi pa zdi tako, več ko imajo denarja bolj so škrti, ker bi več radi za sebe nagrebli.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
anoyel, glede na to da je to splošna tema Kje delamo in kok zaslužimo, mislm da jagoda, nima kej kregat leloo
chiqqa, mal mam filing, da teb še ni jasn tole s temle varstvom.Če nimaš smisla za toroke, polno idej kaj boste počeli, resnih namenom in odgovronosti, rajš pejt kej druzga delat.med drugim če boš mela govorečega otroka v varstvu, zna tud usako stvar povedat staršem, tko da...
chiqqa, mal mam filing, da teb še ni jasn tole s temle varstvom.Če nimaš smisla za toroke, polno idej kaj boste počeli, resnih namenom in odgovronosti, rajš pejt kej druzga delat.med drugim če boš mela govorečega otroka v varstvu, zna tud usako stvar povedat staršem, tko da...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov