koliko zaslužite in kje delate
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- sarita
- Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 6. 2007
sanjaanja napisal/-a:Drugače pa moja soseda res dobi okrog 500 eur dodatkov, ker dela 6 dni na teden in se vozi v službo okrog 50 km v eno stran.
To ni najbolj logično... Jst se vozim vsak dan 60km v eno smer (pon-pet), pa dobim okrog 250€ potnih stroškov + okrog 70€ za malico (minimalno). Do 500€ je še ogromno. Za prevoz mi pa plača mesečno vozovnico za bus, tko da tud če bi se vozila še sobote in nedelje, bi dobila enako.
Je pa možnost, da ti šef zvišuje plačo na račun dodatkov, za katere on plača manjši davek. Ti pa dobiš v primeru bolniške le tistih 80% osnove (kjer dodatki ne štejejo zraven).
Drugače pa jst kot plačo tud vedno navedem cifro, ki jo na koncu dobim izplačano na računu - vse skupaj. Dosti od tistih dodatkov lahko jst prišparam in mi ostane.
-
jagodka85 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2006
Sam je razlika, ker je kilometrina (0,33 EUR na kilometer, če se ne motm) več kot mesečna plača, mogoče zato taka odstopanja pr vožnji.
Tko da tist, k dobi plačano po kilometrini (ne vem, al to delajo al ne), lahko dobi več kot tisti, ki se voz isto km, pa mu priznajo mesečno vozovnico al pa še to ne.
Tko da tist, k dobi plačano po kilometrini (ne vem, al to delajo al ne), lahko dobi več kot tisti, ki se voz isto km, pa mu priznajo mesečno vozovnico al pa še to ne.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Potne stroške bi morali plačevati vsem. Sem pa že slišala, da sploh privat firme raje vzamejo nekoga iz istega kraja kot nekoga od daleč, da prišparajo.
Za javne službe vem, da načeloma povrnejo stroške za najcenejši javni prevoz (moraš prinesti potrdilo z železniške ali avtobusne postaje), razen če dokažeš, da ne moreš uporabljati javnega prevoza zaradi totalno zabačenega kraja ali takega delovnega časa, da ti vozni red ne ustreza.
Sklepam torej, da zaposleni v zdravstvu, ki imajo nočne, dobijo kilometrino. Ker najbrž nikjer ni javnega prevoza ob takih urah.
Meni plačajo mesečno za avtobus, čeprav avtobusa še v življenju nisem uporabila za v službo. Kakih dvakrat ali trikrat sem šla z vlakom, če je bilo en meter snega. Vlak je načeloma cenejši, ampak če bi mi plačevali vlak, bi morali prišteti še mesečno za lokalni avtobus do železniške, to pa bi prišlo dražje kot direktni avtobus.
Dokler ne uvedejo plačevanja stroškov le za tiste dneve, ko sem dejansko v službi, ne bom komplicirala. Če pa bo kdaj tako - jim bom pa prinesla vozne rede in mi bodo plačevali kilometrino.
Jaz potnih stroškov ne štejem v plačo, kadar govorim o tem, koliko zaslužim. Potem bi morala reči, da imam 200€ večjo plačo od kolegice za isto delovno mesto? Ker se ona pač ne vozi?
Za javne službe vem, da načeloma povrnejo stroške za najcenejši javni prevoz (moraš prinesti potrdilo z železniške ali avtobusne postaje), razen če dokažeš, da ne moreš uporabljati javnega prevoza zaradi totalno zabačenega kraja ali takega delovnega časa, da ti vozni red ne ustreza.
Sklepam torej, da zaposleni v zdravstvu, ki imajo nočne, dobijo kilometrino. Ker najbrž nikjer ni javnega prevoza ob takih urah.
Meni plačajo mesečno za avtobus, čeprav avtobusa še v življenju nisem uporabila za v službo. Kakih dvakrat ali trikrat sem šla z vlakom, če je bilo en meter snega. Vlak je načeloma cenejši, ampak če bi mi plačevali vlak, bi morali prišteti še mesečno za lokalni avtobus do železniške, to pa bi prišlo dražje kot direktni avtobus.
Dokler ne uvedejo plačevanja stroškov le za tiste dneve, ko sem dejansko v službi, ne bom komplicirala. Če pa bo kdaj tako - jim bom pa prinesla vozne rede in mi bodo plačevali kilometrino.
Jaz potnih stroškov ne štejem v plačo, kadar govorim o tem, koliko zaslužim. Potem bi morala reči, da imam 200€ večjo plačo od kolegice za isto delovno mesto? Ker se ona pač ne vozi?
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
kr.ena napisal/-a:Potne stroške bi morali plačevati vsem. Sem pa že slišala, da sploh privat firme raje vzamejo nekoga iz istega kraja kot nekoga od daleč, da prišparajo.
Pa ne samo privat firme, ampak tudi večje družbe.
-
*~Liesl~* - Komunikatorka
- Na forumu od: 27. 11. 2006
- Kraj: Ljubljana
Delam na blagajni v teatru po 4,5€/H. Ne delam vsak dan, včasih večkrat na teden, včasih le enkrat. Kakor se pač s sodelavkami domenimo.
Občasno še kje nastopam, statiram, kakor pač znese.
Občasno še kje nastopam, statiram, kakor pač znese.
Take me away cuz in your eyes I'd like to stay...
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Jst delam v eni večji firmi (avtomobilska industrija), sicer ne čist kot navadna delavka, ampak v končni kontroli. Ni težko, je pa odgovorno delo, ker si lahko ti pol kriv za kšno reklamacijo, ko se vrne za par tovornjakov kosov nazaj . Plača ni tok slaba (glede na ostale), jst dobim vse skp tam od 900 do 1000 € (pa dobimo najvišji regres, božičnco, dobiček...), sam se pa tud dela na tri izmene in me to že kronično utruja, tko da bom počas začela delat na tem, da si najdem drug job.
- pompomGirl
- Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 8. 2006
Zanima me, kakšna je urna postavka za študenta, ki pač dela preko štud. servisa kot natakar v restavraciji. Tukaj mislim pa na prestižno restavracijo, ki ima poleg vrhunske hrane tudi ogromen izbor vrhunskih vin in je treba vseeno nekaj znati in imeti nek odnos oz. pristop do gostov.
Upam, da me razumete, kaj sem hotela vprašati.
Upam, da me razumete, kaj sem hotela vprašati.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
*hox* napisal/-a:^^ To je pa čist odvisno, kakor pač določijo. Ni pa nobene postavke, ki bi veljala za vse restavracije.
+ to da je urna postavka od kraja do kraja različna in da te lahko nekje nategujejo, drugje pa ne.
Pač vprašaš tam kamor bi šla rada delat kolk ti dajo.
-
snezinka* - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 9. 2008
Js sm med poletnimi pocitnicami julija in avgusta delala čist usak dan (tudi viknde), razen redkih izjem in na mesc zasluzla precej (okol 6€/h). Delam pa različne zadeve na računalniku. Tut zdej, ko je fax se vedno delam ene 2x/ teden z kakim mesecom prekinitve umes (ker mi vseeno študij, ki ni lih lahk uzame precej časa).
Sm pa delala dve leti tut kot natakarica v manjšem lokalu in sm bla plačana okol 3,5€/h. Ne vem, eni pravjo d je to mal, eni da velik, sam glede na to, d sm mogla delat ko nora in d pol ure pucanja lokala ni blo vštega u plačilo, se je men zdel mal (hvala bogu je bila vsaj vsa napitnina moja, te pa tut ni blo tok zlo mal...ceprou morm priznt d so mladi zlo škrti in jih razumm, k sm tut js taka, ko se gre za napitnino, sploh če je kak natakar zlo len oz. se počas obrača).
Sm pa delala dve leti tut kot natakarica v manjšem lokalu in sm bla plačana okol 3,5€/h. Ne vem, eni pravjo d je to mal, eni da velik, sam glede na to, d sm mogla delat ko nora in d pol ure pucanja lokala ni blo vštega u plačilo, se je men zdel mal (hvala bogu je bila vsaj vsa napitnina moja, te pa tut ni blo tok zlo mal...ceprou morm priznt d so mladi zlo škrti in jih razumm, k sm tut js taka, ko se gre za napitnino, sploh če je kak natakar zlo len oz. se počas obrača).
- fun
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 15. 8. 2005
Jaz kak dan v tednu delam v gostilni... (npr danes bom pomagala od 2h popudan pa do kakih 8ih zvečer se mi zdi, zarad gužve..)
Plačano mam po dogovoru 8odvisno kdaj delam), od 4-5 evrov na uro...
Vedno dobim skoraj šeenkrat več kot zaslužim z napitninami
Plačano mam po dogovoru 8odvisno kdaj delam), od 4-5 evrov na uro...
Vedno dobim skoraj šeenkrat več kot zaslužim z napitninami
-
Študentka. - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 2. 2007
Super je če si diplomiran profesor pač enega predmeta, takoj dobiš šiht, ker je res ogromno šol in zihr te nekje sprejmejo, če ne takoj pa po mescu,dveh.. plača začetna pa je 1200€, z vsemi nadurami pa tut do 1500€ , potem z leti se ti pa plačilni razredi višajo pa maš tut do 1700€
no samo doštudirat je pa neki druzga:)
no samo doštudirat je pa neki druzga:)
-
Pontifex Maximus - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 8. 2007
Jaz sem za november zaslužil 425 Eur, oktobra pa 456 Eur. Z dodatki je obakrat naneslo tam okrog 650 Eur.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov