ko sanje in želje postanejo resničnost

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 10. Jul. 2008 20:29

Slike so super ! Res so mi ušeč in se strinjam z ostalimi, da more bit tvoja hčerka presrečna, da ma očka ki tko lepo riše.
Kr tako naprej!
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
BojanL
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a BojanL » 11. Jul. 2008 16:08

marypa napisal/-a:to je pol direkt prerisovanje ne pa risanje. Se mi pa zdi da je za otroško domišljijo boljše, če nima porisane sobe, razen če si je ni porisal sam :D Kot gledanje filmov. Moje mnenje;)

Risanje na steno s pomočjo grafoskopa (projiciranje) je direktno prerisovanje, prav tako je direktno prerisovanje risanje s pomočjo lista (na katerem je nek lik, motiv) in indigo papirja.
Prostoročno risanje pri katerem nam neka slika pomeni osnovo oz. podporo in pomoč je prerisovanje, prav tako risanje po spominu (saj imamo v glavi že neko sliko, ki jo poznamo) - tudi to je prerisovanje. Prerisovanje je tudi risanje aktov, tihožitja, krajine,... se pravi vsega kar vidimo, gledamo ali poznamo.

Otroci se res lažje učijo in zberejo v sobi, kjer stene niso poslikane (šoloobvezni otroci), je pa igra veliko bolj zanimiva, pestra, intenzivna in zabavna, če je prostor kjer se igrajo prilagojen igri. Se pravi razne poslikave, plakati, dekoracija,... pa tudi kakšne hiške, tobogančki,... Veliko lažje se vživijo v igro. Prvih par let pa učenje in vse ostalo poteka prav "skozi" igro.

Najmlajši odkrivajo različne barve in oblike, malo večji spoznavajo živali in like in želijo imeti ob sebi svoje priljubljene junake iz risank, slikanic,...
Potem ustvarjajo zgodbice v katerih imajo sami glavno vlogo junakov, rešiteljev,... Zmišljujejo si svoj tok dogodkov in peripetij... Tako da je moje mišljenje, da poslikan in dekoriran prostor lahko le pripomore k ustvarjanju domišljije.

Za domišljijo otroci potrebujejo predvsem izkušnje, razna doživetja ter pravi prostor in poslikana ali dekorirana sobica jim je lahko le v pomoč.
spermij
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 27. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a spermij » 13. Jul. 2008 20:04

Inteligentna omrežja.
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 13. Jul. 2008 20:17

Oooo ku lepo!!! Same pohvale! Te bom poklicala, ko bom v pričakovanju, da mi poslikaš kaj takega! :) Ker to sm se pa res vedno želela...

A slikaš samo otroške sobe, al tudi kaj drugega? Naprimer kšne spalnice in kšne bolj resne slike?
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 14. Jul. 2008 0:32

BojanL napisal/-a:Prostoročno risanje pri katerem nam neka slika pomeni osnovo oz. podporo in pomoč je prerisovanje, prav tako risanje po spominu

Te stvari, ki jih naštevaš niso prerisovanje.. ker jih ne more 'prerisati' vsak ;) .. tisto s papirjem no comment. Vgl. ne morš ti primerjat prerisovanje s pomočjo papirja s tistim, kar ti tudi (tvoja stvar, js ne mečem vsega v ist koš), imenuješ prerisovanje.

Bela stena je zame zanimiva, ker lahko nanjo kaj tudi v mislih narišeš in se pol spraviš risat (porisane stene so samo za ljudi brez domišljije). In ta tema je ena velika reklama :) Pišeš sm poste v to temo.. in sploh ne vem zakaj, kao.

ps: Tema s sanjskimi poklici že obstaja, sm čudno, da te na to ni nobena opomnila.
BojanL
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a BojanL » 14. Jul. 2008 18:09

REKLAMA???
Če se nekdo "pohvali" da je sam naredil hišo,mu verjameš na besedo ali želiš videti to hišo,ta končni izdelek in se sam/a prepričati?
Če nekdo zadane na lotu,mu verjameš na besedo ali želiš videti listek?
ZATO sem tudi dal zraven končne izdelke (ker so me za razliko od nekaterih tudi dejanja) in ker slike niso nalepljene na sami temi, tudi nikogar ne silim z ogledom le-teh.
Drugače je pa danes po tvojem skoraj vse reklama.Še če greš npr. k frizerju in ti naredi frizuro,je to reklama:)

DIREKTNO KOPIRANJE,PRERISOVANJE???
Dejansko je to zame isti šmorn.Sej včasih so se tudi vozili s konji in kočijami danes se pa z avti-pa se temu še zmeraj reče vožnja,včasih so tudi pisali,pa kasneje tipkali na pisalni stroj danes pa na tipkovnico-pa se temu še zmeraj reče pisanje,včasih so tudi gume na avtu šraufali oz jemali dol ročno s ključem danes jih pa s pnevmatskimi pištolami,včasih so oblikovalske in arhitekturne zamisli risali ročno na list danes pa to delajo z računalniškimi programi-pa se temu še zmeraj reče oblikovanje,dizajniranje,risanje,...,včasih so tudi na roke računali,pa z abakusi danes pa s kalkulatorji-pa je še zmeraj to računanje.
Vse to je isto,samo tehnologija gre naprej in ljudje se jo poslužujejo,saj je lažje in hitreje.

Glej,mislim da tako ne bova nič rešila.Imava pač različna mišljenja in pogled na vse skupaj,tako kot verjetno tudi ostali.

Tema s sanjskimi poklici pa res obstaja in čeprav sta si naslova enaka je tematika druga,saj sem kot sem že prej povedal, skušal mladim povedati da se da!!!In naj vztrajajo.So pa želje in sanje eno,realnost pa nekaj drugega.
Sem pa spremenil naslov teme,da ne bo šlo komu v nos:)
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 14. Jul. 2008 18:26

MilkyWay napisal/-a:A slikaš samo otroške sobe, al tudi kaj drugega? Naprimer kšne spalnice in kšne bolj resne slike?

Tudi mene to zanima...
BojanL
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a BojanL » 14. Jul. 2008 19:08

Vama pošljem odgovor na ZS.
Uporabniški avatar
Atena13
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Atena13 » 17. Jul. 2008 9:34

Zelo lepo.

Heh, ''lubčki''....vi kar pametujte kako poslikave niso dobre za otroke... :yau:

P.S: Jaz si bom dala zdele lunco pa zvezdice, pa mavrico pa še kej narisat na steno....a to pomeni da sem brez domišljije?! :eek:
Nikoli ne zamudi priložnosti, da nekomu poveš da ga imaš rad...
Uporabniški avatar
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 7. 2004
Kraj: *med zemljo in zrakom*

Neprebrana objavaNapisal/-a MissBitch » 19. Jul. 2008 20:45

noro dobro narejeno!!! še jaz bi mela kakega takega bucija v svoji sobi, če bi jih mela kaj manj kot 21!

najbolj najbolj so mi ble všeč te baby varjante sneguljčice, ariel, lepotice... res fuuuuuul hudo narejeno!!

prav zaljubljena v te tvoje slikice!

ve kure neumne pa, a se res morate zgražati nasd vsako stvarj0o... se je pač pohvalil da je lepo, ve pa kar napadate da je reklama! ja mona no, pol so tud vse teme o pirsingih reklame ker se menimo kdo in kje jih je delal, prav tako pšol tem v modi in lepoti in... O MOJ BOG OBUPNE STE!!!! a se je res tak težko sprijazniti s tem, da je nekdo v nečem dober? boljši od vas? da je uresničil svoje sanje? in se lahko s tem pohvali? ve pa ne...

v glavnem uživaj v tem kar počneš, še posebno če so to tvoje sanje... upam, da bo tudi meni kdaj uspelo uresničiti moje sanje!
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
Uporabniški avatar
shanell
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 5. 2008
Kraj: ptuj

Neprebrana objavaNapisal/-a shanell » 25. Jul. 2008 13:02

brez besed! ČUDOVITO :wink:
Željo moja, tugo moja
Još sam tvoja, još si moj
Sve, sve me boli od tebe
Željo moja, tugo moja
Uporabniški avatar
DiamondLollipop
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a DiamondLollipop » 25. Jul. 2008 15:55

tudi jas bi rada znala to... :D

pohvale res :wink:

In glede tistega da so porisane stene za nekoga brez domišlije?! ne bi rekla.. meni so navadne bele stene ali pa enobarvne za nekoga brez domišlije, saj očitno nima nekih idej kakšne bi naj bile in so zato tako NAVADNE...
BojanL
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a BojanL » 26. Jul. 2008 8:28

Hvala, hvala,..

Vsaka poslikava je svoj projekt, vsaka je edinstvena in občutek, ko iz nič narediš nekaj takega, tak končni izdelek ti da polet in elan za naprej in komaj čakaš, kaj bo sledilo. Kakšen bo naslednji projekt. Kakšna bo naslednja poslikava. Kjer je prisoten vedno nek izziv in je vse odvisno od tvoje sposobnosti, prilagajanja ter iznajdljivosti.

Velika razlika med danes večinoma monotonimi in sčasoma totalno rutinskimi deli, kjer si le cifra na papirju in npr. prelagaš, nalagaš,... nekaj iz točke A v točko B. In ko se to ponavlja v nedogled.
Uporabniški avatar
ela85
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2006
Kraj: na lepem

Neprebrana objavaNapisal/-a ela85 » 26. Jul. 2008 10:24

Atena13 napisal/-a:Zelo lepo.

Heh, ''lubčki''....vi kar pametujte kako poslikave niso dobre za otroke... :yau:

P.S: Jaz si bom dala zdele lunco pa zvezdice, pa mavrico pa še kej narisat na steno....a to pomeni da sem brez domišljije?! :eek:

ja to je napisala le zato, ker misli, da je tema reklama in je iskala neko "iglo v senu", ki b dokazala, da to ni dobro za otroke.

meni je všeč. bi tudi sama nekoč otroku privoščila tako lepo sobico.

BojanL, upam, da ti popoldanski s.p. laufa. :gut: drugače pa se strinjam, da se da ukvarjati s sanjskim poklicm, če si res dovolj vztrajen.
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 8. 2007
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a kiny » 28. Jul. 2008 0:56

super da si si našel delo ki ti je zelo všeč. Sama osebno nebi klicala nekoga da bi mi sobico za mojega dojenčka naredil, ampak bi jo sama skupaj s partnerjem.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov