Ko ni več prostega študentskega dela...

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Armanija
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Armanija » 21. Jul. 2011 10:43

Živijo Boys & Girls

Pred kratkim sem se vrnila iz študentske izmenjave v tujini. Zdaj pa bi rada kaj zaslužila in bi delala prek študenta v Ljubljani. Ampak ko sem ta teden gledala onudbo študentskih del, sem opazila, da teh skorajda več ni. Ko sem marca gledala na e-študentu, so imeli na dan tudi preko 90 novih objavljenih del, danes na primer so jih objavili 10, le dvem od teh ustrezam, vendar pri obeh že padem skozii, ker rabijo izkušnje, oziroma iščejo za administracijo o kateri pa nimam pojma. Ali je res, kar so mi rekli nekateri, da je ob koncu julija tako težko dobit delo, ker so vsi že našli študente, ki jih potrebujejo. Je res moja edina opcija Mc Donalds, za katerega mi je prijateljica rekla, da itak vsakega sprejemejo. No tud to je res, ravno včeraj sem šla tja jest, pa je en fant pred mano rekel na blagajn, da bi rad delal, pa mu je vodja izmene rekla, naj pusti številko pa ga bo drugi teden poklicala, da se dogovorijo, kdaj bo začel. Je torej mc donalds edina opcja,ki mi je ostala?
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 21. Jul. 2011 11:16

Se mi zdi, da je sedaj poleti veliko težje dobiti delo. Jaz sem tudi pred kratkim zaključila z enim delom pa sedaj iščem kaj novega. Res je trenutno malo oglasov pa še mogoče nisi primeren za to delo (druga smer študija, premalo izkušenj...). Sem tudi ostalega ogromno preklicala pa nikjer trenutno ne rabijo.

Jaz ti svetujem, da še naprej spremljaj oglase pa mogoče se bo kaj našlo. Pa še malo pokliči v kakšno trgovino, podjetje... pač kjer bi rada delala pa mogoče se bo kje našla kakšna luknja pa te bodo vzeli vsaj za nekaj časa.
Uporabniški avatar
Feminim
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Feminim » 21. Jul. 2011 12:20

Tudi jaz sem opazila, da je poleti težje najti in potem še dobiti študentsko delo. Najlažje se mi zdi, da je dobit kakšno fajn delo takrat, ko so izpiti in večina študentarije nima časa delat (vsaj redno ne), v primeru da ponavljaš ali pavziraš. Poleti pa je ful večje povpraševanje po delu. Kakšne promocije je fajn delat, to se vedno kje išče, sploh ker je poleti dosti prireditev. :) Če pa rabiš vsakodnevno delo, da čim več zaslužiš, je McDonalds najbrž res edina možnost.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 21. Jul. 2011 17:08

Ne vem sicer kako je v ljubljani, ampak v postojni bi lahko delala vsaj 3 dela če bi hotela :D . Če prav ni drugega pomoje lahko prašaš po kafičih, tam itak zmirom iščejo kelnarce.....
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 21. Jul. 2011 17:15

Ma kelnarce vsepovsod rabijo in se skozi celo leto najde tako delo. Po mojem avtorica išče neko bolj fino in fajn delo, ki ga bo pa po mojem zlo težko najdla. Probaj mal tak kr poklicat al osebno it vprašat, če rabijo koga... mogoče boš mela srečo.
Yada, yada, yada...
Armanija
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Armanija » 21. Jul. 2011 17:19

ah kje, ne rabi da je fino delo, res pa je, da kar zadnje gledam je kelnarca, ampak sam zato, ker mam slabe imam slabe izkušnje s tem. zadovoljna bi bla že z na primer polnjenjem polic v mullerju
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 21. Jul. 2011 17:35

^^hja no pač misla sem nekaj kar ni kelnarca, hostesa, čistilka ali prodajalka neke hitre prehrane in podobno. :D Pojdi vprašat v Muller al pa kak dm, če rabijo koga. Moja kolegica je dobila na tak način.
Yada, yada, yada...
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 6. 2009
Kraj: Graz

Neprebrana objavaNapisal/-a Lady_Cristina » 21. Jul. 2011 17:56

Zakaj sploh hodite delat?? Če študirate študirate pa mejte še kaj prostega časa namesto da ga z delom stran vržete :wink:
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 21. Jul. 2011 18:00

^^ja verjetno za to, da nekaj zasluži in si pol lahk kaj privošči. :)
Yada, yada, yada...
Uporabniški avatar
Feminim
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Feminim » 21. Jul. 2011 18:21

Lady_Cristina napisal/-a:Zakaj sploh hodite delat??

No, to je pa malo nepremišljeno vprašanje, se ti ne zdi? Zakaj pa misliš, da ljudje delajo (pa če so študenti ali ne)? V prvi vrsti zaradi denarja, ne plačujejo vsem vsega starši. Mene bodo sicer finančno vzdrževali do konca faksa, a je vseeno lepo zaslužiti nekaj lastnega in razbremeniti starše.
Uporabniški avatar
shania
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 10. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a shania » 23. Jul. 2011 20:07

Vsak dan spremljaj ponudbo na vseh študentskih servisih, pa boš sigurno našla kaj, čeprav pa je res, da je sedaj ponudba manjša, kot na začetku sezone.
Srečo lahko najdemo v navadnem zrncu.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 23. Jul. 2011 23:31

Pojdi direkt v Mullerja in vprasaj, ce rabijo koga. V vecini primerov v takih in podobnih trgovinah vzamejo tvoje podatke in tudi, ce te trenutno ne rabijo, te bojo poklicali, ko bo kaksen student odpovedal (kar pa se v trgovinah zelo pogosto dogaja). Taki potem tudi na ta nacin zapolnjujejo prosta mesta, tako da na studentskem servisu sploh ne objavljajo. Pojdi v razlicne trgovine, pa bos sigurno imela kaj srece.
najstnica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a najstnica » 24. Jul. 2011 5:38

..
Zadnjič spremenil najstnica, dne 22. Sep. 2011 18:52, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 6. 2009
Kraj: Graz

Neprebrana objavaNapisal/-a Lady_Cristina » 24. Jul. 2011 12:25

Feminim napisal/-a:
Lady_Cristina napisal/-a:Zakaj sploh hodite delat??

No, to je pa malo nepremišljeno vprašanje, se ti ne zdi? Zakaj pa misliš, da ljudje delajo (pa če so študenti ali ne)? V prvi vrsti zaradi denarja, ne plačujejo vsem vsega starši. Mene bodo sicer finančno vzdrževali do konca faksa, a je vseeno lepo zaslužiti nekaj lastnega in razbremeniti starše.

Moje osebno mnenje je da so starši dolžni finančno vzdrževat otroke dokler ne diplomirajo. Če so drugačnega mnenja (starši), niso normalni... V Avstriji redkokeri študent dela, prvič ker ni študentskih servisov, drugič ker rabiš dovoljenje za delo ki ga redkokdo dobi, in tretjič ker vsak ki se šola dobi mesečno neko vsoto od države (ne, ni štipendija). Kar bi moglo bit tudi v sloveniji ampak ker je ta država tak hudo abnormalna tega tak nikoli nebo...
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 24. Jul. 2011 12:45

^^
Vem, da je tole OT, ampak jaz bi se pri 20+ letih čudn počutla, če bi morala letet k mami, ko bi si hotela nove čevlje kupit al pa v kino it. Imam dve roki in dve nogi in dovolj časa, da lahko delam, zakaj ne bi razbremenila staršev, ki so mi že itak ogromno dal (in se na ta račun verjetno marsičemu odpovedal). Seveda mi še vedno pomagajo, ker ne služim ravno nadpovprečne plače, ampak za več kot pomoč pri kritju osnovnih stvari bi me pa bilo sram, če bi mi plačevali (vsi pa gremo kdaj na dopust, si kupimo oblačilo, ki ga v resnici ne potrebujemo tako nujno, gremo kdaj ven...)

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov