Ko gremo otroci na svoje...
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Roisin - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2008
- Kraj: ankaran
my_self napisal/-a:pr 25+ bi se pričakovalo da ima človek že diplomo (če si 4letni faks pa sploh), če ne druzga pa vsaj kako službico zravn (sploh pa če delaš diplomo/si absolvent/pavziraš).
s tem se absolutno strinjam. pri teh letih bi pa že res moral met reden dohodek počasi, no, razen če nisi na medicini
tud če še ne diplomiraš, si lahko najdeš delo, če ne preko študenta pa vsaj redno, pa tud če ni ne vem, kaj, tud če samo cunje prodajaš, važno da nekaj delaš in ne bremeniš staršev. tudi jaz pričakujem, da bodo moji otroci pri teh letih že delali in si sami služili denar, če ne že prej. pa tudi če mlad človek živi pri starših, važno, da prispeva v gospodinjstvo in si sam plačuje svoje stvari. pa ja ne bodo starši 30 let financirali svojih otrok
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
my_self napisal/-a:Aloha, o tem pa kko se boš ti znajdla v življenju bomo govorile k boš šla na samo in to s svojim denarjem ker js lahko rečem tudi marsikej o sebi, samo dokler tega ne bom nrdila tudi prepičevala in branla se ne bom pred drugimi. pomembna so dejanja
Hej, pa kdo mislš, da si, da ti bom js polagala račune o tem kako živim in zakaj tko?! Lepo te prosm!
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Roisin napisal/-a:my_self napisal/-a:pr 25+ bi se pričakovalo da ima človek že diplomo (če si 4letni faks pa sploh), če ne druzga pa vsaj kako službico zravn (sploh pa če delaš diplomo/si absolvent/pavziraš).
s tem se absolutno strinjam. pri teh letih bi pa že res moral met reden dohodek počasi, no, razen če nisi na medicini
tud če še ne diplomiraš, si lahko najdeš delo, če ne preko študenta pa vsaj redno, pa tud če ni ne vem, kaj, tud če samo cunje prodajaš, važno da nekaj delaš in ne bremeniš staršev. tudi jaz pričakujem, da bodo moji otroci pri teh letih že delali in si sami služili denar, če ne že prej. pa tudi če mlad človek živi pri starših, važno, da prispeva v gospodinjstvo in si sam plačuje svoje stvari. pa ja ne bodo starši 30 let financirali svojih otrok
I agree.
drgač pa Aloha, nevem kje te je citiran post od my_self zmotil?
napisala ni nič drugega kot to da sedaj v tem momentu lahko govorimo, ko pa bo dejansko do tega prišlo, je pa druga zgodba kako bomo odreagirali takrat.jst sm tud mnenja, da se bom znašla, ampak znašel bi se usak, če se pa nimaš kje znajdt je pa mal težko.če bi blo tok simpl, nebi blo tok revežev in ljudi brez dela.
-
Aloha - Cosmopsiho
Spet ...
Zmotu me je ton in način pisanja ...
Moja trenutna samostojnost, k sm jo u postu omenjala, nima veze s tem, kje živim (kr to, kar znam in zmorem doma, znam in zmorem tut nekje drugje), finančno samostojna pa (še) nism, kar sm tut napisala.
In dokler je stanje, tako kot je, se resnično nimam namena tlačt u eno podnajemniško lukno, vs dnar pustit za najemnino, samo zato, da bi dokazala (komu?) da zmorem VSE sama, medtem ko (če) mam možnost stanovanje dobit.
Moja trenutna samostojnost, k sm jo u postu omenjala, nima veze s tem, kje živim (kr to, kar znam in zmorem doma, znam in zmorem tut nekje drugje), finančno samostojna pa (še) nism, kar sm tut napisala.
In dokler je stanje, tako kot je, se resnično nimam namena tlačt u eno podnajemniško lukno, vs dnar pustit za najemnino, samo zato, da bi dokazala (komu?) da zmorem VSE sama, medtem ko (če) mam možnost stanovanje dobit.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
Aloha napisal/-a:my_self napisal/-a:Aloha, o tem pa kko se boš ti znajdla v življenju bomo govorile k boš šla na samo in to s svojim denarjem ker js lahko rečem tudi marsikej o sebi, samo dokler tega ne bom nrdila tudi prepičevala in branla se ne bom pred drugimi. pomembna so dejanja
Hej, pa kdo mislš, da si, da ti bom js polagala račune o tem kako živim in zakaj tko?! Lepo te prosm!
sej pa ni my_self nic takega napisala ???
(ko macki stopis na rep, zacvili )
-
Aloha - Cosmopsiho
red_rose napisal/-a:sej pa ni my_self nic takega napisala ???
(ko macki stopis na rep, zacvili )
Ne bi vedla. Kadarkol sm nagazila mačkou rep, je zamjauku, zacvilu nikol.
In ... ne da se mi ponaulat.
-
Lejla86 - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 5. 2007
Jst tudi pri svojih 22-ih letih nisem samostojna v smislu, da bi se preživljala sama...živim v hiši s starši, ki me financirajo skoraj 100%. Zaenkrat porabljam še denar, ki sem ga uspela zaslužiti v domači firmi v predlanskem letu pavziranja in letos poleti, ampak gre ta denar izključno za moj užitek (potovanja, cunje...). Jem hrano, ki jo kupujeta onadva (prav tako moj dragi, ker mami in oči niti slišat nočeta karkoli o tem, da bi kdo kaj prispeval...), plačujeta mi položnico za mobitel, plačala sta celo adaptacijo mojega nadstropja, vse pohištvo (razen kuhinjskih stolov, ki sem si jih hotla financirat sama...v Ikei ...), vso ostalo opremo itd..., plačala sta mi pol avta (pol sem dala sama še iz prihrankov od obhajila, rojstnodnevnih dohodkov in ostankov štipendije), plačujeta mi bencin (prb. 3 tanke na mesec)...
Uglavnem, kar se mene tiče, pomoje še vsaj 5 let ne bom finančno samostojna glede na to, da sem v 2. letniku faksa, do 5. letnika in magisterija pa ni tko bliz...pa preden bom začela redno delat... Do takrat pa itak lahko delam samo med poletnimi počitnicami, ker med študijskim letom pač ne znese... In tako bo ostalo dokler me bosta tako dobrovoljno podpirala in bom lahko svojo hvaležnost izkazovala s čim več pomoči v firmi pa s kkšnim opravilom, ki nama z mami ostane doma... In nikol še nisem dobila občutka, da bi bla komu odveč... Itak nisem ena razvajena hčerka, ki bi dobila vsako stvar, ki bi jo hotela. Sploh ne, če ma oči kaj besede pri tem .
Uglavnem, kar se mene tiče, pomoje še vsaj 5 let ne bom finančno samostojna glede na to, da sem v 2. letniku faksa, do 5. letnika in magisterija pa ni tko bliz...pa preden bom začela redno delat... Do takrat pa itak lahko delam samo med poletnimi počitnicami, ker med študijskim letom pač ne znese... In tako bo ostalo dokler me bosta tako dobrovoljno podpirala in bom lahko svojo hvaležnost izkazovala s čim več pomoči v firmi pa s kkšnim opravilom, ki nama z mami ostane doma... In nikol še nisem dobila občutka, da bi bla komu odveč... Itak nisem ena razvajena hčerka, ki bi dobila vsako stvar, ki bi jo hotela. Sploh ne, če ma oči kaj besede pri tem .
-
*purple* - Cosmopsiho
Aloha napisal/-a:Spet ...
pa sej ni pisala da si ti zdej tle grešni kozel.Men se zdi da je napisala čist realno stvar.kaj bo res in kaj ne, bomo pa usi skupaj takrat ugotovl.
drgač se pa strinjam, tud jst sm mnenja, da najemnine in pufi do vratu niso nikakršna rešitev in nikakršen pokazatelj, da si samostojen.samostojnost jst ne merim v tej smeri glede samostojnega žiulenja, ampak čist drugače.praktično v najemniško stanovanje se lahko butne usak, pa kaj bo imela samostojnost tukej veze, če boš stare še naprej fehtal skos za denar, ker ti ne bo zneslo, če boš jedu ceu mesec sama jajca na uč, ker za druzga ne boš mel in če boš nosu mami prat umazane cunje, ker pač nimaš pralnega stroja al ne znaš al nevem something.
nikakor nisem mnenja, da je to samostojnost, kot tudi nisem mnenja da si sammostojen če živiš u najemniškem stanovanju.pri samostojnosti, tisti tapravi, rabš ceu paket, da lahko rečeš da si samostojen.Ne pa teh 80% študentov, ki živijo v najemniških stanovanjih pa usak vikend nosjo cunje domov prat pa še starši jim najemnino plačujejo.Hejhou, ko boš meu sam za čisto vse in boš sam use naredu/plačou (sobotna in nedeljska domača kosila so seveda izuzeta in pomoč staršev-verjetno vemo kaj točno pomeni), dokler pa temu ni tako pa nihče ni zame samostojen.
je pa res, kot sm že rekla, da je pokazatelj "treninga" h samostojnosti, že to, da si sam znaš pridelat denar s svojimi rokami in da že sam skrbiš za svoj luksuz in ne težiš starcem pri nevemkolkih letih naj ti kupijo tisto tko hudo Pradino srajco, za katere ceno, so verjetno garali cel mesec.pa tudi če niso, princip je princip.
Men je najbolj ušeč način od staršev kolega, kateri so res precej precej bogati in so tamauga, neglede na to da je edinček, kaj hitro spravili na realna tla.praktično si lahko oni brišejo rit z denarjem, ampak ne, tamau more useeno delat in sam sebi služit denar za svoj luksuz in za svoje stvari.In hodi na faks, sicer izredno, in dela vsak dan po osem ur ali več v družinskem podjetju, ampak na tak način, da dela in dela brez oporekanja.In res se je navadu kako delat z denarjem, kako s plačo pridt skoz mesec, kupovat zase stvari in use.Starši ga financirajo kar je osnovnih stroškov (hrana, voda, itn) use ostalo si krije sam.In me veseli, da ga niso razvadl da mu je use samoumnevno in da kljub dobri finančni stabilnosti, tudi on dobiva žulje na rokah za svoj denar.imam pa tud kolega, katerega starši so tud bogati in kateremu znesejo usegaboga u rit.In zarad tega model meče denar kr tja v tri dni, ne ceni in ne spoštuje nobene stvari pa tudi ljudi bolj slabo.In take razvajene riti mi gfredo na žiuce, sploh ko mi začne brbljat o nekih moralnih vrednotah o katerih jasno, pojma nima.
Po mojem mnenju je treba pač slej ko prej stopiti na svoje noge in poskrbeti sam za svojo rit.In najlažje je začet čimprej, kot pa kasneje ko je verjamem in opažam, da precej težko.
-
Lejla86 - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 5. 2007
*purple* napisal/-a:Men je najbolj ušeč način od staršev kolega, kateri so res precej precej bogati in so tamauga, neglede na to da je edinček, kaj hitro spravili na realna tla.praktično si lahko oni brišejo rit z denarjem, ampak ne, tamau more useeno delat in sam sebi služit denar za svoj luksuz in za svoje stvari.In hodi na faks, sicer izredno, in dela vsak dan po osem ur ali več v družinskem podjetju, ampak na tak način, da dela in dela brez oporekanja.In res se je navadu kako delat z denarjem, kako s plačo pridt skoz mesec, kupovat zase stvari in use.Starši ga financirajo kar je osnovnih stroškov (hrana, voda, itn) use ostalo si krije sam.In me veseli, da ga niso razvadl da mu je use samoumnevno in da kljub dobri finančni stabilnosti, tudi on dobiva žulje na rokah za svoj denar.
No evo, tuki se pa strinjam s tabo... Ko sem jst doma oznanila, da bi rada zamenjala faks in ker sem se mal pozn spomnla, sem mogla pavzirat, da sem šla lahko naslednje leto na sprejemce...in prva stvari, ki sem jo slišala od očija je bla: "Nč hudga, če tko hočeš, ampak se pa vidiva jutri ob 8h zjutraj v firmi." Tko da sem delala 8 ur na dan celo leto, mela sem pa 20 dni dopusta. In mi je prav, da je tko, ker mi ob taki vzgoji vsaka stvar niti slučajno ni samoumevna... Da ne govorim o tem, kko me zvije takrat, ko kej pokvarm, razbijem, opraskam...ker s slabo vestjo in velikimi očmi pridem oznant novico...sej ne da bi me kdo maltretiral zarad tega, pa vsen...
-
no angel - Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 11. 2004
- Kraj: vzhodno od LJ
*purple*, teb grejo očitno (pač po tvojih postih v tej pa še kteri drugi temi sodeč) zlo v nos taki, ki jih (v vlki večini) starši financirajo. Ne vem kaj to sploh tebe tok zlo briga. Pa tud če nekomu dajejo starši 500evrov na mesec, nej, če si lahk privoščijo. Js ne bom rekla "ja sej je to slabo za njih, niso samostojni, še težko jim bo v življenju, bla bla" (ker kaj me to briga - pa ne da tebe ja?), ampak bom vsaj priznala, da sm favš (če bi bla, načeloma nism, ker sm več kot zadovoljna s svojim življenjem).
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
-
*purple* - Cosmopsiho
ja itak, fouš sm oprosti draga, ampak ničemur nimam za bit fouš.Nisem fouš nekomu, ki ceu dan rit pegla doma, nism fouš nekomu ki sam zase ne nardi nč, nisem fouš nekomu, ki ne ve kaj bi sam s sabo ko nekoč pride do trenutka ko more živet izključno sam s sabo, še manj sem fouš nekomu ki stalno jambra, za boljši jutri ne naredi pa čisto nič.Tud nisem fouš bogatašom, ker neglede da nismo doma lih nevemkolk pri denarju, hvalabogu znam cenit tisto kar imam.Nisem zavidna oseba, daleč od tega in glede na to, da spremljaš teme v katerih se pogovarjamo o pdoobnih stvareh, bi skorajda mogla to že vedet.
vzgojena sem bila na tak način, da določene zadeve spoštujem, da spoštujem starše in se ne naslajam nad njihovimi žulji , zato da lohk v en lokal nesem profit.Se raj naslajam nad svojimi žulji in s svojim prisluženim denarjem počnem te stvari.
Če je pa to foušarija, pa tudi prav.
če pa nisi še opazila, je večkrat bilo govora o takih, ki od staršev zahtevajo svegaboga, čeprav starši nimajo denarja.
in ja valda, ljudem gre marsikaj na žiuce na tem svetu, meni gredo pač taki ljudje, ker tega sistema, da živiš v nedogled popolnoma na račun drugega ali staršev v tem primeru.cenim samostojne ljudi, ljudi ki se znajo znajdt, ki znajo zaslužt svoj denar in ne pričakujejo samo da jim bo kdo kaj dal ali da jim bo denar padel z neba.S takimi ljudmi se pač ne družim in seveda, če debata teče o tem, kakopak, povem svoje mnenje glede teh stvari.
In še preden se sproži vprašanje, kaj meni tak folk škoduje..Ja mi, sploh ko se recimo cel večer pije pa pametnjakovič vrže na mizo pet evrov, čeprav je spil ceu kup žeščih in dragih pijač ki ga pridejo krepko več, z izgovorom; "mami mi je sam tolk dala".Tle se mi pa želodec obrne
vzgojena sem bila na tak način, da določene zadeve spoštujem, da spoštujem starše in se ne naslajam nad njihovimi žulji , zato da lohk v en lokal nesem profit.Se raj naslajam nad svojimi žulji in s svojim prisluženim denarjem počnem te stvari.
Če je pa to foušarija, pa tudi prav.
če pa nisi še opazila, je večkrat bilo govora o takih, ki od staršev zahtevajo svegaboga, čeprav starši nimajo denarja.
in ja valda, ljudem gre marsikaj na žiuce na tem svetu, meni gredo pač taki ljudje, ker tega sistema, da živiš v nedogled popolnoma na račun drugega ali staršev v tem primeru.cenim samostojne ljudi, ljudi ki se znajo znajdt, ki znajo zaslužt svoj denar in ne pričakujejo samo da jim bo kdo kaj dal ali da jim bo denar padel z neba.S takimi ljudmi se pač ne družim in seveda, če debata teče o tem, kakopak, povem svoje mnenje glede teh stvari.
In še preden se sproži vprašanje, kaj meni tak folk škoduje..Ja mi, sploh ko se recimo cel večer pije pa pametnjakovič vrže na mizo pet evrov, čeprav je spil ceu kup žeščih in dragih pijač ki ga pridejo krepko več, z izgovorom; "mami mi je sam tolk dala".Tle se mi pa želodec obrne
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
*purple* napisal/-a:ljudem gre marsikaj na žiuce na tem svetu, meni gredo pač taki ljudje, ker tega sistema, da živiš v nedogled popolnoma na račun drugega ali staršev v tem primeru.cenim samostojne ljudi, ljudi ki se znajo znajdt, ki znajo zaslužt svoj denar in ne pričakujejo samo da jim bo kdo kaj dal ali da jim bo denar padel z neba.
Lej purple brez zamere, samo res ne vem, kaj povsod toliko pljuvaš po tistih, ki jim starši plačujejo nevemkaj vse (in ki ne delajo ob faxu, če se spomnim neke druge teme), v drugih temah pa lahko beremo, kako tebi mamči kupi to cunjo, pa drugo cunjo, pa spet tretjo, pa da ti opremljajo garsonjero, v isti sapi pa jamraš, kako si ta mesec na tesnem z denarjem in da greš s svojo pikico na kavico.
Vse lepo in prav, samo potem res ne vidim potrebe, da zlivaš gnojnico po ostalih.
-
*purple* - Cosmopsiho
slabo bereš, bereš samo tisto kar hočeš prebrat
nisem nikoli rekla, da mi starši nič ne kupijo, sevea mi tud kupijo, ampak zraven pa delam in služim svoj denar za svoj luksuz.O stanovanju mo že povedali, nakup opreme je velik finančni zalogaj in mi seveda pomagajo starši, proti temu nisem rekla čist nič nikoli.Niso mi pa kupili vsega.krepka vsota je šla iz mojega žepa in še vedno hodi, vsak mesec več kot pol plače za stare dolgove, ki jih po obrokih odplačujem mami za večji del opreme.Tko, da prosm.seveda mi pomaga kupt kakšno cunjo al pa kej, ampak za luksuz in vse ostalo poskrbim pa sama.In če še slabo bereš, si kupujem kar dost oblek, sama, in vsega ostalega.
In to da sem brez dnarja ne pomeni da nimam nič, ampak pomeni da sem precej na slabem z denarjem in seveda za kavico s pikico bom mela skos aha, pa še to.Če mi mami kej kupi je to njena dobra volja, nikakor pa se ne oglasim pri njej s srošnjo, mami rabm dnar dej mi za adidaske in za cunje.Nikoli!razen če kej prekleto nujno potrebujem.se pa ne čudim, da se kot proti oglašate samo tiste o katerih govorimo.
nisem nikoli rekla, da mi starši nič ne kupijo, sevea mi tud kupijo, ampak zraven pa delam in služim svoj denar za svoj luksuz.O stanovanju mo že povedali, nakup opreme je velik finančni zalogaj in mi seveda pomagajo starši, proti temu nisem rekla čist nič nikoli.Niso mi pa kupili vsega.krepka vsota je šla iz mojega žepa in še vedno hodi, vsak mesec več kot pol plače za stare dolgove, ki jih po obrokih odplačujem mami za večji del opreme.Tko, da prosm.seveda mi pomaga kupt kakšno cunjo al pa kej, ampak za luksuz in vse ostalo poskrbim pa sama.In če še slabo bereš, si kupujem kar dost oblek, sama, in vsega ostalega.
In to da sem brez dnarja ne pomeni da nimam nič, ampak pomeni da sem precej na slabem z denarjem in seveda za kavico s pikico bom mela skos aha, pa še to.Če mi mami kej kupi je to njena dobra volja, nikakor pa se ne oglasim pri njej s srošnjo, mami rabm dnar dej mi za adidaske in za cunje.Nikoli!razen če kej prekleto nujno potrebujem.se pa ne čudim, da se kot proti oglašate samo tiste o katerih govorimo.
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
*purple* napisal/-a:Če mi mami kej kupi je to njena dobra volja, nikakor pa se ne oglasim pri njej s srošnjo, mami rabm dnar dej mi za adidaske in za cunje.Nikoli!razen če kej prekleto nujno potrebujem.se pa ne čudim, da se kot proti oglašate samo tiste o katerih govorimo.
A, torej govoriš (med drugim) o meni?
Bodi prepričana, da nikoli ne grem k staršem s prošnjo za denar. Pa tudi če bi, je to vse prej kot tvoj problem.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov