kateri poklici imajo prihodnost?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005
Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a Vermilion » 14. Avg. 2008 12:01

bleona napisal/-a:
rammsteingirl napisal/-a:vsekakor je največ služb za naravoslovne študije. ne bom naštevala še enkrat tiste, ki so že bili, omenila pa bi še gradbeništvo. je zahteven faks, če pa te veseli, zakaj ne. aja, ne vem pa, kako je z medicino in dentalno medicino, pomoje tudi manjka kadra.

tisti, ki imate smisel za naravoslovne predmete, vam gredo, vam svetujem, da greste na kakšen tak faks.

sama sem na družboslovnem, FF, enopredmetna slovenistika. to me je veselilo, naravoslovni predmeti mi pač niso šli. pa vseeno upam, da bom dobila službo, ki bi bila vsaj malo v povezavi z mojim študijem.

kaj pa sploh lohk delas ce mas gradbeno?a samo kot gradbeni inziner,ko preverjas delavce ce prav delajo in mas vse pod kontrolo?

ja valjda, samo to se dela... kdo bo pa razne načrte naredu, recimo kok je dela, da pridejo do tega da bodo avtocesto zgradil ipd, itaq maš pa kokr jst vem več različnih smeri...

sj, če bi mel take, da sam mal pogledajo če se uredu dela, kot si ti zgorej napisala pol je rezultat znan- šentviški predor :lol:

to je tko kot če bi napisala, da zdaj ko bom pa jst elektro inžinir bom pa vse kar bom delala nadzorvala delavce kako v iskraemecu delajo za tekočim trakom... kdo bo pa razvil kaj, pa recimo naredu načrt za telekomunikacijska omrežja pa optične kable, pa recimo kdo je razvil in stestiral razne storitve kot so siol tv pa internet...
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

OdgovorNapisal/-a [vanessa] » 14. Avg. 2008 12:07

Vsak študij ma lahko prihodnost če se znajdeš!

Čene pa majo itak tisti naravoslovni največ prihodnosti..

Js navijam za gradbeno :wink:
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
spermij
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 27. 7. 2007

OdgovorNapisal/-a spermij » 14. Avg. 2008 12:26

[vanessa] napisal/-a:Vsak študij ma lahko prihodnost če se znajdeš!:
Za primer, kako se boš znašla pri bibliotekarstvu?
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

OdgovorNapisal/-a p!ka » 14. Avg. 2008 13:49

spermij napisal/-a:Za natakarico danes danes vzamejo že skoraj vsako punco, če ima ravnotežje ter fejst zgleda.

Ja ma če da restavracija/gostilan/bar kej nase ne gledajo sam na izgled nekoga ampak glede na to kako obvlada svoje delo. Je pa res žalostno, da določene restavracije zaposlijo bilo koga brez izobrazbe.

Menim, da bo mogli v gostinstvu dvignit standard izobrazbe, izboljšat delovne pogoje in zvišat plače.
Sama dam dosti pogleda na to kako me postrežejo kje. In če nisem zadovoljna s postrežbo ne grem več tja in tudi drugim povem kako je tam. Slika
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

OdgovorNapisal/-a [vanessa] » 14. Avg. 2008 15:49

spermij napisal/-a:
[vanessa] napisal/-a:Vsak študij ma lahko prihodnost če se znajdeš!:
Za primer, kako se boš znašla pri bibliotekarstvu?

jao.. dej se zdej obesit tkoj na vsako izrečeno oz. napisano besedo in bodi pesimist (in predvsem OMEJEN) in si misli da držijo boga za jajca samo tisti k so usmerjeni h naravoslovnim študijem! poznam en par ljudi k so končali strojništvo in podobne smeri & gledajo doma v luft in veš zakaj?!kr se ne znajdejo in predvsem zto k čakajo da bojo ponudbe pršle same od sebe..

sicer pa sigurno dobiš kako zaposlitev v knjižnici, samo iskat je treba..
Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2005

OdgovorNapisal/-a blue eye » 14. Avg. 2008 16:53

spermij napisal/-a:
blue eye napisal/-a:Vsak poklic ima lahko prihodnost!
Kakšen je naslov tvoje pravljice?

Začni na tleh in...nadaljuje nej pa vsak sam..brezveze je razlagat ker poklic ima prihodnost in kateri ne..itak morš delat, pa če hočeš ali nočeš. Bolš da delaš kar te veseli, kot pa v poklicu, ki ima kao neko prihodnost in te le ta sploh ne zanima..

Sej dons ma ta poklic prihodnost, čez par let je pa lahko kontra, stvari se obračajo :)
Za dežjem vedno posije sonce!!
Uporabniški avatar
bleona
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 4. 2008

OdgovorNapisal/-a bleona » 14. Avg. 2008 16:59

Vermilion napisal/-a:
bleona napisal/-a:
rammsteingirl napisal/-a:vsekakor je največ služb za naravoslovne študije. ne bom naštevala še enkrat tiste, ki so že bili, omenila pa bi še gradbeništvo. je zahteven faks, če pa te veseli, zakaj ne. aja, ne vem pa, kako je z medicino in dentalno medicino, pomoje tudi manjka kadra.

tisti, ki imate smisel za naravoslovne predmete, vam gredo, vam svetujem, da greste na kakšen tak faks.

sama sem na družboslovnem, FF, enopredmetna slovenistika. to me je veselilo, naravoslovni predmeti mi pač niso šli. pa vseeno upam, da bom dobila službo, ki bi bila vsaj malo v povezavi z mojim študijem.

kaj pa sploh lohk delas ce mas gradbeno?a samo kot gradbeni inziner,ko preverjas delavce ce prav delajo in mas vse pod kontrolo?

ja valjda, samo to se dela... kdo bo pa razne načrte naredu, recimo kok je dela, da pridejo do tega da bodo avtocesto zgradil ipd, itaq maš pa kokr jst vem več različnih smeri...

sj, če bi mel take, da sam mal pogledajo če se uredu dela, kot si ti zgorej napisala pol je rezultat znan- šentviški predor :lol:

to je tko kot če bi napisala, da zdaj ko bom pa jst elektro inžinir bom pa vse kar bom delala nadzorvala delavce kako v iskraemecu delajo za tekočim trakom... kdo bo pa razvil kaj, pa recimo naredu načrt za telekomunikacijska omrežja pa optične kable, pa recimo kdo je razvil in stestiral razne storitve kot so siol tv pa internet...

joj no,sej nism misnla dobesedno.samo zanimalo me je kaj delajo.a mors zato znat tud dobr fiziko pa matematiko najbrz ne?
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

OdgovorNapisal/-a [vanessa] » 14. Avg. 2008 18:23

^^ ja logično, poudarek je na matematiki fiziki in mehaniki (ti predmeti so bli na vrhu seznama ko sm bla na informativnem)
spermij
Debatorica
Debatorica

OdgovorNapisal/-a spermij » 14. Avg. 2008 18:56

[vanessa] napisal/-a:sicer pa sigurno dobiš kako zaposlitev v knjižnici, samo iskat je treba..

Dobiš že, samo z bibliotekarstvom (ki mi je poč prvo prišlo na misel) imaš bolj malo izbire za šiht.

Sicer pa, čemu se razburjaš?
Uporabniški avatar
trepalnica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 7. 2008

OdgovorNapisal/-a trepalnica » 14. Avg. 2008 19:10

po mojem tehnicni, naravoslovni...
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

OdgovorNapisal/-a [vanessa] » 14. Avg. 2008 19:35

spermij napisal/-a:
[vanessa] napisal/-a:sicer pa sigurno dobiš kako zaposlitev v knjižnici, samo iskat je treba..

Dobiš že, samo z bibliotekarstvom (ki mi je poč prvo prišlo na misel) imaš bolj malo izbire za šiht.

Sicer pa, čemu se razburjaš?

kr mi težijo take omejene glave k so prepričani da neki nima prihodnosti čerpou ma lahko..
sicer pa, nvem zakaj moreš dajat tolko kontra.. če si je kdo zbral bibliotekarstvo za študij in ne bo meu uspešne prihodnosti je to njegova stvar
spermij
Debatorica
Debatorica

OdgovorNapisal/-a spermij » 14. Avg. 2008 19:45

Prav nič nisem omejen. ;)
Kontriram pa, če imam razlog za kontro.
Vzemi Persen.
Uporabniški avatar
ena pač
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 3. 2007
Kraj: mb

OdgovorNapisal/-a ena pač » 15. Avg. 2008 10:18

...
Zadnjič spremenil ena pač, dne 01. Jan. 2010 17:20, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005
Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a Vermilion » 18. Avg. 2008 15:45

nekako si ne znam predstavljat naravoslovnih in tehničnih fax-ov brez matematike in fizike :lol:
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

OdgovorNapisal/-a Roisin » 19. Avg. 2008 19:53

Glede na to, da redno spremljam zaposlitvene oglase, se ogromno išče ekonomiste z delovnimi izkušnjami. Je pa res tudi, da je diplomiranih ekonomistov že malo morje in zato nekateri ne dobijo službe, ampak če si dober ekonomist, si zmagal. Isto je s pravniki.
Drugače pa so perspektivni študiji tudi kaj v povezavi s kemijo, pa medicina in že omenjeni poklici.
Jaz sem se pri odločanju za študij odločala izključno na podlagi tega, kar mi je šlo v srednji šoli dobro in kjer sem hotela poglobiti svoje znanje. Izbira žal ni bila prava, ampak samo zato, ker sem bila izjemno nezadovoljna s študijem v LJ, ker ni bil na nivoju.
Razmisli tudi o študiju v tujini, recimo v Nemčiji so kar prijazni do tujih študentov in tam študira tudi ogromno Korejcev, Japoncev itd. Imajo pa res toliko različnih programov, ki jih lahko med sabo tudi kombiniraš in tudi sistem študija je dosti bolj prijazen do študentov in vse skupaj je na višji stopnji. Če bi se še enkrat odločala, bi definitivno šla v tujino, ampak so bolj problem finance. Veliko sreče pri odločanju :wink:

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov