kateri poklici imajo prihodnost?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2005

OdgovorNapisal/-a blue eye » 12. Avg. 2008 17:20

Vsak poklic ima lahko prihodnost!
Za dežjem vedno posije sonce!!
spermij
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 27. 7. 2007

OdgovorNapisal/-a spermij » 12. Avg. 2008 17:32

blue eye napisal/-a:Vsak poklic ima lahko prihodnost!
Kakšen je naslov tvoje pravljice?
Uporabniški avatar
bleona
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 4. 2008

OdgovorNapisal/-a bleona » 12. Avg. 2008 19:00

joj men gre tok na živce ko eni govorijo da moraš it študirat to kar te veseli in da ma vsak poklic prihodnost in bla,bla,bla....
hja...ma ga,če si pripravljen it pol kam v tujino se zaposlit al pa nevem kaj še.res je da ne boš izbral enga študija ki ti je totalno x,samo zato ker ima prihodnost,ampak se mi zdi popolnoma realno gledat tud mal na to kaj se splača,kje boš lahko delal.Konec koncev imaš lahko zraven dela kašne hobije,ki te veselijo,a ne.
keri so pa od družboslovnih najbolj obetavni faxi?a mi lahko en prosim tole obrazloži.ker bi rada eno nepristransko mnenje.kolko se kej splača it na obramboslovje,mednarodne odnose,novinarstvo,agrft in teološko
za 1.dvoje sem slišala da se ful ne splača,ker je teh polno in v slo.skor ne dobiš dela.novinarsko delo lahko dobiš tudi brez tega faxa,v gledališču lahko tudi igraš brez te šole,samo avdicije moraš zbrskat.za teološko sem pa slišala da maš po končanem študiju dost možnosti dela z ljudmi,ne rabiš bit veren,dost splošne izobrazbe pridobiš...zlo me mika tole...samo en razumem zakaj se noben ne odloči za ta fax.
Prosim za kakšne komentarje in dodatek kaj se splača :D
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

OdgovorNapisal/-a fun » 12. Avg. 2008 19:13

Ja teoretično je mogoče uspeti v vsakem poklicu. Če imaš veze in najboljše povprečje ocen si lahko uber odvetnik, če prav je pravnikov v sloveniji že v presežku. (samo primer pač)

Ampak v praksi je težko uspeti s kakšno levo diplomo. Ampak še vedno je bolje imeti to, kot pa študirati "potencialno" smer in ne dokončati šole... Mal te pa že mora veselit; sej navsezadnje treba kar nekej let viset na faksu, potem pa še dlat na tem področju...
spermij
Debatorica
Debatorica

OdgovorNapisal/-a spermij » 12. Avg. 2008 19:16

V naravoslovnih panogah štejejo delavnost in zagnanost, ne pa papir.
kravzlbavc
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 10. 2006
Kraj: kingdom far far away

OdgovorNapisal/-a kravzlbavc » 12. Avg. 2008 19:38

fun napisal/-a:Ja teoretično je mogoče uspeti v vsakem poklicu. Če imaš veze in najboljše povprečje ocen si lahko uber odvetnik, če prav je pravnikov v sloveniji že v presežku. (samo primer pač)
.

pravnikov je že preveč, še vseen pa so ful iskani tisti z dpi :wink: za tiste se še tepejo, tistih brez dpi pa je res praveč in težje službo dobijo..
tak da ni čist res da v pravu ni prihodnosti...tud maš ful področij na katerih lah delaš..ni to sam odvetnik sodnik al pa tožilc...
treba se je pač trudit, da maš povp.nad 8,5,dobiš pripravništvo takoj,narediš dpi in maš pr 26komot fajn službo.. :)

in res je v vseh poklicih prihodnost, žav pač ne za vsakega-iznajdliv morš bit pa je..pa tud če neki študiraš in pol ne dobiš službe, je vseen možno da najdeš kaj drugega,ki te pol začne še bol veselit...
vpisujte se tja kjer vas veseli,drugač zna bit problem že pri delanju izpitov-ker te ne zanima se ti neda učit..
če pa te vsaj malo veseli tud nekaj kjer je prihodnost(kako strojnišvo ja) pol pa je vseen bolš se tja vpisat...
spermij
Debatorica
Debatorica

OdgovorNapisal/-a spermij » 12. Avg. 2008 19:48

kravzlbavc napisal/-a:pa tud če neki študiraš in pol ne dobiš službe, je vseen možno da najdeš kaj drugega,ki te pol začne še bol veselit...

In s tem se oddaljiš od "poklica prihodnosti". ;)
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

OdgovorNapisal/-a kr.ena » 12. Avg. 2008 21:29

bleona napisal/-a:keri so pa od družboslovnih najbolj obetavni faxi?a mi lahko en prosim tole obrazloži.ker bi rada eno nepristransko mnenje.kolko se kej splača it na obramboslovje,mednarodne odnose,novinarstvo,agrft in teološko
za 1.dvoje sem slišala da se ful ne splača,ker je teh polno in v slo.skor ne dobiš dela.novinarsko delo lahko dobiš tudi brez tega faxa,v gledališču lahko tudi igraš brez te šole,samo avdicije moraš zbrskat.za teološko sem pa slišala da maš po končanem študiju dost možnosti dela z ljudmi,ne rabiš bit veren,dost splošne izobrazbe pridobiš...zlo me mika tole...samo en razumem zakaj se noben ne odloči za ta fax.
Prosim za kakšne komentarje in dodatek kaj se splača :D

Za teološko ne poznam nobenega, ki bi dobil službo in ne vem, kaj naj bi sploh delali. Razen če ne dobimo totalno desne vlade in bodo učili verouk po šolah ... samo na to se jaz ne bi zanašala. :wink:
Je pa res zanimiv študij, precej zahteven, ampak če te to zanima ... Da si veren, ni pogoj za vpis. Seveda pa se vpišeš na laično smer - na ono drugo se itak ženske ne morejo (kaj že pravi naša ustava? :? )

Glede igralstva - v gledališčih ne vem, da bi bile kake avdicije za naturščike. Tam so diplomirani igralci s stalno službo. (vsaj kar se tiče državnih gledališč. Za teatre tipa Špas in to, jim je pa tudi v interesu, da najamejo kako znano faco, ki bo privabila publiko, ne pa deklico iz ulice, ki bi bila rada igralka.)
Na AGRFT je precej težko priti, ogromno ljudi pride na sprejemne, izberejo pa mislim da 5 žensk in 5 moških na leto.

O obramboslovju, novinarstvu in mednarodnih odnosih nimam informacij. (pa tudi te informacije, ki sem jih napisala, so delno subjektivne - pač kar izvem od prijateljev, ki so to študirali).
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

OdgovorNapisal/-a rammsteingirl » 13. Avg. 2008 12:05

vsekakor je največ služb za naravoslovne študije. ne bom naštevala še enkrat tiste, ki so že bili, omenila pa bi še gradbeništvo. je zahteven faks, če pa te veseli, zakaj ne. aja, ne vem pa, kako je z medicino in dentalno medicino, pomoje tudi manjka kadra.

tisti, ki imate smisel za naravoslovne predmete, vam gredo, vam svetujem, da greste na kakšen tak faks.

sama sem na družboslovnem, FF, enopredmetna slovenistika. to me je veselilo, naravoslovni predmeti mi pač niso šli. pa vseeno upam, da bom dobila službo, ki bi bila vsaj malo v povezavi z mojim študijem.
Uporabniški avatar
bleona
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 4. 2008

OdgovorNapisal/-a bleona » 13. Avg. 2008 19:53

rammsteingirl napisal/-a:vsekakor je največ služb za naravoslovne študije. ne bom naštevala še enkrat tiste, ki so že bili, omenila pa bi še gradbeništvo. je zahteven faks, če pa te veseli, zakaj ne. aja, ne vem pa, kako je z medicino in dentalno medicino, pomoje tudi manjka kadra.

tisti, ki imate smisel za naravoslovne predmete, vam gredo, vam svetujem, da greste na kakšen tak faks.

sama sem na družboslovnem, FF, enopredmetna slovenistika. to me je veselilo, naravoslovni predmeti mi pač niso šli. pa vseeno upam, da bom dobila službo, ki bi bila vsaj malo v povezavi z mojim študijem.

kaj pa sploh lohk delas ce mas gradbeno?a samo kot gradbeni inziner,ko preverjas delavce ce prav delajo in mas vse pod kontrolo?
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

OdgovorNapisal/-a p!ka » 13. Avg. 2008 20:24

Jz mislim, da se bo vedno rablo gostince tko za u strežbo kot za v kuhno. Največji problem pr teh poklicij je nemogoč urnik in slaba plača kar odvrača kar precej ljudi.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
spermij
Debatorica
Debatorica

OdgovorNapisal/-a spermij » 13. Avg. 2008 21:03

Za natakarico danes danes vzamejo že skoraj vsako punco, če ima ravnotežje ter fejst zgleda.
darka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 5. 2005

OdgovorNapisal/-a darka » 14. Avg. 2008 7:03

Mislim, da je prihodnost v keramičarstvu, gradbeništvu, vodovodarstvu, raznih drugih napeljavah,...
spermij
Debatorica
Debatorica

OdgovorNapisal/-a spermij » 14. Avg. 2008 8:20

darka napisal/-a:Mislim, da je prihodnost v keramičarstvu, gradbeništvu, vodovodarstvu, raznih drugih napeljavah,...
Drži. Ampak verjetno bolj za obstoječe mojstre, ker se zdele mnogi učenja tega dela izogibajo.
Uporabniški avatar
Googi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 7. 2008

OdgovorNapisal/-a Googi » 14. Avg. 2008 9:40

rammsteingirl napisal/-a:vsekakor je največ služb za naravoslovne študije. ne bom naštevala še enkrat tiste, ki so že bili, omenila pa bi še gradbeništvo. je zahteven faks, če pa te veseli, zakaj ne. aja, ne vem pa, kako je z medicino in dentalno medicino, pomoje tudi manjka kadra.

V medicini ful manjka kadra, z narejenim faksom imaš takoj službo, je pa res, da je študij dolg: 6 let faksa pa potem še 6 let specializacije. Pa še plače so ful slabe, splača se dentalno pa potem privat pa se potem ful služi (če ti je pač denar prioriteta).

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov