Kateri faks izbrati?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
uniqueee
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a uniqueee » 30. Jun. 2008 17:27

prvo kot prvo, obiskujem še zaenkrat gimnazijo v Avstriji (splošno, samo mam povdarek na jezikih)..
drugo pa je, da nasledno leto že grem malo po fakultetah v Graz gledat, kak pa kaj..
mam na razpolagi 2 smeri - jezikovno, modno . a tu nastane že problem. oboje mi gre dobro od rok, oboje me veseli. že od OŠ kreiram oblačila, pred enim letom pa sem našla "ljubezen" do jezikov.. res me veseli ter se učim že 4. tuj jezik (nem, ang, fra, špa) in se jih nameravam še naprej učit.. pravijo, da z jeziki dosti dosežeš v življenju.. 1. problem: mam okoli 3 različne fakultete na razpolago - lenguistika, tolmačenje & prevajanje, pa še eno, k je povezana z kulturo. tu se odločit..
2. problem, kr me spet mika modna šola (sem mislila it na oblikovalno gimnazijo, pa nism šla, mi ni žal.. zaj pa me spet mika. čeprav bi se šivat pa to lahko doma naučila.. šivilja pa tui ne mislim postat, to ni zamee..
jaz sebe vidim v podjetju, sem višje gledana oseba, pač organizitanje mi gre od rok, komandiranje tudi. lahko bi tui za kako revijo bla urednica. vglavnem, to so moje prednosti, pa v čem sem dobra.. ampak se odločit je problem.
na šoli mamo zdaj pogovore glede tega, zato si tolko razbijam glavo glede tega.
študiram tudi o diplomaciji. samo kaj, ko si stalno po svetu..
mate oz. ste imeli podobne probleme z odločitvijo ?? če ja, kako ste jo rešli, kak dolgo je trajalo, da ste se zjasnili? kam se naj še obrnem ?? vam je žal, da ste se tak odločili, kot ste se ?? :D hvala vnapreej.. :razz:
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 30. Jun. 2008 18:54

Svetovat nekomu, ki ga ne poznaš, je ful težko, ampak moje osebno mnenje je, da se jezikov ne splača študirati, če niso res tvoja največja ljubezen...s tem ne omalovažujem tistih, ki to študirajo, ampak mislim, da če imaš še neke druge želje oz. talente, je potrebno to izkoristit. Za jezike nikoli ni prepozno, pa veliko lahko dosežeš tudi brez faxa. Tudi mene so zelo zanimali jeziki, pa sem se naučila 3 aktivno, 2 pa zaenkrat pasivno, ampak bom učenje še nadaljevala, ko mi bo do tega. Vedno obstajajo tečaji in fakultativne oblike učenja jezikov, medtem ko druga znanja izven šole težko pridobiš. Recimo šivat se mogoče lahko naučiš doma, ampak s šolo ti bo veliko lažje in se boš najbrž tudi lažje uveljavila. To je pač moje mnenje...
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 30. Jun. 2008 19:22

Hm..veš kaj probaj narest - recimo predstavljaj si, kako bi potekalo delo. Jaz poznam kar dosti ljudi, ki so študirali jezike in načeloma je to delo, kjer več ali manj sediš in je precej statično. Nekaj časa je verjetno ok, potem pa sčasoma zna bit, da postane dokaj monotono. Kar se pa mode tiče pa veš kako je - vedno spremljaš nove smernice, sploh če si urednica mode veliko potuješ na razne modne revije, dinamika itd...
Malce si predstavljal skratka, kako bi potekala tvoja služba pa bo mogoče lažje :)
Uporabniški avatar
Laurica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 7. 2007
Kraj: Čez mavrico;)

Neprebrana objavaNapisal/-a Laurica* » 30. Jun. 2008 20:24

Hm. Naredi kombinacijo vsega. Po opisu sodeč bi ti lahko bla kaka urednica modne revije, če maš rada modo, če si dobro organizirana oseba, pa tud jeziki majo veeeeelik pomen pr tem.. :)
Uporabniški avatar
mirella
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a mirella » 30. Jun. 2008 22:55

zamisli si.. kje bi bla rada cez 10 let.. v kerem poklicu. Kaj bi ti bolj pomenilo, kaj je tisto kar bi ti najbolj manjkalo.. tako bos pomoje najlazje ugotovila kam it..
Life is not the amount of breaths you take,
it's the moments that take your breath away.
Uporabniški avatar
uniqueee
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a uniqueee » 01. Jul. 2008 5:18

hehe..
sem se zamislila ja. pa pogovarjala z sestro, pa.. jaz se res vidim, kot urednico neke revije. jeziki mi lahko pomagajo pri intervjuvanju.. :D ..bi bla res dobra ideja. to me najbol mika. hehe.
kr tak je, meni so jeziki fejst pomembni(res se jih rada učim :D) in bojo del mojega poklica, modno kreiranje pa je taka stvar, s katero le težko kaj dosežeš..(tu v naši okolici, samo nikol ne veš, kaj bo življenje naneslo).. danes pa še mamo razne pogovore, kak pa kaj.. in bom vidla dalje. samo zaenkrat ste mi res pomagali.. :D hehe.
je pa čudno, ko pomislim, da zaj RESNO razmišljam o poklicu. ko sn bla še mala, je blo še vse preprosto :? :lol:

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov