kam ste se vpisale?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
aderyn - Debatorica
- Na forumu od: 16. 5. 2008
Rosalie* napisal/-a:saj nisem nič slabega mislila, ampak vem, ker moja sestra študira medicino, zdaj končuje 5. letnik in vem kako obsežna je snov samo za 1 izpit =P vsakemu, ki jamra kako težka je matura, vedno reče, da če pridejo na MF, se bodo smejali iz mature, ko se bodo mogli učit za 1 izpit, najmanj 2 meseca prej ...
Se bom takrat ukvarjala s tem, zaenkrat mi je pomembno samo to, da pridem gor Saj bomo vsi na istem, verjetno je tudi ona tarnala za maturo?
-
Skrat potepuh - Debatorica
- Na forumu od: 15. 1. 2009
- Kraj: Gorenjska
Punce, ni take panike, če mate odlične uspehe ne rabte tok fuuul pik, no.
Js sm mislila, d je medicina nedosegljiva, pa bi pr mojem 2x pravdobrem uspehu in ne odlični maturi vseeno prišla gor.
Za maturo se skor nism učila, ker je (kot vidite) zahtevano osnovno znanje, tako d se nimate kej bat, če niste česa res zafrknle.
Velik sreče!
Js sm mislila, d je medicina nedosegljiva, pa bi pr mojem 2x pravdobrem uspehu in ne odlični maturi vseeno prišla gor.
Za maturo se skor nism učila, ker je (kot vidite) zahtevano osnovno znanje, tako d se nimate kej bat, če niste česa res zafrknle.
Velik sreče!
Povej mi o sanjah četudi so grešne,
zaupaj mi želje četudi so smešne.
(Feri Lainšček)
zaupaj mi želje četudi so smešne.
(Feri Lainšček)
- lia7bibi
- Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 9. 2007
Rosalie* napisal/-a:saj nisem nič slabega mislila, ampak vem, ker moja sestra študira medicino, zdaj končuje 5. letnik in vem kako obsežna je snov samo za 1 izpit =P vsakemu, ki jamra kako težka je matura, vedno reče, da če pridejo na MF, se bodo smejali iz mature, ko se bodo mogli učit za 1 izpit, najmanj 2 meseca prej ...
no jz sm na medicini,in prvi izpit je opravljen (sicer je bil semestrski pa vendar) z manj kot 1 teden učenja (seveda narjen s kolokviji).jutri imam najtežji izpit v 1.letniku, učim se 1 mesec (nihče se ni učil več kot 5 tednov).
ne strašit in govort nepotrjenih informacij
res da je izpit za celotno maturo skupaj,pa men osebno nič težja snov kot na maturi (le da bolj obsežna in zato podrobna).
-
Roisin - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2008
- Kraj: ankaran
jst sem tudi za medicino od študentov slišala, da ni tako težka, kot si nekateri predstavljajo. se pa mora delat sproti in udeleževat vaj in predavanj. če si sprotnega dela navajen že v srednji šoli, pol ne bi smel bit problem.
če bi jst imela še eno priložnost, bi se definitivno vpisala na medicino, tako da sem nekaterim kar malo folš
če bi jst imela še eno priložnost, bi se definitivno vpisala na medicino, tako da sem nekaterim kar malo folš
-
la_estrella - Komunikatorka
- Na forumu od: 31. 7. 2008
- Kraj: Povsod po malo
rafaello* napisal/-a:farmacevtke...kje ste? jst tko upam da mi uspe prit gor.
evo ti farmacevtko...čeprov sva že ugotovle da greva obe na farmacijo
jst tud močno močno upam da pridem gor...vrjetn bom živčnga fasala do 13.7. ko bom zvedla kak sm pisala in posledično če sm sprejeta
- lia7bibi
- Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 9. 2007
Rosalie* napisal/-a:^^ lia7bibi niso nepotrjene informacije, če je to izjavila študentka medicine?!
uf pol pa brez zamere,sm taki slej ko prej pregorijo ker očitno niso dovolj "inteligentni",se silijo v faks ki jih ne zanima al pa enostavno nimajo druzga lajfa kot faks. imam nekaj takih sošolcev,ki se učijo cele dneve pa še vedno nimajo nič narjeno.takim bi globoko svetovala da naj čimprej zamenajo faks,ker 6 let pač tako ne bo šlo.
roisin,ne bi se mogla bolj strinjat s tvojim postom.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
aderyn napisal/-a:em, kdaj točno sploh izvemo, kakšne so točkovne omejitve? in kje to izvemo?
Po rezultatih mature šele. Prvi teden po rezultatih že dobiš pošto, na kater faks si pršla, potem so pa kmalu izdane točke omejitev (se mi zdi).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
izzie - Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 7. 2008
- Kraj: Prekmurje
Lani smo dobili rezultate v ponedeljek, v petek so bile omejitve na netu, potem pa v ponedeljek tista pisma, če smo sprejeti. Če se dobro spomnim. Bile so pa prej omejitve kot pisma, to ziher.
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
-
LiL*PrinceSS - Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 1. 2006
- Kraj: ¤[MaRiBoR]¤
še ena medicinka tu
kdorkoli reče da je medicina lahka...laže, tak kot laže tut tisti ko reče da se je v 1. letniku za izpite treba učit mesece.. ni res
fajn je če delaš kolokvije sproti, kr čene se ti nabere fuuuul na koncu in morš pač takrat cele dneve delat.. drugač pa se da komot tut kampanjsko nardit.. snovi ni tak težka kot je je količinsko dosti ampak 2-3tedne po 6-8ur na dan, pa je tut izpit narejen, pač poleg se je treba spravit
in ja.. matura je bla smešno lahko in neobsežna proti tem izpitom, ampak oboje smo/bomo nardili, tak da brez skrbi
kdorkoli reče da je medicina lahka...laže, tak kot laže tut tisti ko reče da se je v 1. letniku za izpite treba učit mesece.. ni res
fajn je če delaš kolokvije sproti, kr čene se ti nabere fuuuul na koncu in morš pač takrat cele dneve delat.. drugač pa se da komot tut kampanjsko nardit.. snovi ni tak težka kot je je količinsko dosti ampak 2-3tedne po 6-8ur na dan, pa je tut izpit narejen, pač poleg se je treba spravit
in ja.. matura je bla smešno lahko in neobsežna proti tem izpitom, ampak oboje smo/bomo nardili, tak da brez skrbi
To see a world in a grain of sand
and a heaven in a wild flower,
hold infinity in the palm of your hand
and eternity in an hour.
and a heaven in a wild flower,
hold infinity in the palm of your hand
and eternity in an hour.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov