kam ste se vpisale?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
maaalaaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a maaalaaa » 18. Apr. 2009 14:03

ja sej zato sm pa napisala smer finančna matematika. drugače je pa baje prvič na matematki omejitev (če bo), vsaj jst sm tako slišala.
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 19. Apr. 2009 10:02

AdidasGirl napisal/-a:ne vem, men se pa zdi da se ekonomiste ful rab pa d jih ni nikol preveč.. usako podjetje rab usaj enega ekonomista!! a ni res? če ne druzga usaj računovodjo...ne vem no..to je moje mnenje. drugač pa noben fax ni lahek, težek karkol. učit se morš povsod, sam enim eni predmeti bol ležijo, drugim pa drugi!! ka bi blo če bi use isto zanimal :)

ja, ekonomiste se skos rabi, kakorkol laiki pravjo da jih je tumač! v družini mamo same ekonomiste, pa je dobro področje za iskanje službe, je pa res, da moreš tud kej pokazat pa met izkušnje (ne nujno dolgoletne, ker vsak nekje začne). odvisno je pa seveda tud od tega kje se zaposliš... privat podjetja so vedno na slabšem oz. tamkajšnji zaposleni, medtem ko je na kakšnih večjih firmah že lažje za dihat oz. ni take bojazni, da bi se kej sfižilo (se pa to dogaja v tem času tudi velikim družbam seveda, ko se toliko govori o recesiji). je pa tako, da ekonomija ni za vse. dosti jih rine v to, pa pol vidijo, da to ni za njih. vsi bi sam sedeli v pisarnah pa mel dobre plače. tud na terenu se da marsikej delat, recimo pri kakšni nepremičninski agenciji, finančne točke (kot ma kd group, s tem da tu kar precej polic treba met, drugače zaslužek ni jako dober), v poštev pridejo tudi kakšni zavarovalniški posli (zav. agent na terenu)... :)
Uporabniški avatar
Beya
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 12. 2008
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Beya » 21. Apr. 2009 18:44

punce, se je katera vpisala na logistike (Ce)?
Baby, you're the best part of my day .. <3
lelija
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a lelija » 21. Apr. 2009 19:18

:snowman:
Zadnjič spremenil lelija, dne 21. Avg. 2009 0:57, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
La_Stella
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a La_Stella » 22. Apr. 2009 13:51

^^ No, vsiljuješ ravno ne, jim pa predlagaš. :wink: Isto je pri finančnih točkah - večjo kot imaš mrežo sorodnikov, prijateljev in znancev, večje so možnosti zaslužka. In prav tako gre pri tem delu za predlog ali želijo uro do dve slišati kaj o finančnem svetovanju (na domu), ne pa za vsiljevanje. Marsikdo si takšne poklice napačno interpretira. :? To ni vsiljevanje naročnin na neke revije, knjige, s katerimi "posiljujejo" mlado in staro, zlasti naivneže, ki se potem teh prodaj na domu (pa tudi kataloških) ne morejo rešiti.
Resnica ni plenica, vendar marsikomu smrdi.
Uporabniški avatar
Marlboro_gold
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Marlboro_gold » 22. Apr. 2009 15:02

Beya napisal/-a:punce, se je katera vpisala na logistike (Ce)?

jaz sem vpisana :)
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 22. Apr. 2009 20:08

Sem dobila danes pismo o potrditvi vpisa in morebitnih popravkih, zajebal so mi prvo smer namesto dvopredmetno so me vpisali enopredmetno in eno smer kar izključili!!!!!!!!! Zdj bom poslala nazaj, sj me nmorjo kr zajebat tko?!
It was forever..but it didnt last long..
lelija
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a lelija » 22. Apr. 2009 20:18

:roll:
Zadnjič spremenil lelija, dne 21. Avg. 2009 0:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tanchii » 22. Apr. 2009 21:31

..Evelyn.. napisal/-a:Sem dobila danes pismo o potrditvi vpisa in morebitnih popravkih, zajebal so mi prvo smer namesto dvopredmetno so me vpisali enopredmetno in eno smer kar izključili!!!!!!!!! Zdj bom poslala nazaj, sj me nmorjo kr zajebat tko?!

:eek: :eek: :eek:

Jaz nisem nič dobila... Upam, da niso zajebali kaj :?
Uporabniški avatar
Skrat potepuh
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 1. 2009
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a Skrat potepuh » 22. Apr. 2009 21:45

^^No, no, ne paničarte takoj!
Evelyn, poklič tja, piši, razloži situacijo pa mislim, da bi se moralo uredit. Sej najbrž imaš kej fotokopiran pa priloži kot dokaz, da si ne izmišljuješ. Pomote se (sploh na, sumim da, filofaksu) dogajajo in se dajo rešit.

Se je pa moji sošolki zgodilo neki podobnega. Vpisala je dva predmeta (recimo A in B), dobila pa potrdilo o vpisu na A in C, čeprav ni mela Cja ne na drugem ne na tretjem mestu. Sam ona je bl flegma pa je kr tako ostala in ji je všeč. :)

Vem pa, da take stvari delajo potem, če imaš npr. za enega od predmetov premalo točk, ti dodajo poljubnega iz druge želje.
Povej mi o sanjah četudi so grešne,
zaupaj mi želje četudi so smešne.
(Feri Lainšček)
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 22. Apr. 2009 21:47

Jutri bom poslala nazaj s popravljenimi napakami, poklicala bom pa tud, da se pozanimam kaj bodo zdj sčaral, ker sem 100% da napaka ni bila pri meni.
It was forever..but it didnt last long..
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 22. Apr. 2009 22:43

Skrat potepuh napisal/-a:Vem pa, da take stvari delajo potem, če imaš npr. za enega od predmetov premalo točk, ti dodajo poljubnega iz druge želje.

Ja, sam baje se lah "pritožiš" in te pač dajo na tistega, k ti želiš.
A ta potrdila o vpisu vsi dobimo? Ker jst nimam nč fotokopiran, nobenih dokazov, kam sm se zares vpisala, ker sm se pač prek neta.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 23. Apr. 2009 9:43

AdidasGirl napisal/-a:ne vem, men se pa zdi da se ekonomiste ful rab pa d jih ni nikol preveč.. usako podjetje rab usaj enega ekonomista!! a ni res? če ne druzga usaj računovodjo...ne vem no..to je moje mnenje. drugač pa noben fax ni lahek, težek karkol. učit se morš povsod, sam enim eni predmeti bol ležijo, drugim pa drugi!! ka bi blo če bi use isto zanimal :)
Nah EF je na podn nivoju, ce gre verjeti moji sestri, ki je tam diplomirala. Bojda majo kriterije zelo nizke, da iz mase povprecnega folka dovolj ljudi diplomira. In jst ji cist verjamem.

Ekonomisti vedno dobijo sluzbo in vedno so dobro placani. Bolje so placani od kakih drugih bolj iskanih poklicev. Ne vem zakaj.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 23. Apr. 2009 9:54

^^

Samo po mojem mnenju je odvisno od tega, koliko je posameznik iznajdljiv. Nekateri ekonomisti imajo res gadne službe (ali pa je sploh ne dobijo, ker niso dovolj prodorni), med tem ko so se nekateri res dobro znašli in zasedli visoka mesta... Moraš bit ob pravem trenutku na pravem mestu. :)
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 23. Apr. 2009 11:55

lelija napisal/-a:
La_Stella napisal/-a:^^ No, vsiljuješ ravno ne, jim pa predlagaš. :wink: Isto je pri finančnih točkah - večjo kot imaš mrežo sorodnikov, prijateljev in znancev, večje so možnosti zaslužka. In prav tako gre pri tem delu za predlog ali želijo uro do dve slišati kaj o finančnem svetovanju (na domu), ne pa za vsiljevanje. Marsikdo si takšne poklice napačno interpretira. :? To ni vsiljevanje naročnin na neke revije, knjige, s katerimi "posiljujejo" mlado in staro, zlasti naivneže, ki se potem teh prodaj na domu (pa tudi kataloških) ne morejo rešiti.

ne interpretiram si nič narobe, vem kako to poteka- saj agent mora prodati polico, če želi kaj zaslužiti in zato vsiljuje svoj produkt tako kot vsi ostali akviziterji.

Jaz se pa kar strinjam z La Stello, ker se moj oči ukvarja s tem in vsaj 5x dnevno doma poslušam za kaj gre ali pa ko se z mamo kaj pogovarjata o tem... Nikomur ne vsiljuje finančnega svetovanja, da pa strankam možnost, da slišijo za kaj gre pri tem. On jih samo pokliče (seveda samo tiste, ki jih pozna, ne kliče kr enih neznancev) in jih vpraša ali jih zanima predavanje o vzajemnih skladih itd. in če jih zanima, se zmenijo za termin, kasneje pa je njihova odločitev ali se bodo odločili za to. Če bi jih v karkoli silil, bi to pomenilo, da bi jim dal papirje pa naj se podpišejo, brez da bi imeli možnost odločanja. :roll:

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov