kam ste se vpisale?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 04. Apr. 2009 14:44

Ja pač hoče to študirat. Poznam punco z vsemi možnimi točkami (100), ki blesti na ekonomiji. Veliko bolj pametno, kot da bi se silila z eno farmacijo, ki je niti pod razno ne zanima.
Uporabniški avatar
^cherry^
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ^cherry^ » 04. Apr. 2009 14:52

Pa če se ne motim dela ona 5. predmet, tko da tud nima možnosti se vpisat vsepovsod.
lia7bibi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lia7bibi » 04. Apr. 2009 15:00

jullia_ napisal/-a:Ja pač hoče to študirat. Poznam punco z vsemi možnimi točkami (100), ki blesti na ekonomiji. Veliko bolj pametno, kot da bi se silila z eno farmacijo, ki je niti pod razno ne zanima.

sej zato pa vprašam,ker če jo res to tko zanima pol pač kul,sm kr ne poznam nobenga tazga na to niti pomislna nism :D
pa ne hodmo spet v skrajnosti,ekonomija ni ravno v razredu z upravo :wink:
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 7. 2008
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objavaNapisal/-a izzie » 04. Apr. 2009 15:05

No, pri nas je prijavljenih 170 (20 več kot lani), sprejmejo 86. Upam, da se ne bo matura pisala preveč dobro, pa da mi letos uspe. :)
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 04. Apr. 2009 15:17

lia7bibi napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:Ja pač hoče to študirat. Poznam punco z vsemi možnimi točkami (100), ki blesti na ekonomiji. Veliko bolj pametno, kot da bi se silila z eno farmacijo, ki je niti pod razno ne zanima.

sej zato pa vprašam,ker če jo res to tko zanima pol pač kul,sm kr ne poznam nobenga tazga na to niti pomislna nism :D

Uh, jaz bi pa takoj študirala upravo. Ampak ker to ni moj edini interes, sem si raje izbrala študij, ki mi malo več različnih opcij daje, da se bom lahko še zmišljevala :)

To z razredi študijev se pa zdi meni bolj kompleks kot kaj drugega. Ljudje, ki vedo, kaj želijo v življenju počet, so srečneži, pa ne glede na to, za kakšen poklic gre. Ostali gredo pa potem na sistem izločanja glede težavnosti faksa, "elitnosti" študija,...
Zato imam pa ogromno sošolcev, ki so na pravni zato, ker na medicino niso bili sprejeti. Človek bi sicer pričakoval, da bo nekdo, ki želi biti zdravnik, dal na drugo mesto nekaj, kar je vsaj približno povezano z medicino, ampak očitno imajo nekateri čisto druge kriterije.

Btw, lokacija je tudi eno tako zanimivo merilo izbire študija. "Grem na logistiko, ker je fakulteta ob morju"

:lol:
lia7bibi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lia7bibi » 04. Apr. 2009 16:58

buubbika napisal/-a:
lia7bibi napisal/-a: ..

Medicine iz EF pa spet ne delat! ;)
Je res, da ma več matematike kot FDV, PF, FU,.. sam zato pa tut tak naziv, a ne? Men se zdi, da je za EF človk, ki je fuuul organiziran, ima neke (redne!) metode učenja in rad matematiko., pa bo naredu. :)
Mate pa tud kr precej predmetov za piflat se. Morda 2-3 "matematična", ostalo je piflarija. Vsaj tako mi je bivša sošolka rekla.

da ne bo pomote,ne študiram ekonomije :D tko da ne vem ravno predmetov in ene bom razglabljala o težavnosti ker je ne poznam najbolje :wink:
poznam pa kr dobr upravo (ogromno mojih prjatlc je gor) in raj ne povem spet svojga mnenja kr bo cel kup osovraženih postov pršlo nazaj...pač vsak ma svoje mnenje in svoje želje,hvala bogu kr drgač bi bli vsi na istem faksu :D
Uporabniški avatar
eva.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a eva. » 04. Apr. 2009 18:08

buubbika napisal/-a:

Je res, da ma več matematike kot FDV, PF, FU,.. sam zato pa tut tak naziv, a ne? Men se zdi, da je za EF človk, ki je fuuul organiziran, ima neke (redne!) metode učenja in rad matematiko., pa bo naredu. :)
Mate pa tud kr precej predmetov za piflat se. Morda 2-3 "matematična", ostalo je piflarija. Vsaj tako mi je bivša sošolka rekla.

Moj brat tako rekoč sovraži matematiko... ampak ima zelo rad ekonomijo. imel je 2x popravca matematiko.... na EF mu gre pa super! tako da tut če kdo ne mara matematke, lahko kjub temu naredi ekonomski fax. ker se tam pogovarja o drugačnih številkah kot pri matematiki...
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 04. Apr. 2009 22:58

Men se zdi pa brezveze it študirat recimo ekonomijo, ker ekonomistov je kot dračja, tk da je verjetn kr problem s službo (jih poznam ene par z diplomami iz ekonomije, pa majo resne probleme oz. delajo neki čist druga, s plačo za V. stopnjo). Isto mnenje mam glede prava - pravnikov je že v LJ fuuul, pol je še MB ... a se da dobit službo? Sej vem da je dost različnih možnosti, sam vseen, če je pa tok folka. Sam zanima me recimo kak je s tem.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
lelija
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a lelija » 04. Apr. 2009 23:00

:)
Zadnjič spremenil lelija, dne 21. Avg. 2009 2:14, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 05. Apr. 2009 8:31

glede na to kolko ekonomistov je in kko majhna je Slovenija, sploh ni tko težko dobit službo.. kr kot ekonomist res lahko delaš marsikej (ekonomskega).. js vidim večjo težavo pr iskanju službe če si na socialnem delu, biologiji (k ni tolko služb za vse biologe), geografiji, filozofiji, arheologiji,.. aja, pa vse smeri na FDV-ju (kaj si že lahko če študiraš komunikologijo?al pa družbeno informatiko?) :D

brezveze pa ni za tiste k jih to veseli.. meni se tudi zdijo smeri na FDVju (al pa vsaj 90%) brezveze, sam če to človeka veseli in gre na tisti fax, je zame to kul

sicer pa je vedno vse odvisno od tega kko se znajdeš
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 8. 2007
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a kiny » 05. Apr. 2009 10:11

no angel napisal/-a:Men se zdi pa brezveze it študirat recimo ekonomijo, ker ekonomistov je kot dračja, tk da je verjetn kr problem s službo (jih poznam ene par z diplomami iz ekonomije, pa majo resne probleme oz. delajo neki čist druga, s plačo za V. stopnjo). Isto mnenje mam glede prava - pravnikov je že v LJ fuuul, pol je še MB ... a se da dobit službo? Sej vem da je dost različnih možnosti, sam vseen, če je pa tok folka. Sam zanima me recimo kak je s tem.

Ja res je, ekonomistov se ne rabi več, oziroma se jih rabi, tiste s dolgoletnimi izkušnjami :)
Kaj pa ti študiraš za eno smer, če lahko uprašam?
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 8. 2007
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a kiny » 05. Apr. 2009 10:14

buubbika napisal/-a:

Mamo samo 1 matematični predmet v 1. letniku in to je poslovna matematika, za vnaprej jo imajo samo tisti, ki si izberejo pač tako smer....drugače vse kar se potem vnaprej tiče matematiek je bolj ekonomskega vidika, torej ni tko zapleteno..ja je dost piflarije, na kermu faksu pa lahko rečeš da jo ni?? Pa so tut predmet, ki jih morš razumet, brez tega ne gre, recimo če uzamem predmet management, smo imel samo kako bi primere reševali v podjetju, torej? :)
Uporabniški avatar
AdidasGirl
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 11. 2007
Kraj: Kjer Mi Paše ×)

Neprebrana objavaNapisal/-a AdidasGirl » 05. Apr. 2009 12:08

ne vem, men se pa zdi da se ekonomiste ful rab pa d jih ni nikol preveč.. usako podjetje rab usaj enega ekonomista!! a ni res? če ne druzga usaj računovodjo...ne vem no..to je moje mnenje. drugač pa noben fax ni lahek, težek karkol. učit se morš povsod, sam enim eni predmeti bol ležijo, drugim pa drugi!! ka bi blo če bi use isto zanimal :)
Uporabniški avatar
°PeeKaBoo°
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 4. 2008
Kraj: LJuBLjaNa

Neprebrana objavaNapisal/-a °PeeKaBoo° » 05. Apr. 2009 12:17

kiny napisal/-a:
Mamo samo 1 matematični predmet v 1. letniku in to je poslovna matematika, za vnaprej jo imajo samo tisti, ki si izberejo pač tako smer....drugače vse kar se potem vnaprej tiče matematiek je bolj ekonomskega vidika, torej ni tko zapleteno..ja je dost piflarije, na kermu faksu pa lahko rečeš da jo ni?? Pa so tut predmet, ki jih morš razumet, brez tega ne gre, recimo če uzamem predmet management, smo imel samo kako bi primere reševali v podjetju, torej? :)

Uh ja, da o kakšni makri in mikri ne govorim, da je treba razumet snov in se ne samo napiflat al pa računat.
....DeViLiSh LiTTLe AnGeL....
TrixyPixie
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 2. 2009
Kraj: The world

Neprebrana objavaNapisal/-a TrixyPixie » 05. Apr. 2009 12:22

A je že prišlo ven, koliko je vpisanih na določeno fakulteto?
Kje se da to pogledat?

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov