kam ste se vpisale?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 03. Apr. 2009 19:45

Nia, usi smo dojel, sam ona pa njen klan ni :D :D
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 03. Apr. 2009 20:09

NIA...nič se ne razburjam, samo skušam razrešit zmešnjavo pojmov. :)

drugače me pa zanima, če katera ve, če se na straneh UL dobijo tudi podatki za število vpisanih na vzporeni študij.
me zanima kolko ljudi se je kej prijavlo, pa nisem nikjer zasledila.
Uporabniški avatar
skuštranka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a skuštranka » 03. Apr. 2009 21:33

Pol pa najboljše, da ko bo katera "pametna" bolna gre kar k medicinski sestri, ker one največ vejo :lol: Hiše, trgovine in druge zgradbe pa naj začnejo kar gradbinci načrtovat:D
Še boljše pa bi blo, da je vsako tisto kar se mu zazdi, ker so itak vsi za vse sposobni :D
Za predsednico države pa lahko izvolimo kar *purple*, ker ona vse obvlada.
Joj kako nam bo lepo :rofl:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 03. Apr. 2009 22:19

uf,kok smo poniževalni :eek:
Močno upam, da kdaj ne boš rabila pomoči reševalcev,ker bo čist možno da bo dejansko od medicinskih sester odvisno tvoje preživetje :wink:
in brez gradbinceu ti tud nebi mela tvojega prekrasnega gnezdeca doma :wink:
ne hvala, za predsednico državo ne bom nikoli kandidirala, ker ima predsednik pri nas prej vlogo maskote kot česa drugega.lako pa kandidiraš ti, boš kot maskota lahko izvrstno zabavala predsednike drugih držav ko pridejo v goste :)
a ti je zmanjkalo argumentou al kako?
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 8. 2007
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a kiny » 03. Apr. 2009 22:52

Ja skuštranka ni ti treba vsega posploševat, ker ni blo tko mišljen, ampak vrjetno ti zato tako mislš ker res spadaš med "pametne" :lol:
Uporabniški avatar
kinana
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 2. 2009
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a kinana » 03. Apr. 2009 22:56

KAM GREŠ POGLEDAT DA VIDIŠ RAZPIS ZA 2009??sem že ful googlala pa nč ne najdem :D
Uporabniški avatar
mystik
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a mystik » 03. Apr. 2009 23:10

kinana napisal/-a:KAM GREŠ POGLEDAT DA VIDIŠ RAZPIS ZA 2009??sem že ful googlala pa nč ne najdem :D

http://www.vpis.uni-lj.si/

10 preveč nas je.

50 mest, 60 prijav.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 03. Apr. 2009 23:10

Vsako delo je častno in pomembno in blablabla.
Ampak.
Gradbeništvo bo veliko lažje študiral nekdo s končano gimnazijo in ustreznim predznanjem fizike in matematike (pa čeprav ni nikoli v življenju dveh opek postavil eno na drugo) kot pa nekdo s srednjo gradbeno šolo. In zasluge za hišo, v kateri živim, imajo tako zidarji kot arhitekti in gradbeniki. Brez enih ni drugih.
Enako je pri medicini. Življenje lahko reši tudi medicinska sestra, če gre za osnove oživljanja ali ustavljanja krvavitve. Ko bo treba operirati tumor na možganih, bosta pa glavna kirurg in anesteziolog, ki sta po gimnaziji še vsaj 10 let študirala. In seveda par sester instrumentark in kaj vem, kdo še je tam v operacijski. Vsak doprinese svoj delež. Tudi tisti, ki operejo oblačila kirurgov in razkužijo instrumente, da na koncu ne umreš zaradi kakšne banalne sepse. Ampak brez zdravnika ni nič.

Medicinske sestre se učijo predvsem praktičnega izvajanja določenih rutinskih postopkov. Breme postavitve diagnoze, odločitve za zdravljenje, operacije ... pa je na zdravnikih. Ki naj bi poznali v nulo delovanje in zgradbo človeškega telesa, kemijske procese v organizmu, vzroke in posledice, ...

Razmišljanje Purple in še nekaterih tule je bilo aktualno kakih 20, 25 let nazaj, ko smo imeli t.i. usmerjeno izobraževanje. Ko se je predpostavljalo, da bodo v srednji zdravstveni skupaj sedeli bodoči zdravniki in medicinske sestre, v srednji gradbeni bodoči zidarji, gradbeni tehniki in inženirji, v srednjih lesarskih bodoči mizarji in inženirji lesarstva ... ampak se ni izšlo.
Kmalu se je izkazalo, da je s srednjo medicinsko šolo zelo težko narediti sprejemne in študirati medicino. In da so v veliki prednosti tisti, ki so končali naravoslovno matematično srednjo šolo (ki je bila takrat nek približek gimazije - gimnazija takrat ni obstajala pod tem imenom). Pa čeprav so dali na sprejemne tudi predmet "zdravstvena nega" - tega so se naravoslovci naučili v enem tednu, medtem ko dijaki zdravstvene šole niso mogli nadoknaditi fizike, kemije in biologije.

Ne gre za večvrednost ali manjvrednost - to so pač različne stvari. Zidarju ni treba računati statike in risati načrtov, za inženirja pa ni nujno, da zna konkretno fizično zidati ... vsak počne svoje in vsi skupaj pridejo do rezultata. Mislim pa, da je čisto politično korektno priznati, da imajo inženirji in zdravniki zahtevnejši študij in bolj odgovorno delo kot zidarji in medicinske sestre.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
kinana
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 2. 2009
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a kinana » 03. Apr. 2009 23:12

mystik napisal/-a:
kinana napisal/-a:KAM GREŠ POGLEDAT DA VIDIŠ RAZPIS ZA 2009??sem že ful googlala pa nč ne najdem :D

http://www.vpis.uni-lj.si/

10 preveč nas je.

50 mest, 60 prijav.

:D hvlaaa
Poison Girl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Poison Girl » 04. Apr. 2009 12:58

Pravo ma 200 preveč vpisanih! :?
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 04. Apr. 2009 12:59

Pri nas je bilo enako, ampak če računaš vsaj na kakšnih 70 pik, ne bi smelo biti težav.
Poison Girl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Poison Girl » 04. Apr. 2009 13:02

^^To bi že mogla dobit, upam pa da se mi ne zalomi pr nemščini in mislim da bom tud prav dobra letos.
anca_kk
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anca_kk » 04. Apr. 2009 13:18

na predšolski vzgoji tudi letos naval :? upam, da mi uspe!
Uporabniški avatar
La_Stella
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a La_Stella » 04. Apr. 2009 14:24

Jaz si pa lahko "privoščim", da bom prav dobra po uspehu, ker na upravi ni navala (vsaj na UNI ne). :D No, saj mi itak letos ne bi zneslo, da bi bila odlična, ker je krivulja v zadnjih dveh mesecih šla bolj dol. Važno je samo še to, da kar se da dobro opravim maturo. :)
Resnica ni plenica, vendar marsikomu smrdi.
lia7bibi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lia7bibi » 04. Apr. 2009 14:37

La_Stella napisal/-a:Jaz si pa lahko "privoščim", da bom prav dobra po uspehu, ker na upravi ni navala (vsaj na UNI ne). :D No, saj mi itak letos ne bi zneslo, da bi bila odlična, ker je krivulja v zadnjih dveh mesecih šla bolj dol. Važno je samo še to, da kar se da dobro opravim maturo. :)

brez zamere vsem "upravnicam" sam zakaj greš s tako dobrim uspehom,ocenami na upravo? :eek: to je faks "drugih in tretjih želja" ker je ponavadi brez omejitev.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]