kam ste se vpisale?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
kiny napisal/-a:Ma itq tej temi ne bomo pršli do zaključka, ker vsak misli svoje. Tko da je vseeno če se o tem neha razglabljat.
Pač mene še noben post ni prepričou glede tega da bi mislila drugače in me vrjetno tut ne bo. Ker tut vem da gimnazija ni toook zlo težka kot se pa kle o temu piše, pa čeprou vem da me boste gimnazijke zdej zart te moje izjave napadle.
Saj ni fora v težavnosti gimnazije, ampak v naboru predmetov. Frizerska je lahko še tako zajebana, pa ti ne da podlage za študij matematike, pa če se razpočiš glede te izjave.
-
kiny - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 8. 2007
- Kraj: over the rainbow
jullia_ zakaj bi se razpočla? Nism pač omenjala da bi frizerska šla študirat matematiko..mislm kr neki..govorila sm o zdravstvu..to je pa že mal bolj logično kot pa frizerska in matematika, pa če se razpočiš zart te moje izjave
- lia7bibi
- Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 9. 2007
jullia_ napisal/-a:A upa it kdo zdravnikom povedat, da so v bistvu samo malo bolje usposobljene medicinske sestre?
tale me je pa nasmejala do konca
ja drgač pa jz študiram medicino,in ne mislm ničesar komentirat kr se pač enim ne da razložit,pojasnt da zdrav.tehniki nimajo kej delat na medicini,če pa nardi splošno maturo IN zbere dost točk za medicino pol pa itak več ne govorimo o zdrav.tehniku (al kaj so pač tisti k končajo zdravstevno) ampak o gimnazijskem maturantu
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
jullia_ napisal/-a:..Evelyn.. napisal/-a:...ker navsezadnje znanje matematike, kemije in fizike popolnoma nič ne pomaga pri medicini.
Ena boljših izjav v tej temi. Svaka čast.
Ja res, pacient bo crkoval zaradi notranjih krvavitev, odrezanega uda, infarkta ali kake druge ZDRAVSTVENE TEŽAVE in zdravnik mu bo s pomočjo integralov, potenc, množenja, deljenja, geometrije, izračuna gravitacijske sile njegovega telesa pri padcu s 100m in uporom vetra 50km/h, formulo za blbalalabalaba kislino in shemo molekul- pomagal prebroditi njegov problem in pacient bo ŽIV IN ZDRAV! Edino kar ma en mali mišji rep veze je mogoče kemija pa še to ne, ker ne ne izdelujejo zdravil temveč se samo napiflajo sestavo in predpisujejo. O biologiji pa prej ni blo govora(se nanaša na drug odg.).
Gimnazijc bo en drek vedel o zdravstvu medtem ko bo nekdo z zdravstvene že dokaj poučen, seveda pa se gre tu za znanje pisanja kontrolne naloge ter esejev kaj ne! Zato pa mamo tako zdravstvo.
In nevem kako vam še kr ni jasno, da lahko nekdo "pobegne" s frizerske, nrdi + dva(ko se že govori o frizerski wtf, se mi zdi mal velik drastična sprememba) ali pa nekdo s srednje šole 4leta NAREDI PETI PREDMET ISTE GIMNAZIJSKE TEŽAVNOSTI IZ MATEMATIKE, KEMIJE, BIOLOGIJE, FILOZOFIJE, whatever in je na koncu iz ZNANJA TEGA PREDMETA, KI GA RABI ZA FAKS popolnoma IDENTIČEN dijaku iz gimnazije. Ostali predmeti so irelevantni če tega faks ne zahteva.
Zadnjič spremenil ..Evelyn.., dne 03. Apr. 2009 17:39, skupaj popravljeno 1 krat.
It was forever..but it didnt last long..
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
^^ Mal si poglej vsaj predmetnik medicincev, pa boš vidla kako pomembno je znanje zgoraj napisanih predmetov. Pa tudi skriti so v ostalih predmetih.
In kaj bo tisti z zdravstvene znal več? Kako nekoga umit? Kako mu kri vzet? Kako ga povezat? za take stvari so medicinske sestre, ne pa zdravniki.
In kaj bo tisti z zdravstvene znal več? Kako nekoga umit? Kako mu kri vzet? Kako ga povezat? za take stvari so medicinske sestre, ne pa zdravniki.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
*mala* napisal/-a:^^ Mal si poglej vsaj predmetnik medicincev, pa boš vidla kako pomembno je znanje zgoraj napisanih predmetov. Pa tudi skriti so v ostalih predmetih.
Znova blebetanje o znanju, piflariji. Medtem ko praktičnega dela nihče ne omenja, zdravniki v svojem poklicu torej niso v praksi temveč v teoriji? dej no. In ja, luštno mnenje maš, res sestre samo umivajo tvoje iztrebke in scavnico.
It was forever..but it didnt last long..
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
..Evelyn.. napisal/-a:*mala* napisal/-a:^^ Mal si poglej vsaj predmetnik medicincev, pa boš vidla kako pomembno je znanje zgoraj napisanih predmetov. Pa tudi skriti so v ostalih predmetih.
Znova blebetanje o znanju, piflariji. Medtem ko praktičnega dela nihče ne omenja, zdravniki v svojem poklicu torej niso v praksi temveč v teoriji? dej no. In ja, luštno mnenje maš, res sestre samo umivajo tvoje iztrebke in scavnico.
Nisem rekla, da samo to počnejo! Tudi pa. Poznam ene par jih z zdravstvene, ki skoz jambrajo glede tega.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
kiny napisal/-a:Aha pa sm ga res spregledala, oprosti.
No torej to pomeni, da so vas na gimnaziji že pri biologiji, kemiji, fiziki, matematiki učil kako se s tem dela v medicini da potem samo nadaljuješ svoje znanje?
Mene so en mišji drek kemije naučili v gimnaziji (krivo je bilo pomanjkanje interesa z moje strani).
Z nadgradnjo znanja je bilo mišljeno to, da je v prvih letnikih MF kemije ogromno, predavanja pa se ne začnejo z alkani, alkini,... ker se pač predvideva, da študenti to znajo.
Evelyn, mene je zmotilo predvsem to, da si med znanja, ki jih bodoči zdravnik ne potrebuje, vključila kemijo. Kot da je za zdravnika dovolj, da ve, kje ledvica leži, kar je pa pod nivojem organa, pa v bistvu ni pomembno.
Klinc, po tej logiki grem pa lahko tudi jaz noge amputirat. Rezat znam, kri bo pa nekdo s srednje zdravstvene, ki ima ustrezno znanje, ustavil.
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Evelyn ti rahlo preveč posplošuješ. Maš zdravnika nevrokirurga, pa maš zdravnika psihiatra. Pr enem je mogoče mal bol pomembno praktično znanje, pri drugem teoretično, vendar morta oba znat medicino. Ne vem, kam bi ti vtaknila nižje medicinske sestre, saj je povsem jasno, da ne posedujejo niti trohico znanja nevrokirurga al pa psihiatra.
-
skuštranka - Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 3. 2008
Ene tukaj gor ste pa res vso pamet sveta pobrale
Glej kdor je sposoben itak lahko pride na medicino, tudi z zdravstvene. Če ma voljo in pamet komot nardi gimnazijsko maturo. Kdor pa ni pa naj bo pač tehnik al diplomirana sestra. Tak, da niso nič prikrajšani. Sam take z srednje zdravstvene lahko z baterijo na medici iščeš Očitno le niso toliko pametni in z znanjem podkovani.
Glej kdor je sposoben itak lahko pride na medicino, tudi z zdravstvene. Če ma voljo in pamet komot nardi gimnazijsko maturo. Kdor pa ni pa naj bo pač tehnik al diplomirana sestra. Tak, da niso nič prikrajšani. Sam take z srednje zdravstvene lahko z baterijo na medici iščeš Očitno le niso toliko pametni in z znanjem podkovani.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov