kam ste se vpisale?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 02. Apr. 2009 16:15

Matr primitivizm na višku, se vidi inteligenca z gimnazije ja :D sicer je pa poklicnih šol veliko, ne samo frizerska ;)
In ne nebom se pojedla zrd tebe, se boš ti, ko neboš sprejeta na faks, jaz pa OOOH s poklicno maturo :*
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tanchii » 02. Apr. 2009 16:21

Primitivizem, itak :)
Dejstvo je, da so zadeve na gimnazijah pač na višjem nivoju kot na poklicnih šolah, če je to za tebe primitivno, pa je to tvoj problem ane :)
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 02. Apr. 2009 16:22

No dej, če neveš kaj označujem za primitivizem bodi tiho. Tle se gre striktno za način pisanja, samohvale in zaničevanja drugih.
In res, moj problem, kot je problem vaš, da je letos tako sprejemanje dijakov kot način študija drugačen in namesto, da bi same poskrbele za svojo rit in glede na to, kako ste pametne, da ste na višjem nivoju potem boste pa že zmogle bolje pisat maturo kaj? S takim odnosm je pač jasno, da ste vase nesigurne(čeprav tista babnica tam gor tako blebeče sebi v prid, da sama sebi v rit leze pa skoz usta ven) in da se bojite konkurence. Če ste tako prepričane v svoje boljše sposobnosti nebi smelo biti pritožb na dijake s poklicne, ki so itak zgube, ker so imeli drugačno perspektivo v osmem razredu kot ve, geniji.
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *skokica* » 02. Apr. 2009 16:27

Ma vi ste koke! Imam narejeno gimnazijo, pa vas res ne razumem, zakaj je porebno to zaničevanje ljudi iz poklicnih šol. Ja, sigurno je gimnazija težja, če je pa punca pri 14ih mislila, da želi biti šivilja/cvetličarka/frizerka (you get the picture), pa to še ne pomeni, da ste vi perle iz gimnazij oh in sploh bolj inteligentne. Inteligenca je veliko več kot napiflati se par strani iz knjige. :wink:
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 02. Apr. 2009 16:29

..Evelyn.. napisal/-a:No dej, če neveš kaj označujem za primitivizem bodi tiho. Tle se gre striktno za način pisanja, samohvale in zaničevanja drugih.

..Evelyn.. napisal/-a:premagala posrane gimnazijce

..Evelyn.. napisal/-a:pa so en drek pametnejši ali razgledani(kot si zamišljajo)

..Evelyn.. napisal/-a:angleščina je vedno imela preveč preponetnih dijakov

Sama seb kontriraš. Al pa sebe tud označuješ kot primitivizem?

In jaz verjetno BOM sprejeta na faks, navsezadnje bom imela okoli 90 pik. I guess več od tebe, kljub temu, da mam jst integrale, ti pa ne. Pa lahko limaš ":*" in podobne otročarije kokr hočeš :)
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a tanchii » 02. Apr. 2009 16:31

Zadihaj najprej in se malo umiri.
Citiraj, kje je kdorkoli rekel, da ste zgube :D

Dobro za njo, če je prepričana v svoje sposobnosti ane? Drugače se je brezveze vpisovati na take šole :)
In nihče ne pravi, da bo pisal maturo boljše, ker je na gimnaziji, pravim samo, da je gimnazija pač težja, tako pač je, zdaj pa se lahko na trepalnice postaviš ;)
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 02. Apr. 2009 16:35

Sončk poglej svoj prvi post potem pa moje odgovore ;) žal sem navajena idiotizmu odgovarjat z idiotizmom. Tle se pa vsaj z moje strani konča, ker se mi res neda ubadat s takimi stvarmi, the best of luck to you in tvojim 111111000000000 pikam, ker ti itak nakoncu v življenju nebodo nič pomagale, ker si na nivoju __.

In seveda tanchii, gimnazija je težja, citiraj ti mene kjer sm rekla, da ni. Ampak niti slučajno to ne pomeni, da dijak s poklicne gimanzije nebi bil sposoben opravit, samo zato ker je vpisan na "lažjo" šolo(sicer pa tukaj nadomeščajo druge predmete strokovni predmeti veš?). In sistem zdaj pač je tak in kot sem že napisala, če bi bile tako prepričane vase nebi imele dijakov s poklicne mature za konkurenco.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 02. Apr. 2009 16:43

Tle sploh ni fora v inteligenci, noben ni reku, da smo bl pametni :roll: fora je v sistemu, ki izenač dve maturi različnih težavnosti. Seveda potem Evelyn začne spet (kot se mi zdi že v eni drugi temi) s svojimi izpadi o omnipotentnosti gimnazijcev. Ja sori, mene mot, če bo kdo, ki ima manj znanja, prišel lažje na faks. Ne pravim pa, da so manj inteligentni, tut moj brat je hodu na vegovo in vem, kok se je drku, ampak ne hodjo pa zdej vsi poklicni tja in večinoma jim je rahlo bolj z rožicami postlano kot pa nam - zato je bil tudi do zdaj sistem tak kot pač je bil, pravičen.
Uporabniški avatar
Jagoda_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 10. 2005
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Jagoda_ » 02. Apr. 2009 16:52

um...jaz bi nekaj vprašala. Jaz mam na drugem mestu napisano umetnostno zgodovino+ geografijo na tretjem pa medijske študije kp. V primeru, da nisem sprejeta na arhitekturo pa sem sprejeta na drugo in tretjo željo se lahko vpišem namesto na drugo na tretjo željo ? je to mogoče ? kr res nebi geo+um. zgo študirala :/
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 02. Apr. 2009 16:55

Mogoče se strinjam s tem, da bi omejitve morale bit drugačne oziroma merila za sprejemanje gimnazijcev ter tistih s poklicno. Navsezadnje nikjer nisem rekla, da gimnazija ni težja od poklicne, ampak tud to ni fer, da so dijakom, ki so se očitno napačno odločili za poklicno šolo, preprečili študirat karkoli drugega razen sorodne poklicne smeri(čist iskreno, je to moja najslabša odločitev bla v življenju, da sm se odločila za poklicno, ker sm dokaj hmal zvedla da bom prikrajšana in tud sm še vedno(nisem vpisana na smer, na ktero bi prvotno želela it, ker vseeno ne sprejmejo poklicne)). Sicer pa npr. tvoja smer Angleščine morajo dijaki poklicne mature popolnoma isto angleščino opravit na gimnazijskem nivoju kot ti, tako da ste na koncu z znanjem angleščine na popolnoma istem mestu, tud jaz bom opravljala peti predmet, ki ga rabim na gimnazijskem nivoju za vpis na faks. Drugače mi nebi preostale druge, kot visoke šole, ki pa pač niso zame.
Vglavnem, ja, samo ni pa potrebno takega zaničevalnega odnosa do tistih s poklicno, če si prepričana vase, fino, boš nrdila, samo če bo omejitev in bodo dijaki s poklicne, bodo sigurno na istem nivoju kot ti saj opravljate maturitetni predmet iste težavnosti.
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a tanchii » 02. Apr. 2009 16:59

Saj ni tukaj samo angleščina.
Ne zaničujem nikogar, ampak na vseh poklicnih šolah pač ne dobiš ustrezne izobrazbe (npr. na področju fizike, kemije, matematike) za določene fakultete.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 02. Apr. 2009 17:04

..Evelyn.. napisal/-a:Mogoče se strinjam s tem, da bi omejitve morale bit drugačne oziroma merila za sprejemanje gimnazijcev ter tistih s poklicno. Navsezadnje nikjer nisem rekla, da gimnazija ni težja od poklicne, ampak tud to ni fer, da so dijakom, ki so se očitno napačno odločili za poklicno šolo, preprečili študirat karkoli drugega razen sorodne poklicne smeri.

Ja no hvala bogu, da se strinjaš. Sej na to sm jezna, da niso drugačne omejitve in niso drugačna merila, ampak so ns kr vse skupi vrgl. Sicer je pa za tiste, ki so hotl it študirat kj drugega, obstaju zastonj maturitetni tečaj, po katerem greš lahko študirat karkoli.
Uporabniški avatar
^cherry^
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ^cherry^ » 02. Apr. 2009 17:05

Jagoda_ napisal/-a:um...jaz bi nekaj vprašala. Jaz mam na drugem mestu napisano umetnostno zgodovino+ geografijo na tretjem pa medijske študije kp. V primeru, da nisem sprejeta na arhitekturo pa sem sprejeta na drugo in tretjo željo se lahko vpišem namesto na drugo na tretjo željo ? je to mogoče ? kr res nebi geo+um. zgo študirala :/

Če maš dovolj točk za drugo mesto pol si sprejeta na to. Če pa nimaš dovolj točk za drugo pol pa pride v poštev tretja. Ne moreš si pa neki zmišljevat.
Uporabniški avatar
^cherry^
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ^cherry^ » 02. Apr. 2009 17:05

...
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 02. Apr. 2009 17:25

tanchii napisal/-a:Saj ni tukaj samo angleščina.
Ne zaničujem nikogar, ampak na vseh poklicnih šolah pač ne dobiš ustrezne izobrazbe (npr. na področju fizike, kemije, matematike) za določene fakultete.

Zato pa morajo dijaki s poklicne opravit predmet, ki ga grejo študirat na gimnazijskem nivoju.

Anyhow, naprej s "kam ste se vpisale".

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov