Kam naprej
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- underdogy
- Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 8. 2008
http://www.vpis.uni-lj.si/vpis/razpis/razpis_2009_ul.pdf
tukaj so pogoji
http://www.fsd.si/ to je pa sola
tukaj so pogoji
http://www.fsd.si/ to je pa sola
-
crapY - Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 8. 2008
- Kraj: Ljubljana
Mene zanima, kaj pa če si na ekonomski pa si 4letnik, in pač te ekonomija nezanima tok, uglawnm pač ful me medicina zanima in bi hotla bit medicinska sestra al pa kej z medicino povezanga. Sam fora je d nism hodila na zdraustveno..A mam kej šans d bi bla med. sestra ?
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Medicinska sestra si, če imaš narejeno zdravstveno. Če študiraš pa medicino, pa karkoli glede dohtarjev.
Pa punce, k vam v šoli nč ne povejo? Kakšna socialna delavka, kdorkoli no...
Pa punce, k vam v šoli nč ne povejo? Kakšna socialna delavka, kdorkoli no...
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
izzie - Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 7. 2008
- Kraj: Prekmurje
Greš pa lahko na visoko zdravstveno, ampak potem opravljaš tečaj, ker pač nimaš srednje zdravstvene - za medicinsko sestro to.
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
-
kizzy - Komunikatorka
- Na forumu od: 9. 3. 2007
neznanka jst bi pa mogoče takole predlagala:
- socialno delo: najbrž nekoliko lažja pot če greš res +2 in 5.predmet na poklicni maturi, kar ti bo omogočilo vpis
- medicina: če si res res želiš in si 100% prepričana da zmoreš, si sposobna in pripravljena se veliko učit pa predlagam da greš zdj takoj po 3letni na maturitetni tečaj, ki ga verjetno zaradi zaostanka, primanjkljaja snovi ne boš naredila v 1 letu ampak 2, vendar boš v primerjavi če bi šla na +2 s poklicno "pridobila več", ker boš v tem primeru prišla iz 3letne do splošne mature v enakem času
poznam kr neki ljudi ki so s 3letne pršli na maturitetnega (tud sama sem hodila), ga sicer z malo več muke naredili se vpisali na uni in danes čist uspešno zdelujejo in sledijo svojim sanjam (mogoče je edin medicina res mal hud preskok) ... je pa to kr tehtna odločitev, ker poznam pa tud par ljudi k so zarad takih visokih ciljev vrgli stran 2-3 leta, na koncu obupali in se vpisali na 2letn fax al pa še to ne in se potem po glav tolkl zakaj tega niso nardil že prej ... tko da res oceni svoje sposobnosti in razmisli kaj si pripravljena za svoje sanje naredit
na poti ti želim velik uspeha!
- socialno delo: najbrž nekoliko lažja pot če greš res +2 in 5.predmet na poklicni maturi, kar ti bo omogočilo vpis
- medicina: če si res res želiš in si 100% prepričana da zmoreš, si sposobna in pripravljena se veliko učit pa predlagam da greš zdj takoj po 3letni na maturitetni tečaj, ki ga verjetno zaradi zaostanka, primanjkljaja snovi ne boš naredila v 1 letu ampak 2, vendar boš v primerjavi če bi šla na +2 s poklicno "pridobila več", ker boš v tem primeru prišla iz 3letne do splošne mature v enakem času
poznam kr neki ljudi ki so s 3letne pršli na maturitetnega (tud sama sem hodila), ga sicer z malo več muke naredili se vpisali na uni in danes čist uspešno zdelujejo in sledijo svojim sanjam (mogoče je edin medicina res mal hud preskok) ... je pa to kr tehtna odločitev, ker poznam pa tud par ljudi k so zarad takih visokih ciljev vrgli stran 2-3 leta, na koncu obupali in se vpisali na 2letn fax al pa še to ne in se potem po glav tolkl zakaj tega niso nardil že prej ... tko da res oceni svoje sposobnosti in razmisli kaj si pripravljena za svoje sanje naredit
na poti ti želim velik uspeha!
- anca_kk
- Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 11. 2007
crapY napisal/-a:Mene zanima, kaj pa če si na ekonomski pa si 4letnik, in pač te ekonomija nezanima tok, uglawnm pač ful me medicina zanima in bi hotla bit medicinska sestra al pa kej z medicino povezanga. Sam fora je d nism hodila na zdraustveno..A mam kej šans d bi bla med. sestra ?
seveda maš šanse. ko narediš poklicno maturo se vpišeš na zdravstveno smer zdravstvena nega, in ko končaš si diplomirana medicinska sestra. res pa še moreš narediti tečaj, ki ga je že omenila izzie. samo to ni velik problem, v začetku študija to opraviš (zdaj ne vem ali traja 2 ali 1 teden)
-
izzie - Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 7. 2008
- Kraj: Prekmurje
^^ V Mb je 80 ur oz. 2 tedna, za Lj ne vem. Imaš pa v Lj na izbiro več smeri, malo se pozanimaj.
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
-
kiny - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 8. 2007
- Kraj: over the rainbow
crapY napisal/-a:Mene zanima, kaj pa če si na ekonomski pa si 4letnik, in pač te ekonomija nezanima tok, uglawnm pač ful me medicina zanima in bi hotla bit medicinska sestra al pa kej z medicino povezanga. Sam fora je d nism hodila na zdraustveno..A mam kej šans d bi bla med. sestra ?
Za medicinsko sestro nrdis loh tko, da recimo nrdiš svojo maturo ekonomsko, pol pa nrdis prekvalifikacijo in nrdis se par izpitov iz pač zdravstvenega tehnika odpišeš njihovo maturo in to je to.
Lahko pa se vpišeš v kakšno višjo ali visoko zdravstveno.
Za medicinsko fakulteto pa rabiš met splošno maturo, tko da greš eno leto na maturitetni tečaj in to je to.
Live your life like you want
-
kiny - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 8. 2007
- Kraj: over the rainbow
neznanka napisal/-a:Ja sem prebrala zdaj vaša mnenja če vas prov razumem se moram vpisati (to govorim za socialno delavko) +2 sam katero smer tega nisem razumela in potem ko naredim +2 kam pa potem naprej da bom uradno socialna delavka.
Tm si napisala da si smer kuhar nrdila. No pol greš pa +2 še navem da boš gostinski tehnik, a vam u šoli nč niso razložil da se loh upišete plus dva?
No uglavnem pol pa nrdiš poklicno maturo in si izbereš en 5 predmet na maturi, katerega pač zahteva šola oziroma visoka socialna šola. In če si sprejeta si, če nisi pa pač nisi.
Ampak najorej morš met nrjeno maturo...zaključni izpiti niso dovolj.
Live your life like you want
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov