Kaksen bi bil dober sef?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

ded
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ded » 22. Nov. 2005 15:09

Za tiste, ki ze sluzbujete, me zanima kaksno mnenje imate o dobrem sefu? Lahko tudi napiste slabe lastnosti, ki naj jih ne bi imel.

Torej, kaj potrebuje dobri sef? Kako deluje dobri sef?

LP
Uporabniški avatar
metron
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 12. 2004
Kraj: LjUbLjAnA

Neprebrana objavaNapisal/-a metron » 22. Nov. 2005 15:49

-iznajdljivost, znanje vodenja, pogum, poštenost, razumevanje
-da na podrejene ne gleda zvrha, vendar da ohrani avtoriteto in spoštovanje
-ustvarja kolektivni duh (ala človek organizacije v omiljeni verziji), hkrati pa pusti, da se delo zaključi znotraj vrat firme
-stimulira uspešno delo in se losa bluzačev
-kdaj časti kako pijačo vsem
Tko nekak...
Uporabniški avatar
CorfuGirl
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 9. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a CorfuGirl » 22. Nov. 2005 17:55

*Dober odnos do podrejenih
*Mora se znati postaviti za svoje
*Oseba kateri lahko zaupaš
*Oseba ki ti je lahko tudi prijetelj

Moram pa povedati da imam zelo dobrega šefa in je res najboljši od vseh ki sem jih imela.Kakšni pa so vaši??
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 23. Nov. 2005 1:57

...
Zadnjič spremenil kr.ena, dne 02. Jan. 2009 22:17, skupaj popravljeno 1 krat.
Applebitecc
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 12. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Applebitecc » 23. Nov. 2005 8:13

Najbolj pomembno je, da je strog/dosleden ampak fer. :)
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 30. Jul. 2006 14:47

------
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 30. Jul. 2010 10:29, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 30. Jul. 2006 16:05

Applebitecc napisal/-a:Najbolj pomembno je, da je strog/dosleden ampak fer. :)

to ja :)

da razume da bi rad vzel pol dneva dopusta recimo, da se trudi tudi on/a za dobro vzdušje v pisarni, ampak da ima vseeno neko distanco. pa da zna pohvaliti za dobre dosežke.

takega šefa ali šefice še nisem imela :?
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 30. Jul. 2006 17:16

Mislim da mora bit predvsem človeški in razumet ljudi s katerimi dela. Tudi se mi zdi da mora obdržat določeno distanco in ne sme favorizirat posameznih delavcev.
Uporabniški avatar
cosmy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cosmy » 30. Jul. 2006 18:03

Moj je čist paničen (delam zdej en teden). Vsako stvar mi 3x pove, ker če zajebam, zajebam celo firmo, bla bla bla... pa skoz kliče sodelavke in preverja, če sem prou naredila... Ja pi*** kok pa je težko škatle porazdelit po številkah, pa nanje artikle nalimat????
Peek-a-boo!
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 31. Jul. 2006 1:24

šefe?hja po mojem mnenju more bit korekten do strank in podrejenih,more znat sodelovat v teamu, imeti more primerno znanje za poklic ki ga opravlja-ampak ne samo šolo, ampak znanje znanje!
More se potegnt za svoje delavce in jim pomagat v stiski, plačila morjo bit redna in točna, nesme zahtevat od delavcev nemogočega, more imet sposobnost vodenja.kar res nimajo vsi, more znat ločit med malco in delovnim časom-kar nekateri ne, more bit fer, neglede na vse, ne sme bit rasist in drugačen do drugih narodnosti, svojega dela naj ne prelaga na druge,naj dela kot delavci-ne pa da tri ure kavico pije, ne sme paničart in delat iz muhe slona ipd...

a sploh obstaja takle šef? :roll:
petelin
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 5. 2005
Kraj: Odvisno od števila sončnih peg

Neprebrana objavaNapisal/-a petelin » 31. Jul. 2006 7:38

dobr sef...

ja po moje so vgradni (tak fajn vsidran v tla/steno) boljši kot ne-vgradni. jih je težje odnest. če pa je že nevgradni, naj bo konkretno težek. tak 500kg je minimum. dobra fora je če cgradnega vgradiš v tla pa skriješ pod predprogo. sicer klasično in predvidljivo, a ima nek šarm.

pa dobr je če je od kake priznane firme (na primer un ko so ga imeli pri braniacsis al mythbusterjih). pol je še dobr da je na kombinacijo ključa in kode. pa če je kodna ključavnica elektronska, je dobr da ima zajetn lasten vir energije (mal sux če ne morš odpret ko zmanjka elektrike).

edino res veliko vprašanje je glede mehanizmov, ki omogočajo odpiranje, če si pozabil kodo. sicer so dobri, če si pozabljiv, toda problem je, če jih pozna še kdo drug razen osebe, ki je za to pooblaščena.

in res ne vem, zakaj vsi nekaj lapate o šefih, ko je pa vprašanje o sefih :twisted:
AtomicKitty
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a AtomicKitty » 31. Jul. 2006 7:44

moj šef je SUPER..nimam besed....niti ene kritike!
torej:
- ko ti poda delo ( pri nas se dosti dela v timu) ti zna jasno in podrobno razložit kako bo delo potekalo, kaj boš delal, koliko časa imaš na razpolago itd itd
- sprejema kritike in če so dobre in upravičene jih tudi upošteva
- vedno pravi da šef nima zmerja prav in da se mora prisluhniti podrejenim
- je več kot dovolj izobražen za svojo pozicijo
- za svoje podrejene se postavi in takrat postane lahko tudi pasji kot je nekdo že napisal
- zna biti tudi bolj privat in dostikrat povpraša recimo mene najbolj kako so mi šli izpiti, s kok sem naredila, kakšne cilje imam za naprej glede šolanja, šihta, itd itd

skratka - pred njim sem imela že druge šefe in vsi so bili bolj tko tko...nič jih ni brigalo...ta je pa res FACA in zasluži ves :respekt:
Uporabniški avatar
GloR-Red
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a GloR-Red » 18. Jul. 2008 16:01

dobr šef more bit ustrezno študiran za svoj položaj, more poznat imena usaj čimveč delouceu - to pomen bolše razumevanje in delouc vid da mi ni useen zajnga, more bit prjazn in primoran usaj poslušat ideje podrejenih, pomembno je, da imata z delaucem spoštujoč odnos en do druzga. kar je pa sploh dobr je pa to, da greš kadrkoli lahko h nemu po nasvet in te ne gleda postran če si želiš nouga znanja
Love yourself. Be fatal.
Uporabniški avatar
Peony
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Peony » 18. Jul. 2008 17:05

~NIA~ napisal/-a:hm.. no ja.. dobr šef..
nevem kašno izobrazbo in pristop ma moj šef (delam v restavraciji) ampak je totalno najbolši.. povedu mi je use kako se zajebe inšpektorja če pride pa tko.. koristni nasveti..

no in dons je pr men party doma (homealone ja) in sm zjutri delala pa pride šef.
js: a je merkator še odprt?
šef: sam do 11ih je biu, zakwa?
js: ma rabla bi mal pjače ka mam žurko dns..
šef: sej loh tle uzameš
js: ok, pa bom jutr novo kupla
šef: ma..sej je polno skladišče, ti kr pober pa ni treba nč nazaj prnest

i love him!! :P

Si predstavljaš, da bi naslednji dan prišla inšpekcija in bi hotela videti koliko pijače je vnešeno v računalniku in koliko jo je dejansko v skladišču? ;)
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 20. Jul. 2008 19:53

Peony napisal/-a:Si predstavljaš, da bi naslednji dan prišla inšpekcija in bi hotela videti koliko pijače je vnešeno v računalniku in koliko jo je dejansko v skladišču? ;)

Če pride inšpekcija, bojo vedli, kdo jih je zašpecu :wink:

Dobr šef...Ja no...moj je fajn...
Je mlad (dobro...dokaj mlad, je pa zelloooo mlad po duši :D ), strog, ko je treba, pomaga, ko je treba, razloži, če česa ne znam, zahteva svoje, se zna pohecat (in to dostikrat), sprejme tudi moje mnenje; ko nimava dela in je on ravno pri meni, se igrava špljake ali kalčeto (namizni nogomet), golf :D ... Imam pa vseeno do njega neko spoštovanje...
Včasih pride k meni slabe volje, pa se kar hitro spremeni (reku je, da ne more spravljat negativne energije name, ker sem pridna :tach: ), in je čez par minut že cel nasmejan...

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov