Kako ste prišli do službe?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 19. Jan. 2010 22:54

Javila sem se na razpis. Potem je sledil razgovor in sem bila izbrana izmed kandidatov. Nisem imela nobenih vez.
Uporabniški avatar
Mimi123
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 6. 2009
Kraj: *somewhere over the rainbow*

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi123 » 19. Jan. 2010 23:36

prvo delo sm si sama zrihtala, poklicala sem tja in rekla: slučajno iščete koga za delat? pa je rekla ja :D
drugo delo je blo pa tko, da sm zamenjala kolegico, ki je nehala delat.
Ut ameris, ama...

“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
sunset21
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sunset21 » 20. Jan. 2010 19:31

ana27 napisal/-a:Javila sem se na razpis. Potem je sledil razgovor in sem bila izbrana izmed kandidatov. Nisem imela nobenih vez.

nekaj takega, je bilo tudi pri meni.
bila je odskočna deska. in trenutno ni nč pametnega in boljše ponudbe kot je ta.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 13. Jul. 2011 10:38

En zanimiv članek (ki sicer ne vem, če spada lih v to temo):

Nora vprašanja slovenskih delodajalcev na razgovorih
nivea9
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nivea9 » 03. Avg. 2011 11:35

Javila sem se na razpis. Sledila sta dva razgovora. Imela sem srečo in bila izbrana, ker sem najbolj ustrezala. Vez nisem imela. Pišem o redni službi.
Nivea
Uporabniški avatar
Atonka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Atonka » 11. Avg. 2011 14:15

Jaz sem prišla na priporočilo prijatlejice in tako se verjetno dogaja skoraj zmeraj, sama ne bi nikoli šla na razgovor, ker to je za mene pranje možganov...
Uporabniški avatar
Leonessa
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 6. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Leonessa » 11. Avg. 2011 16:09

Če ne bi imela priporočila prijateljice, ki dejansko lahko vpliva na to, da se na vrhu odločijo zate, potem bi razmišljala drugače in bi bila srečna, če bi te sploh povabili na razgovor izmed ne vem koliko kandidatov. :wink:
"20 years from now you will be more disappointed by the things that you didn`t do than by the ones that you did do."
Mark Twain
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 11. Avg. 2011 19:20

jz sm se za foro prijavila na razpis preko študenta ko sem videla oglas. itak sem mislila da za brezveze pošiljam ampak sem rekla zgubiti nimam kaj. In sem bila povabljena na razgovor. Bilo je super sproščeno z veliko smeha, tako da sem vedela da bom verjetno povabljena v drugi krog. In sem bila in še preden sva končala razgovor mi je rekel kdaj lahko neham delati v takratni službi in pridem k njim. Sem bila presrečna. No potem ko mi je potekel status so me pa zaposlili za redno.

Torej nobenih vez ampak pure luck...
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 11. Avg. 2011 23:10

Nesanica, a ti si faliran študent? Si mi delovala bolj "ambiciozno"...
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 15. Avg. 2011 1:47

Atonka napisal/-a:Jaz sem prišla na priporočilo prijatlejice in tako se verjetno dogaja skoraj zmeraj, sama ne bi nikoli šla na razgovor, ker to je za mene pranje možganov...
Huh? :gruebel:

Lepo zate sicer, sam nimajo vsi take sreče in dobrih VIP.
Uporabniški avatar
DiNozzo
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 6. 2011
Kraj: Divjina

Neprebrana objavaNapisal/-a DiNozzo » 25. Avg. 2011 5:01

Jaz sem do službe prišel brez zveze...obredel skoraj trimestno številko firm in na koncu mi je dal priložnost sedanji delodajalec. Namreč tudi on ima podobno filozofijo, kako se išče službo -- prideš, se predstaviš in poizkusiš dobit kratko preizkusno delo.
He cannot bury his mistakes in the grave like the doctors/.../He cannot argue them into thin air or blame the judge like the lawyers. The engineer simply cannot deny he did it.

- Herbert Hoover on engineering
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 26. Avg. 2011 20:13

barbie_girl_85 napisal/-a:Nesanica, a ti si faliran študent? Si mi delovala bolj "ambiciozno"...

nevem kje si prebrala da sem faliran študent. sem kar lepo redno študirala na magisterij pa res ne grem ker je to zame izguba časa. sem pa delala peko študenta, prvo službo sem imela že v srednji šoli.
Uporabniški avatar
makovopolje
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a makovopolje » 08. Sep. 2011 7:49

ker sem imela dobro poslovno idejo in sem zelo delovna, sem odprla svoje podjetje in sicer ...

s.p. nisem hotela biti, ker je tko kot pravijo nekaj v imenu nekaj v odgovarjanju z lastnim premoženjem, hja, se je v današnjih časih dobro prej pozanimat, kaj zadeva potegne za sabo, če posel ne uspe kot si zamisliš

da se za osnovni kapital nisem šla zakreditirat pri bankah ali pri znancih, sem enostavno kupila novo podjetje preko agencije, ki prodaja nova podjetja. to pomeni, da sem dobila za 800 eur svoje podjetje, brez da bi morala vplačati 7.500 ustanovitvenega kapitala ... sama sem si izbrala ime podjetja brez obremenilne finančne preteklosti ... in celotna zadeva je bila končana v manj kot 14 dneh. :zustimm:

tako, sedaj sem pa sama svoj šef :tanz:
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 08. Sep. 2011 15:19

reklama...
ampak ko si že tukaj, me nekaj zanima. vi torej ustanovite podjetje in pripravite vso potrebno papirologijo ter ga nato prodate za 800€? res se ne spoznam na ustanavljanje podjetij, vem pa, da je potrebno vsaj 7500€ osnovnega kapitala. In zakaj bi nekdo ustanovil podjete, vplačal osnovni kapital in ga potem prodal za 800€? A nima ta oseba s tem vsaj 6700€ izgube, že zaradi vplačanega osnovnega kapitala? Kje je caka?
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
makovopolje
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a makovopolje » 09. Sep. 2011 8:13

prvič ni reklama - ime agencije sem podala ravno zato, ker lahko iz lastnih izkušenj povem, da ni bilo nobenih težav pri nakupu (novega) podjetja. pri tem mislim na to, da ni šlo za nateg, nobenih prikritih dejstev, nobene finančne preteklosti, nobene zadolženosti podjetja ... ker verjamem, da na današnjem trgu obstaja tudi en kup podjetnikov, ki ti obljubijo vse, nato na tebi zaslužijo, potem pa, ko se ti za vrat vsede kakašna inšpekcija ali davčna, razočaran ugotoviš, da so te ... zame najbolj grozljiva takšna dejanja so, ko so se ljudje, družine! zakreditirali da so si kupili stanovanje, nato se je pa izkazalo, da blok ni v skladu z gradbenim dovoljenjem ... izvajalec in investitor pa ne odgovarjata, ker sta to breme preložila na lastnike ...ampak to je že druga tema

drugič ni caka - oni odprejo novo podjetje s svojim vložkom 7.500, ki jih nato dvignejo in tako tebi prodajo popolnoma 'prazno' podjetje. dejansko si ti nato sam sebi dolžan teh 7.500, za katere pa ni časovnega okvirja v kolikem času bi moral to posojilo vrniti. v bistvu, ko računovodsko ta denar predstaviš kot vračilo dolga sam svojemu podjetju, lahko ta isti denar nato uporabiš naprej za investicije,...

če imaš poslovno žilico, ti tudi računovodstvo ni tuje, a ne :)

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]