Kako ste prišli do službe?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

urszika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 1. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 15. Nov. 2007 1:00

:wink:

Delam po vezah ;D
študent
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 8. 2005
Kraj: Krtina

Neprebrana objavaNapisal/-a študent » 15. Nov. 2007 8:03

Dejte še men en praktični nasvet kako pridt do službe :D
soncek_25
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a soncek_25 » 15. Nov. 2007 8:42

Sedanjo službo sem našla prek salomonca, drugače pa sem iskala na salomoncu, zavodu za zaposlovanje, razne agencije za zaposlovanje, prek veze pa nikoli več. Raje si sama iščem službo.
Uporabniški avatar
*°mermaid°*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *°mermaid°* » 15. Nov. 2007 13:34

študent napisal/-a:Dejte še men en praktični nasvet kako pridt do službe :D

Jah najpomembnejše je, da začneš aktivno iskati oglase kjer ponujajo prosta delovna mesta (na netu, preko oglasev v časopisih, na zavodu, preko znancev,...). Ko najdeš nekaj kar ti ustreza se seveda na to delovno mesto prijaviš in potem narediš izjemen vtis na razgovoru in služba je tvoja :D A ne, kako preprosto? No ko bi le bilo :?

Full pomembno je že kako prošnjo napišeš. Prošnja za delovno mesto naj bo kratka in jedrnata. Ne dolgovezi...napiši samo ključne stvari, omeni samo tisto kar jih zanima. Nekateri zahtevajo samo CV.....kateri je meni ljubši, saj lahko bolj pregledno napišeš svoje dosedanje dosežke.
Pomembno je tudi, da prošnjo napišeš malo drugače. Ne tisto standardno " spodaj podpisani se javljam na razpis...."ampak nekaj v stilu "morda boste v prihodnje potrebovali marljivega sodelavca...."...in nato se opišeš.

Ko si na razgovoru, moraš paziti da nisi čist preveč živčen. To se mi zdi, da jih full odbija. Najbolje je, da si že prej pripraviš odgovore na vsa možna vprašanja, ker tako te ne bodo mogli zmesti, poleg tega boš pustil tudi boljši vtis. Obvezno si poskušaj pridobiti čim več informacij o dotičnem podjetju, ker s tem jih boš še dodatno prepričal.

Seveda je najbolš in najlažje, da ti idealno službo zrihta znanec.....sam, če nimaš vez, moraš pač uporabiti druge alternative, katere pa pomoje tudi palijo :wink:
soncek_25
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a soncek_25 » 16. Nov. 2007 7:27

Jaz prek veze nikoli več nebi delala enkrat mi je znanec zrihtal službo in sem vedno poslušala kak mi je super službo zrihtal, in kak sem jaz njemu dolžna uslugo.... in kakor koli sem naredila zanj sem bila vedno dolžna uslugo, bedno.... Nikoli več. pa enkrat mi je kolegica zrihtala pri nekem njenem frnedu v lokalu pa sploh nisem dobila plačila. Hvala lepa.
lady gumica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lady gumica » 16. Nov. 2007 12:37

Jaz sem pa kar prošnjo poslala v ene par ustanov kjer sem želela delat.Iz ene sem potem dobila vabilo na razgovor in so me kar vzeli. :) .
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 16. Nov. 2007 14:20

soncek_25 napisal/-a:Jaz prek veze nikoli več nebi delala enkrat mi je znanec zrihtal službo in sem vedno poslušala kak mi je super službo zrihtal, in kak sem jaz njemu dolžna uslugo....

Ja to imaš prav... Jaz pa ne bi delala prek vez, ker če bi kaj z*jebala, bi tisti, ki mi je zriktal službo poslušal od delodajalca, kakšno jim je to zriktal, da vse z*jeb*. Raje si sama iščem službo.
You want me to be something I can never ever be.
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 16. Nov. 2007 15:00

Nekaj sluzb prek studenta, eno po vezah...potem eno sm vedla da je kolegica vcasih tm delala pa sm vidla na studentu da iscejo pa sem najprej njo mal povprasala o firmi, vem pa da ni nc klicala glede mene al pa karkol in sm bila tud izbrana med okrog 40 kandidati...zdj to sluzbo sem izvedela od prijateljice da iscejo in sem se prijavila, pa sem jo dobila.

Veze lahko pomagajo...ampak jaz osebno ne bi priporocila nikogar v katerega nimam 100% zaupanja, to sta pa dve moji najboljsi prijateljici in obe sem ze priporocila kdaj in za njiju dam roko v ogenj da sta odlicni delavki itd. Drugih pac ne bi priporocala.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 17. Nov. 2007 11:50

:)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 06. Dec. 2010 17:54, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*SweetGirl*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *SweetGirl* » 17. Nov. 2007 12:34

...
Zadnjič spremenil *SweetGirl*, dne 19. Mar. 2009 9:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Letting him prove
how much he
loves you
is SO today
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 17. Nov. 2007 17:03

Veze al pa naključja. :)

Kako bo pr iskanju "taprave" službe, bomo pa kmal vidl.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 18. Nov. 2007 7:29

Najprej sem delalala 2 leti preko študentskega servisa, potem pa so nam večim ponudili možnost zaposlitve :D in seveda sem sprejela :lach: . Meni je super, na momente pa malo manj super.
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tonja » 18. Nov. 2007 15:21

Dela preko študenta nikoli ni bilo težko dobit.
Prejšnjo službo sem dobila, ker so rabili kader, tako da ni bilo problema.
Službo, ki jo imam sedaj, sem dobila pa na kar zanimiv način. Sem se vozila po Sloveniji malo z avtom, pa vidim tovornjake od te firme. Pridem domov in grem gledat, kje ma ta firma sedež. Se vsedem v avto in se odpeljem na firmo. Tam grem na razgovor, kjer sem najprej šokirala s tem, da nočem delat v pisarni, ampak da hočem voziti tovornjak
:D .
šejla
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a šejla » 18. Nov. 2007 22:55

Js imam tud šroblem glede službe. Ne morm in ne morm najdit prave službe. Delam že 3 lete preko študenta, vndar preko sestrine napotnice, saj js nimam več statusa. Sem ekonomski tehnik in želim si administravnih del. Vndar ker so ključne veze ali izkušnje, nisem te sreče. Ko bi delodajalci vedeli kako zelo si želim službe v administraciji,( da bi se trudla po najboljših močeh, ker vem da je to edino kar me veseli in vem da bi kmalu obvladala), bi me takoj poklicali na razgovor. ŽAlostna sm že, ker nimam velikega dohodka in me je že mal strah kdaj bom dobla normalno službo, saj si to res trenutno želim najbolj na svetu. Ampak ZAKAJ nikol nočejo vzet začetnike?? :( :( :cry:
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 10. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a @smrketka@ » 20. Nov. 2007 17:27

to maš pa ti samo smolo da ne dobiš. jst sm dobila službo, administrativna dela, čist brez karkšnih koli vez, očitno sem se dobro odrezala na razgovoru. tud bla sm brez nekih izkušenj, sm to kr jasno povedala kolk sploh znam, da ne bi blo presenečenj.
jst ti samo svetujem, da če še lahko delaš preko servisa, da redno pregleduješ njihove strani, ker tud jst nism kar takoj dobila, sm iskala vsaj en mesec če ne še več. in ko ti bo kaj všeč, se pozanimaj. določi si neko območje, kjer bi še delala in za to območje išči.
ni hudir, da se nebi enkrat tud zate kej najdl :D pa velik sreče

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov