Kako ste prišli do službe?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Kasiopeja
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 10. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Kasiopeja » 22. Nov. 2011 19:20

Ojej, ta zgornji tip je v celi temi tisti, ki dela problem tam kjer ga ni, jaz v postu T00mike ne vidim nobenega pametovanja, saj je debata tekla v čisto normalno smer, dokler se ni začelo napadanja v stilu izrazov kot so "budala", "spelji se" ipd., kar meni ustvari o taki osebi sliko nekoga, ki ne zna diskutirati na nekem normalnem nivoju.
Saj ne izumljamo nobene tople vode, samo debatiramo, kakšna je stvar v praksi, ne gre se za izpodbijanje čigavega mnenja, dokler ni res zgrešil realne situacije na trgu dela. Malo bolj na izi začnite nekateri jemat kar kdo napiše in se ne vtaknite v vsak j... stavek.
»Pomislite na to, kako težko je spremeniti sebe, in jasno vam bo, kako majhne so vaše možnosti, da spremenite druge.« Jacob M. Braude
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 09. Dec. 2011 15:57

Evo meni je le ratalo, včeraj bila obveščena da sem bila izbrana za službo, juhej. Ampak ok, dokler nimam odtisa svojga parkla na pogodbi še ni uradno, upam pa, da ne bo do kakšnih sprememb prišlo zdaj vmes.

Je bilo pa po klasični poti, brez tako opevanih vez in poznanstev, prijavila sem se na razpis ker sem izpolnjevala pogoje + iskali so moj foh (ja, diploma je tu prav prišla), prišla v ožji izbor za razgovor in teden dni po razgovoru bila obveščena da sem bila izbrana.
brandibelle
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a brandibelle » 09. Dec. 2011 16:01

Čestitam Tearjerker!

Jochie teb se je pa poslabšal .. :roll:
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 09. Dec. 2011 20:31

brandibelle napisal/-a:
Jochie teb se je pa poslabšal .. :roll:

:?: :?: :?:
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 11. Dec. 2011 22:46

Tnx guys :D Čeprav moj namen ni bil da se pridem pokazat, ampak da pokažem da se da tudi po uradni poti in to v teh ''smotanih časih''. Ko sem že skor sama začela verjet v to, da brez tako zvanih vez in poznanstven ne bo nič (še na čudovitem zavodu, kjer delajo same čudovite delavke, ki so ti res pripravljene pomagat :roll: so nam tako pravili), se je le izkazalo da to ni res. Če gledam za nazaj, sem tudi vsa študentska dela dobila čisto preko javljanja na oglase, pa nobenega preko vez.
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 11. Dec. 2011 23:12

^^hvala za tale kanček upanja ;) in čestitke... upam, da je delo tako ki te veseli in da bo čim manj stresno :)
Yada, yada, yada...
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 08. Jul. 2012 10:24

mogoče portal vseeno komu prav pride.

tatianna22 napisal/-a:Živimo v težkih časih, ko se je treba aktivno vključiti v iskanje službe in vsaka pomoč nam pride še kako prav, ne? Res je, da ponavadi pomagajo veze, ampak če jih nimaš, bi morda moja zgodbica prišla prav, vsaj upam:)

No, kot večina drugih, sem pisala prošnje in klicala naokoli, vendar brez uspeha. Dodala sem tudi svoj cv na večje karierne portale, pa v zameno dobila oglase (pa ne za delo). Skoraj sem že obupala, potem pa sem našla družabno omrežje [url]HitroDelo.si[/url], kjer se lahko direktno povežeš z delodajalci. Rekla sem si - ok, ne more škoditi. Tako sem ustvarila profil in glej ga zlomka - v dveh dneh sem dobila kar 4 ponudbe! Na portalu sem malo poklepetala z delodajalci in nato šla na razgovore. Ena od teh ponudb je postala moja nova službica, v kateri uživam.

No, to je moja zgodba o tem, kako se da dobiti službo na malce drugačen način. Hvala portalu [url]HitroDelo.si[/url], da so mi omogočili novo prihodnost!
P.S. Ne, to ni reklama, saj ne delam pri njih, sem pa jim zelo hvaležna, da se trudijo nekaj naredit za brezposelne.

Imaš tudi ti kakšno zgodbo? Povej jo in deli svoje mnenje, da si bodo morda tudi drugi našli službo, tako kot sem si jo jaz.
Uporabniški avatar
Lavriksa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 7. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Lavriksa » 24. Jul. 2012 10:24

Ma splača se bit na mojem delu, na zaposlitvi pa recimo linkedin profil definitivno. CV daj pregledati kakšnemu znancu in vprašaj, če mu je vse jasno, kar zapišeš in izpostaviš v CVju. Pomembno je, da čimveč ljudi ve, da iščeš službo, se pred razgovorom malo pozanimaš s kom, ki koga pozna v firmi (FB, Linkedin je zelo uporaben za dostop do takih informacij) pa seveda se dobro pripraviš na razgovor v podjetju (nekaj info o firmi, številu zaposlenih, kaj počnejo, dosežki, naročniki, vizija razvoja).
Tako nekako je, če nimaš vez. Da se dobit službo, samo moraš vedet kaj lahko ti njim ponudiš.
Suzany
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 6. 2012
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Suzany » 31. Jul. 2012 12:31

Zdej vedno več firm tud na svojih FB straneh objavlja take informacije (SImobil sem že vidla) al pa POP tv na svojih spletnih straneh pa na njihovem FBju, mogoče tud twitterju. Vidla sem za BIbaleze naprimer. Malo je pa tud odvisno od branže pa za kakšne managerske pozicije gledaš bolj na Linkedinu itd.
Lady Blue
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Lady Blue » 31. Jul. 2012 16:47

Fafala sem delodajalcu. Dal mi je višjo plačo od vseh zaposlenih :twisted: se splača

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov