Kako se vklopiti v novo delovno okolje?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 14 prispevkov
• Stran 1 od 1
-
Pontifex Maximus - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 8. 2007
jaz sicer ne delam v administraciji, sem bil pa lepo uveden v svoje delovno mesto.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
jst sicer ne delam v sami administraciji (pol tega, pol druzga), ampak vseeno so me zelo lepo uvedli v celotno delo.Mam tud dela z malim morjem pogodb, tko da morm bit precej uvedena in precej z znanjem o stvareh podkrepljena.
če pa kej ne vem, pa skos sprašujem.Rajš težim, kot pa da narobe nardim.

-
lakeesha - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: domžale
mislm d se če gre za resno podjetje, d si morjo vzet neki časa za uvajanje novincev, k je drugač itaq loh več škode kukr karkol druzga... mene so do zdj v vsaki službi lepo uvajal in nism mela težav s tem... če mi pa karkol še ni blo jasn sm šla pa vprašat... valda neke osnovne zadeve morš vedt...
svetujem ti d če ti karkol ne bo jasn VPRAŠI... s tem tud kažeš neko zanimanje za delo...
svetujem ti d če ti karkol ne bo jasn VPRAŠI... s tem tud kažeš neko zanimanje za delo...

She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
and she didn't say where she was going
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Moja sestra, ki dela v manjšem podjetju, si je od samega začetka morala sama priti na jasno kako in kaj je treba kaj narediti in zakaj tako. Je pa res, da ima tako delo, ko mora iskati kupce in biti zelo aktivna pri raznoraznih izračunih, ker mora vse štimati, skratka iznajdljivost in natančnost pri njenem delu sta več kot dobrodošla. Kako pa je drugje pa ne vem.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
neresnost z njihove strani
Tole zna bit neprijetno.sploh zate, ker imaš na tak način en kup bremena na grbi.jst sicer še nism imela takega uvajanja, da bi me kar tako pustili, se mi zdi pa precej neodgovorno, ker navsezadnje ti neveš vsega brez njihove pomoči in če se kje zmotiš je potem lahko problem.Krivili bodo pa itak tebe na koncu
nevem, delavec da uspešno dela more imeti tudi neko predznanje glede dela ki ga bo opravljal, sploh če je to delo odgovorno.Jst nevem, v taki firmi kot sm jst kjer se sklepa pogodbe si ne smemo privoščit neznanja delanja pogodb, ker samo ena najmanjša stvar pa lahko zjebem ali firmo ali stranko.zato tud pr nas dajo ful na uvajanje in ful na to, da če ne veš prašaša obvezno, bolje kot pa da sam neki po svoje, na koncu jepa rezultat porazen.
mislm, da bi mogla rečt da pač ne veš vsega in če ti lahko podrobnejše povedo in razložijo.al pa sprašuj skos.sploh če maš odgovorno delo.

Tole zna bit neprijetno.sploh zate, ker imaš na tak način en kup bremena na grbi.jst sicer še nism imela takega uvajanja, da bi me kar tako pustili, se mi zdi pa precej neodgovorno, ker navsezadnje ti neveš vsega brez njihove pomoči in če se kje zmotiš je potem lahko problem.Krivili bodo pa itak tebe na koncu

nevem, delavec da uspešno dela more imeti tudi neko predznanje glede dela ki ga bo opravljal, sploh če je to delo odgovorno.Jst nevem, v taki firmi kot sm jst kjer se sklepa pogodbe si ne smemo privoščit neznanja delanja pogodb, ker samo ena najmanjša stvar pa lahko zjebem ali firmo ali stranko.zato tud pr nas dajo ful na uvajanje in ful na to, da če ne veš prašaša obvezno, bolje kot pa da sam neki po svoje, na koncu jepa rezultat porazen.
mislm, da bi mogla rečt da pač ne veš vsega in če ti lahko podrobnejše povedo in razložijo.al pa sprašuj skos.sploh če maš odgovorno delo.
- ichy
- Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 8. 2008
Novo vprašanje
Kako ste se ve vključile v tim sodelavk in sodelavcev? Ste imele na začetku kakšne težave? Ste se takoj znašle in navezale dobre odnose? Jaz imam s tem precejšnje težave. V ponedeljek sem začela s prvo resno službo. Že na sploh se težko vključim v neko novo družbo, zdaj mi je pa še težje. Nisem dovolj samozavesta
Pa itak so že vsi pogrupirani in težko prideš zraven... al pa imam samo jaz tak občutek
Kak nasvet?
lp
Kako ste se ve vključile v tim sodelavk in sodelavcev? Ste imele na začetku kakšne težave? Ste se takoj znašle in navezale dobre odnose? Jaz imam s tem precejšnje težave. V ponedeljek sem začela s prvo resno službo. Že na sploh se težko vključim v neko novo družbo, zdaj mi je pa še težje. Nisem dovolj samozavesta

lp
- galathea
- Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 1. 2006
- Kraj: Ljubljana
Ojla!
Naj te potolažim, vse bo okej. Ti se zdaj ne oziraj toliko na vklopljenost v tim, temveč v to, da boš pri delu čim bolj samostojna in da boš obvladala področje dela. Vklopila se boš že. Vso srečo![/quote]
Naj te potolažim, vse bo okej. Ti se zdaj ne oziraj toliko na vklopljenost v tim, temveč v to, da boš pri delu čim bolj samostojna in da boš obvladala področje dela. Vklopila se boš že. Vso srečo![/quote]
Zivljenje je lepo...
-
small_star - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 3. 2008
- Kraj: made & heaven
Hmm... Jaz sem mogla v timu takoj "plavat". Res pa je, da so me sprejele odlično, če kaj nisem znala oz. vedela, sem vprašala. Vsako stvar so mi pokazale brez vsakega odpora. A vseeno sem ostala zvesta sama sebi. Ko je bil čas kavice, sem se vsedla poleg, čeprav ne pijem kave. Čim več sem bila v njihovi družbi. V petek pa na žalost delam zadnji dan in nam je vsem že sedaj hudo, ko me ne bo več nazaj. Srečno ti želim
!

NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
- @smrketka@
- Debatorica
- Na forumu od: 13. 10. 2006
- Kraj: ljubljana
prvo kot prvo, vse je treba pozdravit pa bit prijazna. jst vem za moje sodelavke, da sm se jim precej prikupila, ko sem rekla, da grem skuhat kavico prav zanje k vem da je že nuja. predvsem morš pokazat da držiš z njimi in z njimi rešuješ kakršnekoli težave, ne pa da greš prvo k šefu jokat (pri nas je tako). predvsem morajo od tebe dobit občutek, da jih ne boš nategnila takoj ko bo mogoče, ampk da bi se za njih zavzela če bi blo treba.
sicer pa vsak zase ve, kakšna je situacija. jst sm napisala kako je pri meni.
so pa seveda prvi dnevi in tedni najtežji, ko nikogar ne poznaš. ampk se mi zdi, če ostaneš zvesta sami sebi, da si taka kakor si, te bojo vsi dobro sprejel
sicer pa vsak zase ve, kakšna je situacija. jst sm napisala kako je pri meni.
so pa seveda prvi dnevi in tedni najtežji, ko nikogar ne poznaš. ampk se mi zdi, če ostaneš zvesta sami sebi, da si taka kakor si, te bojo vsi dobro sprejel
Prvi neprebran prispevek • 14 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov