Kako se pripravite do učenja?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
astra_mb - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 8. 2005
uf..jaz imam pa probleme s tem...dejansko se skoraj nikoli nisem učila...
ponavadi sem samo preletela....pa šla kar test pisat..na srečo mi sive celice dobro delajo...(pa konkretni švinglci
)in sem zmeraj vse naredila....tudi maturo v prvo....
sedaj na faksu pa je malo drugače....ponavadi začnem en teden prej z izpiski..ko se mi več ne da izpisovat...še samo berem...potem pa ponavadi zvečer pred spanjem to prebiram....in sem do izpita že kar pripravljena...no..na to kaže tudi moje povprečje...ki je trenutno 8...

...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
-
Smejkica - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 4. 2005
- Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam
Jst se tut težko spravim k učenju.
Zadnje čase mi je lajže tko, da si nardim načrt kaj in kolk snovi morm predelat in si tut sproti črtam tist, kar je že predelano. Tiste, ki ste bolj brihtne glave mate srečo ja. Jst nažalost glih nism prou ekstra smart, tko da rabim dost več časa, da si snov dobr zapomnem.
No evo, zej se grem pa tut jst probat zabubit v knige ... Upam, da mi bo uspel.
Zadnje čase mi je lajže tko, da si nardim načrt kaj in kolk snovi morm predelat in si tut sproti črtam tist, kar je že predelano. Tiste, ki ste bolj brihtne glave mate srečo ja. Jst nažalost glih nism prou ekstra smart, tko da rabim dost več časa, da si snov dobr zapomnem.
No evo, zej se grem pa tut jst probat zabubit v knige ... Upam, da mi bo uspel.

Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
- Miss_M
- Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 4. 2006
Uff..lih pravo temo sem najdla v pravem trenutko..ko se ze par ur ponovno pripravlam na učenje angle..
Jah v srednji soli sem se učila takrat ko mi je že "voda v grlo tekla"..Sej je slo..ampak zadnje par dni tud spanca ni blo ...enkrat se ti pa zalom..
..
Zdaj na faxu..uff..sem izredno-in to si sam razpolagas čas..tko da je dost težje se spravit k učenju kot v srednji soli-ko so te sproti skos preverjali z ustnimi,kontrolkam ..itd..AMPAK če imaš,cilje,želje..gledaš dolgoročno-da bos čez par let imel diplomo v roki..in ne kratkoročno-da uzivas samo "ta dan,trenutek"..
Uff sm zakomplicirala... 

Jah v srednji soli sem se učila takrat ko mi je že "voda v grlo tekla"..Sej je slo..ampak zadnje par dni tud spanca ni blo ...enkrat se ti pa zalom..

Zdaj na faxu..uff..sem izredno-in to si sam razpolagas čas..tko da je dost težje se spravit k učenju kot v srednji soli-ko so te sproti skos preverjali z ustnimi,kontrolkam ..itd..AMPAK če imaš,cilje,želje..gledaš dolgoročno-da bos čez par let imel diplomo v roki..in ne kratkoročno-da uzivas samo "ta dan,trenutek"..

- Frenkie
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 2. 2006
- Kraj: Ljubljana
Takrat ko čist zaškripa in mi ni drugega kot da se usedem in učim.
Zelo slab način, vem! Ampak jst ne morem iz svoje kože, tko je že od osnovne šole dalje. Drgač pa stvari zelo hitr zaštekam, tako da mi tak način učenja ni nikoli delal težav.
Zelo slab način, vem! Ampak jst ne morem iz svoje kože, tko je že od osnovne šole dalje. Drgač pa stvari zelo hitr zaštekam, tako da mi tak način učenja ni nikoli delal težav.
- soncnica87
- Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 1. 2007
Imam enak problem...zavedam se, da se bom za izpit morala začet mal prej učit ampak ne, jaz si vseeno govorim da še imam čas in podobno...in pol ko dan pred izpitom obupavam in sem že na koncu z živci si želim, da bi lahko vrnila čas nazaj in se začela pravočasno učit...in pol ko dobim izpit v roke in ugotovim, da če bi se pravočasno začela učit, bi ga opravila z levo roko... shit happens...; 

- Maudisa
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 8. 2006
Ko zdaj berem sem spomnim na našo profesorco slovenščine ki pravi da se mi ne začnemo učit ko voda v grlu teče ampak ko smo že pod vodo ko še samo z slamico lovimo zrak
Drgač pa jaz se nikak ne morem sparvit k učenju,ko pa se že pa zdržim maximalno uro.Potem sledi dolga pavza..No in ko se že se redko učim pri mizi.Najraje sem na postelji z kakim prigrizkom zraven al pa kaj..Al pa če sem sama doma potem si berem tudi na glas.
Učim pa se ponavadi zadni dan (prenašam na drug dan) ali pa celo v šoli v odmoru.Odvisno kaka snov je oz. kiri predmet in kolko mi ta gre.In zaenkrat laufa

Drgač pa jaz se nikak ne morem sparvit k učenju,ko pa se že pa zdržim maximalno uro.Potem sledi dolga pavza..No in ko se že se redko učim pri mizi.Najraje sem na postelji z kakim prigrizkom zraven al pa kaj..Al pa če sem sama doma potem si berem tudi na glas.
Učim pa se ponavadi zadni dan (prenašam na drug dan) ali pa celo v šoli v odmoru.Odvisno kaka snov je oz. kiri predmet in kolko mi ta gre.In zaenkrat laufa

-
classy - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 3. 2005
Mene včasih enostavno prime da bi se šla učit. In takrt se mi je prov dobr učit in se ful hitr velik naučim.
Če se mi pa ne da se pa niti ne silm, ker itak nism pr stvari in je sam stran vržen čas.
Včasih se lahko učim 1h max., včasih pa tud po 5ur presedim za knjigami in sm še zmer čist skoncentrirana(sam to bl malkrat).
Ponavad pa probam najdt motivacijo v stvareh ki so povezane s predmetom ki se ga morm naučit. Recmo sm se mogla naučit kompleksna števila ampak sm si najprej ful enih stvari prebrala o teoriji kaosa, relativnostni teoriji, fraktalih, itd.
Pol nevem, se morm učit kšn jezik, najprej preberm kej literature (Lorca, Shakespeare, ...) in spet ugotovim da mi je jezik noro ušeč in ga hočem znat.
Pol pr fiziki je itak en miljon zanimivih stvari, ki ti loh dajo motivacijo.
Zna bit pa problem, če te stvar reees ne zanima in nč pozitivnega ne najdeš v njej..Ampak sej k je treba se že naučiš.
Najlaži se pa učim od 5-11. Kasnej sm zaspana, prej se mi pa ne da sploh.
Če se mi pa ne da se pa niti ne silm, ker itak nism pr stvari in je sam stran vržen čas.
Včasih se lahko učim 1h max., včasih pa tud po 5ur presedim za knjigami in sm še zmer čist skoncentrirana(sam to bl malkrat).
Ponavad pa probam najdt motivacijo v stvareh ki so povezane s predmetom ki se ga morm naučit. Recmo sm se mogla naučit kompleksna števila ampak sm si najprej ful enih stvari prebrala o teoriji kaosa, relativnostni teoriji, fraktalih, itd.
Pol nevem, se morm učit kšn jezik, najprej preberm kej literature (Lorca, Shakespeare, ...) in spet ugotovim da mi je jezik noro ušeč in ga hočem znat.
Pol pr fiziki je itak en miljon zanimivih stvari, ki ti loh dajo motivacijo.
Zna bit pa problem, če te stvar reees ne zanima in nč pozitivnega ne najdeš v njej..Ampak sej k je treba se že naučiš.
Najlaži se pa učim od 5-11. Kasnej sm zaspana, prej se mi pa ne da sploh.
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
mislim, da nas je tle gor večina takih manijakov. bi lahko, pa se nam ne da.
zase vem, da imam ogromno in preveč prostega časa in bi lahko ta čas seveda izkoristila za učenje. ampak sem tist čas raje tle al pa na msn-ju. hja kaj čem. ne pomnim cajtov, ko sem se začela učit kaj prej kot ta zadnji dan (itk ponavadi komaj zvečer). ampak na srečo je šlo vse skupaj še predobro skoz, sem pravdobra brez kakršnihkoli problemov. ampak sem se zdaj ob konferenci malo zamislila, ker mi res že vsi govorijo, da če bi se vsaj malo malo zraven knigam spravla, da bi lahko bla odlična. pa če se mi ne da. si vedno govorim, bo že naslednje leto.
če prej ne, pa na faksu (za kerga se bom mogla pa res ornk potrudit, da sploh notr pridem.
)
učim pa se tako: ne samo miza, cela soba se mora ''kristalno svetit'', dobra namizna lučka, pomirjujoča glasba zravn, računalnik za izpiske (sam potem me spet kak msn premami
), nekaj za pit zraven, pa kakšna čokolada za koncentracijo. aja pa seveda moj planerček v katerem piše, da ju3 prvo uro pišemo test. 

učim pa se tako: ne samo miza, cela soba se mora ''kristalno svetit'', dobra namizna lučka, pomirjujoča glasba zravn, računalnik za izpiske (sam potem me spet kak msn premami

-
kikyca - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2006
Oh joj, jaz mam pa že od nekdaj probleme s tem učenjem. Sem zlo lena pa še koncentracijo mam na nuli... vse okoli mene mi gre na živce. Tak da sem kar ena izmed tistih, ko se učim zadnji dan ali dva pred izpitom, pol pa živčkam ko nora ker nisem predelala vse snovi... ampak se trenutno tolažim, da sem imela veliko srečo in mi je uspelo do zdaj naredit vse izpite. Bomo videli zdaj ko pride nova runda izpitov. Na učenje pa se pripravljam tako da obvezno morem imet urejene zapiske, podčrtano najpomembnejše, pospravljena miza, popoln mir... obvezno vodo, sok, čokolado, bombone itd. na mizi... poleg tega vseeno 10 x grem vstran od mize v hladilnik, ker se mi drugače zmeša.
Yada, yada, yada...
-
*Laura* - Debatorica
- Na forumu od: 28. 12. 2006
- Kraj: Pariz
jaz sem zdaj brucka in sploh ne vem, kaj mi je .
sploh se ne morem pripraviti do učenja, nikakor ne najdem motivacije.
če pa že, pa za knjigami ne zdržim več ko slabo uro.
ko sem se pripravljala za maturo, sem se alhko učila cele dneve, sedaj pa še komaj odprem knjigo...
očitno mi preveč drugih stvari ni skrbi hodi po glavi...:-(
sploh se ne morem pripraviti do učenja, nikakor ne najdem motivacije.
če pa že, pa za knjigami ne zdržim več ko slabo uro.
ko sem se pripravljala za maturo, sem se alhko učila cele dneve, sedaj pa še komaj odprem knjigo...
očitno mi preveč drugih stvari ni skrbi hodi po glavi...:-(
-
nutella - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 5. 2005
- Kraj: Trbovlje
Pri meni je čist odvisno kaj se učim, kaka je snov. Ampak vedno najprej vse pospravim, ne morm se učit v razmetanem okolju. Pol si skuham kavico, čaj. Učim se vedno v kuhinji, za mizo. Mava namreč eno in pol sobno stanovanje in je v dnevni ponavad lubi, spalnico mava bolj mejhno, pa postelja me ponavad uspava, tko da sm se navadla učit za kuhinjsko mizo. Učim se kake 2 uri, pa ene 10 min pavze (čik), pa spet 2 uri. Ampak nikol več kot 10 dni pred izpitom. Ponavad mi že mal voda v grlo teče, ampak ko zagrabim se ponavad držim do konca.
Never pick a fight with an ugly person, they've got nothing to loose.
-
ela85 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 8. 2006
- Kraj: na lepem
ponavadi se z pravo muko spravljam učit. takrat bi počela vse, samo v zvezke ne bi bulila. še celo pospravljala bi
tak da se ne silim k učenju, ker preprosto vem, da ko mi gre za nohte, se morm vsesti k zvezkom in začeti brati. toliko mam "pošlihtano" pri sebi...
sploh pa, sem tipična kozoroginja (
) in vem, da se je za uspeh potrebno "žrtvovati". pred sabo imam cilje, sem precej ambiciozna, in to me spravi k učenju.

tak da se ne silim k učenju, ker preprosto vem, da ko mi gre za nohte, se morm vsesti k zvezkom in začeti brati. toliko mam "pošlihtano" pri sebi...

-
*jagodka* - Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 1. 2007
Skoraj vedno se spravim učit za test dan ali dva prej, pri naravoslovnih predmetih pa teden dni prej, da se imam čas naučiti snovi. Najlažje se učim podnevi, kakšno uro po kosilu (tista ura pa je rezervirana za stoodstotni oddih). Pozno zvečer, še manj pa ponoči se nikakor ne morem skoncentrirati, zato raje čez dan vse postorim (vmes pa še pogledam kakšno nadaljevanko).
Ugotovila pa sem, da bolj malo čez dan naredim, če npr. takoj, ko pridem iz šole, grem na računalnik, saj se potem polenim.
Trudim se po svojih najboljših močeh, saj se zavedam, da je moja prihodnost odvisna samo od mene - kolikor se bom zdaj učila, toliko mi bo v življenju poplačano.

Trudim se po svojih najboljših močeh, saj se zavedam, da je moja prihodnost odvisna samo od mene - kolikor se bom zdaj učila, toliko mi bo v življenju poplačano.
V ljubezni in vojni je dovoljeno vse.
- Applebitecc
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 12. 4. 2005
Evo, kako se spraviš učit: Zavedaš se, da če ne boš zdej naredu, se boš moral pa pol še enkrat učit.
Odpoveš se internetu in poveš kolegom, da ne boš hodil ven, dokler ne bo minil izpit. Za ljubimca si vzameš maksimalno uro na dan, če je res tečen in te hoče vsak dan videt.
Če maš pa še zmeraj problem, pa še tastare pripraviš, da te ne pustijo lenarit, ampak te takoj naženejo,da se greš učit, če te vidjo pred TV-jem.
No, tako je men zdaj uspelo nardit najbolj zaj. izpit na faksu.
To velja bolj za kakšen izpit na faksu, kjer je nujen najmanj kakšen teden učenja npr.

Odpoveš se internetu in poveš kolegom, da ne boš hodil ven, dokler ne bo minil izpit. Za ljubimca si vzameš maksimalno uro na dan, če je res tečen in te hoče vsak dan videt.

Če maš pa še zmeraj problem, pa še tastare pripraviš, da te ne pustijo lenarit, ampak te takoj naženejo,da se greš učit, če te vidjo pred TV-jem.
No, tako je men zdaj uspelo nardit najbolj zaj. izpit na faksu.

To velja bolj za kakšen izpit na faksu, kjer je nujen najmanj kakšen teden učenja npr.

-
inaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 11. 2005
- Kraj: tu pa tam
ful dobis motivacijo ce nardis izpit/kontrolno... in potem gre use lazje
drugac pa js se tut ucim sam podnev, od devete zvecer naprej ni sans ker se ne morm zbrat, zmatrana sm, zaspana sm...najlazje dopoldne in po kosilu..
drugac pa js se tut ucim sam podnev, od devete zvecer naprej ni sans ker se ne morm zbrat, zmatrana sm, zaspana sm...najlazje dopoldne in po kosilu..
Zivljenje je piskotek!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov