Kako dobiti denar?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 12. Nov. 2008 18:04

hahaha izjava stoletja :D za 20.000€ si ne moreš niti enosobnega stanovanja v gnilem bloku kupit

nič punca, najbolš da nam daš tvojo številko računa pa ti začnemo nakazovat

ne vem no, js bi šla raj študirat v tujino na tvojem mestu... js sem znanje od srednje šole že večinoma vse pozabila ker na faksu delamo popolnoma drugačne stvari in mi nič ne nuca biologija kemija slovenščina filozofija matematika geografija in podobno. malo mi nuca psiha in soca, ampak to bolj zaradi tega da mam malo podlage in da nisem čisto nevedna. vse ostalo znanje ki mi je ostalo je le neka splošna razgledanost in verjetno bi se js tolkla po glavi, če bi za to plačala 20.000 €...
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 12. Nov. 2008 18:07

punkie_ napisal/-a:hahaha izjava stoletja :D za 20.000€ si ne moreš niti enosobnega stanovanja v gnilem bloku kupit

Pokaži, kje sem to napisala, pa nauči se brati. :roll:
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 12. Nov. 2008 18:10

Ah, folk na tem forumu zadnje čase res ne zna več brat... :roll:
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 12. Nov. 2008 18:49

metuljčica* napisal/-a:
sončk napisal/-a:In če te le eno leto srednješolskega izobraževanja stane 20.000€, kok misliš, da bi te študij v podobnem standardu koštal?
Znesek v vrednosti spodobne hiše. :wink:

Pa zadnji odstavek je sončk zelo dobro napisala.

ja ne vem js sm razumela da misliš da je 20.000€ znesek spodobne hiše. zdej sem pomislila še na drugo varianto. samo če spodobna hiša stane 200.000€ ... ne vem kateri študij bi te tolko prišel?
Uporabniški avatar
lina malina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 6. 2008
Kraj: Neverland.

Neprebrana objavaNapisal/-a lina malina » 12. Nov. 2008 19:04

Pa saj je lepo razložila, da se nanaša namišljeni "znesek za nakup nove hiše" v grobem na 4-letni študij v tujini in ne na 20.000 € ali karkoli drugega.

ps. OT :!:
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 12. Nov. 2008 19:17

ja se opravičujem no, metuljčica je tisti post v katerem razlaga kaj je mislila pisala istočasno kot jst in sem vidla šele zdejle da je sploh kaj napisala.

tko da metuljčica sori, sem spregledala tisti post :)
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 12. Nov. 2008 21:11

AnjaL, kaj pa pravijo starši? :)
AnjaL
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a AnjaL » 13. Nov. 2008 11:57

# no, 20 000€ bi blo samo za 1 leto,
potem 2. leto je še 1x ceneje, itak pa program traja samo 2 leti.

[Starši zaenkrat ne vejo vseh podatkov o mojih "raziskovalnih podvigih", povedala jim bom takoj, ko bo sploh kaj določenega..
Smo se že pogovarjal o zneskih, ampak kokr sm že rekla, mi ni lih prijetno za karkoli prosit. In če najdem neki spodobnega, bo znesek še kr prebavljiv.]

Stvari se nepričakovano urejajo..Bolj, ko razmišljam, bolj logično je, da je vse tako drago, ker na koncu koncev gre za privatne šole.
Tko da sm zdej preusmerla vse skupi in našla eno državno šolo, dons so me poklical po telefonu in mi tudi omenil možnost, da tam zaslužim nekaj denarja, vsaj za dodatne izlete.
Resnično upam na najboljše

:)
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 13. Nov. 2008 12:17

dosti bolj se ti splača pršparat dnar in it študirat v tujino. bpš vsaj mela kej od tega.
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 13. Nov. 2008 12:18

Tako mimo grede sem se oglasil.
Šola pride okvirno 30.000€...zdaj če si boš v tujini potem službo našla med ostalimi kandidati v redu...vso srečo. Drugače pa v sloveniji si izračunaj v kolikšnem času se ti investicija tega šolanja povrne nazaj.
Poleg tega imaš v Sloveniji tudi izredno kakovostne študije. Recimo na Bledu iedc...imaš kvalitetne predavatelje iz tujine kot iz Slovenije (http://www.iedc.si/?sCmd=slo) ali pa v Ljubljani in Kopru se mi zdi gea-college; baje je popularen med novodobnimi japiji (http://www.gea-college.si/vrh/o_gea_col ... edstavitev), pa še bi se našli ampak se jih ne spomnem v tem trenutku. Tvoji razlogi zakaj se ne odločiš za študij po poti, ki je izšolala že ne vem koliko strokovnjakov in želiš plačevati mastne denarje zato, da pač ne boš šla po takšni poti kakor gredo ostali ampak boš plačala za isto znanje. Poleg tega boš imela samo in edino referenco jaz sem pa študirala na ful wau super špon šoli...
No saj v bistvu nisem zasledil katera smer te zanima...ampak naj priznam, da ne vem od kje ti fiksna ideja, da bi študirala v tujini? Konec koncu imaš tudi v Sloveniji dokaj drage študije, če te zanima pač kaj v tej smeri.
Iskreno povedano se delodajalci pokakajo na to kateri študij si opravila ne vem v kateri državi. In tudi, če imaš ne vem kakšno šolo za ne vem kakšne denarje to ni pogoj za dobiti dobro plačano službo. In še enkrat...izračunaj si za hec kolikšno plačo pričakuješ in koliko časa boš potrebovala, da odplačaš ta študij. Navsezadnje se študij smatra kot investicija v prihodnost.
Razen če si morda imela v mislih kakšno specijalizacijo na področju baleta recimo ali kakšna podobna smer...potem res nimaš kaj delati v Sloveniji.
Je pa tako, da imam kolega, ki je študiral na Dunaju balet in bil tudi v Sloveniji uspešen baletnik ampak je imel tako mizerno plačo, da je šel raje na svoje in se je lotil koreografije in dela vsepovsod po Sloveniji in tujini. To je njegova strast in pač živi zato...nima pa ne vem kakšnega denarja od tega.
Saj to kar sem napisal je samo predlog z moje strani....pač razmisli ali je to samo tvoja fiksna ideja, da bi študirala v tujini ker se ti to lepo sliši ali so tudi druge rešitve, ki so morda bolj smotrne. Življenje je pa itak tvoje in sama se odločaš kaj želiš delati v življenju in po kateri poti želiš iti :wink:
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 13. Nov. 2008 12:38

oli).
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Dec. 2010 21:20, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 17. Nov. 2008 18:49

Eno leto ne bi hodila v srednjo šolo, da lahko delaš in pol niti za izobraževanje, kot je njen namen, ne poraboš? Nia, come on :? Pavzira se na faksu, ne pa v drugem letniku gimnazije, no.
pet5
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a pet5 » 20. Nov. 2008 7:55

Malo morgen lahko 3000€ prek študenta zaslužiš, v celem letu mogoč...
20000€ kaj je to harward al yale? kaj stoške preživnine si uračunala? če je toliko vpisnina potem pomisli koliko dnarja moraš imeti da to šolo dokončaš, najmanj 50000€.. in to boš doktor doktorjev??? če nimaš toliko dnarja potem pozabi na to in si najdi šolo nekje v sloveniji, jih je dost na izbiro!! al majo eni želje :roll:

ps: jaz si želim novega porchee-ja, stane samo 35000€, ve kdo kako da do denarja pridem???
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 20. Nov. 2008 9:28

http://www.loterija.si/ :cool:

mislim da je punci všeč samo ideja da bi nekaj v tujini naredila. zdej ne vem kakšno je njihovo finančno stanje, ampak mislim da bodo itak vsi kmalu pogruntali, da se ne splača tolko keša samo za gimnazijo zmetat. študij, to je pa nekaj drugega...
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 20. Nov. 2008 11:56

pet5 napisal/-a:Malo morgen lahko 3000€ prek študenta zaslužiš, v celem letu mogoč...
20000€ kaj je to harward al yale? kaj stoške preživnine si uračunala? če je toliko vpisnina potem pomisli koliko dnarja moraš imeti da to šolo dokončaš, najmanj 50000€.. in to boš doktor doktorjev??? če nimaš toliko dnarja potem pozabi na to in si najdi šolo nekje v sloveniji, jih je dost na izbiro!! al majo eni želje :roll:

ps: jaz si želim novega porchee-ja, stane samo 35000€, ve kdo kako da do denarja pridem???

Harvard in Yale sta pa malo dražja.. :D Kar tam okrog 40.000 dolarjev na letnik plus okrog 5000 stanovanje.. :lol:
In ne vem zakaj je treba tako napadalno napisat. Pač je taka njena želja, če imaš ti drugačne, se ni treba razburjat. Pa tudi, če bi dobro prebrala bi ugotovila, da piše o srednji šoli in ne univerzi.
Drugače pa Anja ti res svetujem, da probaš ali s štipendijami ali pa greš na kako tujo državno šolo, če imaš res tako grozno željo po srednjem šolanju v tujini. Se pa strinjam z večino, ki pravi,da srednjo šolo naredi v Sloveniji in raje šparaj denar za študij v tujini. Pa veliko sreče. :wink:
Zadnjič spremenil lorelaj, dne 20. Nov. 2008 15:12, skupaj popravljeno 1 krat.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov