Kako dobiti denar?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

AnjaL
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a AnjaL » 11. Nov. 2008 18:56

Damyanchyka napisal/-a:U eni drugi temi si rekla pa 35.000€. ;) Kaj zdej? :P Tu je pa velka razlika u ceni..

ja, tisto sm dala samo za primer. Je bla v ožjem izboru ampak vrjetno je logično, d se nagibam k tisti ki je 15 000 € cenejša, ane?

(hecno se mi je že samo pogovarjat o tko velikih vsotah)
AnjaL
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a AnjaL » 11. Nov. 2008 18:58

ole). a pa to je šolnina za en letnik, cel študij al kako?
predlagam ti, da še malo počakaš, saj se ti nikamor ne mudi. lahko si po srednji tudi vzameš leto dni fraj in delaš (kot ti je ena že predlagala), vendar če misliš živet v tujini, pridejo še drugi stroški, tako da šolnina še zdaleč ni vse ...[/quote]

ja gre za srednješolski program..v kerga je všteto tud bivanje in vse..

#Ja, meni se zdi vredno..ampak res ne bi rada vzela kredita.
Štipendije bi lahko dobila, ampak so bolj kaplja v morje proti celotnemu znesku..
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 11. Nov. 2008 19:04

Kaj je sploh to IB? :oops:

Imaš pa visokoleteče želje, ni kaj. :)
Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a blue eye » 11. Nov. 2008 19:06

Ja če je res to to kar hočeš, potem ne razumem zakaj ne kredit? Vem, da je to težko pol odplačevat. Ampak konec koncev je to tvoja naložba za prihodnost, ki se bo tudi s tolkim in tolkimi leti povrnila..usaj jest tko razmišljam.

Drgač pa dobro premisli o tem študiju, sam a morš res čist use dati naenkrat. Sigurno se da lahko na obroke..
Za dežjem vedno posije sonce!!
AnjaL
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a AnjaL » 11. Nov. 2008 20:25

IB - gre za eno mednarodno maturo pa to..

Ja, obroki niso slaba ideja..
pa mogočemogoče kredit..Sam pr tem me motijo obresti..
Morm ugotovit, kje bi ble čim manjše..
Poskušam najti še kakšno šolo, ki bi bla bl poceni..Ampak vedno bolj ugotavljam, da je ta za 20 še najbolj ugodna..
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 11. Nov. 2008 20:38

AnjaL napisal/-a:IB - gre za eno mednarodno maturo pa to..

Ja, obroki niso slaba ideja..
pa mogočemogoče kredit..Sam pr tem me motijo obresti..
Morm ugotovit, kje bi ble čim manjše..
Poskušam najti še kakšno šolo, ki bi bla bl poceni..Ampak vedno bolj ugotavljam, da je ta za 20 še najbolj ugodna..

am...js sem maturirala na IB programu...

kaj tocno je narobe s temi v sloveniji????? (DRUGA GIMNAZIJA, BEZIGRAD..) - ZASTONJ! - razn ce nisi dovolj dobra da bi gor prisla, ampak verjemi, potem tut naredla ne bos :roll:

se zavedas, da imamo v sloveniji ene najkvalitetnejsih in smo v samem svetovnem vhu po rezultatih IB diplom?

zakaj v tujino? (bi razumela ce mas ta denar, ampak ocitno ga nimas)
AnjaL
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a AnjaL » 11. Nov. 2008 20:50

nč ni narobe, ampak če se mogoče prepozn spomneš vpisvat, te ne sprejmejo, ker majo fiksno št. dijakov v razredu
tko da s tega vidika bi blo to nemogoče.
in če nekomu ne rata pridt gor pe ne pomeni, da ni sposobn za ta program.. :wink:
galathea
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 1. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a galathea » 11. Nov. 2008 20:53

No, lih to. V Sloveniji so programi ful dobri in nič bolj ti ne bo koristil tuj program pri nadaljnem izobraževanju. Aja, pa še to. 15000 eur samo za maturo???????? Halo?
Zivljenje je lepo...
AnjaL
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a AnjaL » 11. Nov. 2008 21:11

ne gre samo za maturo.gre za celoten program, ki ni čist tak kt tuki. in za šolo in za vse kar ti tam nudijo in ti (roko na srce) tuki ne.

Pa ene stvari se nekomu zdijo bolj pomembne drugim manj. Ampak vprašanje sploh ni v tem.

Lepo, da imajo eni to lahko zastonj..
Ampak mene tukaj zanima samo kakšna ideja glede pridobivanja sredstev.

Se pa opravičujem, če nisem že v prvem postu jasno izrazila teme.

Hvala in LP!
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 11. Nov. 2008 21:51

Kaj pa če bi zdej še 2 leti delala pa šla potem študirat ven? Se mi ne zdi, da je matura več vredna od samega študija (res je, da drugač gledajo, če maš IB, samo še bol drugač pa če študiraš v tujini). Ker če že zdej nimaš tok denarja, ga, razen po srečnem spletu okoliščin, tud potem ne boš mela in se boš itak vrnila v Slovenijo študirat. Nebi raj nabrala denarja za (kvaliteten?) študij v tujini, pa maturo pač tuki nardiš? Kaj ti bo IB iz, ne vem, Anglije, če boš faks itak tle delala? Moje mnenje, no. Se mi ipak zdi faks pomembnejša stvar, pa še usmeriš se v kar boš dejansko delal, ker, konc koncev, si tud po IB le maturant.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 12. Nov. 2008 2:39

In konec koncev niti ne rabiš IB za večino študijev v tujini. Pa če tam pišejo kontrolke na pozlačen papir, se mi zdi, da za eno leto gimnazije ni vredno tok denarja metat.

V teoriji zgleda lahko delat službo in šolo. Mela sem dve sošolki, ki sta v zadnjem letniku še občasno kelnarile zraven. Ena sploh ni do mature pršla, druga je pa šla na maturo, brez da bi knjige za esej prebrala.

Je pa res, da si še mlada in si verjetno komaj začela delat med počitnicami, če si, in nimaš še tok občutka za denar. In če te le eno leto srednješolskega izobraževanja stane 20.000€, kok misliš, da bi te študij v podobnem standardu koštal? Nej ti povem, ful.

Naredi maturo, si vzemi leto al pa dve frej pa deli, pol pejt pa ven študirat. Študij je ful bl pomemben od mednarodne mature. Mednarodna matura je samo pogoj, da prideš na neke določene univerze. Ni pa dokazilo, da boš ti zdej svoje delo opravljala bolje od nekoga, ki je opravlal slovensko maturo. In ni nujno, da bi te delodajalci zato rajši vzeli. Upam, da si dojela.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 12. Nov. 2008 11:13

sončk napisal/-a:In če te le eno leto srednješolskega izobraževanja stane 20.000€, kok misliš, da bi te študij v podobnem standardu koštal?
Znesek v vrednosti spodobne hiše. :wink:

Pa zadnji odstavek je sončk zelo dobro napisala.
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 12. Nov. 2008 14:29

Jap, točno tko. Čepov se ti mogoče zdi, da te hočmo od česarkol odvrnt, ker, navsezadnje, si vprašala samo za nasvet kako do denarja.
Vem, da če si neki vbiješ v glavo, se ti zdi, da to enostavno morš narest, da je to to in verjamem, da bi bla prpravlena skos delat, samo da to dosežeš. Ampak dej vzam si par dni, trezno premisl vse skupi (kar je sicer ful težko, ker maš zihr že izdelano celotno vizijo), pa probi ugotovit, da bi blo bolš zate, če bi šla magar študirat v tujino. Ker, kokr smo že rekle, ni IB nobeno zagotovilo za karkoli.
Kaj te pa glede študija zanima, če že kej veš? Za določene programe ni (tok) težko dobit štipendije, tko da če maš pokrito al šolnino al stroške, pa zdej še delaš, ti pomoje znese nabrat dost, da greš ven študirat. Maš pa ful strani, kjer vidš, keri faksi zuni so najbolši za določeno smer.
Vem, kako ti je, sm js tud hotla it celo srednjo šolo v ZDA delat, sam smo se prepozn spomnl in se bl nč več ni dal narest. Potem sem bla itak celo življenje prepričana da grem ven študirat, sem si najdla univerze, se napol že prjavla, dobivala in pošiljala pošto, urejala formalne zadeve, ampak ker v življenju ne gre vse tko kokr si predstavljamo, je vmes prišla zadost velka ovira (spet finančna), da nisem mogla it. Pa mi je tle tud čist uredu.
Hočm ti samo povedat, da tud pr ns ni tok bed kokr mogoče mislš da je. Res je tujina hudo dobra izkušnja, ampak če ne gre pač ne gre.
Pa še enkrat ti polagam na srce, dobr premisl, če ti je matura res pomebnejša od fakultete. Ker konc koncev se men zdi res brezveze delat zuni maturo, če nimaš sredstev, da potem v tujini tud ostaneš še za nadaljne šolanje.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 12. Nov. 2008 17:46

metuljčica* napisal/-a:
sončk napisal/-a:In če te le eno leto srednješolskega izobraževanja stane 20.000€, kok misliš, da bi te študij v podobnem standardu koštal?
Znesek v vrednosti spodobne hiše. :wink:

Pa zadnji odstavek je sončk zelo dobro napisala.

dej povej kje si ti to bajto vidla, da jo tecem kupit.
za tok dnarja dobis ene 4m2.sicer na obali, ampak kakorkoli obrnes. spodobne hiše ziher ne.
drugače pa....ja čiste brezveze neki pleteničit z neko mednarodno maturo v tujini, kjer majo po nekod nizje standarde kot pri nas. splača se pa it ven faks delat. če ne drugega zaradi referenc. vs loveniji je še vedno tko, da se lepš sliši, če si kje drugje študiral, čeprav sem mnenja, da je naš izobraževalni sistem čisto na nivoju.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 12. Nov. 2008 17:57

^ Me nisi razumela. Jaz sem primerjala vrednost recimo 4-letne šolnine za študij (pa še to bi verjetno naneslo kaj več kot bi bili vnaprej predvideni stroški) z vrednostjo hiše in ja, v naših koncih se da dobiti hišo za 100.000 €. :wink:
Sicer sem/sva pa OT.
In drugače se strinjam s tabo.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov