Tako mimo grede sem se oglasil.
Šola pride okvirno 30.000€...zdaj če si boš v tujini potem službo našla med ostalimi kandidati v redu...vso srečo. Drugače pa v sloveniji si izračunaj v kolikšnem času se ti investicija tega šolanja povrne nazaj.
Poleg tega imaš v Sloveniji tudi izredno kakovostne študije. Recimo na Bledu iedc...imaš kvalitetne predavatelje iz tujine kot iz Slovenije (
http://www.iedc.si/?sCmd=slo) ali pa v Ljubljani in Kopru se mi zdi gea-college; baje je popularen med novodobnimi japiji (
http://www.gea-college.si/vrh/o_gea_col ... edstavitev), pa še bi se našli ampak se jih ne spomnem v tem trenutku. Tvoji razlogi zakaj se ne odločiš za študij po poti, ki je izšolala že ne vem koliko strokovnjakov in želiš plačevati mastne denarje zato, da pač ne boš šla po takšni poti kakor gredo ostali ampak boš plačala za isto znanje. Poleg tega boš imela samo in edino referenco jaz sem pa študirala na ful wau super špon šoli...
No saj v bistvu nisem zasledil katera smer te zanima...ampak naj priznam, da ne vem od kje ti fiksna ideja, da bi študirala v tujini? Konec koncu imaš tudi v Sloveniji dokaj drage študije, če te zanima pač kaj v tej smeri.
Iskreno povedano se delodajalci pokakajo na to kateri študij si opravila ne vem v kateri državi. In tudi, če imaš ne vem kakšno šolo za ne vem kakšne denarje to ni pogoj za dobiti dobro plačano službo. In še enkrat...izračunaj si za hec kolikšno plačo pričakuješ in koliko časa boš potrebovala, da odplačaš ta študij. Navsezadnje se študij smatra kot investicija v prihodnost.
Razen če si morda imela v mislih kakšno specijalizacijo na področju baleta recimo ali kakšna podobna smer...potem res nimaš kaj delati v Sloveniji.
Je pa tako, da imam kolega, ki je študiral na Dunaju balet in bil tudi v Sloveniji uspešen baletnik ampak je imel tako mizerno plačo, da je šel raje na svoje in se je lotil koreografije in dela vsepovsod po Sloveniji in tujini. To je njegova strast in pač živi zato...nima pa ne vem kakšnega denarja od tega.
Saj to kar sem napisal je samo predlog z moje strani....pač razmisli ali je to samo tvoja fiksna ideja, da bi študirala v tujini ker se ti to lepo sliši ali so tudi druge rešitve, ki so morda bolj smotrne. Življenje je pa itak tvoje in sama se odločaš kaj želiš delati v življenju in po kateri poti želiš iti

Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE