Kaj narediti iz sebe v življenju?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tmis_ » 01. Jun. 2010 19:39

sam v enem poletju predelat, to kar na gimnaziji predelajo celi 2 leti

ja zgodovine sigurno ne bi šel še enkrat, je preveliko obdelat tistih vseh 10 tem podrobno...

S takim pristopom ne boš nič dosegu, niti na faksu. Če misliš, da si zabluzil, si rabiš določit en plan in se ga držat, ne pa iskat izgovore in poti, kako bi prišel do nevemčesa po liniji najmanjšega odpora.
Sploh pa js ne poznam niti enega, ki bi pri 21 razmišljal o družini, poznam pa ogromno 21letnih zabušantov.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 01. Jun. 2010 19:46

orhideja1 napisal/-a:
*mala* napisal/-a:^^ Kaj pa je lažjega na maturi kot zgodovina? :D Morm vprašat :D

Meni vse :)

Ampak verjetno zato, ker je pač ne maraš (ugibam). Ne pa zato, ker bi bila velika količina snovi ali pa, da bi bila snov zahtevna. :wink: Navsezadnje je skrčeno le na 10 tem, kar ni skoraj nikjer (razen geografija, ko imaš omejene celine, pa še to ne skrči veliko :wink: ) in če daš vse gradivo skup (recimor kopije iz učbenika v isti velikosti, kar je čisto dovolj za naučiti se vse), ga je manj kot za en učbenik.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Izgubljen
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Izgubljen » 01. Jun. 2010 20:29

@ *mala* sej v tem je poanta, da sem zabluzil... in ja dobro se zavedam, da bi lahko pol leta že delal in ravno zaradi tega se sedaj sekiram, ker vem, kaj vse je šlo mimo, pa nisem nič naredil...januarja sem pač imel še upanja da bo drugi semester prinesel boljše predmete, ki me bodo zanimali....

@ Tamala_mrha hvala za nasvet, ga bom upošteval, vem ja, da morem gledat na sebe in ne na starše... sam me zavira to, da mi oni plačujejo....

@ tmis_ vem, da s tem pristopom ne bom nič dosegel... ampak verjemi, če človek sedi celo poletje zraven zgodovine, misli, da jo zna, pa potem ne naredi 5 predmeta, ni več pol tiste pozitive, da bo pa drugič uspelo...
Live your life
Lilah
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 14. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 02. Jun. 2010 11:25

tmis_ se strinjam, da jih ima pri 21 letih bolj malo otrok (vbistvu se meja tukaj že tako ali tako viša) in je več zabušantov, ampak Izgubljen se tega v bistvu zaveda oz. razmišlja o spremembi (seveda bo treba o tem tudi kaj narediti), medtem ko poznam veliko takih, ki se jim zafurana leta sploh ne zdijo big deal :?
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 03. Jun. 2010 18:22

meni osebno je bil daleč najlažji predmet geografija, ker že iz splošne izobrazbe veliko veš. zgodovina pa je muka ja...ni težka ampak bedno se je piflat tiste bedarije
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 04. Jun. 2010 16:02

hm, poznam veliko ljudi na svojem faxu, ki jim študij ne ustreza :) Tudi sama sem 1 leto razmišljala, kam... Zdaj sem zelo zadovoljna s smerjo. Odprle so se nove smeri, ki niso nujno v Ljubljani... Koper, Maribor, pozanimaj se... mogoče bi ti katera ustrezala. Lp

sirova štručka napisal/-a:Ampak za to, da otrok ne ve kaj hoče, so krivi starši.

Se ti hecaš?
Danes se starši še preveč trudijo in sekirajo zaradi svojih otrok... za razliko od včasih.
Uporabniški avatar
KatjaXS
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a KatjaXS » 04. Jun. 2010 16:23

...
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Shimmie_ » 04. Jun. 2010 22:55

...
Zadnjič spremenil Shimmie_, dne 05. Dec. 2011 13:26, skupaj popravljeno 1 krat.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 05. Jun. 2010 19:40

barbie_girl_85 napisal/-a:PS Starši so te dolžni preživljati. Ni ti potrebno biti njihova lutka, da ti dajo za hrano. Za to pa so preživnine. Dokler se redno šolaš in nisi preko 26 let, te morjo preživljat
Dolzni so te prezivljat. Prezivetje ne vklucjuje delanja faksa. Torej, nikakor jim ni treba placevat nekih izrednih studijev, ker si otrok tko zmisl, ali pa poloznic za placilo izpita in diplomske, ker otrok nima statusa vec. Slabo si tole premislila.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
-barbi-
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a -barbi- » 05. Jun. 2010 22:23

marypa napisal/-a:
Se ti hecaš?
Danes se starši še preveč trudijo in sekirajo zaradi svojih otrok... za razliko od včasih.

Haha..ja no kakor pri komu. PREVEČ je prava beseda. ato pa se nobenemu več nič ne da. Ta permisivna vzgoja je jaje.
Man hat die Menschen schon halb für sich gewonnen, wenn man sie mit ihrem Namen anredet, weil man sie auf diese Weise eben ihre Persönlichkeit fühlen lässt.
Franklin Delano Roosevelt
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 06. Jun. 2010 12:53

kot prvo, ko boš nehal bit taka drama queen, bodo opcije lažje vidne :D
šalo na stran. ni še take sile, da pa zdaj pri 21 neveš kaj bi. v tujini je dostikrat praksa, da se gre po končani SŠ malo okoli, se premisli kaj bi rad v življenju počel ipd., pri nas je pa praksa čimprej na faks, potem pa imamo toliko nezadovoljnih na raznih smereh in prepisov ipd.. ok postajam malo OT..
1. ugotovil si, da bi rad nekaj v življenju počel. da te zanimajo bolj tehnične/infromatične smeri. super.
2. ugotovil si da za na faks rabiš 5. predmet in da obstaja opcija, da ga greš delat jeseni. super. imaš celo poletje časa da se ga naučiš. po mojem mnnju 3x prevč časa. in izgovor da si se lani celo poletje učil zgodovino je slab. nisi se je, če bi se učil bi jo naredil. samo sedeti za knjigo še ne pomeni da se tudi učiš. treba je bit skoncentriran in z mislimi pri stvari, kar se da tudi natrenirat...(tak da ne obupat, če boš prvi dan zdržal sam 2 ure..) zgodovina je super predmet, če vprašaš mene. pa tud lepo je za splošno znanje, da ma človek mal pojma o lastni preteklosti. sama sem jo imela na maturi in se jo da čist lepo naučit, če te vsaj malo zanima.
3. ko se boš učil za maturo malo premisli kateri faks te zanima in na splošno kakšno delo te zanima.
4. svetujem ti, da začneš tudi malo delat. sploh v smeri, ki bi te utegnila zanimat. s tem boš tudi staršem pokazal, da imaš nek interes po spremembi. v mislih imam delo tu pa tam, par ur na teden, da te preveč ne obremeni ker rabiš tudi prosti čas.. in imeti 200€ na mesec je vseeno bolje kot ne imeti 0€. pa še za morje boš mel za kako rundo več

pa lepo poletje :D
modra_kapica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a modra_kapica » 14. Jul. 2010 11:49

jst sm (skor) celo osnovno šolo in sredno rabla da sm ugotovila kaj me veseli. :) probi počet čimveč stvari. tiste stvari ka jih boš hotla počet še in še, pol te zihr veseli :wink:
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 14. Jul. 2010 12:01

Mahagonij napisal/-a:
barbie_girl_85 napisal/-a:PS Starši so te dolžni preživljati. Ni ti potrebno biti njihova lutka, da ti dajo za hrano. Za to pa so preživnine. Dokler se redno šolaš in nisi preko 26 let, te morjo preživljat
Dolzni so te prezivljat. Prezivetje ne vklucjuje delanja faksa. Torej, nikakor jim ni treba placevat nekih izrednih studijev, ker si otrok tko zmisl, ali pa poloznic za placilo izpita in diplomske, ker otrok nima statusa vec. Slabo si tole premislila.

Nisi prebral celega posta, kajne? Nič nisem slabo premislila, povedala sem samo, kako je. Res preživnina ni zadosti za plačilo izrednega študija, vendar to nič ne spremeni.

OK, lahko zapraviš 4 ali več let v študeranju nečesa, kar ti ni všeč, samo zato, ker starši to financirajo. Kaj si s tem dosegel, če na tem področju ne boš delal oziroma boš, pa boš celo življenje nesrečen? Kaj si dosegel, če ti zaradi manjka motivacije (ker si zgrešil študij) ne uspe študija dokončati, in se ustaviš tik pred koncem?

Izredni študij je pa izredni z namenom. Večino ljudi, ki jih poznam, študirajo izredno (naše srednje sestre, v letih med 20 in 30), vendar si študij plačajo same. Kaj je pa narobe z delanjem in s tem, da za študij varčuješ, ter ko zbereš denar (pa makar pri 30 letih) greš študirat? No, ni tako na izi, kot če bi za financiranje študija uporabil starše.

Lahko se tudi uklanjaš volji staršev, si zelo priden in jih upoštevaš v vsem, pa starši pe vedno ne bodo imeli dovolj denarja, in ne bodo financirali izrednega študija. Kaj bi svetoval takim?

Če si privoščiš, da si brez statusa, in da boš moral plačati diplomsko, potem je brezveze jokcat, da starši nočejo dat denarja. Ali ga nabavi sam, ali pa bi razmišljal prej ter študij opravil v roku, ko si status imel. Ne se pa naslanjat na to, da bo drug kril tvoje napake.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov