Kaj narediti iz sebe v življenju?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 12. Apr. 2010 14:56

No ja, če pa se želje tako močno križajo, bo pa otrok sam poskrbel za stanovanje, hrano, obleko, stvari za na faks z občasnim delom, pa še vedno bolj težko da mu bo uspelo brez vsaj male podpore staršev.
In ne, šola ni zadnja stvar....koliko je otrok, ki brez teženja staršev šole sploh ne bi naredili.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 12. Apr. 2010 15:00

Ne štekaš. Ne gre se tle za teženje, spodbujanje... Tle se gre da izraziš željo na katero šolo boš želel it in kaj bi v življenju rad počel :wink:
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 12. Apr. 2010 15:01

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 22:39, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 12. Apr. 2010 15:04

Ampak ravno tko kot sem omenila, tle naj starši pustijo njihove želje in raje spodbujajo in pomagaju otroku da pride do svojega cilja.
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 12. Apr. 2010 15:40

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 22:39, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 12. Apr. 2010 15:49

Ja ok, nanamiša, itak da je fajn da te spodbujajo, ampak če otrok nima pojma kaj bi sam s sabo in samo koleba od ene šole do druge, je potem naloga starša, da ga postavi na realna tla.
Ker cilji se lahko spreminjajo, leta pa medtem tečejo in se potem zgodi, da ta otrok odraste, pri 30-tih še vedno vleče pisanje diplome in živi pri starših v smislu, da ga le-ti še vedno preživljajo.
Tako da zagovarjam podporo in vse, seveda v mejah normale.
The world is as you are.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 12. Apr. 2010 15:54

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 22:38, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 12. Apr. 2010 17:08

Plus da emanuela, v tem primeru pač ni govora o beganju od enega do drugega faksa, ampak o tem, da je punca ugotovila, da je morda sfalila faks. Tudi če se prepiše, še vedno redno študira, tako da ji starši tu nimajo kaj očitati.
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 12. Apr. 2010 20:14

Zna bit pa kr jebena situacija, da pr 20ih ne veš kaj bi sam sabo ja.... :?
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 12. Apr. 2010 20:23

nanamiša napisal/-a:
Jochie napisal/-a:boš njen financminister??? :eek:

In kaj hočeš sedaj s tem povedati?

Sem jasno napisala tko da ni potrebe po :eek:

Napisala si tudi, da naj ne pusti, da na njene odločitve vplivajo starši...

človek se lahko samostojno odloča takrat, ko je finančno neodvisen. v tem primeru temu ni tako in so starši tisti, ki bodo požegnali njene odločitve in prav je tako. če pa ne bodo požegnali bodo pa pipco zaprli.

Na njej je, da staršem na pravilen način predstavi svoja razmišljanja o nadaljnjem študiju in če bo prepričljiva, ji bodo starši (če so normalni), ponudili podporo.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 12. Apr. 2010 21:30

Zal imava glede tega drugačno mnenje :wink:
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 12. Apr. 2010 21:38

^^žal si spet mim vsekala ;) (kaj, po tvoje naj ona kar mimo volje staršev ukrepa?)

Jochie ima prav, glede "financmojstra", namreč Ivona sama pravi:
Ivona napisal/-a:Doma me prepričujejo, naj dokončam ta študij in da mi sicer ob morebitnem pavziranju ne mislijo plačevati sobe v Lj
in jz bi, na njenem mestu, temu seveda dajala neko težo/pomen, zato (tole sem hotela tud sama dodat):
Jochie napisal/-a:Na njej je, da staršem na pravilen način predstavi svoja razmišljanja o nadaljnjem študiju in če bo prepričljiva, ji bodo starši (če so normalni), ponudili podporo.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 12. Apr. 2010 21:44

Če ti praviš potem sem pa že mogla mim usekat :D Sem napisala tko kot mislim in tebi ne mislim dodatno pojasnjevat.
maniac
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a maniac » 15. Apr. 2010 14:05

Ma kje, ni prepozno! Še vedno se lahko vpišeš na srednjo glasbeno šolo in potem probaš s sprejemnimi izpiti na akademiji, če si to želiš. Še vedno se lahko prepišeš na drug faks. Še vedno se lahko zaposliš, ugotoviš, kaj točno bi rada, in se potem ponovno vpišeš. Možnosti je neskončno, res. Sama sem šele v tretjem letniku študija ugotovila, da tista smer ni zame, pa sem zamenjala. En moj kolega se je že dvakrat prepisal, torej je sedaj na tretjem faksu. In takih zgodb je malo morje, pa noben ne obžaluje svojih odločitev in let, ki smo jih kao izgubili. Splača se :wink:
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 8. 2007
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a kiny » 01. Maj. 2010 22:04

Si še mlada, ne rabiš se sekirat!
Js bi delala tisto kar me veseli, ne pa tisto v čemer je lažje najti zaposlitev in dobiti večji denar.
Ker poklic je za celo življenje, ne samo za par let!
Js recimo sem imela isto situacijo na faksu ko sm se vpisala nekam, ker sm imela predstavo v svoji glavi da se v tem da ful zaslužit in uspet...ja my ass, če delaš nekj kar i ne paše ne boš nikol uspešen, niti ne boš mel želje po tem..edino kar bo se boš vsak dan zbudil in vs slabe volje šel v službo počet tisto kar ti ne paše... tko da js delam zdj nekj kar me veseli, in potem ko končam bom šla še neko izobraževanje dat skoz v čisto drugačni smeri kot pa zdej delam faks..ampak oboje me veseli...:)

Na tvojem mestu bi resnično šla na faks ki si ga želiš :!:

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov