Kaj narediti, če delodajalec ne izplača študentskega dela?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
OrangeLady - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 5. 2008
Sej če ti pa ne bojo kmalu nakazal pa pojdi v trgovino in iz kase vzemi kar ti pripada 

-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
sončk napisal/-a:*purple* napisal/-a:sončk napisal/-a:Sonja... taka ogromna in neumna
neeee Sonja.Ona je pa res uredu![]()
jst mam z njo ful dobre izkušnje, no pa verjetno zato ker sem se z njo spoprijateljila še preden je mela karkoli z episcentrom (nas je hodila motivirat za delo terminov in anket).
Jst sm mela probleme bolj s prejšnjo šefico Tamaro, eno mulo, ki je bla tok pametna da groza.Pri uni nas je šlo deset na enkrat ven iz episcentra, ker je bla tko neumna.Pod Sonjino "komando" pa nism delala, tko da žal ne vem kako in kaj je.Vem, pa da je nam šla takrat ful na roke in ji je ratal clo Tamaro izpodrint in Igorju dokazat da je tamara mal čuknjenaje pa sonja taka, da zahteva disciplino, to pa vem.
jst pa mislm da ni sonja kriva.prej bi bil kriv Igor.On je sam men ko nam je še delal net na računalnikih, dvakrat odštel po tri jurje tolarjev ker sem kao kršila pravila in uporabljala internet.pol je uvedu tud neke kazni če manjkaš preveč med delovnim časom (čiki) in nam je odšteval vse kar ni blo 5 minut na uro.Jst pa pozim prehlajen mehur, sem vse opozorila da pač bo mal več kot pet minut ker hodm skos na wc, na konc mesca sem dobila pa kr zajeten kup deanrja manj nakazanga
in pol sm šla.
Ja men se zdi da ma Sonja dve osebnosti... Eno tisto 'takul', drugo pa ignorantsko. Ker mi je kr govorila o enih datumih, ko nej bi jst delala, pa sm STOPROCENTNA, da se nism dogovorila za tiste datume, ker sm pač šla živet v tujino zdej in nekak nism mogla delat tisti teden, če nej bi bla že na letalu na poti semTko da men pač ne more govort o teh datumih.
Poleg tega sem bila že od začetka dogovorjena, da prihajam ob pol petih, pa mi je kr začela morit, da zakaj zamujam ?, od kod se vozim... Jaz sem ji pa šla ful na roko, ker sem tisto nedeljo (volitve) prišla bolj zgodaj v službo, pa prejšnji dan podaljšala do 6 zvečer in sem delala cel dan. In potem mi govori, da majo kr ene kazni, če se ne držiš dogovorov (ki jih sploh NISEM sklenila), tko da 15. bo nakazan in nej se sam pazi, če bo kj manj od tega, kar sem delala. Že tko je mizerna plača, da mi bo pa še kaj odbila od tega, kar sm sama zaslužila in krvavo potrebujem...
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
*purple* napisal/-a:jst pa mislm da ni sonja kriva.prej bi bil kriv Igor.On je sam men ko nam je še delal net na računalnikih, dvakrat odštel po tri jurje tolarjev ker sem kao kršila pravila in uporabljala internet.pol je uvedu tud neke kazni če manjkaš preveč med delovnim časom (čiki) in nam je odšteval vse kar ni blo 5 minut na uro.Jst pa pozim prehlajen mehur, sem vse opozorila da pač bo mal več kot pet minut ker hodm skos na wc, na konc mesca sem dobila pa kr zajeten kup deanrja manj nakazanga
in pol sm šla.
Kokr da kj slabš delaš, če namesto dolgočasenja med zvonenjen uporablaš internet. Sej je isto sranje, ane?

-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
ja net je biu zarad tega prepovedan, ker kao smo preveč virusov nanesl.Hja, sam pozabu je pa pomislt na to, da mu itak telefoni in povezava teče prek neta in da se virusi nabirajo tud zarad tega, ker valda mu je blo škoda dat še sto evrov zraven za kšn antivirusni program, namreč na nobenem kompu ga ni blo!
drgač pa hja, mi nikol nismo mel malce
mi smo delal po šest ur, če smo bli zjutri tud po osem in nam niso pustil (še prej ko je bla tamara).Ozirpoma ta tamara je bla faca, smo jo prašal če gremo lohk na malco in če mamo to vštet, pa je rekla ja.Na konc mesca pa 15 jurjev manj zarad tega
valda, jst sm delala skos in men se je preklet poznal.Isto na volitvah za župane, ko budale smo bli tm+eden od unih ki je pobiral volilne vloge, še vedno ni dobil nazaj denarja za bencin!
mah...sej tm je težko kej narest, pa ne zarad sonje, ampak zarad igorja.On dela teror.
skratka brezveze, jst tud en stopm več tja, sam zarad njega.
drgač pa hja, mi nikol nismo mel malce

mah...sej tm je težko kej narest, pa ne zarad sonje, ampak zarad igorja.On dela teror.
skratka brezveze, jst tud en stopm več tja, sam zarad njega.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Oz., ko si bil prijavljen v program, al neki tazga.sončk napisal/-a:Sej baje da se ti denar šteje samo, ko maš aktiven telefon.
Uglavnem

Mene na koncu par dni sploh blo ni več nazaj, čist jih dost mela - pa sem k sreči dobila nakazan vse kar sem oddelala.
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
A se ve kj spomneta, kdaj je nakazan? Ker nism čist prepričana a so mi rekl 12. al 15., no 12. je že miniu, 15. pa tut mineva pa še nč ni.
Prov cel dan bom živčna in če ne dobim nakazan jim težim, dokler ne dobim vsega, še na domače telefone jih bom klicala če bo treba 

-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Jz sem običajno dobila msg od ŠS o nakazilu na 15., okoli 2:30 pm.sončk napisal/-a:A se ve kj spomneta, kdaj je nakazan? Ker nism čist prepričana a so mi rekl 12. al 15., no 12. je že miniu, 15. pa tut mineva pa še nč ni.Prov cel dan bom živčna in če ne dobim nakazan jim težim, dokler ne dobim vsega, še na domače telefone jih bom klicala če bo treba

-
kiny - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 8. 2007
- Kraj: over the rainbow
No tako nalogo sm pa ravno js dobila naslov pri pravo družb in poslovno pravo letos na faksu... uglavnem, vsak študent lahko zahetva 4. izvod napotnice, tko da imaš malo boljši dokaz da si tam bil.
Če tega nimaš, greš na študentski servis poveš svoj problem, oni pač poskusjo kontaktirat tega delodajalca in se pogovrt z njim da pač izplača, če noče se lahko po sodišču tožiš, če ti kej rata.
Recimo moja kolegica je pa enkrt zagrozila svoji delodajalki da če ji ne izplača ji bo poslala inšpektorja (ker je vedla da v lokalu ni blo vse tko kot mora bit) in se je una usrala in ji nasledn dan že nakazala
Če tega nimaš, greš na študentski servis poveš svoj problem, oni pač poskusjo kontaktirat tega delodajalca in se pogovrt z njim da pač izplača, če noče se lahko po sodišču tožiš, če ti kej rata.
Recimo moja kolegica je pa enkrt zagrozila svoji delodajalki da če ji ne izplača ji bo poslala inšpektorja (ker je vedla da v lokalu ni blo vse tko kot mora bit) in se je una usrala in ji nasledn dan že nakazala

Live your life like you want
-
Vermilion - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 3. 2005
- Kraj: Kranj
jst mam take izkušnje, da ko enkrat nisem dobila nakazano takrat ko je blo rečeno ...glupa šefica je rekla, da je že vse zrihtanao, da bo dnar kmalu... pol pa po enem tednu ni blo nič... pa mi je spet rekla, da bo...pa sem spet čakala en teden... no potem sem pa klicala na študentski servis, pa so rekli, da še niso nič prejeli... no pol so pa očitno posredovali, ker sem dobila izplačano isti dan...
drugače pa sem imela full slabo izkušnjo z zadnjo delodajalko... baba je svoje neuspehe zvračala na druge... delala sem v trgovinci s kramo... razen nakit, kamnlki, knjige, itd... s tem, da je blo vse full drago...recimo kakšne figurce ala angelčki itd..., ki so v mercatorju po 1 € al pa še manj so ble tukaj kar 3 al 4 €... da ne omenjam solnih lučk v dipotu ipd jih majo po 7-10€ tam so ble nad 30€...
in jasno ni blo prometa, ker niti ni bilo kakšne pametne table, reklame, slaba lokacija skratka nič... in potem skoz je blo vse super... karkol sem naredila vse super... pol enkrat se je pa spomnila očitno, da ji ne znese, da me plačuje in mi je podtaknila, da nisem zaključla blagajne pa da je manjkalo 10€ ... pa res sem ji takrat ogromno prometa naredila, full folku sem povedala za štacunco, full sem bla prijazna, še pucala sem police pa tla... pa full sem ji šla na roko ko je imela bolnega sina... ona je pa vse kar sem narobe narediila... to sta ble v 3 mesecih mogoče 2 minimalni napakci... ki nista meli nič veze z dobičkom... in ona namesto, da bi se o vseh zadevah pomenila v živo je vedno pisala vse v zvezek.... to dela folk, ki nima jajc kaj povedat v živo...
in kar naenkrat pride ona(btw v celih 3 mesecih sem jo vidla
3x, ona mi nič ni razložila kako se kaj dela) z možem(ena velika copata, ki ne zna drugega kot kimat svoji ženi) v trgovino oba se najbl grdo držita in pol me ozmerja najbl, kot, da sem ji nevemkaj naredila... tisti 2 napakci je spotencirala najbl, pa da ji stranke odganjam, da ne brišem prahu itd... skratka same neresnične zadeve... in valda pol je blo konc s službo...
delala sem že v velikih službah in povsod sem bla maximalno pohvaljena zmer so me klicali nazaj, tuki pa pol tak odnos... itaq je full bed izkušnja, samo veš, da nisi ti kriv, če šefica nima pošlihtan v glav...res totalno neprofesionalen odnos...
saj potem sem mislila kakšno inšpekcijo poslat, ker mislim, da še zdaleč ni vse štimalo, tud dnar mi je nazadnje kar na roke izplačala oz. kar vrgla mi ga je tam na pult... pa še full slabo sem bila plačana (3€)... nakar sem pa izvedela, da so trgovino zaprli... prav ji je, ker ženska niti ne ve kako se en resen biznis vodi... pa da študentnje ne bodo tlake delal namesto nje... ona je itaq delala maximalno 3 ure na dan, pa še to ne vsak dan...pol je pa hotla kar miljone služit... halooo....
no sej potem je moj fant nesel nazaj ključe od trgovine, ki sem jih še rabla vrnit in jo je fajn prestrašu, ko ji je omenu njegovga kolega odvetnika... ker je ženska skoz samo jezikala kot ena kokoška...
vem, da je mal OT... samo to sem hotla povedat, da ne pustite, da folk pometa z vami, da si tud študent zasluži spoštovanje... seveda v primeru, da opravlja delo tako kot je treba

drugače pa sem imela full slabo izkušnjo z zadnjo delodajalko... baba je svoje neuspehe zvračala na druge... delala sem v trgovinci s kramo... razen nakit, kamnlki, knjige, itd... s tem, da je blo vse full drago...recimo kakšne figurce ala angelčki itd..., ki so v mercatorju po 1 € al pa še manj so ble tukaj kar 3 al 4 €... da ne omenjam solnih lučk v dipotu ipd jih majo po 7-10€ tam so ble nad 30€...
in jasno ni blo prometa, ker niti ni bilo kakšne pametne table, reklame, slaba lokacija skratka nič... in potem skoz je blo vse super... karkol sem naredila vse super... pol enkrat se je pa spomnila očitno, da ji ne znese, da me plačuje in mi je podtaknila, da nisem zaključla blagajne pa da je manjkalo 10€ ... pa res sem ji takrat ogromno prometa naredila, full folku sem povedala za štacunco, full sem bla prijazna, še pucala sem police pa tla... pa full sem ji šla na roko ko je imela bolnega sina... ona je pa vse kar sem narobe narediila... to sta ble v 3 mesecih mogoče 2 minimalni napakci... ki nista meli nič veze z dobičkom... in ona namesto, da bi se o vseh zadevah pomenila v živo je vedno pisala vse v zvezek.... to dela folk, ki nima jajc kaj povedat v živo...
in kar naenkrat pride ona(btw v celih 3 mesecih sem jo vidla
3x, ona mi nič ni razložila kako se kaj dela) z možem(ena velika copata, ki ne zna drugega kot kimat svoji ženi) v trgovino oba se najbl grdo držita in pol me ozmerja najbl, kot, da sem ji nevemkaj naredila... tisti 2 napakci je spotencirala najbl, pa da ji stranke odganjam, da ne brišem prahu itd... skratka same neresnične zadeve... in valda pol je blo konc s službo...
delala sem že v velikih službah in povsod sem bla maximalno pohvaljena zmer so me klicali nazaj, tuki pa pol tak odnos... itaq je full bed izkušnja, samo veš, da nisi ti kriv, če šefica nima pošlihtan v glav...res totalno neprofesionalen odnos...
saj potem sem mislila kakšno inšpekcijo poslat, ker mislim, da še zdaleč ni vse štimalo, tud dnar mi je nazadnje kar na roke izplačala oz. kar vrgla mi ga je tam na pult... pa še full slabo sem bila plačana (3€)... nakar sem pa izvedela, da so trgovino zaprli... prav ji je, ker ženska niti ne ve kako se en resen biznis vodi... pa da študentnje ne bodo tlake delal namesto nje... ona je itaq delala maximalno 3 ure na dan, pa še to ne vsak dan...pol je pa hotla kar miljone služit... halooo....
no sej potem je moj fant nesel nazaj ključe od trgovine, ki sem jih še rabla vrnit in jo je fajn prestrašu, ko ji je omenu njegovga kolega odvetnika... ker je ženska skoz samo jezikala kot ena kokoška...
vem, da je mal OT... samo to sem hotla povedat, da ne pustite, da folk pometa z vami, da si tud študent zasluži spoštovanje... seveda v primeru, da opravlja delo tako kot je treba

-
ForeverMe - Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 1. 2007
moj fant je delal pr enmu čez poletje, po 5 evrov na uro in je res skus ful delau, tud po ceu dan do 11h zvečer in za vikende in skus. pol je pa enkrt zvedu d tip ful ne plačuje. meu je napotnco pr študentu, ampk plačila pa še kar ni blo. pa mu je skus govoru, da bo nasledn tedn plačau itd itd. tip je pa biu že itak zadolžen in z zamrznemi računi in tku. in pol je moj fant nehau delat, zakaj pa bi, če mu ne bo plačau. pol mu je pa ful težiu pa na študenta klicu in vse in mu je celu uspelo izterjat neki dnarja. mu je pa ŠE ZMER dolžan 400 evrov. sej hvala bogu so ga pred enm mescm klical iz študenta d gre zadeva na sodišče, sm... bogve če bo sploh kdaj vidu tist dnar. ker ga pa krvavo potrebuje. k je mislu pač da bo dobu pa si je drgje sposodval k ni meu, pa še zdej ni na zeleni veji.
jz se čist strinjam d je to ful neodgovorno od študenskega servisa. če so že prej vedl d ne plačuje, pa so ga še zmer mel u bazi. haloooo??? jz pravm d nardimo bojkot pa zahtevamo bl fer odnos do študentov. al nimajo vsi premožnih staršev, pa če že delamo, nej bojo vsaj tuk hvaležni da plačajo. treba bi blo nekako pogodbo al pa odločbo, tud za delo pr privatnikih, da bi mel zagotovilo.
jz se čist strinjam d je to ful neodgovorno od študenskega servisa. če so že prej vedl d ne plačuje, pa so ga še zmer mel u bazi. haloooo??? jz pravm d nardimo bojkot pa zahtevamo bl fer odnos do študentov. al nimajo vsi premožnih staršev, pa če že delamo, nej bojo vsaj tuk hvaležni da plačajo. treba bi blo nekako pogodbo al pa odločbo, tud za delo pr privatnikih, da bi mel zagotovilo.
-
*kayka* - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 1. 2005
- Kraj: Kranj
Nea napisal/-a:Verjetno je katera že kaj podobnega doživela, zato bi prosila za kak nasvet, komentar... Nekaj časa sem delala v kavarni, kjer sem vsak mesec dobila glede na dogovor o urni postavki ustrezno izplačilo. No, dokler delodajalcu nisem povedala, da me prihodnji mesec več ne bo, ker sem pač dobila drugo delo. Njegov odgovor na to pa seveda do konca kretenski - za delo v mesecu septembru sem prejela le neko simbolično plačilo in daleč od tistega, ki bi ga glede na opravljene ure in postavko morala.
Kaj naresti v takem primeru? Napisala sem že pritožbo na študentski servis.. Kaj pa vaše izkušnje, kako ste/bi ukrepale?
Aja, še malo negativne reklame (upam, da je dovoljeno).. izogibajte se kavarne Brioni v Kranju
Tam se ti je to zgodilo?

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]