Kaj narediti, če delodajalec ne izplača študentskega dela?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
^cherry^ - Debatorica
- Na forumu od: 16. 3. 2008
Evo zdej mam pa js tud problem glede tega.. Januarja in polovico februarja sm delala v eni trgovini z oblekami, potem so pa to trgovino zaprli. In js še zdej nism dobila plačano nič, sm klicala na firmo (v upravo) in so mi rekl, da če bom dobila kdaj bom, če ne pa pač ne.
Sm posredovala študentu in so rekl, da jih bodo tud oni poklical, ampak njim se (kao) noben ne oglasi. Aja napotnica je pa bla vrnjena, sam nakazila ni blo. A lahko sploh še kej nardim? 

-
Hyades - Kofetarica
- Na forumu od: 22. 6. 2008
Ojoj punce... to je vse grozljivo..
Meni se je to zgodilo v moji prvi sluzbi preko studenta. Delala sem promocije za Emono in v bistvu naj bi dobila tam nekje 35.000 SIT in sem cakala en mesec.. nic, sem klicala sefa in je rekel, da ima kao firma probleme, da gre v stecaj ipd.. In sem pac poklicala studentski servis in so izterjali. S tem, da je trajalo 3 mesece
.
Meni se je to zgodilo v moji prvi sluzbi preko studenta. Delala sem promocije za Emono in v bistvu naj bi dobila tam nekje 35.000 SIT in sem cakala en mesec.. nic, sem klicala sefa in je rekel, da ima kao firma probleme, da gre v stecaj ipd.. In sem pac poklicala studentski servis in so izterjali. S tem, da je trajalo 3 mesece

-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
^cherry^ napisal/-a:Ja a ni tko, da te more SŠ nekak krit, in ti potem izplača, oni pa potem izterjajo od njih?
No kokrkol, očitno se bo še treba kregat.
ja krije drek!Samo če res težiš in vztrajaš, lahko kej dosežeš.Sami od sebe si pa ne bodo prstou mazali.
je pa edino dobro to, če je podjetje že nakazvalo čez določeno mejo nakazil in ti ŠS začne denar zalagat.Ti maš takrat denar takoj ko je napotnica vrnjena, ŠS se pa ubada s plačnikom dalje.će napotnice ne vrnejo na ŠS je pa sploh šit!
je pa uredu, da je v temle primeru napotnica vrnjena, se pravi dokaz da si tam zares delala in če mal potežiš na ŠS mogoče res dosežeš želen denar.
-
ashi - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 9. 2007
omg... glede študentskega dela.. kaj se je pa meni danes zgodlo.. oz.. se je ze prej dogajalo, ampak danes sem dala odpoved
okej.. delala sem v eni prestizni firmi (nebi o imenih) administrativna dela.. in tam je konstantno prihajalo do nekega nadlegovanja (spolnega).. no.. enx sem se razp*zdila in seveda pred šefom.. in kaj je ta šef naredil? smejal se je.. ko en bebec.. okej.. pa ni zaleglo moje postavljanje zase.. no danes mi je prekipelo..in ko me je klical, sem rekla da bom prenehala s studentskim delom v tej firmi.. ampak bi delala dokler ne najdejo nove punce (kao prijazna sem hotla bit).. pol mi je šef reko nazaj če mislim, da se zaradi mene sekira, da če se zavedam kolko punc se je na tem delovnem mestu ze zamenjalo
.. in mi reko adijo pa dol vrgo telefon.. okej whatever... no danes nisem bla na šihtu ker sem pač mela izpit.. tip je točno vedel kdaj mam izpit.. in 10min pred izpitom mi je napisal sms: "a to da dajete odpoved kar tako izvira iz kmetov?" ... halo?! prvo kot prvo, nisem s kmetov, drugo kot drugo bi bla ponosna, če bi bla s kmetov!! mislim.. kar šokiralo me je.. valda več ne bom šla pod nobenim pogojem delat v to firmo..

-
keepsake - Kofetarica
- Na forumu od: 19. 9. 2007
ashi napisal/-a:mi je napisal sms: "a to da dajete odpoved kar tako izvira iz kmetov?"

I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
-
lakeesha - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: domžale
^ to je odvisno od podjetja,
eni lahko tko nardijo, drugi k majo bolj stroga pravila pa ne...
eni lahko tko nardijo, drugi k majo bolj stroga pravila pa ne...
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
and she didn't say where she was going
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov