Izpis s faxa

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Geniuska
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Geniuska » 16. Okt. 2007 9:37

Mene pa zanima napriemer če se zdaj izpišem iz faxa,pol seveda nimam statusa več a ne? Predvsem me zanima to če se lahko naslednje leto normalno vpišem na drugi fax na redni študij?
Uporabniški avatar
son_čnica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a son_čnica » 16. Okt. 2007 10:15

Zakaj pa bi se izpisala? Počakaj do oktobra in se prepiši, vmes pa tako lahko obdržiš status. Pomembno je samo, da se nisi že kdaj prej prepisala oz. nisi ponavljala letnika. V tem primeru se namreč ne moreš ponovno redno vpisati.
Uporabniški avatar
Geniuska
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Geniuska » 16. Okt. 2007 10:55

Predvsem zato ,ker to pač ni študij,ki sem ga hotela( 2.vpis,kar je še pač ostalo),in me pač zato zanima kako je če se naprimer zdaj izpišem,in nadaljujem drugo leto na drugem faxu( na tistem,na katerega res želim).Aja,ne nisem se v preteklosti že prepisala...
Uporabniški avatar
son_čnica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a son_čnica » 16. Okt. 2007 11:25

Mislim, da je brez veze, da se izpišeš. Saj ti ni treba hodit na fax, samo status imaš. Spremeniš pa tako nič s tem, ko bi se izpisal.
Uporabniški avatar
Geniuska
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Geniuska » 16. Okt. 2007 11:30

ja samo če ne hodim na fax,pa ne delam izpitov,pol padem?!a ni tako da lahko ali 1x padeš ali se 1x prepišeš?pa če padem da se potem ne morem prepisati? no takšne info. sem dobila... Če ti veš kaj bolj natančno o tem,mi prosim povej! :) ...Sem malo zmedena z vsem skupaj...
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 16. Okt. 2007 11:32

Če si zdaj vpisana, se bo po moje štelo kot prepis, tudi če se zdaj izpišeš. Ker si že bila vpisana. Tako da boš v vsakem slušaju zapravila možnost ponovnega prepisa ali ponavljanja.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a bejbika » 16. Okt. 2007 11:45

1. brezveze se sedaj izpisovat, ko imaš status, kar pomeni, da ti ni treba delati izpitov/hodt na predavanja, ampak lahko delaš prek Študenta, ješ na bone in imaš mesečno na primer.
2. drugo leto pošlji prijavo za vpis za želeno fakulteto in počakaj, da boš sprejeta in se nato pojdi izpisat
3. V redni študij se lahko vpišeš samo 2x (tukaj šteje tudi ponavljanje letnika). Če si vpisana na UNI, lahko se 2x vpišeš redno. In potem, se lahko še 2x redno na VSŠ.
4. Če padeš, se potem ponovno vpišeš. Ni ti treba hodt na predavanja. Ampak je padec isto kot, če se izpišeš. Res, raje počakaj z izpisom do drugega leta, pa letos delaj, kar hočeš. Pač ne boš študirala :lach:
5. Če si že vpisana, se šteje kot 1 redni vpis. Če se izpišeš in ponovno vpišeš, je to že 2.

Moje mnenje: uživaj letos, malo delaj in se odloči kaj boš drugo leto študirala. Če imaš premalo točk za želeno smer, se pa uči, pa pojdi ponovno maturo delat. Eh, ne se izpisat, ker je to neumnost, ker izgubiš VSE bonitete, ki jih imajo študentje. Izpis -> drugo leto :!:

pa še to: avatarji, ki žmigajo, niso dovoljeni, zato ti je bil odstranjen. najdi nekaj, kar ne utripa. Lahko ga pa najprej meni pošlješ, da vidim, če je ok :lach:
Uporabniški avatar
Geniuska
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Geniuska » 16. Okt. 2007 12:02

bejbika napisal/-a:1. brezveze se sedaj izpisovat, ko imaš status, kar pomeni, da ti ni treba delati izpitov/hodt na predavanja, ampak lahko delaš prek Študenta, ješ na bone in imaš mesečno na primer.
2. drugo leto pošlji prijavo za vpis za želeno fakulteto in počakaj, da boš sprejeta in se nato pojdi izpisat
3. V redni študij se lahko vpišeš samo 2x (tukaj šteje tudi ponavljanje letnika). Če si vpisana na UNI, lahko se 2x vpišeš redno. In potem, se lahko še 2x redno na VSŠ.
4. Če padeš, se potem ponovno vpišeš. Ni ti treba hodt na predavanja. Ampak je padec isto kot, če se izpišeš. Res, raje počakaj z izpisom do drugega leta, pa letos delaj, kar hočeš. Pač ne boš študirala :lach:
5. Če si že vpisana, se šteje kot 1 redni vpis. Če se izpišeš in ponovno vpišeš, je to že 2.

Moje mnenje: uživaj letos, malo delaj in se odloči kaj boš drugo leto študirala. Če imaš premalo točk za želeno smer, se pa uči, pa pojdi ponovno maturo delat. Eh, ne se izpisat, ker je to neumnost, ker izgubiš VSE bonitete, ki jih imajo študentje. Izpis -> drugo leto :!:

pa še to: avatarji, ki žmigajo, niso dovoljeni, zato ti je bil odstranjen. najdi nekaj, kar ne utripa. Lahko ga pa najprej meni pošlješ, da vidim, če je ok :lach:

torej če letos ne opravim izpitov,padem,ampak se lahko kljub temu naslednje leto prepišem na drugi fax redno?! to me najbolj zanima!
Pač rada bi delala,sam me je pač malo strah da če nebom naredla teh izpitov in bom padla ,da mi bo potem onemogočen redni vpis na drugi fax.pa to je znimivo ( če sem prav razumela),da če se 2x an UNI,pa pol pač nekaj zafrkneš, ti še osatne da se lahko vpišeš na VSŠ?

P.s.: hvala za razlago,sam jaz pač včasih bol dolgo rabim da skapiram :D :lol:
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a bejbika » 16. Okt. 2007 12:16

ja ... drugo leto se lahko vpišeš redno na katerikoli fax, če si se letos prvič vpisala ... kot vpis ti šteje vpis na fax, prepis ter ponavljanje. Če pa ti padeš, je pa to pavziranje. In se ne šteje kot 2 vpis ;)

ja, vedno ti ostane še VSŠ ..
ti kar delaj in ne se sekirat glede faxa. Tebi se tudi pojaviti ni potrebno tam. Izkoristi to leto kot luftarski študent :lach:, drugo leto se pa vpiši na želeni fax ;)
itak ti pa vedno ostane izredno :D
Uporabniški avatar
Geniuska
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Geniuska » 16. Okt. 2007 12:35

bejbika napisal/-a:ja ... drugo leto se lahko vpišeš redno na katerikoli fax, če si se letos prvič vpisala ... kot vpis ti šteje vpis na fax, prepis ter ponavljanje. Če pa ti padeš, je pa to pavziranje. In se ne šteje kot 2 vpis ;)

ja, vedno ti ostane še VSŠ ..
ti kar delaj in ne se sekirat glede faxa. Tebi se tudi pojaviti ni potrebno tam. Izkoristi to leto kot luftarski študent :lach:, drugo leto se pa vpiši na želeni fax ;)
itak ti pa vedno ostane izredno :D

Ful ti hvala za informacije!!!! :D :wink: :D
Uporabniški avatar
son_čnica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a son_čnica » 16. Okt. 2007 12:46

Točno tako. Brez veze se je izpisovat, ker ti odpadejo bonusi, ker pa si že vpisana si 1. vpis tako že izkoristila. Tudi jaz ti svetujem, da dobro premisliš in se naslenje leto vpišeš tja kamor res želiš.

Nisem pa vedela, da se lahko dodatno 2x vpišeš na VSŠ... Svašta...
Uporabniški avatar
linkica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a linkica » 06. Nov. 2007 17:31

ce sem pa na visji strokovni soli in bi zelela nadaljevati studij pa tudi lahko ne? redno mislim. pa redno sem tudi sedaj pa republisko imam.
Uporabniški avatar
prinzessin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 3. 2006
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a prinzessin » 13. Nov. 2007 10:04

Vau, sem kar precej zanimivega zvedela :lol: Sama sem se tudi hotela izpisat, potem sem pa začela študirati, da bi blo dobro, če se ne, tako da lahko obdržim status=ugodnosti, pa vseeno ne hodim na faks :lol: Bom najbrž kar tako naredila...
Uporabniški avatar
spellca
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a spellca » 13. Nov. 2007 22:14

bejbika napisal/-a: Tebi se tudi pojaviti ni potrebno tam.

To ne drzi za vse faxe. Na bolonjskih programih je prisotnost bolj ali manj obvezna. Moja kolegica je bila vpisana na FDV samo zaradi statusa in ni v 1. semestru nic hodila na predavanja. Ob koncu 1. semestra so ji domov poslali obvestilo, da so jo izpisali, ker ni bila prisotna na predavanjih. Ne vem za katere faxe to velja, ampak za FDV sigurno. Pa verjetno tudi druge, kjer izvajajo bolonjo.
Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 11. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ANGELgirl » 14. Nov. 2007 18:52

:eek: A res a kaj? Saj ubistvu je pošteno, vsaj za tiste ki so pa želeli priti na ta faks, pa so potem imeli premalo pik in sedaj čakajo na drugo leto!
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov