Izobrazba???

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Naughty grl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 9. 2004
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a Naughty grl » 07. Okt. 2006 18:52

jemina napisal/-a:Kaj pa maš ti še poleg slovenščine :?:

Geografijo.

Še eno tiny vprašanje: Kako je z vajami na FF-ju? Se začnejo takoj, so vsak teden, al je to spet odvisno od predmeta samega? Men kaže namreč, da bom imela čist vsak dan kake vaje, v sredo celo dvakrat. V pondelk se mi že ob 8h zjutri začnejo vaje iz Geografije poselitve in se mi tud sanja ne al naj pridem že ob 8h, al šele ob pol 12h na naslednje predavanje. Gledam po forumu, brskam po spletni strani, pa nobenih obvestil, ničesar. Indeksa še nism šla iskat, ga nameravam v pondelk dvignt, a je to kej narobe, če uletim na vaje brez indeksa?
Se zahvaljujem že vnaprej (again). :)

P.s.: Tiasha, do zadnjega nism vrjela da je tko hudo. Danes verjamem. :D :lach:
... se non ti cerco non vuol dire che mi hai perso <3
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 07. Okt. 2006 19:38

Men tud gre tale filofaks skoz bl na k***c, ker nikjer ni npbenih obvestil in potem nč ne vem in izpadem kot totalen debil :eek:
Uporabniški avatar
tiasha
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a tiasha » 07. Okt. 2006 21:23

No no ... a zdej vrjamete ... :D Sej to je itak vedno tko, dokler nisi dejansko tm pa dokler te ene parkrat ne zjebejo u glavo ne vrjameš, samo ko se pa resnično začne to dogajat pa samo ... :? :evil: :roll:

Ampak nč bat, na slovenščini je najhujš, sej drugje so še kokrtolk normalni ... :D
Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 07. Okt. 2006 21:26

Ja tiasha hvala za tolažbo :cry:
Uporabniški avatar
tiasha
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a tiasha » 07. Okt. 2006 21:27

jemina napisal/-a:Ja tiasha hvala za tolažbo :cry:

Ahh ne sej ... :wink: Nč bat, samo lepo začet na polno pa lepo pridno študirat pa na predavanja hodit pa velik živčkov pa dobre volje pa energije pa tko ... :wink: :razz:
Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Uporabniški avatar
alina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 28. 8. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a alina » 07. Okt. 2006 21:43

Naughty grl napisal/-a:
jemina napisal/-a:Kaj pa maš ti še poleg slovenščine :?:

Geografijo.

Še eno tiny vprašanje: Kako je z vajami na FF-ju? Se začnejo takoj, so vsak teden, al je to spet odvisno od predmeta samega? Men kaže namreč, da bom imela čist vsak dan kake vaje, v sredo celo dvakrat. V pondelk se mi že ob 8h zjutri začnejo vaje iz Geografije poselitve in se mi tud sanja ne al naj pridem že ob 8h, al šele ob pol 12h na naslednje predavanje. Gledam po forumu, brskam po spletni strani, pa nobenih obvestil, ničesar. Indeksa še nism šla iskat, ga nameravam v pondelk dvignt, a je to kej narobe, če uletim na vaje brez indeksa?
Se zahvaljujem že vnaprej (again). :)

P.s.: Tiasha, do zadnjega nism vrjela da je tko hudo. Danes
verjamem. :D :lach:

lubica oddelek za geografijo je najbolj organiziran oddelek na filo faksu in to o vajah bi ti moralo bit jasno predno si se sem vpisala. skozi celoten študij bojo več ali manj vsi predmeti imeli vaje, so pa te vaje po skupinah, tako da jih nimaš vsak teden ali pa so npr. na urniku 3 ure, pa bojo 3 skupine in vsaka skupina eno uro. je pa res, da je to še zmeraj filo faks in začnejo delovati en teden za vsemi ostalimi faksi, torej v ponedeljek. veliko obvestil sem videla že na oddelku, predvsem so tam seznami (na hodniku na omarah), kjer se lahko vpišeš v posamezno skupino za vaje. pa če sem jst to opazila, ki sem absolvent in me to sploh ne zanima, bi se lahko tudi ti potrudila, odmigala rit do faksa in to videla. bo pa sigurno še zdaj prvi teden čas, da se vpišeš v skupine.

kar se tiče urnika...sigurno je v prvem letniku full zafilan, ampak verjemi da se bo kmalu pokazalo kaj se ti zdi zanimivo poslušat in kaj ne in sigurno ne boš hodila na vsa predavanja, vaje so pa obvezne (vsaj 80% prisotnost na večini vaj), na terenskih vajah moraš pa itak bit 100%! npr. samo za primer, ko sem bila jaz v prvem letniku se je tudi zgodilo, da je bilo na predavanjih iz geologije 8 študentov! pa jih je v prvem letniku 100!

drugače je pa tole stran od oddelka: http://www.ff.uni-lj.si/oddelki/geo/index.html in tukaj lahko na forumu prebereš vsa aktualna obvestila, vključno s tem katere stvari že imaš v prvem tednu in katere ne.

res je filo faks organizacijska štala in so full za časom, ampak tako pač je, prej se sprijazniš, boljše je. se pa na geografiji res ne dogaja da bi obstajal profesor, ki bi se zapičil vate, te zafrkaval kakorkoli in te ne bi spustil na izpitu. tudi vsi so zmeraj na govorilnih urah takrat kot morajo biti in izpiti so zmeraj točno na objavljen datum in uro. in vsako stvar pravočasno izveš! s profesorji so načeloma zelo dobri in korektni odnosi, se tudi najde kakšen asistent, ki žura skupaj s študenti, na terenskih vajah je zmeraj zabavno, oddelek pred novim letom organizira srečanje za vse študente in zaposlene, organizirajo se pikniki, fuzbal tekme, v glavnem marsikaj se dogaja in je lahko zelo zabavno :wink:
It looks like we could have made it baby...me and you!
Uporabniški avatar
Naughty grl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 9. 2004
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a Naughty grl » 07. Okt. 2006 22:58

Uff alina, tole je blo pa mal harsh :) Bom rit dvignla v pondelk, oblubm. Vaje kot same mi niso problem, mogoče si me narobe razumela, glede terenskih se tud zavedam, da je udeležitev obvezna ipd. sam ne razumem pa kako, da jih je tok količinsko velik (2-3 urce na dan, vsak dan, pa še slovenščina, tko da mi vse nanese kr velik) in ne razumem tud tega če se začnejo takoj, s prvim tednom ipd. Glede skupin mi je zdej jasn,ja. :) Se tud zavedam, da bom na faksu velik več zvedla, ampak bi se rada mejčkn prpravla na vse skupi in organizirala, tko da mi bo znesl, ker je tud zajeban tkole dvopredmetno urnik usklajevat.
Se ti zahvaljujem drugač za ostale informacije; tale link poznam in ga redno pregledujem, sam informacije (po mojem mnenju) niso lih tekoče. Je pa lepo kej več zvedet od absolventke, tko da najlepša hvala. :)

eidt::: ahaaa sem našla, sem našla vse, finooo :flehan: :top:
... se non ti cerco non vuol dire che mi hai perso <3
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 08. Okt. 2006 8:39

Hehe... Sej se boste navadile :) Pa včasih tut mal v 3 krasne prišle na faks, ampak bo potem vsaj izgovor za kako kavo.

Za morebitne anglistke in bibliotekarke tukaj pa še link za obvestila:
http://www.ff.uni-lj.si/oddelki/anglistika/obvestila/default.asp
http://www.ff.uni-lj.si/oddelki/biblio/Tajnistvo/OBVESTILA-dodipl-R.htm
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
alina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 28. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a alina » 08. Okt. 2006 19:46

Naughty grl: kakor sem že rekla, na koncu ne boš imela toliko vaj, je pa res da je prvi letnik najbolj naporen, pa tut dvopredmetni imate prvo leto precej, ampak se da! si pa izbrala res smrtonosno kombinacijo (po moje težjo sploh ne bi mogla), ker sta vsaj po mojem mnenju to najtežja študija na ff (slovenščina&geografija), imam pa sošolke ki imajo to kombinacijo pa jim je tut to ratalo! predvsem ti pa svetujem, da vse obveznosti za vaje probaš narediti čim prej, da se ti potem ne zafila vse naenkrat. pa pri izpitih se osredotoči najprej na tiste, ki so pogoj in ne prelagaj vse na september, ker se ti ne bo izšlo. no, pa nočem te zdaj preveč strašit-sej se boš mela čist fajn :wink: če te pa še kaj zanima, tudi potem kasneje, ko boš že čisto not padla v študij, pa kar vprašaj :wink:
It looks like we could have made it baby...me and you!
*gangsta_princess*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 9. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a *gangsta_princess* » 08. Okt. 2006 21:01

Jaz pa promet studiram v Mariboru :)
(2.letnik trenutno) :lol:
*gangsta_princess*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 9. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a *gangsta_princess* » 08. Okt. 2006 21:02

Jaz pa promet studiram v Mariboru :)
(2.letnik trenutno) :lol:
Uporabniški avatar
allessya
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a allessya » 09. Okt. 2006 15:34

allessya napisal/-a:Ostajam na pravu kot pavzer, čeprav sem mela ideje, da bi se prepisala... :?

Ok, ideje so se uresničile... od jutri naprej bo pravna revnejša za eno študentko. :D
Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Frenkie » 09. Okt. 2006 16:02

allessya napisal/-a:Ok, ideje so se uresničile... od jutri naprej bo pravna revnejša za eno študentko. :D

A greš kej druzga študirat? :)
Uporabniški avatar
allessya
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a allessya » 09. Okt. 2006 16:08

Slika S temle pravom sem itak brcnila v temo, ker že v osnovi nisem človek za to, ampak sem se pač rinla tja, kamor ni treba. :D Zdaj grem pa v pedagoške vode, ki so bolj moje področje (slovenščina-pedagogika).
Uporabniški avatar
**SiMoN@**
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a **SiMoN@** » 09. Okt. 2006 16:22

allessya napisal/-a: Zdaj grem pa v pedagoške vode, ki so bolj moje področje (slovenščina-pedagogika).

jst bi tut to šla...če bom pridna, pa bom šla delat 5 predmet, oz. maturitetni tečaj pol gor pridem..če me bodo hotel

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov