IZGUBA statusa študenta na višji šoli

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
Fallen_angel
Sramežljivka
Sramežljivka

IZGUBA statusa študenta na višji šoli

Neprebrana objava Napisal/-a Fallen_angel »

Zdravo!
Zanima me sledeče...sem študentka neke višje šole...pri nas sta samo 2 letnika. Grozi mi izguba statusa. Zanima me sledeče..če uzgubiš status,ali moraš res vse izpite plačevat( kdo ve cirka koliko?)? Je potem edina možnost za delo da se prijavim na zavod? Ali se mi izpiti/vaje iz 2. letnika(torej pri nas zadnjega) izbrišejo/izničijo?
Skratka,kaj vse je potrebno storiti ko se ti to zgodi??

Hvala lepa!
Uporabniški avatar
Nency
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Nency »

Če izgubiš status ti druga ne prostane kot, da se prijaviš na zavod, ker drugače ne moreše delat, razen če te kje na črno vzamejo. Ampak vseno, če si na zavudu imaš lahko še socialno.
Jaz sem delala visoko šolo in sem zadnji letnik pustila ( zarad fanta :roll: ) in moreš dat noter prošno za pavziranje poleg tega ima Univerza v Ljubljani, moj faks konkretno VSE IZPITE ZA PLAČAT V PRIMERU, DA NIMAŠ STATUSA in PAVZIRAŠ. 1,2,3 je 39,60 eur vsako nadaljno opravljanje pa 120,12 € , s tem, da med letom opraviš toliko izpitov, da imaš pogoj za naslednji letnik se lahko po 1 ali 2 letih vpišeš v naslednji letnik zopet redno.

Ne izpiti/ vaje ti vsi ostanejo in jih po izgubi statusa ni potrebno ponovno delat v kolikor se določen predmet ni spremenil ni obesežnejše snovi.
Glede na to, da si pa ti zadnji letnik, kaj pa absolvent???
Še vedno lahko povemo, kar smo zamolčali, ne moremo pa več zamolčati, kar smo povedali.
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Višja šola nima nobene veze z Univerzo, tako da zgornji podatki zate ne pridejo v poštev... Višješolski zavodi so čisto zase.
Najbolje je, da se pozanimaš na referatu svoje šole.

Si redna ali izredna študentka?
Fallen_angel
Sramežljivka
Sramežljivka

redna študentka sm...
fora je d sm pač letos pustila študij na zadni stopnici..ne bi o razlogih,je dogla zgodba...in pr nas je pogoj da se ponovno vpišš u letnik oz ponavlaš 3 izpiti in neko praktično delo...js pa tega nism še opravla in dvomim d mi bo do 3.9. znesl...
predvsem me tud zanima,a se lahko js to leto ko zgubim status vpišm na zavod in delam,potem se pa spet vpišm nazaj na fax (vmes ko delam pa nardim te pogoje za ponavljanje)? a se lah pol redno spet vpišm al je kej drugače?

pa še eno vprašanje...če nisi na zavodu in niti nimaš status študenta,al sploh lahko kje delaš? se lah na kšno razpisano službo prjavš?

hvala!
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a SWEETprinces »

mene pa zanima kaka je moznost ce izgubis status da ga obdrzis. sama sem na visoki soli. to pomeni da se lahko vpisem na drugo visoko solo?
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Lahko se vpišeš na višjo šolo (ne visoko!), te so ločene od univerze in visokih šol.
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: hollywood

Neprebrana objava Napisal/-a rachka_ »

za goli status (se pravi za potrebe dela preko ŠS) je fajn tudi vpis na kakšno srednjo šolo..
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

ok ful hvala...mam krizo ker mi verjetno danes ni uspelo narediti enega ispita pa bi bilo ql da ohranim status. ker ponavljala sem ze...
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Možno je, da na višjih šolah ne boš več dobila prostih mest za redni vpis, tako da ti ostane le še izredno, kar pa seveda pomeni €€.
Lahko pa, da so še prosta mesta, preveri...
Fallen_angel
Sramežljivka
Sramežljivka

rachka_ napisal/-a:za goli status (se pravi za potrebe dela preko ŠS) je fajn tudi vpis na kakšno srednjo šolo..

a pa se lahko kar iz faxa na sredno upišš le zarad statusa?
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Fallen_angel napisal/-a:
rachka_ napisal/-a:za goli status (se pravi za potrebe dela preko ŠS) je fajn tudi vpis na kakšno srednjo šolo..

a pa se lahko kar iz faxa na sredno upišš le zarad statusa?

mene tudi to zanima tako da bi bilo super ce bi odgovorile...
Odgovori