Izdaja knjige

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Mallina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mallina » 21. Maj. 2007 22:51

Mogoče ve kdorkoli, karkoli o tem? kako izdati knjigo? npr: da napišeš knjigo..kako potem poteka vsa ta producura preden pride na prodajne police??
od nekdaj sem nadarjena za pisanje in me res zanima kako je mogoče izdati knjigo, če sploh je mogoče..

hvala za kakršnokoli informacijo ali nasvet :razz:
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ||MuCkAa » 21. Maj. 2007 23:54

Potrebujes sponzorje oz. denar. Samo to je bitno.
Zadevo, ki jo mas, das lektorirati, das v tiskarno, knjigoveznico. Na zacetku imas valda malo izvodov, nato te ponudis zalozbam.
To je le v primeru, ko izdajas sam. Ce pa imas za sabo zalozbo, pa je druga stvar ;)
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything

I''ll do it all over again...
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 10. 2004
Kraj: Svet mojih sanj :)

Neprebrana objavaNapisal/-a FairyAngel » 22. Maj. 2007 22:47

sheik napisal/-a:
Mallina napisal/-a:kako potem poteka vsa ta producura preden pride na prodajne police??

od nekdaj sem nadarjena za pisanje

pa res, ja ...

Zato obstajajo lektorji. :wink:
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
olivia
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: Bela Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a olivia » 22. Maj. 2007 23:25

Pokliči na kako založbo pa povprašaj... Lahko pa tudi pošlješ na kak literarni natečaj, vsaketoliko se kak pojavi! Sicer tu je včasih težava ker so posebni pogoji.
Kok si pa stara? Ker če si še v SŠ je tu bil nek program preko ministrstva...
Če utrne se ti solza, naj ne sproži je trpljenje, to naj bo le solza sreče, ki prinaša jo življenje!
Uporabniški avatar
prinzessin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 3. 2006
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a prinzessin » 27. Maj. 2007 21:26

Ja, js tut pišem knjigo pa ne vem, kk jo sploh v obtok spravit, ko bo končana. Sama nimam glih preveč denarja, tko da samozaložništvo pr men ne bi šlo. A ni tko, da daš ti založbi prebrat, pa če jim je všeč, napišete pogodbico in ti jo objavijo?
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 27. Maj. 2007 21:29

sheik napisal/-a:
Mallina napisal/-a:kako potem poteka vsa ta producura preden pride na prodajne police??

od nekdaj sem nadarjena za pisanje

pa res, ja ...

to mi gre pa na živce...ne moreš usake besede komentirat...punca je prašala za pomoč pri izdaji, ne pa pri popravljanju njenga posta :roll:
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ||MuCkAa » 27. Maj. 2007 22:27

prinzessin napisal/-a: A ni tko, da daš ti založbi prebrat, pa če jim je všeč, napišete pogodbico in ti jo objavijo?

Za to mores imeti prekleto sreco ali pa veze ;)
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything

I''ll do it all over again...
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 28. Maj. 2007 10:13

Malo bodi pozorna na natečaje. Založba Učila je imela lani natečaj za erotični roman (izdali so dve knjigi) in politični triler (niso podelili nagrade, ker ni bilo menda nič dovolj na nivoju). V prilogi Ona je vsako leto natečaj za kratko zgodbo - letos je bila tema kriminalka, zdi pa se mi, da je rok že mimo.
Prebiraj revijo Bukla, vsak mesec jo dobiš zastonj v knjigarnah in knjižnicah; tam so objavljeni natečaji.
Če ne ti pa ostane še samozaložba ... kar je pa najbrž velik finančni zalogaj ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 18. Avg. 2008 1:37

Baje samozaložba ni prevelik finančni zalogaj. Danes jih veliko izdaja v samozaložbi.
Uporabniški avatar
mojamadonna
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 8. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a mojamadonna » 19. Avg. 2008 8:33

Samozaložba ni tako enostavna stvar, kot vsi pišete tule. Če knjige želiš potem prodajati, moraš imeti tudi vsaj dopolnilno dejavnost. Če še nisi zaposlen, zaposlena je to težko, ker ne moreš izdajati računa.
Res je, da je samozaložba dosti cenejša kot pred leti, to ti omogoča print on demand tehnologija. Ampak naša slovenska zakonodaja zahteva od vsakega avtorja, da podari obvezne izvode knjižnicam. Tako da moraš že v štartu računati z nekaj več izvodi tiska.
Poleg tega so lektorji kar dragi. Skratka, vendo pridemo k denarju.
Pa še marketing je potreben. Če nimaš dobre strategije in reklame, je bolje da pišeš blog.
Naš trg je premajhen, pa slovenski jezik premalo razširjen za razliko od angleščine ali nemščine. Tam se knjige natisnejo in prodajo v večjem številu kot pri nas. Pa seveda je odvisno al se greš trdo ali mehko vezavo (platnice, sama vezava - leplnjenje ali šivanje...).
Sem že poizkušal z izdajo, vendar je resnično težko. tudi na natečajih, ki jih razpisujejo založbe in rtvslo sem izvisel. Enkrat in edinkrat mi je uspelo v eni reviji objaviti erotično zgodbo.
Žal slovenski trg ne funkcionira ravno dobro kar se tega tiče.
Sometimes you have to be a bitch to get things done (Madonna)
Valery
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Valery » 19. Avg. 2008 8:47

Sama se ukvarjam s tem in ni tako nemogoče kot se sliši.
Če te zanima mi piši na ZS.
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 19. Avg. 2008 11:59

mojamadonna napisal/-a:Samozaložba ni tako enostavna stvar, kot vsi pišete tule. Če knjige želiš potem prodajati, moraš imeti tudi vsaj dopolnilno dejavnost. Če še nisi zaposlen, zaposlena je to težko, ker ne moreš izdajati računa.
Res je, da je samozaložba dosti cenejša kot pred leti, to ti omogoča print on demand tehnologija. Ampak naša slovenska zakonodaja zahteva od vsakega avtorja, da podari obvezne izvode knjižnicam. Tako da moraš že v štartu računati z nekaj več izvodi tiska.
Poleg tega so lektorji kar dragi. Skratka, vendo pridemo k denarju.
Pa še marketing je potreben. Če nimaš dobre strategije in reklame, je bolje da pišeš blog.
Naš trg je premajhen, pa slovenski jezik premalo razširjen za razliko od angleščine ali nemščine. Tam se knjige natisnejo in prodajo v večjem številu kot pri nas. Pa seveda je odvisno al se greš trdo ali mehko vezavo (platnice, sama vezava - leplnjenje ali šivanje...).
Sem že poizkušal z izdajo, vendar je resnično težko. tudi na natečajih, ki jih razpisujejo založbe in rtvslo sem izvisel. Enkrat in edinkrat mi je uspelo v eni reviji objaviti erotično zgodbo.
Žal slovenski trg ne funkcionira ravno dobro kar se tega tiče.

Hja...mogoče si pa le ti tako slab...kaj pa veš... :D
Kai A.
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 10. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Kai A. » 17. Okt. 2012 10:30

Založba DigitPen je objavila vabilo avtorjem na: http://www.facebook.com/digitpen

Pišite! :)
Uporabniški avatar
carrie_
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 29. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a carrie_ » 13. Nov. 2012 12:43

*Lani*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 12. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lani* » 13. Nov. 2012 18:31

Je dosti odvisno od tega, na katerem jeziku pišeš. Če na primer pišeš tudi v angleščini ali nemščini, imaš namreč kar nekaj več opcij, še posebej, če si pripravljena knjigo prvo objaviti digitalno, šele potem pa mogoče tudi drugače. Je namreč možnost prijave na enega izmed digitalnih natečajev za pisce, ki so jih pred kratkim pričele poskusno organizirati založniške hiše. Ti natečaji so namenjeni odkrivanju nadarjenih piscev, ki bi jim založniška hiša pomagala izpiliti, oblikovati, objaviti in oglaševati delo, in so trenutno precej eksperimentalni, tako, da so trenutno odprti za izredno omejen čas in za pisce, ki pišejo znotraj zelo jasno določenega žanra, so pa tudi precej perspektivni, ker jih bo najverjetneje veliko več, če se ti poskusni izkažejo za uspešne. Najaktuelnejši je bil najverjetneje prva dva tedna oktobra, pri Harper Voyagerju, žanrskem oddelku Harper Collinsa, ki se mi zdi, da je tukaj najbolj znan po objavljanju knjig A Song of Ice and Fire.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov